|
|
Rolety/zasłonki do VW T4 |
Autor |
Wiadomość |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-03-15, 20:54 Rolety/zasłonki do VW T4
|
|
|
Mam pytanie dla mojego kolegi, kampera jeszcze nie ma ale ma VW T4 jak w temacie, gra już parę lat w orkiestrze, jest już tak rozchwytywany że koncertuje po całej polsce na kamper ma chrapkę ale na razie musi sobie dać radę w w/w wolgswagenie a że czasem w nim gdzieś przychodzi się przespać poszukuje czegoś do zasłaniania okien, czy ktoś coś poradzi ? co najlepiej ? gdzie kupić ?? |
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/84 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2010-03-15, 21:50
|
|
|
W związku z cenami jakie "obowiązują" w działach kempingowych proponował bym udać się do pierwszej lepszej firmy montującej rolety i zamówić odpowiednie na wymiar do autka.Materiały stosowane w roletkach są nawet z folią alu,lub gumowane.Lub dodatkowo okleić szyby auta folią przyciemniającą ( tam gdzie wolno) |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 49/65 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2010-03-15, 22:18
|
|
|
ja zamawiałem swoje na ebay, ten sam sprzedawca dalej działa:
http://cgi.ebay.pl/VW-T4-...8#ht_3670wt_939
polecam!
naprawdę się sprawdzają, a wyglądają świetnie
a propos ceny: też biłem się z myślami, że drogo, ale obdzwoniłem firmy, które wyposażają autobusy i dałem sobie spokój.
a rolety domowe to daj sobie spokój (montuję takie i nie widzę możliwości sensownego zastosowania w samochodzie). |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
|
Wysłany: 2010-03-16, 20:31
|
|
|
Widziałem zamontowane w samochodzie w Krakowie.Był to kamperek z 2001 roku.Właściciel produkuje rolety. Troche pogwarzyliśmy na ten temat. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
|
Wysłany: 2010-03-16, 20:44
|
|
|
Na e-bay pokazane są zasłonki za 540 zł (mam nadzieje że cena za kpl.) Łatwiejszym patentem jest kopia zasłonek z przyczepy N-126a. Pancerz z linki motocyklowej (jest sprężysty) rozciągnięty między słupkami i zasłonka uszyta z dwoma rękawami na górze i na dole.Pancerz wsunięty w rękawy i zaczepiony na haczykach przy słupkach.Na górze i na dole. Rozwiązanie to gwarantuje brak klekotania elementów w szynie (propozycja e-bay) i cenę ok 1/5 oryginału. |
 |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 49/65 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2010-03-16, 20:52
|
|
|
nie będę Cię przekonywał, że te z ebay są tanie, bo nie są.
to rozwiązanie dla kogoś kto chce mieć naprawdę estetycznie i funkcjonalnie rozwiązaną kwestię zasłonek.
ps. w moich gardinach nic nie klekocze |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-03-17, 11:30
|
|
|
Jak na razie dziękuję za wszelkie sugestie, przekazuje je koledze on jak narazie zbiera informacje przegląda i zapewne coś wybierze jak tylko podejmie decyzję podam czyją propozycję wybrał.
Jak na razie on jest bardzo zajętym człowiekiem, ma terminy na występy już parę miesięcy do przodu zajęte.
Występuje na imprezach, weselach i sam tworzy muzykę, jak na razie tylko dla siebie, ma talent kabareciarski więc potrafi zabawić publiczność, jeśli ktoś chce posłuchać jego piosenek w wersji demo, to są dostępne na jego stronie http://www.zespol-muzyczny-wesele.pl.pl/
może komuś przyda się kiedyś ten link na jakąś imprezę |
|
 |
ccsrally
zaawansowany

Twój sprzęt: Był FENDT 640 , vw T4multivan teraz szukamy
Nazwa załogi: Kotek i Słoneczko
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Gru 2008 Piwa: 3/5 Skąd: wroclaw
|
Wysłany: 2010-04-14, 20:06
|
|
|
hej
dopiero teraz trafiłem na ten temat. ja mam w swoim T4 oryginalne zasłonki z multivana przypinane na napy i dałem za nie 100zl.poszukaj na allegro.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|