|
|
Otwarty przez: gino 2013-02-12, 18:52 |
Ubezpieczenie kampera |
| Autor |
Wiadomość |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 351/396 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2016-11-03, 18:25
|
|
|
| BIORCA napisał/a: | | Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | | .Mój ubezpieczyciel ma wszystkie firmy,ma mi przeliczyć.Problem w tym,ze zawsze dawal polise we wrześniu : |
pamiętaj,że jak chcesz tanio to unikasz pośredników .... agent , rankomat itp to pośrednicy , na polisie spoko ponad stówkę więcej ... | teraz dzwoniłam do samego szefa.My w TUW w Michałowicach jesteśmy kilka dobrych lat,Tu mamy również ubezpieczone pobudynki taki był wymóg by tu ubezpieczyc.Najperw to był tylko TUW,teraz stale dochodzą im inne firmy.Zapytam pana czy tak jak piszesz to tak jest.Za starzy jestesmy by szukac nowego ubezpieczyciela.Kto myślał,że tak podrożeje,przedtem taniało.Barbara |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2016-11-03, 18:35
|
|
|
Zapytaj na konkretnym przykładzie ... np. on powie,że w firmie XY polisa kosztuje dla Ciebie powiedzmy 700 PLN.... potem zadzwoń do tej firmy i niech obliczą ponownie ... zobaczysz . Wszystko załatwisz jedna rozmową telefoniczną , za minute będziesz miała polisę na mailu , wystarczy zrobić przelew i po sprawie . No i jak bedziesz rozmawiała z bezpośrednim przedstawicielem firmy XY to wypytuj o wszystkie promocje i rabaty , oni tam zawsze maja jakis zapasik by dać upust od upustu ... dzis faktycznie trzeba kombinować by jakoś te podwyżki złagodzić ... |
|
|
|
 |
futro2606
stary wyga

Twój sprzęt: RAPIDO 9090DF
Nazwa załogi: KRZYSIEK & BEATKA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Sty 2009 Piwa: 11/8 Skąd: BRZEG DOLNY
|
Wysłany: 2016-11-06, 18:18
|
|
|
Ja właśnie kupiłem nowe ubezpieczenie i w porównaniu do roku ubiegłego mam zwyżkę z 450 na 680 zł i to w innej najtańszej firmie. Stawki poszły od listopada do góry po raz trzeci w tym roku . Żenada możemy podziękować naszej władzy za tzw. lepszą zmianę , gdzieś trzeba znaleść pieniądze na obietnice bez pokrycia. |
_________________ ...Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień…
KRZYSIEK&BEATKA
 |
|
|
|
 |
erikson
stary wyga Przyjaciel Billa W
Twój sprzęt: MB T1 ARNOLD,85r. N126E
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2008 Piwa: 11/1 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2016-11-06, 18:33
|
|
|
| a co ma rzad do prywatnych ubezpieczalni,no moze manipulować cos w PZU tylko,podwyżkami straszyli jeszcze przed pis,a teraz jak mozna znalesc kozła ofiarnego to wala,a lud powie ze to przez dobra zmianę. |
_________________ Poloniści nie poprawiajcie mnie,ja i tak się nie nauczę,dysleksja.
 |
|
|
|
 |
futro2606
stary wyga

|
Wysłany: 2016-11-06, 18:47
|
|
|
Rozumiem jedną podwyżkę związaną z niskimi stawkami nie pokrywającymi wydatki z oc ale wprowadzili jeszcze dwie rządowe . Pozdrawiam zwolennika nowej władzy przecież zrobili już tyle "dobrego " i przeraża mnie co jeszcze spier.... Jesteśmy już pośmiewiskiem w oczach Europy i w przyszłym roku będę się wstydził wyjechać za granicę |
_________________ ...Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień…
KRZYSIEK&BEATKA
 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2016-11-06, 18:59
|
|
|
| erikson napisał/a: | | a co ma rzad do prywatnych ubezpieczalni,. |
"Jakby mało było kosztów związanych z wyższymi świadczeniami za szkody osobowe i koniecznością uczciwego likwidowania szkód komunikacyjnych zgodnie z zaleceniami nadzoru, niedawno firmom ubezpieczeniowym doszło kolejne obciążenie - tym razem ze strony państwa.
Ustawa o podatku od niektórych instytucji finansowych, zwana potocznie ustawą o podatku bankowym, zaczęła obowiązywać w lutym 2016 roku. Zgodnie z jej postanowieniami podmioty takie jak banki, zakłady ubezpieczeń czy firmy pożyczkowe płacą podatek, z którego wpływy mają być przeznaczone m.in. na program “Rodzina 500 plus”.
Dla ubezpieczycieli jest to obciążenie w wysokości 0,0366% podstawy opodatkowania miesięcznie, a podstawą opodatkowania jest nadwyżka wartości aktywów ponad 2 mld zł. Podatek najbardziej odczują więc najwięksi ubezpieczyciele - niestety można obawiać się, że koszty tej daniny przerzucą na swoich klientów."
i jeszcze to przed nami
"Za początku 2016 roku minister Konstanty Radziwiłł ogłosił, że będzie dążył do przywrócenia tzw. podatku Religi, czyli kolejnego obciążenia fiskalnego, które mogłoby dotknąć firmy ubezpieczeniowe. Cel daniny jest bez wątpienia szczytny - pozyskanie funduszy na leczenie ofiar wypadków samochodowych. Dlaczego akurat firmy ubezpieczeniowe miałyby ją ponosić?
Ponieważ w ramach odszkodowań dla ofiar wypadków płacą najczęściej tylko za te usługi medyczne, które nie są refundowane przez NFZ - a koszty ratownictwa i leczenia szpitalnego poszkodowanych ponoszą wszyscy opłacający składki zdrowotne. W ten sposób Minister Zdrowia chciałby częściowo przełożyć odpowiedzialność finansową na ubezpieczycieli, a ci z kolei zrzuciliby ją na swoich klientów w postaci wyższych stawek za OC.
Zgodnie z zapowiedzią podatek mógłby wejść w życie w 2017 roku i wyniósłby aż 6% składki z każdej umowy OC. Gdyby tak się stało, proces wzrostu cen obowiązkowych ubezpieczeń, z którym teraz mamy do czynienia, może się przedłużyć."
masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2016-11-06, 19:17
|
|
|
Pisałem.
Jest przyzwolenie, na legalne łupienie.
Legalne tz. z daniną (odprowadzonym pidatkiem) na Państwo.
Dobra luksusowe w pojęciu obecnie nam panujących, to prąd, woda i kanalizacja. Tym samym samochód i do tego kempingowy, to wyraz rozpasania.
Ale widzę pozytywne aspekty.
Facet, bez baby, konta i karty kredytowej, prawa jazdy , to nie facet. No i dlatego nie został premierem. To jedyne co u tej władzy pozytywnego.
No i to jeszcze , że u nas inaczej, jak w historii świata bywało, nie morduje się dla władzy.
U nas dla władzy się... ekshumuje. |
|
|
|
 |
erikson
stary wyga Przyjaciel Billa W
Twój sprzęt: MB T1 ARNOLD,85r. N126E
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2008 Piwa: 11/1 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2016-11-06, 19:21
|
|
|
| tylko ze podatku Religi jeszcze nie ma i niewiadomo czy bedzie,a cudowni przedsiębiorcy juz podwyższyli stawki(wróżka mu powiedzala),no rozumiem 10-20% a nie 100% i wiecej,mocne argumenty ma ta nasza wladza ze taki ma nacisk na biednego przedsiębiorce-biedak wyliczył sobie ze do tej pory to mieliśmy OC darmowe i nalezy dowalić 100%,150% bo rzad ma mu zrobić podwyżkę 6%,dla mnie to wykorzystanie zamieszania i konieczność dorównania standardom panującym w UE,zaczęli realnie wyliczać szkodę a nie jak do tej pory z widzi misie i za takie zmiany musimy miedzy innymi zaplacic. |
_________________ Poloniści nie poprawiajcie mnie,ja i tak się nie nauczę,dysleksja.
 |
| Ostatnio zmieniony przez erikson 2016-11-06, 19:27, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
wojtekd
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2,8 Elnagh Joxy
Nazwa załogi: Marzanna i Wojtek
|
Wysłany: 2016-11-06, 19:22
|
|
|
| erikson napisał/a: | | a co ma rzad do prywatnych ubezpieczalni,no moze manipulować cos w PZU tylko,podwyżkami straszyli jeszcze przed pis,a teraz jak mozna znalesc kozła ofiarnego to wala,a lud powie ze to przez dobra zmianę. |
Rząd ma bardzo duży wpływ a składki. Jest cos takiego jak Komisja Nadzoru Finansowego która trzyma łapę nad towarzystwami . Dodatkowo podatek bankowy objął również firmy ubezpiczeniowe. |
|
|
|
 |
futro2606
stary wyga

|
Wysłany: 2016-11-07, 08:08
|
|
|
I coś więcej w tym temacie trzeba pisać???? Nasz nowy lepszy rząd doprowadzi do tego co było przed rokiem 90-tym -tylko bardziej zamożni będą mieli auto a biedota będzie jeżdzić rowerkami ( chyba chodzi o ekologię ). Mój syn zrobił prawo jazdy i chciał kupić auto o pojemności 1400 cm , otrzymał stawkę ok 8 000 zł za rok. Auto warte 3 000 zł. Gdzie tu logika? Psioczyliśmy na PO ale co tu się teraz dzieje to jakiś kosmos |
KRZYSIEK&BEATKA
 |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 329/223 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2016-11-07, 08:22
|
|
|
| Gomółka nie miał auta to i ludzie nie potrzebowali. Idziemy w tym kierunku. |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2016-11-07, 08:30
|
|
|
| futro2606 napisał/a: | | . Mój syn zrobił prawo jazdy i chciał kupić auto o pojemności 1400 cm , otrzymał stawkę ok 8 000 zł za rok. Auto warte 3 000 zł. |
mam identyczna sytuację z córką ... niestety nie ma już dopisywania małolata do starszyzny w dowodzie by korzystał ze zniżek ... auto zarejestrowane na żonę i córka korzysta ...
jedyny sposób jaki znam na dziś i chętnie posłucham mądrzejszych , zarejestrować na małolata /19 / motocykl 125cm3. Roczne OC ok 300 PLN przez 3 lata by uzyskał 60% zniżek . Nie znam innego, tańszego , sposobu |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2016-11-07, 08:47
|
|
|
Jeszcze dalej się posunięto...
U mnie jedno z autek na żonę AC NW OC, by było taniej to pojawiła się klauzula , że nie będzie użyczane kierującemu poniżej 25 rż. |
| |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2016-11-07, 09:10
|
|
|
| Bronek napisał/a: | Jeszcze dalej się posunięto...
U mnie jedno z autek na żonę AC NW OC, by było taniej to pojawiła się klauzula , że nie będzie użyczane kierującemu poniżej 25 rż. |
fakt ...o tym to już nie wspominam .
Nie ma legalnej opcji by dziś małolat miał na siebie zarejestrowane auto i miało to sens . |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 221/168 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2016-11-07, 13:58
|
|
|
| BIORCA napisał/a: | | .... niestety nie ma już dopisywania małolata do starszyzny w dowodzie by korzystał ze zniżek ... : |
Czyli ;źe co nie może być współwłaścicielem ? Niby czemu ? |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|