Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Co dzisiaj naprawiłem w swoim kamperze
Autor Wiadomość
Rawic 
Kombatant


Twój sprzęt: Hymer Tramp CL 698
Nazwa załogi: Ewa,Karolina,Zbyszek
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Wrz 2010
Piwa: 47/3
Skąd: Gorzkowice
Wysłany: 2017-10-28, 22:11   

marekoliva napisał/a:
Dzisiaj wymieniłem aku zabudowy, zastanawiam się tylko po co na zimę?
prawidłowo, musi się hartować, a w ogóle to wy tam w Gdańsku macie prawdziwą zimę. :diabelski_usmiech
_________________
Stacja Kontroli Pojazdów przyjazna pojazdom specjalnym z przeznaczeniem kempingowym.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
izola 
Kombatant


Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia
Pomogła: 7 razy
Dołączyła: 20 Sty 2015
Piwa: 89/56
Skąd: Westfalia

Wysłany: 2017-10-28, 22:20   

Cytat:
Ja też wolę te kucheneczki na kartusze.

dziś zaszalałam na jebaju ...28 kartuszy jest w drodze do izolowni.
Camping Gaz kupuję zawsze w F - jest taniej za 2,8 kg = ca. 22 €, a za kartusze 6,3kg=25,30
Duo kamerka, frontowa i cofania też wskoczyła do koszyczka ;)

Przygotowania zimowo/wiosenne są w toku opony zimowe zobaczyły światło dzienne...poza tym mi się nic nie chce :mrgreen:
_________________
Pozdrawiam, Izola
Ⓡ...chcieć to móc, a MUSIEĆ, to osłabia ...
http://vanactiv.blogspot.de/
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
marekoliva 
weteran


Twój sprzęt: Był, jaki i kiedy będzie sam nie wiem
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Wrz 2009
Piwa: 29/17
Skąd: Gdańsk - Oliwa
Wysłany: 2017-10-28, 22:24   

Rawic napisał/a:
a w ogóle to wy tam w Gdańsku macie prawdziwą zimę.


wszyscy o niej mówią ale nikt jej dawno nie widział.
_________________
Marek

"Ty możesz zwlekać ale czas nie będzie "
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
miciurin 
weteran


Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sie 2011
Piwa: 17/84
Skąd: ja to wiem?
Wysłany: 2017-10-30, 00:56   

Przez weekend auto całe wysprzątane, umyte, woda spuszczona i instalacja przedmuchana powietrzem.
Została jeszcze chęć gdzieś pojechać przed zimą, może się uda gdzieś wyskoczyć.
_________________
Fiat Ducato 1,9 TD, 1989r, zabudowa Fendt 560 SK - był
Fiat Ducato 2,2 MultiJet, 2007r, zabudowa S.E.A A640 - jest
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
yahoda 
zaawansowany


Twój sprzęt: HYMERMOBIL 522 FORD
Nazwa załogi: brave sir Robin
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Paź 2015
Piwa: 25/40
Skąd: Starogard Gd.
Wysłany: 2017-10-30, 19:20   

miciurin napisał/a:
Przez weekend auto całe wysprzątane, umyte, woda spuszczona i instalacja przedmuchana powietrzem.
Została jeszcze chęć gdzieś pojechać przed zimą, może się uda gdzieś wyskoczyć.


I znowu będzie okazja, aby przy kamperku podziałać po powrocie: wysprzątać, umyć, wodę spuścić i instalację przedmuchać. :diabelski_usmiech
_________________
kamperki z lego: http://www.camperteam.pl/...hlight=lego+kam
nasze autko: http://www.camperteam.pl/...ight=hymermobil
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
miciurin 
weteran


Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sie 2011
Piwa: 17/84
Skąd: ja to wiem?
Wysłany: 2017-11-10, 21:55   

Zamontowałem sobie dodatkowe gniazdo waz z Voltomierzem. Muszę przyznać, że to bardzo fajna sprawa. Oprócz dwóch wyjść na USB jest też gniazdo podłączenia wtyczki zapalniczki.

Gniazdo.jpg
Plik ściągnięto 591 raz(y) 66,29 KB

_________________
Fiat Ducato 1,9 TD, 1989r, zabudowa Fendt 560 SK - był
Fiat Ducato 2,2 MultiJet, 2007r, zabudowa S.E.A A640 - jest
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
zbyszekwoj 
Kombatant


Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Kwi 2013
Piwa: 183/106
Skąd: Lublin
Wysłany: 2017-11-11, 08:33   

miciurin napisał/a:
gniazdo waz z Voltomierzem


Skąd takie można zanabyć?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Darek Szczecin 
weteran

Twój sprzęt: MB312max PANZERKAMPER, FORD Custom NUGGET
Nazwa załogi: Darek&Anita&Maja
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Wrz 2014
Piwa: 47/38
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2017-11-11, 09:23   

zbyszekwoj napisał/a:
miciurin napisał/a:
gniazdo waz z Voltomierzem


Skąd takie można zanabyć?


o tu http://allegro.pl/pls37-g...6986705501.html można różne kupić pojedyńcze moduły, podwójne i można też mieszać ja wywaliłem np gniazdo zapalniczkowe i w to miejsce dołożyłem jeszcze kolejne USB
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
dziwaczek 
weteran


Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: Dziwni
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 30 Sie 2010
Piwa: 16/7
Skąd: Osowiec/Mazowieckie
Wysłany: 2017-11-11, 09:28   

gniazde wszelkiej maści sa na Aliexpresie, nabyłem takowe

https://pl.aliexpress.com/item/Universal-Car-Motorcycle-Waterproof-2-Port-Dual-USB-Charger-For-iPhone-Samsung-3-1A-Mini-Auto/32758053906.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ECKfJk

i takie

https://pl.aliexpress.com/item/1Pc-12V-24V-3-1A-Motorcycle-Car-Dual-USB-LED-Charger-Socket-Voltage-Voltmeter-Panel/32781767086.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ECKfJk

są fajne i nieźle działają

Takie jak post wyżej tez są tylko trzeba sobie poszukać i dobrać konfigurację

np. takie https://pl.aliexpress.com/item/3-In-1-12V-Waterproof-2-1A-Dual-USB-Port-Charger-Car-Boat-Motorcycle-Cigarette-Lighter/32811056996.html?spm=a2g17.10010108.1000023.4.15cebb37DOg1zV

IMG-20171012-WA0001 (1).jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 135,63 KB

_________________
Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
miciurin 
weteran


Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sie 2011
Piwa: 17/84
Skąd: ja to wiem?
Wysłany: 2017-11-11, 14:19   

Ja kupiłem na allegro, były w dobrej cenie i dostępne od ręki. Też sprawdzałem na ali ale zależało mi na czasie.
_________________
Fiat Ducato 1,9 TD, 1989r, zabudowa Fendt 560 SK - był
Fiat Ducato 2,2 MultiJet, 2007r, zabudowa S.E.A A640 - jest
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
izola 
Kombatant


Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia
Pomogła: 7 razy
Dołączyła: 20 Sty 2015
Piwa: 89/56
Skąd: Westfalia

Wysłany: 2017-11-11, 17:37   

mam pytanie, nie o naprawę ale o ulepszenie ...
Mój Becker radio nie ma USB gniazda . MP3 odgrywam do teraz skomprymowane i palone na CD.

Chciałoby mi się przestać palić CD a w zamian używać USB Stick.
Takie np. urządzeni są do tego sprzedawane z USB i czytnikiem SD card o sporej nawet pojemności.

Przykład :
http://allegro.pl/zmienia...84-6c3be5b5a990

pytanie .używa ktoś z was takie? co to jest warte? może lepiej dalej palić stosy CD? ;) ...chodzę z tym pytaniem już dłużej...jesienią myślę o tym a latem zapominam , wrzucam wielogodzinną CD i jest git .
...ale chciałobysięmiećlepiej :mrgreen:
_________________
Pozdrawiam, Izola
Ⓡ...chcieć to móc, a MUSIEĆ, to osłabia ...
http://vanactiv.blogspot.de/
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
duende 
doświadczony pisarz


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Gru 2016
Piwa: 20/25
Skąd: pl
Wysłany: 2017-11-11, 18:27   

izola napisał/a:
..ale chciałobysięmiećlepiej :mrgreen:

to może wymienić radio? pierwsze z brzegu:
http://www.audiopioneer.p...sd-i-pilot.html
Kruger&Matz KM0104, odczyt: CD, MP3, USB, SD (zawsze to jednego grata mniej, a cena podobna), chyba że ten Becker to dobry jest :lol: i szkoda Ci go.
  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
izola 
Kombatant


Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia
Pomogła: 7 razy
Dołączyła: 20 Sty 2015
Piwa: 89/56
Skąd: Westfalia

Wysłany: 2017-11-11, 18:52   

dziękuję duende, no dobry jest dudni jak w sali koncertowej...
więc radio Becker Indianapolis , z nawigacją zostaje- dlaczego?

- bo ma zajefajny sound z zabudowanymi od MB głośnikami, ma ostatnie karty do nawigacji ... (nawigacja nie główna ale czasami się przyda)
- bo się przyzwyczaiłam
- bo nie chcę super produkt wywalić , jak można rozszerzyć tylko o USB Slot i z niego MP3 odgrywać.

Duende dobrze że nie napisałeś kup se nowe auto z nowym radiem co ma USB :mrgreen:
_________________
Pozdrawiam, Izola
Ⓡ...chcieć to móc, a MUSIEĆ, to osłabia ...
http://vanactiv.blogspot.de/
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
duende 
doświadczony pisarz


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Gru 2016
Piwa: 20/25
Skąd: pl
Wysłany: 2017-11-11, 20:20   

izola napisał/a:

radio Becker Indianapolis , z nawigacją zostaje

OK. Się wyjaśniło :spoko
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Spax The Dog 
weteran


Twój sprzęt: Ford Transit
Nazwa załogi: Spax
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Mar 2016
Piwa: 44/61
Skąd: Łask-Kolumna
Wysłany: 2017-11-11, 20:31   

izola napisał/a:
mam pytanie, nie o naprawę ale o ulepszenie ...
Mój Becker radio nie ma USB gniazda . MP3 odgrywam do teraz skomprymowane i palone na CD.

Chciałoby mi się przestać palić CD a w zamian używać USB Stick.
Takie np. urządzeni są do tego sprzedawane z USB i czytnikiem SD card o sporej nawet pojemności.

Przykład :
http://allegro.pl/zmienia...84-6c3be5b5a990

pytanie .używa ktoś z was takie? co to jest warte? może lepiej dalej palić stosy CD? ;) ...chodzę z tym pytaniem już dłużej...jesienią myślę o tym a latem zapominam , wrzucam wielogodzinną CD i jest git .
...ale chciałobysięmiećlepiej :mrgreen:


Hasło FM transmiter :spoko
_________________
Zegar odmierza godziny głupstwa, ale mądrości nie mierzą zegary.

darek@yaazzo.net
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum

Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group