|
|
Niemcy w długi weekend majowy 2010 |
Autor |
Wiadomość |
Camper Diem
Kombatant
Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 49/65 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2010-05-10, 19:04
|
|
|
Adi napisał/a: | Przecież to Niemcy, ja do dzisiaj się śmieję, z zakazu wyrzucania butelek do kontenera w niedziele (w Bambergu), a odkurzać i sprzątać wolno |
pierwszy raz byłem i zaskoczony zostałem zupełnie znienacka
Adi napisał/a: | nie znam dobrze Bambergu, ale im bliżej centrum tym trudniej. Ale zdecydowanie warto tam jechać - zachęcam |
na pewno - musimy się tylko odobrazić ;-) |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
|
Tadeusz
Administrator CamperPapa
Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1578/2280 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2010-05-10, 19:07
|
|
|
Tak sobie myślę po obejrzeniu Twej relacji, Adamie, że jadąc na zachód zboczę na południe i zajrzę do Bambergu i Norymbergi.
Zachęciliście mnie. Ty i Affa, który również nie dawno tam pomykał. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
|
|
|
|
|
Camper Diem
Kombatant
|
Wysłany: 2010-05-11, 06:12
|
|
|
Adi, nasz przewodnik mówił nam o Dreźnie, że ciągle jeszcze nie odbudowane po wojnie, że fasady stoją.
to jego wrażenia sprzed ładnych paru lat i nie wiem czy powinienem sobie wpisać je w kalendarz czy można sobie odpuścić (wszystkiego i tak się nie zwiedzi )
a ja Ci bardzo polecam wspominany przez Ciebie Rothenburg. |
|
|
|
|
Camper Diem
Kombatant
|
Wysłany: 2010-05-11, 07:25
|
|
|
Dzięki Adi, w takim razie kiedyś o Drezno zahaczymy
co do planów:
jest kilka Rottenburgów i Rothenburgów, m.in. Rottenburg an der Laaber i Rothenburg ob der Tauber i to ostatnie miasto polecam |
|
|
|
|
Pawcio
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2010-05-12, 08:48
|
|
|
Adi napisał/a: | Dziedziniec widziałem, tylko fotki Wam oszczędziłem - tutaj całość tego co pokazałeś w fragmencie: |
To mnie zaskoczyłeś.. ale pozytywnie!
Odnośnie Norymbergi dodam jeszcze, że warto odwiedzić stare lotnisko nieopodal kliniki Sud. Warto tam zajrzeć latem, kiedy na przełomie lipca i sierpnia odbywa się Volksfest- święto ludowe podobne do monachijskiego Oktoberfest.
Odbywają się tam również wyścigi Formuły 3 (Norisring Rennen).
A w najbliższy week (15 V) odbędzie się Blaue Nacht. Cała starówka zostanie podświetlona tylko na niebiesko. Związane jest to oczywiście z nocą kultury- tak modną ostatnio w europie.
Dzięki Adi za opisanie waszej podróży. Miło jest wracać do miejsc, w których już się kiedyś gościło. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|