Przesunięty przez: Pawcio 2015-02-12, 08:30 |
na stałe w kamperze |
Autor |
Wiadomość |
salut
weteran

Twój sprzęt: Weinsberg Cara Loft 700 MEH
Nazwa załogi: SALUCIKI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2010 Piwa: 108/3 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 241/611 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2015-01-10, 19:37
|
|
|
salut napisał/a: | Wystarczy 10 dziennie |
To nasz z CT. |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
dulare
weteran

Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 94/83 Skąd: Zielonki k. Krakowa
|
|
|
|
 |
Halcamp-Rally
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Hymer Exsis-I 562
Nazwa załogi: Halcamp-Rally
|
Wysłany: 2015-02-09, 21:39
|
|
|
Witam
Znajomy z Wrocławia jest zainteresowany zakupem niedużego camperka - być może VW Transportera w dobrym stanie technicznym (zaawansowany wiek potencjalnego nabywcy).
Kto może podać kontakt do posiadacza takiego pojazdu pragnącego go zbyć?
Pozdrawiam
Jurek |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2015-02-11, 16:24
|
|
|
Myślę, że da się w kamperze na stałę, lub prawie na stałe (czyli z 10 mies w roku) ale... żeby to nie było męczące to kamper musi być duży i "wypasiony".Wtedy nie widzę problemu. Natomiast na stałe w 5 metrowym nie zimowym kamperze.... da się, ale po co...? |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
muflon
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-02-16, 11:28
|
|
|
Witam ponownie na forum nie odzywałem się bo troche przełożyłem pomysł w czasie, był z resztą kiepsko zaplanowany.
Przeczytałem kilka ostatnich postów np. ten że w Maroko jest bezpieczniej niż w Europie nie wiem w jakim ty świecie żyjesz.
Nawiązując do tematu pracował przez ostatnie lata w Niemczech (miesięcznie można spokojnie odłożyć 10k)i miałem pięniądze na podróże z których skorzystałem, żeby zwiedzić znaczą część naszej planety.
Byłem w Maroko i jak mówisz że jest bezpiecznie zapraszam do Ketamy, tam każdy ma broń, policji nie ma, jest tam całkiem miło jak jesteś w temacie (palenie marihuany i haszu)w innym wypatku raczej się tam nie zbliżaj, bo nie wrócisz w całości hehe. Na polach takich jak u nas rośnie przenica w Ketamie rośną konopie. Taka rada ode mnie jak tam ktoś się znajdzie to niech udaje handlarza narkotyków ja tam (na jego koszt) u jednego z rolników spędziłem 4dni miełem wszystko pod dostatkiem (jedzenie, jaranie) pytał się mnie ile chce kupić. Powiedziałem że tylko sprawdzam towar i że przyjade za kilka miesięcy.
Jak widok człowieka z karabinek jest dla ciebie bezpieczny to faktycznie Maroko jest bezpieczniejsze od Europy |
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 142/307 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2015-02-16, 11:57
|
|
|
muflon napisał/a: | ja tam (na jego koszt) u jednego z rolników spędziłem 4dni miełem wszystko pod dostatkiem (jedzenie, jaranie) |
Wrzuć koordynaty.
A podłączenie do prądu też jest ? |
|
|
|
 |
muflon
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-02-16, 12:22
|
|
|
slawwoj napisał/a: |
Wrzuć koordynaty.
A podłączenie do prądu też jest ? |
troche pod górke od Ketamy dokładnego połorzenia nie znam
a co do prądu nie byłem kamperem |
|
|
|
 |
Suburban
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato Hobby 550
|
Wysłany: 2015-04-15, 03:59
|
|
|
W grudniu wróciłem do murowanych ścian ale zaliczyłem jeszcze paro-dniowy wypad na narty kamperem w Polskie góry - Beskidy. O dziwo było na prawdę ciepło w kamperze ale to chyba dlatego że nie było wiatru i byliśmy w 3 facetów rosłcyh. W nocy -10 w dzień w słońcu na plusie. Wody nie nalałem - po nartkach prysznic na basenie i basenik i do kampera. Pierwszej nocy obudziliśmy sie zgrzani bo dałem trumatick na wiecej niż połowę... Wniosek ? W minusowych temperaturach spokojnie... Parking pod wyciagami 15zł/dobe basen 10zł karnet całodniowy 60zł. Polecam wszystkim taka przygodę
|
_________________ Brum Brum Brum,
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|