| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Austria - Zugspitzcamp
andreas p - 2011-05-08, 09:22 Temat postu: Zugspitzcamp Koledzy chce zaproponowac kamping baze do zwiedzenia najwiekszej gory niemiec tz.Zugspite.
Kamping znajduje sie pod dolna stacja wyciagu, po Austryjackiej stronie.
Miejscowosc Ehrwald
GPS: 47°26'36" N 10°56'25"
Kamping z basenem krytym ,restauracja,sklepik. Wspaniala baza wypadowa na wyprawy.
Polecam
andreas p - 2011-05-08, 13:06
Taki widok z gory zdjecia wykonane w sierpniu.
andreas p - 2011-05-08, 13:27
I moze jeszcze jakies zdjecie
łoś - 2011-05-08, 22:27
Andreas - super zdjęcia i cudowne widoki. Nawiasem mówiąc to góry kocham od dziecka. Wszystkie wakacje i ferie spędzałem w dawnych Bierutowicach przy zakręcie śmierci.
Ja z Wyszkowa do Ehrwald mam tyle co Ty od siebie nad Biebrzę.
P.S. Rano spotykamy się przy kawce
yannoo - 2011-05-09, 08:14
Andi - rzuć proszę jakimiś cenami, kiedy polecasz campingi. Bo my w większości ... mamy jednak saperki ...
Pozdrowienia!
andreas p - 2011-05-09, 09:25
| yannoo napisał/a: | Andi - rzuć proszę jakimiś cenami, kiedy polecasz campingi. Bo my w większości ... mamy jednak saperki ...
Pozdrowienia! |
Wszystkie ceny znajdziesz pod tym adresem: http://www.zugspitz-resort.at
Pojawi sie strona Hotelu , kliknij Camping i masz.
Pozdrawiam
StasioiJola - 2011-05-09, 12:31
Andrzejku- piękne widoki i napewno piękne miejsce - tylko trzeba dotrwac do emeryturki, coby miec czas na jazdy w takie miejsca!!!Dzieki!!!
Endi - 2011-05-09, 15:49
| andreas p napisał/a: | | chce zaproponowac kamping baze do zwiedzenia najwiekszej gory niemiec tz.Zugspite. |
Byliśmy i widzieliśmy Andrzejku.
Planowaliśmy spędzić tam w tym roku Wielkanoc na nartach. Gdy byliśmy już na miejscu zapytałem pewną Niemkę dlaczego tak wcześnie zjechała, okazało się, że na Zugspitze od godz. 11-stej ze śniegu robiło się „ciasto” i jazda stawała się nieciekawa a wręcz niebezpieczna. Tak jest na południowych stokach. Poza tym u góry na arenie jest tylko kilka orczyków i jedna kanapa. Cena za skipas około 36 Eu no i kamping też nie tani, też 35 Eu. Pojechaliśmy dalej jeszcze 70 km do Langenfeldu a tam…wiadomo śniegu na lodowcu do końca maja.
Ale na Zugspitze jeszcze wrócę, może latem ?
|
|