|
|
Pokrętło baterii od zlewozmywaka. |
Autor |
Wiadomość |
krynia i stan
weteran

Twój sprzęt: w budowie
Nazwa załogi: G-Team
|
Wysłany: 2010-04-12, 21:36 Pokrętło baterii od zlewozmywaka.
|
|
|
Własnie czy można kupić gdzieś samo pokrętło czy czeka mnie zakup całej baterii ? |
_________________ jak coś wymyślę to tu napiszę ..... |
|
|
|
 |
and123
zaawansowany

Twój sprzęt: RTnFD
|
Wysłany: 2010-04-12, 23:55
|
|
|
Jeśli myślisz o samej rączce (prawo, lewo, góra, dół), to można kupić. Sam nabyłem kilka dni temu w cenie po 20 zł (?) sztuka. Metalowe. |
_________________ Pozdrawiam
and123
https://kamperemprzezswiat.wixsite.com/wizytowka |
|
|
|
 |
krynia i stan
weteran

|
Wysłany: 2010-04-13, 06:34
|
|
|
U mnie są dwa pokrętła, (ciepła i zimna woda) i z jednym coś się poprzedniemu właścicielowi stało, i go po prostu nie ma. W jego miejsce założony jest "erzatz" który nie spisuje się dobrze nie mówiąc już o tym że wygląda fatalnie.
Czy tam gdzie kupowałeś, można dostać też pokrętła ? |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2010-04-13, 12:48
|
|
|
Jeżeli masz pompkę ciśnieniową to kupujesz zwykłą domową baterię jednouchwytową za około 20 złotych do tego przejście ze złącza na wężyku na elastyczną rurkę fi 12mm lub 10mm. |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Wrz 2009 Piwa: 47/53 Skąd: z nad morza
|
Wysłany: 2010-04-13, 15:39
|
|
|
Odkręć to dobre pokrętło i z nim idź do sklepu z armaturą hydrauliczną. Możesz mieć mocowanie na kwadrat, wieloklin, z gwintem wewnętrznym lub zewnętrznym. No i będziesz miał dwa jednego typu. |
_________________ I NIE ŻAL NIC...
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
zbychu91
zaawansowany w imię złotego,euro i dolara

Twój sprzęt: fiat ducato hobby 600
Nazwa załogi: zbyszki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sty 2008 Piwa: 5/29 Skąd: olsztyn
|
Wysłany: 2010-04-17, 09:14
|
|
|
Cytat: | Jeżeli masz pompkę ciśnieniową to kupujesz zwykłą domową baterię jednouchwytową |
Jeśli pompka jest zanurzeniowa pod pokrętłem jest wyłącznik który ją uruchamia ,tej nie zamienisz na domową. |
|
|
|
 |
krynia i stan
weteran

|
Wysłany: 2010-04-20, 11:45
|
|
|
Moja jest bez włączników, ale niestety odpada zwykła domowa ponieważ na wysokość mam tam tylko 7 cm (jest tam rozkładany blat, przykrywający zlew) a wszystkie domowe które widziałem były wyższe. Żadne z dostępnych pokręteł tez nie daje się tak po prostu "założyć i działa".
Ale chyba znalazłem rozwiązanie, najbliższe sposobem mocowania były pokrętła od zaworków odcinających np pralkę , zmywarkę itp. Wyciąłem ograniczniki obrotu bo to zawory kulowe i maja zakres ruchu 90 stopni a tu mi po prostu haczyły nastepnie ponieważ otwór jest za duży to wypełniłem go poxiliną i wcisnąłem na kran po godzinie sprawdziłem i wszystko chodzi jak trzeba.
Na razie zostawiam tak jak jest, a po powrocie z Warkotu, jak się sprawdzi to drugi zrobię tak samo , żeby oba były jednakowe. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|