| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - kempingi w Polskich gorach
KECZER - 2011-05-18, 06:38 Temat postu: kempingi w Polskich gorach Witam serdecznie
Bedac na "rubiezach" zadam pytanie w imieniu moich zainteresowanych zagranicznych kolegow o dobre campingi w okolicach Bieszczad,Tatr, Beskidu - ogolnie mowiac nasze poludniowe gory.
Potrzebuje dla nich informacje o dobrych kempingach (tzn. standard europejski lub nawet skandynawski) takie powiedzmy 3-4 gwiazdki
I jak na tych kempigach realizuje sie bezpieczne przechowywanie rowerow za pare tysiecy zlotych?
Mieli juz przykre przygody w europie wschodnie z rowerami i troche sie obawiaja!
Licze ze przy Waszej pomocy cos chetnym do zwiedzenia naszego kraju podpowiecie
z gory dziekuje
Grzegorz
jedrek49 - 2011-05-18, 08:16
witam
Jestem z Polski poludniowej innymi slowy z Bieszczad
Takich campingow tu nie ma ,sa dobre ale nie jestem pewien czy zagwarantuja 100% pilnowanie campera i takich super drogich rowerow za pare tysiecy ,,na calym swiecie sa zlodzieje ,zlodziejaszki i nawet kradna super samochody z super zabezpieczeniami
Bezpieczenstwo -4 gwizdki to tylko w '" ERZE
Pozdrawiam jedrek49
Wieluniak_1 - 2011-05-18, 08:26
Witam
Polecam mały, kameralny kemping położony w Górach Sowich. Byłam tam w tym roku i jestem pod wrażeniem. Opis jest na ich stronie.
http://www.gorysowie.info/DWOR/index.html
Misio - 2011-05-19, 20:23
My też potwierdzamy klimat tego kempingu. Byliśmy tam dwa lata temu i jesteśmy pod wrażeniem. POLECAMY.
W pobliżu jest miejscowość Osówka, gdzie mieści się miasto podziemne z okresu drugiej wojny światowej. Były tam kręcone odcinki serialu "Twierdza szyfrów".
Później zwiedzaliśmy Zamek "Książ", również godny polecenia.
A tak w ogóle te rejony kryją wiele tajemnic i jest dużo do zwiedzania.
pagand - 2011-05-19, 20:47
Kiedyś często jeździłem w Bieszczady i korzystałem z pól namiotowych/kempingowych. Nie jestem z tamtych okolic, więc może nie mam takiej wiedzy jak jędrek49, ale... poleciłbym w Wetlinie (świetna lokalizacja w Bieszczadach) "Piotrową Polanę"
http://www.bieszczady.pl/...597&offerID=101
Nie jest to jakiś wykwintny kemping, ale... sanitariaty na wysokim poziomie, świetna obsługa, właściciel (a może tylko dzierżawca - nie wnikałem) Piotr... po prostu... a hoj niedźwiedziu... dusza człowiek... Dlatego jestem pewien, że jest w stanie zorganizować bezpieczne przechowanie rowerów.
Ale to tylko moje osobiste doświadczenia... nie jest to jakiś komfortowy kemping, choć bardzo dobrze zorganizowany
darboch - 2011-05-20, 10:21
| Wieluniak_1 napisał/a: | | Polecam mały, kameralny kemping położony w Górach Sowich. Byłam tam w tym roku i jestem pod wrażeniem |
Bardzo fajnie to wygląda.
Jakie ceny bo chyba nie są ujęte?
Czy są w pobliżu scieżki rowerowe?
KECZER - 2011-05-26, 14:46
Koledzy bardzo dziekuje za podpowiedzi
juz przetlumaczone i przekazane rosyjskim znajomym
mam nadzieje ze beda mieli udane urlopy
Grzegorz
Wieluniak_1 - 2011-05-26, 16:41
| darboch napisał/a: |
Bardzo fajnie to wygląda.
Jakie ceny bo chyba nie są ujęte?
Czy są w pobliżu scieżki rowerowe? |
Za kampera, prąd, 2 dorosłe osoby i 2 dzieci (5 i 7) coś około 60 zł za dobę.
W cenie mieliśmy dostęp do łazienek (z ciepłą wodą).
Napisz do nich maila to przyślą Ci cennik (ja mam go na drugim laptopie w pracy...).
Krystian - 2011-05-26, 17:28
Polecam kemping "Polana Sosny" - jakość do ceny na dobrym poziomie.
A tu link: http://www.eurocampings.p...a-sosny-111206/
MILUŚ - 2011-06-29, 21:29
Witam
Mam prośbę do "Bieszczadników" , poszukuję jakiegoś spokojnego zacisznego miejsca na wschodniej stronie zalewu solińskiego / okolice Teleśnicy Owszarowej lub Sokola / celem pobiwakowania camperkiem podczas naszej beskidzko-tatrzańsko-pienińsko-bieszczadzkiej wakacyjnej włóczęgi . Mam w posiadaniu starą mapę / lata 70-te ub.w./z tych regionów i mam tam zaznaczone miejsca biwakowe - ale czy to aktualne
PZDR> MILUŚ
|
|