Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Rolety/zasłonki do VW T4
Autor Wiadomość
Rockers 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Piwa: 23/14
Wysłany: 2010-03-15, 20:54   Rolety/zasłonki do VW T4

Mam pytanie dla mojego kolegi, kampera jeszcze nie ma ale ma VW T4 jak w temacie, gra już parę lat w orkiestrze, jest już tak rozchwytywany że koncertuje po całej polsce na kamper ma chrapkę ale na razie musi sobie dać radę w w/w wolgswagenie a że czasem w nim gdzieś przychodzi się przespać poszukuje czegoś do zasłaniania okien, czy ktoś coś poradzi ? co najlepiej ? gdzie kupić ??

Postaw piwo autorowi tego posta

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/84
Wysłany: 2010-03-15, 21:50   

W związku z cenami jakie "obowiązują" w działach kempingowych proponował bym udać się do pierwszej lepszej firmy montującej rolety i zamówić odpowiednie na wymiar do autka.Materiały stosowane w roletkach są nawet z folią alu,lub gumowane.Lub dodatkowo okleić szyby auta folią przyciemniającą ( tam gdzie wolno) :spoko

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 49/65
Wysłany: 2010-03-15, 22:18   

ja zamawiałem swoje na ebay, ten sam sprzedawca dalej działa:
http://cgi.ebay.pl/VW-T4-...8#ht_3670wt_939

polecam!
naprawdę się sprawdzają, a wyglądają świetnie

a propos ceny: też biłem się z myślami, że drogo, ale obdzwoniłem firmy, które wyposażają autobusy i dałem sobie spokój.
a rolety domowe to daj sobie spokój (montuję takie i nie widzę możliwości sensownego zastosowania w samochodzie).

WINNICZKI 
Kombatant

Wysłany: 2010-03-16, 20:31   

Widziałem zamontowane w samochodzie w Krakowie.Był to kamperek z 2001 roku.Właściciel produkuje rolety. Troche pogwarzyliśmy na ten temat. :spoko

WINNICZKI 
Kombatant

Wysłany: 2010-03-16, 20:44   

Na e-bay pokazane są zasłonki za 540 zł (mam nadzieje że cena za kpl.) Łatwiejszym patentem jest kopia zasłonek z przyczepy N-126a. Pancerz z linki motocyklowej (jest sprężysty) rozciągnięty między słupkami i zasłonka uszyta z dwoma rękawami na górze i na dole.Pancerz wsunięty w rękawy i zaczepiony na haczykach przy słupkach.Na górze i na dole. Rozwiązanie to gwarantuje brak klekotania elementów w szynie (propozycja e-bay) i cenę ok 1/5 oryginału. :spoko

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 49/65
Wysłany: 2010-03-16, 20:52   

nie będę Cię przekonywał, że te z ebay są tanie, bo nie są.
to rozwiązanie dla kogoś kto chce mieć naprawdę estetycznie i funkcjonalnie rozwiązaną kwestię zasłonek.

ps. w moich gardinach nic nie klekocze :spoko

Rockers 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Piwa: 23/14
Wysłany: 2010-03-17, 11:30   

Jak na razie dziękuję za wszelkie sugestie, przekazuje je koledze on jak narazie zbiera informacje przegląda i zapewne coś wybierze :) jak tylko podejmie decyzję podam czyją propozycję wybrał.
Jak na razie on jest bardzo zajętym człowiekiem, ma terminy na występy już parę miesięcy do przodu zajęte.
Występuje na imprezach, weselach i sam tworzy muzykę, jak na razie tylko dla siebie, ma talent kabareciarski więc potrafi zabawić publiczność, jeśli ktoś chce posłuchać jego piosenek w wersji demo, to są dostępne na jego stronie http://www.zespol-muzyczny-wesele.pl.pl/
może komuś przyda się kiedyś ten link na jakąś imprezę :ok

ccsrally 
zaawansowany

Twój sprzęt: Był FENDT 640 , vw T4multivan teraz szukamy
Nazwa załogi: Kotek i Słoneczko
Piwa: 3/5
Wysłany: 2010-04-14, 20:06   

hej
dopiero teraz trafiłem na ten temat. ja mam w swoim T4 oryginalne zasłonki z multivana przypinane na napy i dałem za nie 100zl.poszukaj na allegro.
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu