Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
polskie złomy
Autor Wiadomość
Brodacz77 
stary wyga

Twój sprzęt: Challenger Mageo 163, 2.8JTD
Piwa: 47/286
  Wysłany: 2017-05-07, 00:55   

silny napisał/a:
http://allegro.pl/kamper-hymer-572-ford-transit-2-2-tdci-i6803694631.html

coś w tym stylu , z tyłu dzieciaki , z przodu my.

to by mi leżało..

szkoda że przy rozłożonym łóżku z przodu nie usiądą 4 osoby przy stole

Nie piszę za wiele na forum, bo nie jest moim celem nabijanie postów.
Ale tutaj się odezwę.

Nawet nie o tym konkretnym kamperze ale o S-Campie w Bieruniu.

Oglądałem jesienią, kiedy byłem na etapie szukania kampera McLuisa właśnie w tym konkretnym S-Campie.
Nie byłem wtedy znawcą kamperów (pewnie do dziś fachurą nie jestem) ale nie w tym rzecz.

Stała sobie wtedy alkowa na McLuisie na alledrogo. Zadzwoniłem, poprosiłem o dodatkowe fotki - OK. Przyszły. Pracownica przysłała. Przez telefon - cacy, polski, salonowy, chyba w jednych rękach, zadbany. Jako, że czynne do 17 zamknąłem swój kram, zarwałem kawał dnia i pojechaliśmy z żonką. Na miejscu - wszedłem, dwoje pracowników i szef rozmawiający przez telefon. Przyjechał potencjalny klient na kampera za 60-70k (już nie pamiętam ceny) a szef rozmawia przez telefon, pracownicy BALI się zastukać do drzwi, żeby nie przerwać szefowi. Odczekałem łaaaaadnych kilka minut pod drzwiami zanim szef skończył rozmowę. Wyszedł w końcu, przywitał się i oznajmił, że kamper jest otwarty .
Poszedł z nami do kampera. Gdy po 30 sekundach (ja - laik) stwierdziłem, że podłoga pod łazienką jest zgnita - Pan zdziwiony oznajmi - poważnie, nie wiedziałem :/ I poszedł sobie.....

Z perspektywy dnia dzisiejszego napiszę - kamper był przemoczony, jezioro na dachu zrobiło swoje - sufit gąbka, podłoga zgnita a właściciel czekał chyba na naiwniaków co przyjadą i kupią. Oooo - coś zauważył to idę pogadać przez telefon, już nie kupi. Podejście właściciela do klienta............ postawię same kropki. Totalna zlewka. Nie wiem, nie mam nastroju szukać teraz opinii o S-Campie w Bieruniu. Może była to jednostkowa sytuacja ze mną - ale ja mając nawet kasę na nówkę nie kupiłbym nic w tym konkretnym salonie. A na pewno oglądałbym baaardzo uważnie.

Rozpisałem się (może to nie ten wątek ale dokończę swoje wątki o zakupach kamperów) ale napiszę jeszcze gdzie zakupiłem swój SUCHY, NIE PRZEMOCZONY domek. Ma swoje niedoskonałości a właściwie miał i widziałem je przy zakupie. Był do obejrzenia w Nadarzynie na targach. Kupiony u niepolecanego Pana Jakuba z Tumlina. Dwóch właścicieli - 2 lata od nowości i potem następny do mnie, 140k przebiegu i w schowku faktury od 2008 roku z serwisu, wymian oleju, zmian opon, niektóre są na setki euro - nawet DOT ~ pokrywał się z data zakupu na fakturach. Wszystko w oryginale, wszystko działało od strzału (nie liczę pierdół, które miały być do poprawki).

A jak już uzupełniam zaległości - to napiszę, gdzie oglądałem zgniłka ze zgniłym dachem kilka miesięcy temu - u naszego kamperowego kolegi Taurus53 ze Stalowej Woli.

Jak już zebrałem się i piszę szczerze - to na maxa. Prędzej kupię następnego kampera (tego oczywiście nie mam zamiaru się pozbywać) u Jakuba w Tumlinie niż w S-Campie i od Taurus53
Postaw piwo autorowi tego posta

oli
zaawansowany

Piwa: 25/1
Wysłany: 2017-05-07, 07:31   

Odnośnie szyby do integry koszt czasami 30 tys zł ale jak wcześniej napisał Papamila masz na konia to masz i na bat .

Problem w tym że na ten bat możesz czekać nie raz miesiac czasu . .Czasu oczekiwania nie przyspieszysz ,Jezeli masz pecha i szybka tak się uszkodzi ze nie da się dalej jechac ,to pozostanie ci powrót na lawećie .Wg mnie to nie koszt szyby ,a czas oczekiwania na dostanie jej to największy minus integry .,ale to jest moje zdanie i nie musicie sie z nim zgadzac.

silny 
Kombatant
czlonek KBP

Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Piwa: 51/50
Wysłany: 2017-05-07, 07:42   

Co to za argument -

-komu trzasła szyba w ciągu ostatnich lat :?:

Bo jakoś na forum nie słyszałem :spoko :idea

gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........

--------------------------------------------------------

joko 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Piwa: 567/47
Wysłany: 2017-05-07, 08:50   

dukat napisał/a:
joko napisał/a:
Fajny .... tylko ten przebieg ..... robienie z ludzi wariatów :-/ .

Mój ma 22 lata i 144tkm znaczy że tez skręcony ?????

Bankowo, z raz na pewno :wyszczerzony: ...... ja mam po 3 latach 48tkm , a nigdzie jeszcze w sumie nie byłem (znaczy tak na poważnie, jak "prawdziwi" kamperowcy :haha: ) , tak się czasami kręcę to tu to tam, tylko w sezonie, bo zimy w kamperze nie uznaję (czyli realnie przez pół roku w roku) i nie za daleko , raczej częściej a krócej
Nie wyobrażam sobie jak można używać kampera jeszcze bardziej okazjonalnie, więc takie deklarowane roczne przebiegi jak ten w rzeczonym ogłoszeniu (5tkm/rok) to tak jak napisałem robienie z ludzi wariatów :spoko
O ile kręcenie liczników w innych samochodach ma "uatrakcyjnić" ofertę i niestety często daje to pozytywny dla sprzedawcy skutek , o tyle w przypadku kamperów , które z założenia jeżdżą mniej, takie kręcenie doprowadza do wyników , które z daleka śmierdzą wałkiem ......

dukat napisał/a:
joko napisał/a:
Fajny .... tylko ten przebieg ..... robienie z ludzi wariatów :-/ .

Nie mogę pojąć takiego podejścia do życia.

Cóż począć ........

joko 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Piwa: 567/47
Wysłany: 2017-05-07, 09:01   

lwojtek napisał/a:
silny napisał/a:
Silny 200kzł nie przekroczy bo nie chce się wyróżniać.

Tyle tylko, że jak się teraz gdziekolwiek człowiek ruszy w świat i gdziekolwiek stanie , to większość takich .... więc jak coś się już wyróżnia z tłumu , to właśnie te tańsze :haha:
Silny, jak Cię stać to nie rób dziadostwa tylko kup porządne, zniknij w tłumie i wypoczywaj ...... inaczej wydasz kasę , a i tak będą Cię palcem pokazywać :haha: :haha:

kalinin 
weteran
mirek@kalinin.pl

Twój sprzęt: Laika Kreos 4012
Nazwa załogi: Kalinka
Piwa: 400/484
Wysłany: 2017-05-07, 10:38   

Dwa lata temu w integrze KNAUS, PZU wymieniło mi szybę przednią w ramach ubezpieczenia za kwotę 9 tyś zł. ale czy musiałem się tym chwalić? Gdyby nie ubezpieczenie za taką szybe nieoryginalną zapłaciłbym 3 tys.
Nie zgadzam się również z tytułem POLSKIE ZŁOMY. Sytuacja z samochodzami osobowymi jest jeszcze gorsza. Cwaniak chce przechytrzyć cwaniaka a jeśli mu się nie udaje to przypina różne epitety.

kubanski 
doświadczony pisarz

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2017-05-07, 11:14   

Brodacz77 napisał/a:

Przyjechał potencjalny klient na kampera za 60-70k (już nie pamiętam ceny) a szef rozmawia przez telefon, pracownicy BALI się zastukać do drzwi, żeby nie przerwać szefowi. Odczekałem łaaaaadnych kilka minut pod drzwiami zanim szef skończył rozmowę.

Padać do nóżek "klyent" przyjechał.Kawka i ciasteczko nie przy takiej kwocie.

Jak ma się do czynienia cały rok z różnymi dupozawracaczami,organizm wytwarza samoistnie mechanizmy obronne,niezależnie od naszej woli. :diabelski_usmiech

kalinin napisał/a:

Nie zgadzam się również z tytułem POLSKIE ZŁOMY. Cwaniak chce przechytrzyć cwaniaka a jeśli mu się nie udaje to przypina różne epitety.

I wszystko w tym temacie :bigok :bigok

silny 
Kombatant
czlonek KBP

Wysłany: 2017-05-07, 12:38   

Dethleffs odchaczony ;)

Caluśki robiony , czaszka nie orginalna , wszyskie szyby z innej parafi , na pytanie czy suchy to jasne że suchy , troche tylko w jednym miejscu kapie ale tylko troche :zastrzelic

Pare spraw nie zrobionych , do majsterkowicza :haha:

gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........

silny 
Kombatant
czlonek KBP

Wysłany: 2017-05-07, 12:46   

https://www.otomoto.pl/of...l-ID6yFggX.html

Po to podjade zobaczyć , przemęczę się z dzieciakami jakoś ,,,,,,,,,, wolałbym osobne łóżka.

Jak będzie igła to potarguje i zobaczymy.

Ciekawe......

Janwil 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Transit 2,2D/350 Rimor 2007r.
Nazwa załogi: JANWIL
Piwa: 2/3
Wysłany: 2017-05-07, 15:51   

[quote="kubanski"]
Brodacz77 napisał/a:

Przyjechał potencjalny klient na kampera za 60-70k (już nie pamiętam ceny) a szef rozmawia przez telefon, pracownicy BALI się zastukać do drzwi, żeby nie przerwać szefowi. Odczekałem łaaaaadnych kilka minut pod drzwiami zanim szef skończył rozmowę.

Padać do nóżek "klyent" przyjechał.Kawka i ciasteczko nie przy takiej kwocie.
Jak ma się do czynienia cały rok z różnymi dupozawracaczami,organizm wytwarza samoistnie mechanizmy obronne,niezależnie od naszej woli. :diabelski_usmiech

Panie Kubanski, czym Pan się zajmuje?
,,Strasznie" chciałbym być Pana klientem.

Janwil 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2017-05-07, 16:04   

silny napisał/a:
http://allegro.pl/kamper-hymer-572-ford-transit-2-2-tdci-i6803694631.html

coś w tym stylu , z tyłu dzieciaki , z przodu my.

to by mi leżało..

szkoda że przy rozłożonym łóżku z przodu nie usiądą 4 osoby przy stole

Silny, a co Ci się nie podoba w tym kamperku Humerku.
Sam go proponowałeś.
No jeśli baza Ducato lepsza niż Transit to ja się nie zgadzam. A Koledzy?
/Camperteam twierdzi że Ducato lepsze/, niestety.

silny 
Kombatant
czlonek KBP

Wysłany: 2017-05-07, 16:07   

nie ma kanapy z boku stolika , żona lubi pospać więc alkowa opuszczona i nie zmieścilibyśmy się z dziećmi przy stole

Janwil 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2017-05-07, 16:12   

Andrzej 73 napisał/a:
Może ten https://www.otomoto.pl/of...o-ID6yzG4d.html
:spoko

Wymienił okna plastikowe na szklane i mówi że szklane lepsze.., Dlaczego pyta się DMC?

Janwil 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2017-05-07, 16:14   

silny napisał/a:
nie ma kanapy z boku stolika , żona lubi pospać więc alkowa opuszczona i nie zmieścilibyśmy się z dziećmi przy stole

No a co ze sprawą Ducato czy Transit?

silny 
Kombatant
czlonek KBP

Wysłany: 2017-05-07, 16:58   

A co z tą sprawą ? Bo nie wiem? :dewil

Jak igła to może być tranzol

Odpowiedz do tematu