Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2008-06-12, 13:54
Dzieci w kamperach
Autor Wiadomość
janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2007-02-14, 09:48   Dzieci w kamperach

anton napisał/a:
Ma tu ktoś doświadczenia w kamperowaniu z małymi dziećmi?

Może rozpocznę ja. Nie mam małych dzieci ale mam dwoje wnucząt. Karolinka, 3,5 i Michał 1,5 lat. Ostatnie wakacje spędziły na wyjeździe z kamperem. Nie był to wyjazd czysto kamperowy bo maluch podróżowały do miejsca pobytu w południowych Włoszech a potem na miejscu mieszkały z rodzicami na prywatnej kwaterze. Podróż ponad 1500 km zniosły nadzwyczaj dobrze. Miały cały czas rozłożone łóżko i mogły na nim spać lub bawić się podczas jazdy. Mam w samochodzie mikrofalówkę, która przydatna była do podgrzewania mleczka. Oglądały bajki z DVD. Myślę że dużo lepiej zniosły jazdę kamperem niż znoszą jazdę samochodami osobowymi. Michał miał w tym czasie roczek. Karolinka natomiast była już drugi raz na wyjedzie. Poprzednie wakacje kiedy miała 2 latka spędziliśmy całe w kamperze. Ze względu na małe dziecko były to wakacje stacjonarne na campingu. Nasz dzieci do samochodu przyzwyczaiły się bardzo szybko i były zadowolone z takiej formy podróżowania.

Jasiek 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: DB 208,FFB,old but gold!
Wysłany: 2007-02-15, 11:19   

hej,

moje dzieciaki juz 10 i 14 lat,wiec wakacje ze starszymi powoli odpadaja,aczkolwiek odwiedzilismy Polandie w zeszlym roku i bylo bardzo przyjemnie.

generanie odradzam spania w czasie jazdy, no moze poza zabezpieczona alkowa,kiedys ADAC robilo testy wypadkowe z kamperami, gdzie pasazerowie nawet byli pozapinani,jak wygladaly te kampery i dummies, to chyba nie musze opisywac, zero szans. stolik skladany (taki zwykly, ktory sie sklada do spania) wylatuje jako pierwszy!

Bardzo malo jest kamperow na rynku,ktore spelniaja crash-normy,i wiekszosc sa z gornej polki,jak Niesmann & Bischoff, Alpha Car, Bawemo i Amerykany, reszta drewniano-sandwiczowa odpada:domek z kart niestety!

wiem, ze to nie jest latwo,czasami jak jade z dzieciakami w gory, to mam ich czasami 6 sztuk :-) :gwm

nie ma szans,zeby je utrzymac w pasach! Szalenstwo jest pelne, nawet DVD nie pomoze,

Ale spanie bylo bezwarunkow tylko w alkowie! (no nie przy szostce,oczywista :-) )

Sam jestem tez ciekawy, jak podchodza do tego inni......raz widzialem goscia we Wloszech,ktory sie z alkowa do tunelu nie zmiescil, zostalo cabrio.......

pozdr.

Jasiek
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu