opinie dot trasy do Hiszpanii północnej |
Autor |
Wiadomość |
Tamtam
zaawansowany
Twój sprzęt: Rimor Brig Super 628
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Lut 2015 Piwa: 20/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2016-01-15, 16:44 opinie dot trasy do Hiszpanii północnej
|
|
|
Czy moge prosić o opinie o możliwych trasach do północnej Hiszpanii?
https://www.google.pl/map...334!2m1!2b1!3e0
Chce ominąć płatne autostrady we Francji i stąd moje pytanie:czy lepsza/szybsza/łatwiejsza jest trasa przez Norymbergę, czy przez Frankfurt nad Menem?
Ktoś ma jakieś doświadczenia?
Trasy przez Belgię nie biorę pod uwagę.
Pozdrawiam
trasa.jpg
|
|
Plik ściągnięto 131 raz(y) 249,93 KB |
|
|
|
|
|
Załoga G
stary wyga
Twój sprzęt: Trafic Grand Passenger
Nazwa załogi: Załoga"G"
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lis 2010 Piwa: 20/3 Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 2016-01-15, 23:12
|
|
|
Wydaje mi się, że przez Frankfurt lepiej, ja jechałem na San Sebastian ale odwiedzając po drodze Paryż, i wtedy bez wiedzy pojechałem najdroższą Autostradą świata A4 do Paryża.
http://gembala.pl/relacja
Generalnie to jak się człowiek nie spieszy to wszystkie drogi N są ok i często te 90 można jechać. |
|
|
|
|
Skwarek
weteran
Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 306/109 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2016-01-16, 09:24
|
|
|
Jechałem tą niebieską trasą dwa razy, ostatnio w 2014 i we Francji w poprzek do Bordeaux jest to trasa bardziej widokowa niż expresowa. W sam raz na jazdę kamperkiem. Jechałem tam jeszcze rekreacyjnie przez Lyon, Montpelier i wzdłuż Pirenejów, innym razem Clermont-Ferrandt, Masyw Centralny (piękne widoki) i Narbonne ( sporo bezpłatnych dróg). Generalnie to można unikać płatnych ale trzeba nastawić się na jazdę urlopową.
|
|
|
Tamtam
zaawansowany
|
Wysłany: 2016-01-16, 10:53
|
|
|
Skwarek napisał/a: | Jechałem tą niebieską trasą dwa razy, ostatnio w 2014 i we Francji w poprzek do Bordeaux jest to trasa bardziej widokowa niż expresowa. W sam raz na jazdę kamperkiem. Jechałem tam jeszcze rekreacyjnie przez Lyon, Montpelier i wzdłuż Pirenejów, innym razem Clermont-Ferrandt, Masyw Centralny (piękne widoki) i Narbonne ( sporo bezpłatnych dróg). Generalnie to można unikać płatnych ale trzeba nastawić się na jazdę urlopową.
|
Drogę z Niemiec, przez Lyon do Montpellier znam, jest dużo szybkich N ale są też co chwilę ronda...
Która jest szybsza? Mniej we Francji zależy mi na widokach, wolę szybciej dojechać niż zwiedzać. Zwiedzanie i widoki w Hiszpanii.
W zeszłym roku zwiedziliśmy trochę północnej Francji, na razie wystarczy
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Stanek
weteran
Twój sprzęt: HYMER Exis-i 562
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Piwa: 217/47 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-03-16, 08:38
|
|
|
Tamtam napisał/a: | Zwiedzanie i widoki w Hiszpanii.
Pozdrawiam |
Kiedy się wybieracie w tamtym kierunku ? Planujemy podobny przejazd zaczynając 18-19 czerwca. |
_________________ Pozdrawiam
Stanek
https://www.dzienpodniu.com.pl
|
|
|
|
|
Tamtam
zaawansowany
|
Wysłany: 2016-03-16, 10:39
|
|
|
Stanek napisał/a: | Tamtam napisał/a: | Zwiedzanie i widoki w Hiszpanii.
Pozdrawiam |
Kiedy się wybieracie w tamtym kierunku ? Planujemy podobny przejazd zaczynając 18-19 czerwca. |
Poszedł PW |
|
|
|
|
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 141/301 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2016-03-16, 13:59
|
|
|
Tamtam napisał/a: | Stanek napisał/a: | Tamtam napisał/a: | Zwiedzanie i widoki w Hiszpanii.
Pozdrawiam |
Poszedł PW |
To własnie po to jest forum żeby pisać na PW. A broń Boże nie podawać płci i wieku w awatarze. Czasy niespokojne. |
|
|
|
|
|
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2016-03-16, 15:01
|
|
|
slawwoj napisał/a: | Tamtam napisał/a: | Stanek napisał/a: | Tamtam napisał/a: | Zwiedzanie i widoki w Hiszpanii.
Pozdrawiam |
Poszedł PW |
To własnie po to jest forum żeby pisać na PW. A broń Boże nie podawać płci i wieku w awatarze. Czasy niespokojne. |
Dobre slawwoj |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|