|
|
Po zniesieniu wiz |
Autor |
Wiadomość |
nowakdomin
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2019-11-14, 18:40 Po zniesieniu wiz
|
|
|
Witajcie,
Jak teraz będzie wygladała dokładnie sprawa z tymi wizami? niby nie trzeba ich mieć ale na miejscu i tak będziemy sprawdzani. to znaczy ze jak się nie spodobam to odeśla mnie z powrotem do kraju? |
|
|
|
|
amples
Kombatant
Twój sprzęt: Master III
Pomógł: 13 razy Dołączył: 28 Lut 2013 Piwa: 129/18 Skąd: UE
|
|
|
|
|
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: Dethleffs Esprit RT na auto s pici na kapotou
Pomógł: 14 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 140/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2019-11-14, 20:00
|
|
|
Zawsze tak było |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
|
Endi
Kombatant
Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/487 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2019-11-14, 20:43
|
|
|
nowakdomin napisał/a: | niby nie trzeba ich mieć ale na miejscu i tak będziemy sprawdzani. to znaczy ze jak się nie spodobam to odeśla mnie z powrotem do kraju? |
Nie to , że fizjonomicznie im się nie spodobasz , ale może tak być , że np będąc już kiedyś w USA nie zapłaciłeś jakiegoś mantatu. Czyli... w taki lub inny sposób naruszyłeś ich prawo. W tym wypadku, to "emigrejszyn" zadecyduje czy wpuścić czy odesłać do Polski
Byłem świadkiem awantury na lotnisku w Chicago, kiedy emigrejszyn nie wpuścił 8 Czechów, bo miał notatkę o ich pracy na czarno w poprzednim pobycie.
-----------------
To też istotne...zgoda w systemie ESTA (14$) jest wydawana na dwa lata W tym czasie można odwiedzać USA wielokrotnie - nie można jednak podejmować tam pracy, a żaden pobyt nie może przekroczyć 90 dni. |
_________________ Najpiękniejsze hobby świata ! |
|
|
|
|
|
Ahmed
Kombatant Burak
Twój sprzęt: Bezdomny
Nazwa załogi: Buraki
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Piwa: 207/306 Skąd: Bielsko-Biała
|
|
|
|
|
onionskin
stary wyga
Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Gru 2013 Piwa: 46/138 Skąd: FMI
|
Wysłany: 2019-11-16, 17:42
|
|
|
Endi napisał/a: |
.....Czyli... w taki lub inny sposób naruszyłeś ich prawo. ..... |
Nawet nie koniecznie trzeba naruszyć prawo.
Może być i tak: urzędnik prosi o wejście z telefonu/laptopa na podany przez niego adres www, po wejściu na nią oprogramowanie zdejmuje tzw "fingeprint" telefonu/laptopa.
A że urzędnik ma dostęp do "BigData"- widzi po chwili co niektórzy wypisują na necie i co sobą prezentują
PS.
Swoją drogą trzeba się napracować aby się ukryć skutecznie:
https://zaufanatrzeciastrona.pl/post/jak-dzialaja-carderzy-antyfingerprinting-narzedzia/ |
|
|
|
|
|
nowakdomin
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-01-03, 16:06
|
|
|
No to do USA wybieram się po raz pierwszy to raczej chyba w niczym im nie podpadłem. mam nadzieję że mnie wpuszczą :D |
|
|
|
|
miklo75
zaawansowany
Twój sprzęt: Tabbert na MB
|
Wysłany: 2020-01-03, 18:26
|
|
|
Nie bierz tylko ciuchów roboczych |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|