Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Antena nie lubi Hotbirda 13
Autor Wiadomość
Bronek 
Kombatant
Wygląd i Nick potrafią zmylić


Twój sprzęt: Na razie wiata, która czeka na RAPIDO 883f
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 06 Cze 2013
Piwa: 240/464
Skąd: Kołobrzeg.
Wysłany: 2017-04-12, 09:54   

Endi napisał/a:
..a jaki obraz ? :spoko


Nie mów ??? Kolorowy ??? :mrgreen:
_________________

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Edward 
doświadczony pisarz


Twój sprzęt: CARTHAGO TOURER SPORT I144
Nazwa załogi: EDIR
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Gru 2009
Otrzymał 3 piw(a)
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2017-04-13, 12:58   

Tak Stander ssc.
_________________
Najważniejsza jest dla mnie przyszłość, bo to tam zamierzam spędzić resztę mojego życia... ;)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Fordek 
zaawansowany

Twój sprzęt: Burstner Nexxo t 690 (2016)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Cze 2014
Piwa: 6/3
Skąd: Wyszków
Wysłany: 2017-04-13, 18:45   

Po przestrojeniu na transponder 2 łapie wyśmienicie - w nowym miejscu po kilku obrotach.
Jeszcze raz podziękowania dla Kajmara za cenną podpowiedź .
Siedzę sobie teraz w Berekfurdo ,popijamy winko wieczorami pod telewizorkiem. Tylko internet tu muli .
_________________

  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
jedrek49 
weteran
badz zawsze usmiechniety

Twój sprzęt: sprinter CDI 2,7 316
Nazwa załogi: jedrek49
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Piwa: 26/3
Skąd: Sanok
Wysłany: 2017-04-14, 07:04   

witam
jaka macie pogode ,temperatury
dzieki,czy duzo ludzi
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
stander 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Burstner IXEO TIME
Nazwa załogi: STANDER
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Mar 2015
Otrzymał 10 piw(a)
Skąd: Lubliniec

Wysłany: 2017-04-14, 11:13   

Edward napisał/a:
Tak Stander ssc.

Właśnie i w tym przypadku zmiana transpondera nie stanowi problemu a po zmianie antena działa prawidłowo
Ja zakupiłem dwa lata temu toner zintegrowany ze sterownikiem i z wejściem CI na własną kartę.Polecany przez sprzedawcę
Do pażdziernika ubiegłego roku działało super o czy pisałem w innym wątku i zaczęły się problemy z odbiorem niektórych programów .Antena łapała satelitę a programów coraz mniej!!
Na początku roku zawiozłem urządzenie do sprzedawcy autoryzowanego ten wysłał do producenta który w/g sprzedawcy stwierdził że pamięć była zabita! że coś tam coś tam ale wyczyścili ,wgrali polskie programy? i ma działać.I działało kulawo tzn podnosiło antenę szukało satelity ,coś polskiego odtwarzało ale nie składało do końca! Kolejna wizyta .kolejny bajer rozmowa na targach w Poznaniu , .Ponieważ nie prowadziło to do konstruktywnego finału poprosiłem o nr tel do serwisu niemieckiego.I tu koniec moich kłopotów! Trzy minuty rozmowy ,przesłane oprogramowanie ,trzy minuty wgrywania i hula jak nowe Po wysłaniu zdjęcia z niedomykającą się anteną szybkie zwrotne odesłanie fotki z zaznaczeniem które śruby zwykłym kluczem poluzować ,opuścić talerz,dokręcić i po bólu.
Dla zainteresowanych 00495493913660 :spoko
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
pawko13 
trochę już popisał


Twój sprzęt: Hymer van522
Nazwa załogi: cos wymyslimy
Dołączył: 21 Lip 2012
Postawił 1 piw(a)
Skąd: Opole
Wysłany: 2017-10-31, 12:08   

Witam,
jako świeży posiadacz anteny Alden (na poprzednim kamperze miałem Oyster Caro ) szukam i czytam jak jej wymusić HotBirda. W autku zamontowany jest sterownik CGV ALDEN Premio Sat CC (zintegrowany tuner, dekoder, sterownik) . Po załączeniu ładnie wyszukuje Astrę i nawet odbiera jakieś programy :) Mogę ręcznie przesunąc na HotBirda i też działa. A chciałbym żeby z automatu startowała na HotBirdzie. Chyba przećwiczyłem już całe menu i jedyne co udało mi się zmienić to język na angielski. Zmiany transpordera nie znalazłem. Mam za to odręcznie napisaną kartkę z kodem do wejscia w menu serwisowe gdzie to podobno sie zmienia - ale nie działa (ten kod) albo coś zle robię.
Alden proponuje zakup nowego sterownika SSC HD za 390 Euro.
Macie jakieś lepsze pomysły ?
Pozdrawiam Paweł
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
stander 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Burstner IXEO TIME
Nazwa załogi: STANDER
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Mar 2015
Otrzymał 10 piw(a)
Skąd: Lubliniec

Wysłany: 2017-10-31, 20:17   

stander napisał/a:
.I tu koniec moich kłopotów! Trzy minuty rozmowy ,przesłane oprogramowanie ,trzy minuty wgrywania i hula jak nowe Po wysłaniu zdjęcia z niedomykającą się anteną szybkie zwrotne odesłanie fotki z zaznaczeniem które śruby zwykłym kluczem poluzować ,opuścić talerz,dokręcić i po bólu.

Wracam do wątku choć mam już dosyć :gwm
Cieszyłem się bardzo krótko i po kolejnej niekoniecznie udanej próbie pojechałem całym zestawem do sprzedawcy.Po ok godzinnej konsultacji z serwisem Aldena i ustawianiu przez tel parametrów było ok. :lol:
W domku kilka razy udana próba przy różnym ustawieniu samochodu i wyjazd na majówkę.Po przejechaniu kilkuset kilometrów dekoder załączył się samoczuynnie i zaczoł strasznie piszczeć :shock: Wyłączyłem i pojechałem dalej.Na miejscu nie potrafił ustawić anteny ,przerywając co chwilę i dodatkowo czułem niepokojący zapach.Po przyjeżdzie wymontowałem to ustrojstwo,kupiłem antenę przenośną i obiechałem całe wakacje i jeszcze trochę.Mam zamiar zdemontować antenę z dachu i cały komplet dostarczyć sprzedawcy z odpowiednim pismem.
Może to jest przypadek ,może pech ,może wadliwe urządzenie :( Ja mam dosyć :gwm :gwm
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
koko 
Kombatant


Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 19 Sty 2007
Piwa: 39/30
Skąd: Radom
Wysłany: 2017-10-31, 20:55   

Ja po powrocie z Portugalii. zauważyłem że moja antena nad atlantykiem przy afryce zaczyna szwankować ręczne podrasowanie - pomagało zmiana kąta konwertera (antena ma ręczne nastawy w swoim menu)
Tak że ful wypas też szwankuje.
_________________
KoKo
"Piszę tylko merytorycznie
  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
MAWI 
Kombatant


Twój sprzęt: HYMER E 700 INTEGRA
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 19 Sty 2010
Piwa: 53/14
Skąd: Kutno
Wysłany: 2017-10-31, 23:40   

Nie ma rzeczy doskonałych. Walczyłem z różnymi antenami wiele razy. Teraz kupiłem nową od Papamili ( 80) i po moich kłopotach . Niedrogo!!. Jarek zawsze pod telefonem. ( ale jeszcze w tej sprawie nie dzwoniłem) Czyli święty spokój. Czego i wam życzę :spoko :spoko
_________________
Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Bronek 
Kombatant
Wygląd i Nick potrafią zmylić


Twój sprzęt: Na razie wiata, która czeka na RAPIDO 883f
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 06 Cze 2013
Piwa: 240/464
Skąd: Kołobrzeg.
Wysłany: 2017-11-01, 07:24   

Mam podobne doświadczenia jak Wiesiek

Mam taką antenę zanim Papamila stał się przedstawicielem tej firmy.
Dzięki opini Koko, zdecydowałem się kupić nówkę, ale drugiej ręki - przypadek aukcja itd .

Wersja 5/ 70cm jeden z pierwszych modeli, kupiona za "śmieszne" pieniądze 1/3 ceny obecnych popularnych anten
Cztery lata jest OK.
Serwisowana raz u Jarka (przegląd, podkładki, mechanika - duperele)

Leciutka i dająca się ręcznie czyli klawiszami korygować, co bywa ważne w trudnych warunkach. Bywało, że inne wypasione poległy a ta spokojnie dała się ustawić.


Trzeba też, trochę wiedzieć o zasadach TV Sat, wtedy zrozumiemy dlaczego i co i jak? Skąd są czasem kłopoty z odbiorem..
Jak każdy sprzęt może mieć focha. Zawsze stawiając kampera patrzmy w niebo czy jest widoczne na południu.
Warto by był poziomo. Dajmy mały czas na rizruch GPS, czasem jej start z kąta elewacji danej szerokości trzeba skorygować itd... :? Automat zw full kasy dla blondynek, nie daje takiej możliwości, jak ma problemy to pokręci się i podziękuje...
Generalnie cena /jakość /serwis przemawia, że warto rozważyć zakup od Jarka Papamili :roza:
Aczkolwiek znam też ludzi, którym one nie odpowiadały. Jak z wszystkim.
Normalka

Era TV sat pomalutku maleje. Teraz warto mieć dobrą antenę wifi oraz do modemu LTE.
Co raz rzadziej korzystam TVsat. Raczej z platform internetowych, lecą programy na żywo i per saldo nie jest to drogo.
No i w krzakach pod drzewem bez wyciągania talerza na stojaku, działa. Oczywiście jak jest sieć.
_________________

  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum

Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group