Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

ExpoCarawaning - Przebieg Targów i wspomnienia.

martini44 - 2011-04-08, 18:34

dziś już odwiedziłem Targi.... wszyscy wystawcy pracują pełną parą przygotowując się na jutrzejszą impreske.....
Wraz z Darolem i Tadeuszem umieściliśmy baner campertemu i pttcc zaraz obok sceny...... jutro zabawa !!!!! :bigok

janusz - 2011-04-09, 20:14

koko napisał/a:
Niestety zachorzałem bawcie się bezemnie

No niestety i mnie dopadła niemoc i zmusiła do zaaplikowania antybiotyków. W związku z tym mój pobyt na zlocie targowym był ograniczony do kilku godzin i to osobówką nie kamperkiem. Niestety CT-biesiadowanie nie idzie w parze z zażywaniem antybiotyków.
O godzinie 11 było już w Katowicach większość naszych załóg. Pochodziliśmy trochę po hali wystawowej i kilka spostrzeżeń na gorąco. Targi katowickie mają w moim odczuciu trochę inny klimat niż krakowskie. Kamperki nasze ustawione są na parkingu pomiędzy samochodami ludzi zwiedzających targi. Przed budynkiem wystawowym nie ma żadnych pokazów czy eksponatów. Wszystkie prezentowane pojazdy znajdują się w hali. W związku z tym nie wyczułem takiego zlotowego nastroju jaki panuje w Krakowie.
Podobnie jak na Mobilexpo razem z pojazdami turystycznymi są terenówki. Tutaj Katowice mają kolosalną przewagę nad Krakowem bo na jakby "zapleczu" hali targowej jest zorganizowany tor dla samochodów terenowych i można pooglądać terenówki w akcji. Myślę, że super pomysł.
Co do eksponatów wystawionych na targach. Na około 30 pojazdów kempingowych (nie liczyłem to ilość orientacyjna) wystawiona była tylko jedna przyczepa. Czyżby wskazywało to trend w jakim idzie nasze motoryzowanie turystyki :-P Eksponaty znane z Krakowa i kilka nowości. Nie da się ukryć, że CT na targach było widać. Banery w centralnej części sceny i wszędzie przewijające się polary CT. Polarów "innych organizacji" nie zauważyłem. :-P Kilku "naszych" przedstawiało też swoją ofertę.
Należałoby życzyć organizatorom dużej frekwencji która byłaby sukcesem tej imprezy.

cirrustravel - 2011-04-09, 22:02

To i ja dodam swoje trzy grosze "na żywo" - dla mnie jedyna nowością były kampery P.L.A. Nie widziałem ich wcześniej na żadnych targach. Ciekawa linia dachu daje dużą przestrzeń w środku - przy moich 198cm wzrostu rewelacja :)
No i DUNI buduje świetnego sześcioosobowego kamperka wg własnego pomysłu na IVECO.
Pozdrawiam.

łoś - 2011-04-10, 00:18

też dojechałem i jutro czyli dziś już. :haha: :haha:
cooper - 2011-04-10, 01:58

cirrustravel napisał/a:
No i DUNI buduje świetnego sześcioosobowego kamperka wg własnego pomysłu na IVECO.

Nie ma sześcioosobowych kamperków bo to znaczyło by 2+2+2 :szeroki_usmiech

Ten w/g BARDZO uprzejmych i miłych panów menagerów od spraw sprzedaży jest odpowiedni i wygodny dla 2 osób :spoko

cirrustravel - 2011-04-10, 07:45

Właśnie 2 + 2 + 2 :)
2 na stałym łóżku z tyłu
2 z siedzisk i stolika w środku
2 w alkowie

Właśnie z DUNI pożyczam na wyprawę do Norwegii dwa kampery sześcioosobowe, które już mają w ofercie - oba z łóżkiem piętrowym.

PS. Są nawet siedmioosobowe, jechałem takim do Norwegii w 2009 z firmy certo-camp. Miejsc do spania 7, ale zarejestrowany na 6. Jechało nas 5 osób i każdy spał osobno. Dwa łóżka piętrowe, jedno podwójne ze stolika i siedzisk, jedno pojedyncze ze stolika i siedzisk równolegle do tamtego przy drugim oknie, jedno podwójne w alkowie :)

fest2 - 2011-04-10, 08:49

:spoko Jak niema 6 osobowych Kamperów? - JA mam i go sprzedaję - 6 (1+1+2+2) osób do jazdy i spania w/g dowodu rejestracyjnego Hymer na Fiacie :lol:
gebi6 - 2011-04-10, 09:22

My tez uwazamy ,że kampery PLA to ciekawa nowość.A firma Duni sympatyczna jak zwykle.Zrobiliśmy u nich nawet troszkę zakupów w celu doposażenia kamperka,którego nawiasem mówiąc sprzedajemy,ale siła przyzwyczajemia do ulepszania okazała sie większa.

Pozdrawiam .
Gabi

cirrustravel - 2011-04-10, 09:36

Też zrobiłem zakupy w DUNI - bardzo dobre ceny i świetna oferta wynajmu, dlatego biorę u nich dwa kampery w wakacje.
Kolega, który uważa że PhoeniX jest wygodny dla dwóch osób nie myli się, bo są to kampery dla ludzi potrzebujących luksusu i mających duuuuuużą kasę i tak są robione.

Kampery P.L.A. czy inne "przyziemne" są 4-6 osobowe - robione dla rodzin. Co ciekawe... patrzyliśmy dane jednego z kamperów P.L.A. - zrobiony z myślą o zwykłych śmiertelnikach z kat. B (DMC 3450kg) nie mających za dużo pieniędzy np. na prom (długość 5,99m). Uważam, że takie parametry są idealne do podróżowania po Europie :)

cooper - 2011-04-10, 11:01

cirrustravel napisał/a:
Kolega, który uważa że PhoeniX jest wygodny dla dwóch osób nie myli się, bo są to kampery dla ludzi potrzebujących luksusu i mających duuuuuużą kasę i tak są robione.

Kampery P.L.A. czy inne "przyziemne" są 4-6 osobowe - robione dla rodzin. Co ciekawe... patrzyliśmy dane jednego z kamperów P.L.A. - zrobiony z myślą o zwykłych śmiertelnikach z kat. B (DMC 3450kg) nie mających za dużo pieniędzy np. na prom (długość 5,99m). Uważam, że takie parametry są idealne do podróżowania po Europie

Źle zrozumiałeś kolego moje intencje :wyszczerzony:

Chodzi o to że kamperek nawet gdy w dowodzie ma 6 miejsc to życzę powodzenia na kilkunastodniowej wyprawie w trzy pary :diabelski_usmiech

Sam tego co prawda nie doświadczyłem, lecz znam przypadek gdy przyjaciele po 10 dniowej Chorwacji stali się wrogami :zastrzelic

I nie chodzi tu o luksus lecz o normalne codzienne relacje 3-par zamkniętych przez ileś tam godzin w puszce obojętnie jaka by ona nie była wielkościowo :gwm

O zwykłą ludzką tolerancję chodzi przy 40 C w cieniu i gdy ma się do dyspozycji 1.5 m2 na osobę

A kampery PLA jak najbardziej FAJNE o ciekawej lini dachu i nawet mają świetnego superspecjalistę do spraw sprzedaży :spoko (Który na zloty jeździ kamperkiem ciut tylko większym od "PHOENIKSA") :diabelski_usmiech

rysiol - 2011-04-10, 11:13

Pozdrawiam wszystkich uczestników targów i bardzo żałuję, że nie ma mnie wśród Was. Na zdjęciach widzę że prezentują się na targach firmy z wyższej półki np Phoenix. Ja mam pytanie czy są jakieś krajowe nowości: czy pokazuje coś Niewiadów, czy obecna jest firma z Limanowej produkująca kampery wyprawowe, czy może jeszcze coś innego nowego o czym nie wiem. Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie.
cooper - 2011-04-10, 11:42

Jest FIRMA DUNI z Nowego SĄCZA :spoko

jest firma przerabiająca blaszaki :spoko

i jest CAMPER 4x4 :diabelski_usmiech

cirrustravel - 2011-04-10, 12:16

W Krakowie jak byłem, był nowy kamper z Niewiadowa i pełna oferta przyczep, była firma z Limanowej budująca kampery przeprawowe i była DUNI. W Katowicach było ubogo... tylko DUNI i ich nowy kamper.
Patrz Kraków > http://cirrustravel.blogs...targi-2010.html
Patrz Katowice > http://cirrustravel.blogs...aning-2011.html

cooper, w 5 dorosłych osób o różnicy wieku do 15 lat zrobiliśmy 7200km w ciągu 10dni - bez umawiania się zgranie było rewelacyjne - wszyscy miło wspominamy wyprawę do Norwegii. Wszystko zależy od ludzi :) a wyprawa jest opisana tu http://cirrustravel.blogs...wegia-2009.html

Mam też za sobą dwie wyprawy w mojej małej cepce Adrii do Francji i Czech (patrz www) i było SUPER w 4osoby na jeszcze mniejszej powierzchni!

gebi6 - 2011-04-10, 16:19

A poza tym w kamperze 6-cio osobowym wcale nie muszą podróżować 3 pary,a np. dwu,lub nawe trzypokoleniowa rodzina .Jeżeli ludzie są ze sobą zżyci,może to być bardzo fajne.
Dembomen - 2011-04-10, 16:51

Hej!
Janusz ta fotka DSC_5589.JPG to miejscowa :?: :shock: :szeroki_usmiech
Hej!

OldPiernik - 2011-04-10, 17:14

Piękne te nowe sprzęty. Takie ... czyste, skóra bielutka jak skrzydła anioła, zlewik że mucha nie siada, oponki czarne ... tylko czy te auta nadają się też do jeżdżenia i do mieszkania?
janusz - 2011-04-10, 17:24

Dembomen napisał/a:

Na zapleczu hali targowej jest taki lasek który wyrósł na jakimś wyrobisku kopalnianym albo na szkodach górniczych. Teren idealny do rozgrywania zawodów terenowych. Trochę dołów, trochę bagna i trochę zarośli.

Dembomen - 2011-04-10, 17:28

Hej!
janusz napisał/a:
Dembomen napisał/a:
Na zapleczu hali targowej jest taki lasek który wyrósł na jakimś wyrobisku kopalnianym albo na szkodach górniczych. Teren idealny do rozgrywania zawodów terenowych. Trochę dołów, trochę bagna i trochę zarośli.

Janusz przeglądając fotkę,poczułem się jak w Pajęcznie, a to już niebawem :spoko
Hej!

Rockers - 2011-04-10, 17:35

uff ja już po dłuuuugiej podróży wróciłem do domciu :diabelski_usmiech

Nasz Camper Team dopisał super towarzystwo wspaniale się ubawiłem :)
Była też ekipa z Jarząbka szkoda tylko że trochę siedzieli osobno bo od razu stworzyli sobie osobne gniazdko, ale i tak byli mili i rozmowni pozdrawiam i do zobaczenia na następnych zlotach gdzie powoli może bardziej się poznamy :spoko

Wszystkim z CT bardzo dziękuję za wspaniałą atmosferę a w szczególności Tadeuszowi który rozmawiał z organizatorami i umożliwił nam to spotkanie po tak atrakcyjnych warunkach :bukiet:

Myślę że szczególne podziękowania należą się też Amerykanom którzy na swoim stoisku PLA wspaniale nas wszystkich gościli nie szczędząc kawy i miłej rozmowy w wygodnych fotelikach z możliwością podziwiania wspaniałeych kamperków i Świstaczka, którego przywieźli ze sobą :szeroki_usmiech :spoko

lepciak - 2011-04-10, 17:47

cooper
Cytat:
Źle zrozumiałeś kolego moje intencje
Chodzi o to że kamperek nawet gdy w dowodzie ma 6 miejsc to życzę powodzenia na kilkunastodniowej wyprawie w trzy pary

TIMOT jeździ w 6 osób i nie widziałem aby załoganci ze sobą walczyli.

martini44 - 2011-04-10, 18:04

i ja już jestem w domku.... Dziękuje Wszystkim za Towarzystwo...... :spoko
martini44 - 2011-04-10, 20:24

Nasz Tadeusz....

http://www.tvs.pl/informa...samochodem.html

Rockers - 2011-04-10, 21:32

parę zdjęć :ok
Rockers - 2011-04-10, 21:38

cd. ...
K4 - 2011-04-10, 23:01

My już też wróciliśmy. Miło było poznać wszystkich, którzy nas odwiedzili ;)

Na kolejnych tegorocznych targach kamperowych też się z pewnością pojawimy

Track222 - 2011-04-11, 08:13

Bardzo dziękujemy za mile spędzone chwile.
boral - 2011-04-11, 08:24

Witamy Was, jesteśmy w domku ,bardzo miłe i pouczające spotkanie,dziękujemy Tadeuszowi i Halusi za przygotowanie zlotu i miłą atmosferę.Jak zawsze świetnie się bawiliśmy i już myślimy o kolejnym spotkaniu .Pozdrawiamy wszystkich,do zobaczenia :spoko
Andrzej 73 - 2011-04-11, 15:14

Jak widać Robert (Boral) poprawiał Hymerka :bajer
darol - 2011-04-11, 15:53

dzięki za spotkanie , parę zdjęć
Amerykanie - 2011-04-11, 18:58

Dziękujemy wszystkim, którzy nas odwiedzili :spoko to Wy stworzyliście super klimat a kawa ...stanie się" Świecką Tradycją"....więc już dziś zapraszamy na następny raz. Do zobaczenia
Rockers - 2011-04-11, 21:44

Na prośbę kolegów z Jarząbka z którymi miałem przyjemność pogadać, przedstawiam zaproszenie które mi przekazali aby przedstawić wszystkim z CT
Tadeusz - 2011-04-11, 21:54

Wróciliśmy już do domu. Dopiero teraz, bo z przerwą w podróży.

Pragnę gorąco podziękować za stworzenie doskonałej atmosfery na zlocie i na samych targach. Organizatorzy są zachwyceni naszą umiejętnością zabawy, organizowania się i autentycznym zaangażowaniem.

Serdecznie dziękuję naszym Kolegom - Marcinowi (Martini44) i Darkowi (Darol), którzy czekali na mnie w piątek, aby pomóc przy zawieszaniu banerów, dziękuję równie gorąco wszystkim, którzy byli z nami do końca i pomagali przy zwijaniu się.

Przygotuję troszkę zdjęć i wkleję je troszkę później. Może one powiedzą coś o samym spotkaniu naszej kamperowej, sporej gromady.
Przybyło nas więcej niż się spodziewałem, zarówno kamperami, jak i samochodami osobowymi. Miło mi było poznać wiele nowych twarzy, niektórych znanych tylko wirtualnie, chociaż już bardzo lubianych. :bukiet:
Niespodziankę sprawili starzy wyjadacze, których odwiedziny, po długiej nieobecności były dla mnie radosnym wydarzeniem. :ok

Wielką satysfakcję mieliśmy za sprawą naszych Kolegów - wystawców. Wielu camperteamowych klubowiczów jest zarazem związanych zawodowo z branżą karawaningową. Przy ich stoiskach spędziliśmy wiele czasu, również ze względów towarzyskich.
Prawdę mówiąc, widać nas było wszędzie, bo i nasze banery na honorowym miejscu i nasze polarki i duża ilość kamperów, oznakowanych i oflagowanych jak na CT przystało, przyciągały uwagę.
Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim za udział i świetną zabawę. :spoko

Na koniec składam piękne dzięki Oleńce i Robertowi ( Boral ) za opiekę i gościnę w drodze powrotnej. :roza:

Zdjęcia wkleję troszkę później. :)

łoś - 2011-04-11, 23:40

Cieszymy się ze spotkania. Znów nowe znajomości i jak zwykle wspaniała atmosfera.
My jeszcze w drodze. Teraz nocujemy na shell-u w Kraśniku.
Podziękowania dla Oli i Roberta, że nas przytulili. :bukiet:
:spoko

boral - 2011-04-12, 11:15

Wklejałem nowe okienko,oryginał wyrwał wiatr przed Częstochową(czy to jakiś znak) poproszę o podpowiedź Andrzeja 73 , wielu kolegów pomagało za co bardzo dziękuję,oczywiście okienko było solidnie oblane :ok
ROBHEN - 2011-04-12, 12:51

Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie mnie i mojego "dinozaura na kółkach". Szkoda że obowiązki nie pozwoliły mi uczestniczyć w całym programie imprezy. Pozdrawiam.
janooo - 2011-04-12, 16:30

witam
ja na wystawie bylem w sobote
musze powiedziec ze bez szalenstwa
jedyne ciekawe kamperki jakie widzialem to byly Wasze Koledzy

jako ciekawostke chcialem powiedziec ze w czworce polskim radiu byl reportaz z "targow samochodow terenowych i 4x4" - czy w takim razie kamperki sa terenowe czy 4x4
ani slowem nie wspomnieli "naszej czesci wystawy"

Tadeusz - 2011-04-12, 16:58

ROBHEN, Twój Hymerek budził sporo sensacji. Musiałem opowiadać o starych kamperkach widzom, bo w czasie Twej nieobecności przy zabytku mnie brali za właściciela. Widocznie ten siwy łeb kojarzył się z Twoim Hymerem na zasadzie : dwie starocie. :-P :spoko
martini44 - 2011-04-12, 18:40

Tadeusz napisał/a:
dwie starocie

ale z duszami i jeszcze "większymi" sercami !!

Andrzej 73 - 2011-04-12, 19:32

boral napisał/a:
(czy to jakiś znak) poproszę o podpowiedź Andrzeja 73 ,

Tak to znak , że powinniście zajechać do nas na kawę ...... ;)

wbobowski - 2011-04-12, 23:44

My do domciu wracaliśmy przez Oświęcim i Nowy Sącz. Udało się dojechać popołudniem we wtorek, bo jutro wracamy do Krakowa aby odebrać nowy nabytek (choć słuszny wiekiem), zakupiony na targach.
Może później uda się wstawić trochę zdjęć.
Dziękujemy wszystkim, których spotkaliśmy za przemiłe (jak zwykle) spotkania CT.

łoś - 2011-04-13, 00:27

Zatrzymałem się na :kawka:
Najwyraźniej z pomocą nawigacji wybrałem najgorsze drogi. Dziś już do domu nie dojadę i muszę gdzieś zakotwiczyć do rana. :spoko

Tadeusz - 2011-04-13, 14:36

Ochłonąwszy po powrocie z Katowic, już na chłodno, pragnę skierować kilka słów do tych spośród Was, którzy aktywnie uczestniczą w propagowaniu naszej ulubionej formy turystyki i starają się być tam, gdzie jest szansa coś dla naszego ruchu dobrego zrobić.

Bierzemy bardzo aktywny udział w krakowskim Mobilexpo i bardzo je lubimy za sprawą organizatora i duszy tej imprezy, p. Mieczysława Trojana.
Teraz mogliśmy swą obecnością wesprzeć Expocaravaning, a praca włożona przez p. Wojciecha Majewskiego i p. Katarzynę Curyłło w organizację tej imprezy rokuje dobrze na przyszłość.
Jest w interesie naszego środowiska wspierać każdą inicjatywę i pokazywać na zewnątrz, przez radio i TV, nas i nasze dokonania oraz problemy. Dzięki temu poprawiać się będą warunki dla uprawiania naszego hobby. :)

Jeszcze raz dziękuję Koleżankom i Kolegom za udział w fajnej imprezie, ubarwionej rajdowaniem pojazdów 4X4, ale uatrakcyjnionej głównie przez zbudowanie sympatycznej atmosfery. Udało się to dzięki więzi między organizatorami, wystawcami i nami, kamperową gromadą. Nie mogło być inaczej, jeśli spory procent wystawców to nasi serdeczni Koledzy.
Życzymy im sukcesów na przyszłość. :spoko

Dla mnie osobiście był to zlot, który zapisze się w pamięci z racji poznania nowych, interesujących ludzi i nabrania pewności, że w CT zawsze możemy liczyć na siebie nawzajem.
Jeśli zdarzają się wyjątki, to właśnie one potwierdzają, że ta reguła jest prawdziwa i napawająca optymizmem.

Napstrykałem troszkę fotek. Przynajmniej część spośród nich pragnę pokazać.

Tadeusz - 2011-04-13, 14:53

Towarzyszący nam off-road jest dla nas również wielką atrakcją.
Tadeusz - 2011-04-13, 15:07

My i eksponaty.
Tadeusz - 2011-04-13, 15:20

Nasze buźki.
K4 - 2011-04-13, 15:27

ooo nawet my się załapaliśmy na fotkach :)

Czarek bardzo ładne imie, jednak ja jestem Kamil 8-)

pozdrawiam i do zobaczenia na mobilexpo/forcamp

Tadeusz - 2011-04-13, 15:41

K4 napisał/a:
Czarek bardzo ładne imie, jednak ja jestem Kamil

Kamilu, przepraszam za omyłkę. Poprawiłem. :bukiet:
Wiesz jak to jest. Wiek robi swoje. :-P

Brajtek - 2011-04-13, 16:01

Żałuję że nie udało mi się dojechać na targi. W ostatniej chwili pojawiła się przeszkoda. No nic, może następnym razem.
Rockers - 2011-04-13, 17:56

Ja widzę chodziłęm opłotkami bo nikt mnie nie uchwycił :diabelski_usmiech

Przy okazji się wytłumaczę że żałuje iż w sobotkę wieczorem nie towarzyszyłem tej wesołej gromadce, ale w sobotę cosik źle się czułem a wieczorkiem tak mi łeb pękała że o 19 poszłem spać bo już byłem poprostu lunaparkiem :gwm :gwm :(

martini44 - 2011-04-13, 18:28

Rockers, przewialo Cie na tym skuterku a gardła nie przesmarowales!
Rockers - 2011-04-13, 18:50

właśnie sęk w tym że gardziełko przesmarowane było doskonale boral się o to postarał doskonale :-P a muszę przyznać że zakąski były jeszcze pyszniejsze serek, oliwki, ogóreczki normalnie nie można było się im oprzeć pychotka
skuterek no może chłodno było ale jak nie poszaleć na nim jak wokół tak fajne terenowe szlaki a ja terenowe oponki przecież miałem :diabelski_usmiech

Janis - 2011-04-13, 20:59

Widzę,że do domku wrócilismy jako ostatni pozdrawiamy wszystkich.Tadziowi i Halszce jak zwykle duża bużka za wkład organizacyjny i ciepełko wynikające z ich niezawodnej obecności.
łoś - 2011-04-13, 22:05

Rockers.
Rockers - 2011-04-14, 07:51

łoo super dzięki bardzo za zdjęcia a już myślałem że dobrze się ukrywałem :haha:

ale przynajmniej mam coś na pamiątkę że tam byłem , wiecie jak to jest człowiek zdjęcia pstryka ale siebie nigdy nie pstryknie i jak potem udowodnić że się tam było ?? :haha:

Dzięki bardzo i pozdrawiam :spoko

Świstak - 2011-04-14, 08:03

Jak już dziękować, to i ja podziękuję. Dziękuję pani Rockersowej czyli Kasi za opiekę nad moją skromną osobą. Gdyby nie ona...... No cóż mogę powiedzieć - wspaniała dziewczyna i tyle! Dziękuję ślicznie!
cooper - 2011-04-14, 10:08

Rockers napisał/a:
łoo super dzięki bardzo za zdjęcia a już myślałem że dobrze się ukrywałem

Jak się chciałeś ukryć??? :bigok

Tadeusz - 2011-04-14, 10:37

Rockers, wiesz jak to bywa ze zdjęciami. Często przypadek decyduje czy się na zdjęciu znajdziesz, czy nie. Ważne jest jak czujesz się wśród ludzi i z ludźmi, oraz jak jesteś postrzegany.
Was, Rokersiki, nie sposób nie zauważyć. Wiadomo dlaczego - Wasz kamperek ma nietypowy, czerwony kolor. Jesteście zawsze uśmiechnięci, chętni do pomocy, ot! - serce na dłoni. Bądźcie tacy zawsze. :)

A Waszej córci, Sylwii, składam podziękowanie za piękny podarek niespodziankę - własnoręcznie namalowany dla mnie obrazek. :bukiet:
Sylwuniu, wzruszyłaś mnie. :kwiatek2

cooper - 2011-04-14, 10:49

Tadeusz napisał/a:
Często przypadek decyduje czy się na zdjęciu znajdziesz, czy nie

I to jest właśnie przykład ''PRZYPADKU'' :spoko

Rockers - 2011-04-14, 14:09

Widzę że przed Wami nie da się ukryć :haha: ale ja się bardzo cieszę i ukrywać się nie zamierzam bo z Wami jak z wieeelką rodziną przyjemnie i wesoło :bigok

Sylwunia kazała przekazać że jest bardzo szczęśliwa że udała się niespodzianka i obrazek się podoba :ok

boral - 2011-04-20, 18:03

Dodaję zdjęcia ze zlotu w Katowicach. Pozdrawiam! :)
boral - 2011-04-20, 18:04

:)
boral - 2011-04-20, 18:06

Katowice c.d.
boral - 2011-04-20, 18:34

...