Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprawdź on-line akcje serwisowe dotyczące twojego Campera.
Autor Wiadomość
jaca_2009 
doświadczony pisarz
Jacek

Twój sprzęt: fajny ;)
Piwa: 5/1
  Wysłany: 2010-04-24, 14:15   Sprawdź on-line akcje serwisowe dotyczące twojego Campera.

Sprawdź on-line akcje serwisowe dotyczące twojego Campera.

Pod tym linkiem wpisując ostatnie 8 cyfr Vin i symbol modelu( 250,240 itd)można sprawdzić czy jest otwarta jakaś akcja serwisowa dla twojego Campera zbudowanego na Fiacie.

http://www.fiatcamper.com/check.php

Jeśli tak - zostaniesz powiadomiony ikonka o konieczności zgłoszenia się do serwisu.Naprawy w ramach akcji są bezpłatne, nie zależnie od tego gdzie kupiliście auto np w Niemczech, najbliższy Wam dealer Fiat ma obowiązek naprawy.

1. AKCJE SĄ AKTUALNE DO CZASU KIEDY NIE ZOSTANĄ PRZEPROWADZONE KONIECZNE ZALECONE PRZEZ PRODUCENTA NAPRAWY LUB MODYFIKACJE W TWOIM CAMPERZE.

2. AKCJE SERWISOWE NIE ULEGAJĄ PRZEDAWNIENIU, TJ. NIE MAJA DATY WAŻNOŚCI , PO KTÓREJ ZNIKAJĄ LUB SĄ ODPŁATNE.

3. KOSZTA AKCJI( ROBOCIZNA + CZĘŚCI) POKRYWA FIAT. NIE DAJCIE SIĘ NACIĄGAĆ PRZEZ NIEUCZCIWE SERWISY, JEŻELI COŚ KRĘCĄ JAK NAJSZYBCIEJ ZMIEŃCIE SERWIS!!!

4. CZY SA NOWE AKCJE DLA TWOJEGO CAMPERA NAJLEPIEJ SPRAWDZAĆ CO NAJMNIEJ RAZ W ROKU NP: PRZY OKAZJI PRZEGLĄDU.

* Jedna z istotniejszych akcji serwisowych dla nas użytkowników modelu X250/251 :
to instalacja podgrzewanej odmy silnika- dot. silników 2.2 2.3 3.0
Nie wykonanie tej akcji może skończyć się tragedią, miedzy innymi dostawaniem się wody do oleju, zimową porą lodem w odmie i kosztowną naprawa w razie awarii realizowanej na nasz koszt- uszkodzenie silnika, turbiny .... wyrzucenie oleju prze uszczelniacz wału....
*jest także akcja dotycząca układu kierowniczego, oprogramowania mapy wtryskowej i pewnie jeszcze inne..

Sprawdźcie koniecznie!!! - JEDEN Z DEALERÓW Fiat w KR. nic nie wspominał o jakich kolwiek akcjach - kiedy trafiłem na ten link i okazało się, że są akcje - potwierdził ze faktycznie są akcje i mają być wykonane!!

Wygląda na to że sprawdzenie VIN jest dostępne dla modeli od 2002r czyli ducato II FL
Ale trzeba to sprawdzić czy moje domysły są prawdziwe.

W KRAKOWIE POLECAM SERWIS POLINAR- SPRAWDZONE osobiście -
Ofiar Dąbia 14
31-564 Kraków
Tel.: (012) 4113009

ZAŁATWIAJĄ AKCJĘ OD REKI, CAMPER 3,15m WJEŻDŻA DO HALI, SĄ CAMPERO PRZYJAŹNI.

service.jpg
Plik ściągnięto 6607 raz(y) 10,71 KB

dostepnosc.jpg
Plik ściągnięto 6569 raz(y) 54,6 KB

Ostatnio zmieniony przez jaca_2009 2010-04-27, 22:00, w całości zmieniany 5 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Wyświetl szczegóły
jaca_2009 
doświadczony pisarz
Jacek

Wysłany: 2010-04-24, 16:11   

Trzeba by spróbowac czy inny ZFA230 przejdzie

Ale chyba tu tkwi przyczyna : For previous model Ducato, you will need to insert either 243 or 244 or 245.

or the current Ducato but you may need to insert either 250 or 251

jaca_2009 
doświadczony pisarz
Jacek

Wysłany: 2010-04-24, 16:25   

Chodzi o to, że prawdopodobnie Twój model 230 nie jest obsługiwany przez baze. Tak można wywynioskować z mojego poprzedniego postu.Trzeba nam kogos z innym vin rozpoczynającym sie od ZFA230XXXXXXX by spróbowal swoje 8 cyfr i bedzie na 1000% wiadomo czy obsługuje ten model.Ale moim zdaniem wyglada na to że baza obsługuje tylko modele od 2002.

tadek 
weteran

Twój sprzęt: Carthago C-line Ducato 3.0 4,5DMC
Piwa: 31/44
Wysłany: 2010-04-24, 21:35   

jaca_2009,
Masz u mnie duże piwo przy najbliższym spotkaniu! ( Chyba, że lubisz coś mocniejszego )
W poniedziałek jadę do servisu.

ML 
zaawansowany

Twój sprzęt: Buerstner Levanto A574
Piwa: 5/3
Wysłany: 2010-04-24, 21:52   

U mnie też wyskoczyło czerwone światełko :(
Zadzwonię w poniedziałek. Ciekawy jestem czy będą starali się mnie pozbyć, czy też są zorientowani w sytuacji i będą bez oporów naprawiać.

Pozdrowienia.

papamila 
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Piwa: 121/5
Wysłany: 2010-04-26, 17:50   

Ted69 napisał/a:
Co robie zle ?

wpisz samo 230 oraz literkę jaką masz napisaną na kwicie gwarancyjnym.
Ja najpierw wpisałem ZFA250 i był error
ale obok na obrazkachmasz umiejscowienie oznaczeń na róznych kwitkach
(u mnie było L)
wiec wpisałem 250L i bingo
no niezupełnie, bo pomarańczowo

tadek 
weteran

Twój sprzęt: Carthago C-line Ducato 3.0 4,5DMC
Piwa: 31/44
Wysłany: 2010-04-26, 22:57   

Okazało się, że bezpłatnie to było do 31 marca a teraz za kasę. Potrzebne jest wgranie nowego oprogramowania do sterownika pompy wtryskowej.

jaca_2009 
doświadczony pisarz
Jacek

Wysłany: 2010-04-26, 23:36   

tadek napisał/a:
Okazało się, że bezpłatnie to było do 31 marca a teraz za kasę. Potrzebne jest wgranie nowego oprogramowania do sterownika pompy wtryskowej.

Nie ma takiej opcji- jezeli po sprawdzeniu wyskoczyła Ci akcja serwisowa to znaczy ze jest ona nadal aktualna na koszt fiata.

Jeżeli by nie było żadnej - bądz została zamknięta- co się bardzo rzadko zdarza - wtedy nic by się nie wyświetliło.

Ja miałem wgrywany nowy soft w zeszłym roku- i robili to pierwszy raz w ducato z 2007r...bo się uparłem. Mówię im - Jest akcja podałem jej numer i koniec ma być zrobione.Mędrkowali bo nie wiedzieli jak to się robi co się okazało gdy wpadłem na halę, Po połowie dnia zreflektowali się by przeczytać instrukcje flashowania i poszło krok po kroku w 30 minut bez problemu.

Wpisz Vin w link i wydrukuj wynik sprawdzenia podkreślając free of charge i z tym do szefa serwisu a jak nie to skarga do FAP

Attention!
We kindly request you to contact a Fiat Camper Assistance workshop as soon as possible: a recall campaign is being carried out which concerns your Ducato camper.
The intervention will be free of charge.

Updating!
Please contact your Fiat camper assistance workshop as there are upgrades which we would like to apply to your vehicle.
Please note that these are not safety related and will be performed for free.

free of charge.jpg
Plik ściągnięto 140 raz(y) 63,99 KB

maszakow 
Kombatant
JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Piwa: 79/63
Wysłany: 2010-04-26, 23:50   

Ted69 masz starsze auto. O ile dobrze interpretuję obrazki od Jacy oraz Twego awatarka - Ty masz podwozie sprzed 2002 roku I TYCH AUT AKCJA NIE OBEJMUJE. Akcja dotyczy Ducato II po liftingu z 2002 oraz Ducato III.
Dealer pokazał mi kiedyś III zanim jeszcze weszły do sprzedaży - od początku źle mu z mordy patrzyło, a teraz jeszcze coś wylazło. Ech ta włoska robota...

Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Piwa: 332/84
Wysłany: 2010-04-27, 06:49   

Maszakow , co masz do Włochów oni tylko lubią winko , a że po winku następnego dnia boli głowa (kac) to i nie mogą dobrze pracować . :diabelski_usmiech

:spoko

antwad 
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Advantage T5801
Piwa: 17/66
Wysłany: 2010-04-27, 09:53   

W moim przypadku wyglądało to tak:
Pierwsze podejście i zonk, nie istnieje w bazie.
Sprawdzam czy nie ma pomyłki w cyferkach, no nie ma.

To czytam instrukcję na stronie, jest podpowiedź: dla poprzedniego modelu wprowadź 243, 244 lub 245.
Mój VIN zaczyna się ZFA244... - dla 244 nie było, dla 243 też nie, a 245 jest!, ale niedobrze - na czerwono i skontaktuj sie z serwisem as soon as possible.
Nie ma numeru kampanii, jest informacja że dla dalszych informacji skontaktuj się z numerem 0080034280000.

Zadzwoniłem, wybrałem połączenie z BOK, i szczerze mówiąc dalsza rozmowa lekko mnie zaskoczyła. Bardzo uprzejma pani, teksty: "tak mamy takie kampanie, są one bezpłatne", "wiemy że ASO nie zawsze dobrze podchodzą do tematu", "postaramy się panu pomóc" itd.

Reasumując, pani powiedziała że muszą ustalić serwis, który mi to wykona, tak żeby nie było żadnych niedopowiedzeń typu "było ale się skończyło" i powiadomią mnie o tym.

jaca_2009 dziękuję!!

Marek 
stary wyga

Piwa: 1/1
Wysłany: 2010-04-27, 09:59   

Ja też sprawdziłem i wynik pozytywny.
jaca-2009 Dziękuje za informacje człowiek spokojniejszy, jak się spotkamy masz nie tylko wirtualne piwo.
Marek :lol:

Witold Cherubin 
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Piwa: 81/48
Wysłany: 2010-04-27, 21:36   

Dzięki Jaca 2009 za informację. Sprawdziłem, mój kamper jest OK.
Pozdrawiam, a może lubisz czerwone wino ? Jeśli tak to masz u mnie zawsze przy spotkaniu lampkę wytrawnego wina (lub wielokrotność - zależnie od zapotrzebowania).

ML 
zaawansowany

Twój sprzęt: Buerstner Levanto A574
Piwa: 5/3
Wysłany: 2010-04-27, 21:47   

Oddałem dzisiaj auto do serwisu. Akcja polega na montowaniu osłony termicznej :shock: Ciekawe, czy jak bym o tym nie wiedział i nie uczestniczył w akcji, to istniałoby większe prawdopodobieństwo pożaru ?
Oczywiście Jaca2009 masz piwko lub winko :bigok
Ciekawe czy inne marki samochodów, na których montowane są zabudowy kamperowe mają coś sknocone i producenci szykują akcje serwisowe ? Swoją drogą to dobrze jak Fiat się przyznaje do błędów i bezpłatnie je poprawia. Tylko forma informowania o tym pozostawia duuużo do życzenia.

Pozdrowienia.

jaca_2009 
doświadczony pisarz
Jacek

Wysłany: 2010-04-27, 21:57   

Dziękuje wszystkim za miłe słowa, fajnie że mogę Wam jakoś pomóc. ;)

Pozdrawiam i do zobaczenia na jakimś zlocie lub w trasie. :ok

Odpowiedz do tematu