jedrek49 - 2016-07-31, 18:06 Temat postu: tempomatwitam
czy ktos z Was montowal w swoim samochodziku,kamperku tempomat z firmy ,ktora sie reklamuje w dziale sprzedam , tempomat o symbolu AP 900
znalazlem troche opini w internecie i prosilbym o opinie czlonkow CT
dziekuje
jedrek49yogi-27 - 2016-07-31, 22:39 A co ciekawego znalazłeś, bo ja się mocno zastanawiam nad montażem.jedrek49 - 2016-08-01, 08:18 witam
Narazie znalazlem takie troche niejasne uwagi w portalu samochodu Dacia ,napalilem sie na tempomat ale po przeczytaniu ostudzilo mnie
W zeszlym tygodniu rozmawialem ze sprzedawca ,juz uzgodnilem cene ale zrezygnowalem ,
tempomat jest dobry na autostrady/mam w swoim osobowym samochodzie ,automatyku/i spisuje sie wysmienicie
A tu mam samochod na biegi ,i po przemysleniu i przeanalizowaniu ceny zrezygnowalem ,za drogie to urzadzenie ,jest ono z Koreji
pozdrawim
moze ktyos jeszcze zamontowal lub ma zamiar montowac i moze sie odezwie ze swoimi uwagamiJaroW - 2016-08-01, 08:40 Witajcie
ja montowałem tempomat uniwersalny we Fiacie Ducato.
Waeco Magic Speed MS-50 https://www.youtube.com/watch?v=DG_ZjHUUEOA
Proponuje sprawdzić na stronie Waeco jaki model pasuje do MERCA zlecić komuś montaż.Bronek - 2016-08-01, 08:45
Cytat:
A tu mam samochod na biegi ,i po przemysleniu i przeanalizowaniu ceny zrezygnowalem ,za drogie to urzadzenie ,
Też tak myślałem.... Błędnie.
Bez tempomatu jak bez kibla, nie ma kampera.
Dla mnie warunek zakupu samochodu nawet z biegami
Co do ceny, marki się niwypowiadam
Na tempomacie obojętnie czy w atomatycznych samochodach czy w kamperze jeżdzę zawsze..Dziabong - 2016-08-01, 11:20 Tempomat jest ok, jak napisał Bronek warto mieć niezależnie od przekładni.Brat - 2016-08-01, 11:57 Na tym forum użytkownik TEMPOMATY oferował swoje modele. Jestem po rozmowach z nimi, umówiłem się na montaż we wrześniu. Mój stary kamper na Merc 310D (aut.) tempomatu pożąda ... amples - 2016-08-01, 13:03
jedrek49 napisał/a:
witam
czy ktos z Was montowal w swoim samochodziku,kamperku tempomat z firmy ,ktora sie reklamuje w dziale sprzedam , tempomat o symbolu AP 900
znalazlem troche opini w internecie i prosilbym o opinie czlonkow CT
dziekuje
jedrek49
Ale po co kombinować z jakimiś samoróbkami lub CN , one są do silników na zwykłej pompie ,w 80% auta z silnikami dci , cdi itp. wystarczy dołożyć oryginalne manetki aktywować w kampie .piotr1 - 2016-08-01, 22:34 Witam. czy ten polski tempomat będzie działał w Fordzie 2.0 125 KM. 2005 r. jedrek49 - 2016-08-02, 06:58 witam
Amples-prosze wyjasnij to co napisales,jak dobrze zrozumialem bylo by to bardzo sprytne ,tylko napisz wiecej szegolow
Piotr1 ten produkt o ktorym pisalem AP900 jest produktem Koreanskim.jezeli chcesz to napisz do dystrybutora to ich strona www.tempomaty.pl
ja zrezygnowalem z kupna wlasnie tego
jedrek49dominik - 2016-08-02, 09:12 W poprzednim kamperku jak i w obecnym montowałem używany z OPLA działają bez problemowu. Montaż był opisywany na forum.amples - 2016-08-02, 09:31
jedrek49 napisał/a:
witam
Amples-prosze wyjasnij to co napisales,jak dobrze zrozumialem bylo by to bardzo sprytne ,tylko napisz wiecej szegolow
Piotr1 ten produkt o ktorym pisalem AP900 jest produktem Koreanskim.jezeli chcesz to napisz do dystrybutora to ich strona www.tempomaty.pl
jedrek49
Szczerze - sam tego nie robiłem , ale sąsiadowi w trafiku 1.9 dci 2002 , domorosły elektronik wymienił kierownice z przyciskami tempomatu bodajże z laguny , dołożył czujnik sprzęgła i jakieś 3 kabelki których brakowało we wiązce pobawił się trochę Clipem , do tej pory nu to zdziała ponad rok.
Twierdził że większości aut z nowymi silnikami sterowanymi elektronicznie da się to zrobić .jedrek49 - 2016-08-02, 10:08 witam
dziekuje za podanie kierunku dzialaniapiotr1 - 2016-08-02, 19:13
jedrek49 napisał/a:
witam
jedrek49
Dziękuję bardzo za info. chris_voyager - 2016-08-02, 21:35 Podobnie jak koledzy uważam że tempomat to jeden z najważniejszych elementów wyposażenia w kamperku. Używam już kilka lat Waeco Magic Speed MS-50. Miałem go też w poprzednim aucie. To w miarę prosta konstrukcja - będzie działać w każdym aucie.
Jedyną wadą w stosunku do oryginalnych tempomatów jest pewne opóźnienie w reakcji - ale i tak urządzenie jest warte ceny i trudu montażu.
PozdrowieniaSocale - 2016-08-02, 22:27
dominik napisał/a:
...
z OPLA działają bez problemowu. Montaż był opisywany na forum.
Gdzie jest opis?
Już drugi raz mnie podpuszczasz
.
.
chris_voyager napisał/a:
...
Waeco Magic Speed MS-50
...
Jedyną wadą w stosunku do oryginalnych tempomatów jest pewne opóźnienie w reakcji ...
Używam taki sam już w drugim kamperku.
Tym razem przed montażem zrobiłem symulację na stole.
Na reakcję są 2 sposoby: Przełącznik w centralce 3 pozycyjny lub ilość impulsów z czujnika.
Impulsy sygnalizuje dioda led, w przeliczniku 3 impulsy=1 mrugnięcie.
Impulsów nie może być za gęsto ani za rzadko.
Jak dobrze wszystko zestroisz to działa szybko i stabilnie.
Do tego możesz przyśpieszać i zwalniać klawiszami bez fatygi ruszania nóżki z wygodnej pozycji na pedał gazu chris_voyager - 2016-08-02, 22:52 Dzięki socale - używam go już tyle lat, że zapomniałem że ma jakieś opcje regulacji.
Co do opóźnienia reakcji - miałem na myśli nieco dłuższy czas reakcji w stosunku do elektronicznych fabrycznych tempomatów. To że urządzenie jest w większości mechaniczne powoduje że czuć pewną bezwładność. Ale sprawdzę ustawienie czułości .
Brakuje mi w nim jeszcze pamiętania dwóch prędkości - szkoda że nie ma tej funkcjonalności.TEMPOMATY - 2016-10-13, 13:49 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,
Tak jak doczytałem się zauważyliście Panowie, iż moja firma oferuje urządzenie jakim jest Tempomat, pasujący do Waszych Camperów lub samochodów osobowych.
Po pierwsze nasze rodzaje tempomatów pasują do wszystkich samochodów osobowych jak i dostawczych, camperów itp z instalacją 12V.
Członek forum o nicku BRAT zadeklarował również swoje zainteresowanie w zakupie tempomatu czekamy na finalizacje transakcji
JaroW napisał/a:
Witajcie
ja montowałem tempomat uniwersalny we Fiacie Ducato.
Waeco Magic Speed MS-50
Model, który Pan prezentuje jest to podstawowy model tempomatu sterowany pneumatycznie (linka sterująca tempomatem jest ciągnięta pod ciśnieniem),
natomiast AP500, który my oferujemy jest to nowszy model w/w produktu, w naszym tempomacie do zestawu dołączamy silnik krokowy sterowany elektrycznie - silnik elektryczny steruje linką!
piotr1 napisał/a:
Witam. czy ten polski tempomat będzie działał w Fordzie 2.0 125 KM. 2005 r
Jak najbardziej tempomat będzie współpracował z Pańskim autem, kontaktuję się z Panem na PRV.
Zapraszam do odziedzenia naszej strony tempomaty.pl Przypominam, iż oferujemy zniżki dla Państwa jako uczestników forum CamperTeam!
W razie jakichkolwiek pytań jesteśmy do Państwa dyspozycji!
Pozdrawiam,
Leszek
tel. 506-165-113JaroW - 2016-10-13, 15:02 Witam
nie są takie same..
może sterownik jest z tej samej firmy ale...
Tempomat Waeco Magic Speed MS 50 sterowanie linka serwomechanizmem próżniowy z cięgnem Bowdena( z serwomechnizmu sterowanie podcisnieniem) cena około 600zł bez montażu.
Tempomat Waeco Magic Speed MS 50
Tempomat uniwersalny AP-500 mechaniczno elektryczne sterowanie przepustnicą
cena nie podana ...
Tempomat uniwersalny AP-500 + manetka CM35
prawie ŻYWIEC
POZDRAWIAM .
ps.. cene znalazłem ponad 1400zł czyli 2x wiecej
przykładowy link >>1490zł
KOSZT TEMPOMATU WRAZ Z MONTAŻEM 1690 ZŁ TEMPOMATY - 2016-10-13, 15:38
TEMPOMATY napisał/a:
Model, który Pan prezentuje jest to podstawowy model tempomatu sterowany pneumatycznie (linka sterująca tempomatem jest ciągnięta pod ciśnieniem),
natomiast AP500, który my oferujemy jest to nowszy model w/w produktu, w naszym tempomacie do zestawu dołączamy silnik krokowy sterowany elektrycznie - silnik elektryczny steruje linką!
Tak jak napisałem powyżej, AP500 jest to model WYŻSZY niż MS50. Odpowiednikiem MS50 jest w Lite-ON model AP300, którego NIE MA JUŻ W PRODUKCJI! JaroW - 2016-10-13, 15:57
TEMPOMATY napisał/a:
TEMPOMATY napisał/a:
Tak jak napisałem powyżej, AP500 jest to model WYŻSZY niż MS50. Odpowiednikiem MS50 jest w Lite-ON model AP300, którego NIE MA JUŻ W PRODUKCJI!
Witam
Do Ducato 1 i 2 nadal można taniej zamontować Waeco magic speed ms-50 bo jest nadal produkowany.
Podkreślam taniej..rakro1 - 2017-01-22, 11:26 Podnoszę temat.Tempomat,o którym była mowa tj.AP900 kupiłem i zamontowałem w kwietniu 2015 do auta Peugeot Boxer 2010 3.0 HDI.Sprawuje się doskonale i też w ogóle tempomat,jakikolwiek polecałbym każdemu,zwłaszcza na dłuższe trasy.Kosztował 1300,z firmy C4-D z Warszawy - instrukcja po polsku plus kontakt telefoniczny w trakcie montażu,gdy są wątpliwości.Sprzedawcę spoko polecam.Aran-70 - 2017-01-22, 19:16 Jaka to firma?
Arekwirefree - 2017-01-23, 03:01 Ja mam ten waeco MS50 i dziala z tym ze nie trzyma predkosci zwalnia jak na moj skromny gust , pewnie cos sie obluzowalo.rakro1 - 2017-01-23, 16:04 Firma z Tajwanu LITEON a sprzedawca C4 -D.Grzywa,P.Grzywa Spółka Jawna Warszawa,ul.Chełmżyńska 180 tel.022 740-13-60 a przy montażu dzwoniłem na numer 515601431.Polecam,Rafał.Aran-70 - 2017-01-23, 17:03 Dzięki rakro1Socale - 2017-01-23, 23:07
wirefree napisał/a:
Ja mam ten waeco MS50 i dziala z tym ze nie trzyma predkosci zwalnia jak na moj skromny gust , pewnie cos sie obluzowalo.
Kilka antidotum na te zachowanie:
Krótki mój opis: http://www.camperteam.pl/...p=592704#592704
W centralce jest mrugająca dioda, w czasie jazdy mruga mniej więcej co 1-3 sekundy, jeśli zdecydowanie rzadziej, to źle ustawiony czujnik bądź jego defekt. Ja swój naprawiłem sam, nawinąłem nową cewkę.
W centralce jest przełącznik, popstrykaj nim kilka razy w obie strony żeby kontakt przeczyścić i pozostaw na większej czułości.
Sprawdź szczelność wężyków i oringów w zaworkach w niebieskiej puszce.
Tempomat nie utrzyma prędkości zawszelką cenę jeśli brakuje mocy.
Zobacz jak mój stabilnie latał na tym tempomacie, a już na S3 to rumak wyścigowy:
TEMPOMATY - 2017-02-03, 11:55
rakro1 napisał/a:
Firma z Tajwanu LITEON a sprzedawca C4 -D.Grzywa,P.Grzywa Spółka Jawna Warszawa,ul.Chełmżyńska 180 tel.022 740-13-60 a przy montażu dzwoniłem na numer 515601431.Polecam,Rafał.
Witamy,
Dziękuje serdecznie za polecenie naszej firmy na forum, a także za udaną transakcję. Cieszymy się iż urządzenia spełnia Pana wymagania!
Jeśli chodzi o numer kontaktowy to zapraszam bezpośrednio do mnie, pod numer telefonu: 506 165 113 ten numer telefonu, który Pan przedstawił w rzeczy samej jest do kolegi, który zajmuje się pomocą techniczną przy montażu
Przypominam, iż Was jako użytkowników forum obejmuje zniżka na komplet tempomatu do wybranego auta!
Pozdrawiam,
Leszek tel. 506 165 113rakro1 - 2017-02-03, 17:02 Pozdrawiam.Wcześniej kupiłem u Was też alarm do auta i też jestem zadowolony ale przede wszystkim cenny dla mnie i mojego elektryka był właśnie bezpośredni kontakt telefoniczny w celu omówienia zasad montażu.slawwoj - 2017-02-03, 17:12 A do Forda 2006 r wymyślili już tempomat?zibikruk - 2017-02-03, 17:43 Sławek, najłatwiejszy to kij od szczotki pomiędzy pedałem przyspieszenia a fotelem
A tak na poważnie, można w takim aucie zamontować tempomat.slawwoj - 2017-02-03, 18:18 No właśnie nie można. A przynajmniej jeszcze nie dawno nie można było.
A kij to służy jako ogranicznik prędkości. Jak jazda jest za szybko to idzie w ruch.McGali - 2017-02-03, 18:28
zibikruk napisał/a:
Sławek, najłatwiejszy to kij od szczotki pomiędzy pedałem przyspieszenia a fotelem
A tak na poważnie, można w takim aucie zamontować tempomat.
Do każdego auta da się zamontować tempomat:) ale są takie gdzie nie ma to najmniejszego sensu (np. kamper ważący ponad 3t z silnikiem <75 km)eler1 - 2017-02-03, 18:36
slawwoj napisał/a:
No właśnie nie można. A przynajmniej jeszcze nie dawno nie można było.
A kij to służy jako ogranicznik prędkości. Jak jazda jest za szybko to idzie w ruch.
Jak lubisz rzeźbę to najprostszy tempomat w opcji gdy silnik jest sterowany linką gazu jest od omegi, vectry, tropera itp. (tani jak barszcz) Dołożyć należy impulsator na lince szybkościomierza i krańcówki na pedałach. Poza tym jest sporo informacji na ten temat na naszym forum.Wojciechu - 2017-02-03, 19:26 Wojtek - masz wyłączony -pw.McGali - 2017-02-03, 19:45
prof-os napisał/a:
Wojtek - masz wyłączony -pw.
Przepraszam zachowałem się jak gówniarz Socale - 2017-02-03, 20:46
prof-os napisał/a:
Wojtek - masz wyłączony -pw.
Ja??? Nie...
Ale jak coś nie lata to pisz otwarcie tutaj, pomogę.
.
.
.
Edit. Uj - chyba nie o mnie chodzi.TEMPOMATY - 2017-02-06, 09:05
slawwoj napisał/a:
A do Forda 2006 r wymyślili już tempomat?
Jeśli chodzi o Forda to musi podać Pan nam model do którego chce Pan dołożyć tempomat, a także informacje jakiego typu jest silnik, paliwo oraz skrzynia biegów, to pozwoli nam wybrać dokładny model tempomatu dedykowany do Pańskiego auta. Można się z nami skontaktować na pw bądź też w tym temacie lub na maila biuro@tempomaty.pl
Ogółem jesteśmy w stanie dobrać tempomat do każdego samochodu osobowego jak i dostawczego z instalacją 12V.slawwoj - 2017-02-06, 13:19 Ford Transit z 2006
silnik 2,4 TDCi 101 kW
skrzynia 6 biegówTEMPOMATY - 2017-02-06, 13:52
slawwoj napisał/a:
Ford Transit z 2006
silnik 2,4 TDCi 101 kW
skrzynia 6 biegów
Do Forda Transita 2006r oferujemy tempomat AP-900, który jest tempomatem z podłączeniem analogowym, zapraszam na naszą stronę AP-900
Tak się składa, że ten model samochodu jest z rocznika przejściowego, aby dobrać odpowiedni kabel Plug and Play (do przepięcia) musiałby zrobić Pan zdjęcie kabla przy pedale gazu.slawwoj - 2017-02-06, 15:36 Co znaczy analogowy? Mechaniczny? TEMPOMATY - 2017-02-06, 15:39
slawwoj napisał/a:
Co znaczy analogowy? Mechaniczny?
Model AP900 przeznaczony jest do podłączenia analogowego w autach, gdzie przepustnica gazu sterowana jest elektrycznie.
Zapraszam do zapoznania się z opisem na naszej stronie.Rawic - 2017-02-06, 21:09
McGali napisał/a:
najprostszy tempomat w opcji gdy silnik jest sterowany linką gazu
to jeszcze lejce do kierownicy i będzie można podczas jazdy skoczyć do toalety piotr1 - 2017-02-07, 00:33 Napisałem do firmy o tempomat do mojego fordzika .Czekam na ofertę . Napiszę jak dostanę ofertę. wsnj - 2017-02-15, 13:41 W zeszlym tygodniu kupilem tempomat w firmie tempomaty.pl i tak jak nas w temacie zapewniano, znizke forumowa otrzymalem, za co serdecznie dziekuje.
Na razie instalacja tempomatu poczeka na bardziej przyjazna pogode, ale jak tylko zrobi sie cieplej, to zaraz sie za niego wezme.
Z dolaczonego opisu instalacji (bardzo przejrzystego) wynika klarownie ze instalacja w Ducato III zamyka sie w 4 krokach:
1. wywiercenie otworu i instalacji manetki (proste),
2. wpiecie sie w kostke pedalu gazu za pomoca przygotowanej, pasujacej do instalacji fabrycznej kostki (prostsze),
3. wpiecie sie w trzy kable w okolicach deski rozdzielczej (2 do OBD2 plus '+')
4. i ostatni krok czyli programowanie/kalibracja.
Jak bede gotowy to zaczne 'rzezbic' a przy okazji zrobie zdjecia i zamieszcze je na forum z komentarzem instalacji.
Serdecznie pozdrawiam!
w.s.SlawekEwa - 2017-02-15, 21:56
wsnj napisał/a:
Kto to będzie robił?TEMPOMATY - 2017-02-16, 09:32
wsnj napisał/a:
W zeszlym tygodniu kupilem tempomat w firmie tempomaty.pl i tak jak nas w temacie zapewniano, znizke forumowa otrzymalem, za co serdecznie dziekuje.
Na razie instalacja tempomatu poczeka na bardziej przyjazna pogode, ale jak tylko zrobi sie cieplej, to zaraz sie za niego wezme.
Z dolaczonego opisu instalacji (bardzo przejrzystego) wynika klarownie ze instalacja w Ducato III zamyka sie w 4 krokach:
1. wywiercenie otworu i instalacji manetki (proste),
2. wpiecie sie w kostke pedalu gazu za pomoca przygotowanej, pasujacej do instalacji fabrycznej kostki (prostsze),
3. wpiecie sie w trzy kable w okolicach deski rozdzielczej (2 do OBD2 plus '+')
Jak bede gotowy to zaczne 'rzezbic' a przy okazji zrobie zdjecia i zamieszcze je na forum z komentarzem instalacji.
Serdecznie pozdrawiam!
w.s.
My również dziękujemy, było nam bardzo miło Pana poznać, w razie jakichkolwiek problemów lub niejasności z montażem prosimy o telefon, odpowiemy na każde pytanie, ale sądząc po rozmowie z Panem nie będzie takiej potrzeby
SlawekEwa napisał/a:
Kto to będzie robił?
Proces kalibracji jest opisany w instrukcji dołączonej do kompletu urządzenia, należy ją zrobić, aby wszystko pracowało w stu procentach poprawnie. Ten proces musi wykonać osoba instalująca tempomat w samochodzie
Caly proces jest opisany na zalaczonej instrukcji - przejrzyste i proste: jest tam m.in. wcisniecie sprzegla, hamulca oraz nacisniecie odpowiednich guzikow i sygnal dzwiekowy potwierdza wlasciwe zrobione kroki w kalibracji/programowaniu - wszystko jest opisane i zajmuje z tego co widze nie wiecej niz 5 minut. Ze sprzeglem i hamulcem chyba po to aby komputer wylaczal tempomat w momencie wcisniecia tych pedalow.
Bardzo mi sie podoba ze zamiast sie ciagnac do komputera, kable sa podpinane do wtyczki OBD2 (CAN Bus?)
Z opisu wynika ze cala instalacja powinna zajac nie wiecej niz godzine.
.w.wsnj - 2017-04-28, 09:36 Witam i chcialem zakonczyc temat podzieleniem sie po zainstalowaniu tempomatu - instalacja byla naprawde prosta ale wystapil problem z centralka ktora musiala byc wymieniona - zaden problem, firma stanela na wysokosci zadania - bardzo solidnie i fachowo.
Tempomat po kalibracji dziala jak powinien, naprawde fajna funkcja jest to ze ma pamiec dwoch predkosci (u mnie ustawiam 50km/h na miasto i 95 na trase) plus jeszcze jedno dodatkowe ustawienie manualne - w zaleznosci kiedy aktywuje sie 'set'.
Jakosc wykonania manetki jest naprawde wysoka i po wyjezdzie nad jezioro Garda i przejechaniu ponad 1.000km uwazam ze byl to udany zakup.
Pozdrawiam serdecznie!
w.s.Bronek - 2017-04-28, 10:26 Zainteresowała mnie ta opcja pamięci dwóch prędkości.
Resetuje się po wyłączeniu zapłonu?
a kto bogatemu zabroni, tylko po co, jak Ty masz opcję pamięci wszystkich prędkości powyżej 30 km/h TEMPOMATY - 2017-05-04, 15:08
Bronek napisał/a:
Zainteresowała mnie ta opcja pamięci dwóch prędkości.
Resetuje się po wyłączeniu zapłonu?
Wymienił bym fabryczny. Kurcze....
Nie, te zapisane prędkości, które realizowane są z boku manetki CM-35 (przycisk I oraz II) nie kasują się po wyłączeniu zapłonu, są one zapisane "na stałe" aż do momentu, w którym zdecyduje sobie Pan je zmienić. Pozwolę sobie wysłać instrukcję obsługi na PRV, jest tam opisana ta funkcja - w jaki sposób się programuje prędkość oraz jak to działa.
wsnj napisał/a:
Witam i chcialem zakonczyc temat podzieleniem sie po zainstalowaniu tempomatu - instalacja byla naprawde prosta ale wystapil problem z centralka ktora musiala byc wymieniona - zaden problem, firma stanela na wysokosci zadania - bardzo solidnie i fachowo.
Tempomat po kalibracji dziala jak powinien, naprawde fajna funkcja jest to ze ma pamiec dwoch predkosci (u mnie ustawiam 50km/h na miasto i 95 na trase) plus jeszcze jedno dodatkowe ustawienie manualne - w zaleznosci kiedy aktywuje sie 'set'.
Jakosc wykonania manetki jest naprawde wysoka i po wyjezdzie nad jezioro Garda i przejechaniu ponad 1.000km uwazam ze byl to udany zakup.
Pozdrawiam serdecznie!
w.s.
Bardzo dziękuję za wydanie opinii, cieszę się że wszystko działa poprawnie i mogliśmy bezproblemowo załatwić sprawę Pańskiej reklamacji, polecamy się na przyszłość!
Pozdrawiam,
Leszek.Bronek - 2017-05-04, 21:56 Dziękuję za info. I tak zastanawiam się czy lepsze nie będzie wrogiem dobrego?
To programowanie dwóch prędkości, fajne.
Najchętniej bym dołożył ten "patent" do orginału..Wieluniak_1 - 2017-08-19, 07:28 Zamontowałem tempomat Waeco Magic speed ms 50. Pierwsze wrażenia z jazdy: o to właśnie chodziło. Działa zgodnie z moimi oczekiwaniami.wik74 - 2018-04-23, 20:30 Witam
Przed weekendem zakupiłem tempomat od firmy tempomaty.pl do Ducato.
Dostarczyli mi go w ekspresie z dnia na dzień. Zamontowałem w weekend.
Montaż banalny mimo że nie znam się na elektronice. Nawet w sobotę bez problemu kontaktowałem się z serwisem w celu kalibracji. Dziś po zrobieniu pierwszej trasy zaczynam żałować że tyle czasu zwlekałem. Po prostu genialny zakup. Oczywiści był rabat dla członków forum.
Bardzo dziękuję i szczerze POLECAM. mischka - 2018-04-23, 20:56 wik74, twój opis taki bardzo reklamowy amples - 2018-04-23, 20:58
wik74 napisał/a:
zakupiłem tempomat od firmy te...ty.pl d
A ty co , zarejestrowałeś się , pierwszy post i od razu reklama .
mischka to jest reklama .mischka - 2018-04-23, 21:02 wiem, trochę lipa z ich strony
Ja zakładałem tempomat w marcu tego roku w Katowicach, jestem bardzo zadowolony.wik74 - 2018-04-23, 21:48 Odbierajcie sobie to jak chcecie. Nie mój problem. Zarejestrowałem się po to by otrzymać rabat. A z tempomatu jestem zadowolony i tyle. Z firmą nie mam nic wspólnego. Każdego można tak posumować. Np. Rozumiem że konkurencja się uniosła drzevo - 2018-04-23, 22:13
wik74 napisał/a:
Odbierajcie sobie to jak chcecie. Nie mój problem. Zarejestrowałem się po to by otrzymać rabat. A z tempomatu jestem zadowolony i tyle. Z firmą nie mam nic wspólnego. Każdego można tak posumować. Np. Rozumiem że konkurencja się uniosła
Jest taka stara zasada na forach, żeby najpierw się przywitać. Wszedłeś do domu z butami, nie dziw się reakcjom. zbiegusek - 2018-04-23, 22:17
wik74 napisał/a:
[...]Z firmą nie mam nic wspólnego. [...]
Jak to?! Przecież jesteś ich klientem? Łączy was wspólnie przeprowadzona transakcja. :PTEMPOMATY - 2018-04-24, 09:47
wik74 napisał/a:
Odbierajcie sobie to jak chcecie. Nie mój problem. Zarejestrowałem się po to by otrzymać rabat. A z tempomatu jestem zadowolony i tyle. Z firmą nie mam nic wspólnego. Każdego można tak posumować. Np. Rozumiem że konkurencja się uniosła
Dokładnie, ten Pan nie ma z nami nic wspólnego prócz na ten moment jednej udanej transakcji. Cieszę się że mogliśmy pomóc wyposażyć auto w tempomat. Transakcja rzeczywiście przebiegła bezproblemowo. Bardzo dziękuję za wydaną opinię i polecamy się na przyszłość.
Przynajmniej jak widzicie wcześniej są również zadowoleni, bardziej "doświadczeni" forumowicze. My ze swojej strony na hasło "CamperTeam" dajemy obiecany upust. Nie dociekamy jak dlugo forumowicz jest na CT, ani jak często jest aktywny
@Mischka @Amples
To naprawdę nie jest reklama, a kolejny zadowolony z naszych usług klient!
Pozdrawiam,
Leszek.amples - 2018-04-24, 11:11
TEMPOMATY napisał/a:
@Mischka @Amples .........To naprawdę nie jest reklama, a kolejny zadowolony
Masz swój watek TU tam jest miejsce na pianie poematów o was.
W dziale technicznym nie ma miejsca na to
A to jest reklama , jeśli ktoś pisze pierwszy post i od razu wychwala pod niebiosa firmę X
TEMPOMATY napisał/a:
zadowoleni, bardziej "doświadczeni" forumowicze.
Co to ma znaczyć
jeśli ktoś nie kupił u was , to jest nie "doświadczony"
Nie za dużo sobie pozwalasz . TEMPOMATY - 2018-04-24, 11:26
amples napisał/a:
TEMPOMATY napisał/a:
@Mischka @Amples .........To naprawdę nie jest reklama, a kolejny zadowolony
Masz swój watek TU tam jest miejsce na pianie poematów o was.
W dziale technicznym nie ma miejsca na to
A to jest reklama , jeśli ktoś pisze pierwszy post i od razu wychwala pod niebiosa firmę X
TEMPOMATY napisał/a:
zadowoleni, bardziej "doświadczeni" forumowicze.
Co to ma znaczyć
Nie za dużo sobie pozwalasz .
Nie mam zamiaru licytować się z Toba czy jest to moja reklama czy nie. Człowiek kupił od nas tempomat, dostał zniżkę dla forumowiczów i nie pytałem go.ile ma postów i czy jest aktywnym forumowiczem.
Co do drugiego wątku. Przeczytaj co napisałem jeszcze raz i chodziło mi o to, że kilka postów wyżej polecają i chwalą nas bardziej doświadczeni forumowicze, którzy maja wiele więcej niż jeden post na przykład. Więc proszę bez takich insynuacji, ze nie szanuje Was lub nie wiadomo na co sobie pozwalam. Miłego dniaamples - 2018-04-24, 12:20
TEMPOMATY napisał/a:
Nie mam zamiaru licytować się z Toba
Sam zacząłeś biorąc w obronę wik74 , a jemu należała się reprymenda .
Zresztą , "uderz w stół a nożyce same się odezwą" . zbiegusek - 2018-04-24, 17:03
amples napisał/a:
[...]
Zresztą , "uderz w stół a nożyce same się odezwą" .
A wcale bo nie!
"Uderz w stół, a nożyce się odezwą."
Tak i tylko tak brzmi to przysłowie. :Prafa1234 - 2018-04-24, 17:17 wik74 zadowolony z zakupu tempomatu i firmy, w swoim poście chciał poinformować forumowiczów o nowym nabytku i rabacie przy okazji podając gdzie to można nabyć. I bardzo dobrze.
Od kilku lat przeglądam forum i dopiero niedawno zarejestrowałam swoją obecność . Przez te kilka lat zaobserwowałam niezmieniający się problem. Nowi forumowicze są traktowani przez "starych" obcesowo. Posty starych wyg i weteranów są czasami wręcz żenujące, ale pewnie takie ich prawo.
Jeden z forumowiczów zarzucił koledze , że nie powitał się w pierwszym poście. Jest taki zwyczaj ( i chyba zawarty w regulaminie) ale moim zdaniem to przerost formy nad treścią. Wystarczy, że witający napisze cześć,czołem jestem Cienki Bolek z skądś tam i to załatwia sprawę.Bronek - 2018-04-24, 19:47 Niestety moim zdaniem, się mylisz. Tak w XIX nie móglbym sie odnieść do kobiety.
Teraz, to dopuszczalne.
Dlatego twierdzę, mimo wszystko, jakieś zasady savoir vivre u, obowiązują? I nie masz racji w przypadku gdy taki ktoś zabiera głos. Jeśli tylko czyta, to niech pozostanie anonimowy,
Natomiast w tym konkretnym, przypadku należy docenić szczerość. "Zalogowałem się dla rabatu" i ok.
Bierzmy, to na wiarę, ale dziwmy się podejrzliwością niektórych. SlawekEwa - 2018-04-24, 20:50
amples napisał/a:
Co to ma znaczyć
Nie za dużo sobie pozwalasz .
amplesTy ogonie jeden czy nie za dużo sobie pozwalasz /Roberto - 2018-04-24, 20:56
rafa1234 napisał/a:
Jeden z forumowiczów zarzucił koledze , że nie powitał się w pierwszym poście. Jest taki zwyczaj ( i chyba zawarty w regulaminie) ale moim zdaniem to przerost formy nad treścią. Wystarczy, że witający napisze cześć,czołem jestem Cienki Bolek z skądś tam i to załatwia sprawę.
Skoro się z tym nie zgadzasz to po co zakładasz tu konto, świadomie i z premedytacją łamiąc regulamin...
Btw, to dział techniczny. Zaraz znów admin będzie musiał sprzątać... amples - 2018-04-24, 21:00
SlawekEwa napisał/a:
Ty ogonie jeden
Co to ma być .
Jakaś gwara ta-joj , jaśniej proszę .HENRYCZEK - 2018-04-24, 21:57
amples napisał/a:
SlawekEwa napisał/a:
Ty ogonie jeden
Co to ma być .
Jakaś gwara ta-joj , jaśniej proszę .
We wojsku Ty był?amples - 2018-04-24, 22:05
HENRYCZEK napisał/a:
wojsku nie było
Było było , nawet zaliczyło się Orzysz , wiec proszę per Tiger .
To było tak dawno że nie zarybiłem ,
po za tym u nas był popularny kot nie ogon .HENRYCZEK - 2018-04-24, 22:19 zbyszekwoj - 2018-04-25, 06:44 Dla cywilów:
kot- młody zołnierz
ogon- to zołniez z długim centymetrem oznaczającym dni do końca słuzby, czyli to samo. Ed - 2018-04-25, 08:50 Zbyszku a jak nazwać żołnierza w armi Antka ? zbyszekwoj - 2018-04-25, 16:29
Ed napisał/a:
Zbyszku a jak nazwać żołnierza w armi Antka ?
asów w
Za moich czasów wszystkie lebiegi szły do OTK ( ostatnia twoja kariera), ale antkowe wojsko to harcerstwo dla starszaków.