Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Siedlisko Gizewo - malownicze pole campingowe na Mazurach

siedliskogizewo - 2011-05-23, 14:08
Temat postu: Siedlisko Gizewo - malownicze pole campingowe na Mazurach
Witam,
Zbliża się sezon letni, chciałbym zaprezentować Wam ciekawe miejsce do wakacyjnego wypoczynku.

Siedlisko Gizewo znajduje się 14 kilometrów od Mrągowa. Jest to stare gospodarstwo, które zostało przebudowane i na potrzeby agroturystyki. Ośrodek mieści się w malowniczym miejscu nad Jeziorem Kiersztanowskim. Teren siedliska jest ogromny, obejmuje łącznie 20 hektarów.

Wokoło znajdują się wyłącznie lasy i pastwiska i jeziora. Ze wzgórza rozpościera się malowniczy widok na jezioro, nad którym mamy zaadoptowaną własną plażę.

Na miejscu jest duże pole campingowe z widokiem na jezioro oraz całą okolicę. Przy każdym stanowisku jest podłączenie do energii elektrycznej. Do dyspozycji także pełny węzeł sanitarny.

Proponujemy korzystanie z boiska do siatkówki i piłki nożnej, a także z kąpieli i odpoczynku nad wodą. Do dyspozycji gości jest również sprzęt wodny, tj. kajaki, rowery wodne, łódki wiosłowe. Na miejscu również do dyspozycji miejsce na duże ognisko lub grilla.

Dodatkową rozrywką będzie także jazda konna. Posiadamy małą stadninę, proponujemy więc jazdę w siodle dla zaawansowanych i początkujących. Dodatkowo możliwość zorganizowania wycieczek zaprzęgiem konnym po malowniczych okolicach dziewiczych Mazur.
Apetyt można zaspokoić w restauracji, urządzonej w starym mazurskim stylu. Kuchnia jest swojska i smaczna, gotujemy "po domowemu". Proponujemy przede wszystkim potrawy regionalne. U nas napijecie się doskonałego regionalnego piwa, dostępnego tylko na Mazurach.

Dla chętnych również pokoje gościnne w standardzie agroturystycznym z łazienkami.

Siedlisko jest bardzo atrakcyjnie położone na szlaku turystycznym. 12 kilometrów od nas znajduje się znane Sanktuarium Maryjne w Świętej Lipce oraz tuż obok Zamek Krzyżacki w Reszlu. Proponujemy również wyprawę do Wilczego Szańca, dawnej kwatery A.Hitlera, ok. 30 km od nas.

Zdaję sobie sprawę, że taki post może naruszać regulamin forum, ale zapewniam, że moje intencje nie są złe i nie mam na celu zaśmiecać forum spamem. Mam nadzieję, że forumowicze skorzystają z zaproszenia na Mazury :)

W razie pytań, jesteśmy do dyspozycji,
Pozdrawiam,
Filip Raczkowski
tel. 793 080 237
www.siedliskogizewo.pl

Skorpion - 2011-05-23, 14:11

Przejzalem strone i moze tam zawitam.
artanek - 2011-05-23, 14:23

Musze przyznac że ładnie to wyglada i jesli jeszcze gospodarze są na poziomie jak to sie potocznie mówi to warto tam zaglądnąc >
siedliskogizewo - 2011-05-23, 15:52

artanek58 napisał/a:
Musze przyznac że ładnie to wyglada i jesli jeszcze gospodarze są na poziomie jak to sie potocznie mówi to warto tam zaglądnąc >

Serdecznie zapraszam, goście mają naprawdę całkowitą swobodę, miejsca jest także dostatek, więc zapraszamy również większymi grupami :)

Pozdrawiam

Skorpion - 2011-05-23, 15:58

Filipie napisz cos wiecej o sobie jezeli chodzi o siedlisko to ok ale o Tobie nic niewiemy tu na forum :bigok
donald - 2011-05-23, 16:16

No i czy jakieś zniżki dla camperteamu bedą :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech bede na mazurach niedługo to postaram sie zawitac :spoko :spoko :spoko
siedliskogizewo - 2011-05-23, 21:28

Skorpion napisał/a:
Filipie napisz cos wiecej o sobie jezeli chodzi o siedlisko to ok ale o Tobie nic niewiemy tu na forum :bigok

Mam nadzieję oczywiście, że poznamy się przynajmniej na początek z kilkoma osobami z forum osobiście, ale tutaj kilka słów na dzień dobry, aby nie być anonimowym :mrgreen:

http://www.camperteam.pl/...p=225516#225516

Profity dla klubu napewno będą, temat otwarty :)

Pozdrawiam
Filip Raczkowski

Viper - 2011-05-24, 08:07

Sympatycznie to wszystko wygląda, mamy nadzieję żę niedługo zawitamy.
tachowp - 2011-05-24, 08:48

Witam ! Też wybieram się latem na Mazury więc propozycja fajna ! Może ktoś jeszcze ma coś do zaproponowania w Krainie Tysiąca Jezior ? :ok
DI STEFANO - 2011-05-24, 09:24

Witam
Ciekawa propozycja.
Po wyjściu z kliniki i podreperowania zdrówka (serducha)na poziom pozwalający na kierowanie kamperkiem w miesiącu czerwcu lub lipcu zawitam do Was na conajmniej tydzień.
Pozdrawiam :spoko

Stefan

martini44 - 2011-05-24, 11:10

siedliskogizewo, a ta cena 40 zł to za samego kampera ?? czy w cenie jest załoga i prąd itd....
siedliskogizewo - 2011-05-24, 20:52

martini44 napisał/a:
siedliskogizewo, a ta cena 40 zł to za samego kampera ?? czy w cenie jest załoga i prąd itd....

Cena 40 zł dotyczy campera + załoga 2 osobowa. Cena zawiera prąd oraz dostęp do węzła sanitarnego. Jeżeli w załodze jest więcej osób to każda kolejna osoba to 10 zł.

Jeżeli jest większa grupa lub dłuższy pobyt, to oczywiście warunki można ustalić na miejscu.

Pozdrawiam

eler1 - 2011-05-24, 21:30

A co z dziećmi do 7 lat i powyżej?
siedliskogizewo - 2011-05-24, 22:29

eler1 napisał/a:
A co z dziećmi do 7 lat i powyżej?

Dzieci do 3 lat bez opłaty, do 7 lat 50% ceny.

Viper - 2011-06-06, 09:22

Mam rozumieć że cena ta dotyczy też zestawu samochód + przyczepa i załoga 2 osobowa.

:spoko :spoko :spoko

Marzenka - 2011-06-06, 09:33

brzmi interesujaco :) byc moze po zlocie we Wroclawiu zawitamy do krainy 1000 - jezior
kto wie ??? :spoko

darol - 2011-06-26, 14:54

No to lecę do Was sprawdzić miejscówkę , mam jeszcze 200 km
darol - 2011-06-27, 12:22

No i jesteśmy na miejscu. Co tu dużo pisać, trzeba przyjechać i zobaczyć.
Przepiękne miejsce, malowniczo położone nad jeziorem, miejsca postojowe położone tarasowo, obszar na tyle duży, że każdy znajdzie kącik dla siebie. Nieliczni turyści i wszechobecna cisza i spokój. Naprawdę można odpocząć.
Właściciel to przesympatyczny człowiek, nastawiony na wyselekcjonowanych turystów, tworzących niepowtarzalny klimat tego miejsca.
Jednym słowem - kto żyw niech rusza do Gizewa.
N 53*56'38,68" E 21*14'11,11"
O szczegółach nie będę pisał, wszystko jest na stronie.

mikefoto - 2011-06-27, 23:14

A ten adres można?
48a-ELANKO - 2011-06-27, 23:26

mikefoto napisał/a:
A ten adres można?

:shock: Pierwszy post w tym temacie :!: :!: :!:

aroo59 - 2011-06-30, 22:10

Witam, proponuję odwiedzić http://mazury.info.pl/echo/galeria.html przy okazji a może się spodoba...
marty - 2011-07-07, 12:40

A może by jakiś zlocik tam urządzić?
siedliskogizewo - 2011-07-10, 20:51

darol, serdeczne dzięki za miłe słowa, każda taka opinia i zadowolenie gości są dla nas szczególnie ważne ;)

Jak widać miejsce zostało naocznie sprawdzone przez forumowicza, nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić wszystkich camperowiczów na wspólny zlot jak i oczywiście indywidualne wizyty. Miejsca u nas pod dostatkiem ;)

Pogoda na resztę wakacji zapowiada się znakomita, więc warto korzystać.
Pozdrawiam wszystkich

Hanka - 2011-07-27, 11:43

Myślę że zawitam do Gizewa po 10 sierpnia swoich niebieskim ElTeczkiem. Będą wolne miejsca?
aroo59 - 2011-07-27, 23:20

Na obecną sytuację trzeba zamieniać nasze kamperki w amfibie czy poduszkowce. Na wiele kempingów nie da się wjechać.
siedliskogizewo - 2011-08-03, 14:46

Witam,

Pogoda dała nam się mocno we znaki, ale mimo to na polu panują dobre warunki. Sprzęt camperowy raczej nie zapada się w ziemię ;)

Odpukać warunki atmosferyczne się poprawiają i coraz częściej widać słońce, zapraszam wszystkich do nas na Mazury w sierpniu :mrgreen:

Pozdrawiam

tachowp - 2011-08-19, 09:24

Witam ! Byłem, widziałem posmakowałem ! Przebywałem w Gizewie dwa dni i jestem oczarowany okolicą i samym Siedliskiem. Widać że właściciel dokłada starań pod każdym względem. Strona sanitarna na dobrym poziomie ciepła woda, czyste toalety a jedzenie "marzenie" oraz wspaniałe piwo regionalne o nazwie "Świerze".Cena jak w ofercie 40 zł/dobę. Spust szarej i woda jest, dobry dostęp.Ja nie korzystałem bo było to pierwsze miejsce pobytu.Obsługa bardzo miła i rzeczowa - szef kuchni super facet ( pozdrawiam !)
ale i pozostali też ( Pan od koni i Pani kelnerka ) sprawiają taki klimat że czuliśmy się jak u siebie. Osobne wyrazy uznania dla Pana Jurka (właściciela) bo mimo obowiązków zawsze miły uśmiechnięty i chętny do rozmowy. Pozdrowienia dla całej załogi . Bo chociaż pogoda nie dopisała było miło zobaczyć ten kawałek Polski.

Skorpion - 2012-06-17, 18:52

Witam.Choc bylismy tylko kilka godzinek to atmoswera wspaniala ,bardzo mili wlasciciele ,musze jeszcze nadmienic bylismy tylko my.A ze dzis musielismy wracac do wawy z powodu zaproszenia na 2 urodziny wnuka wyjazd nasz byl troszke przyspieszony.Okolica ladna cisza spokoj choc troszke wialo to wyplynelismy na jeziorko rowerkiem wodnym.Nikt i nic nie zagluszylo i nie przestraszylo tej wspanialej ciszy ktora nas otoczyla zewszad.To miejsce do wspanialego wypoczynku odprezenia wyciszenia.jeszcze raz dziekujemy za mile przywitanie,choc bylismy tylko jedynymi goscmi.Mozliwe ze to dlatego bo wczoraj byl ostatni mecz naszej 11 na euro bylismy sami caly teren praktycznie do naszej dyspozycji.Mozna bylo poczuc sie jak w raju i ganiac na golasa :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
baja02 - 2012-06-17, 19:41

Czy jezioro jest strefą ciszy?
Pozdrawiam Baja02

Skorpion - 2012-06-17, 19:46

Z tego co wiem to tak :spoko
Dorota i Robert - 2012-06-17, 23:32

Witam, czegos tu nie rozumiem. Wlasciciel reklamuje DUZO miejsca a na zdjeciach kampery stoja jak na "stellplatzu" markizy rozlozonej nie zauwazylam, jeden stolik i dwa krzesla na jednym. Troche innaczej wyobrazam sobie tak zachwalane miejsce.
Moze te zdjecia nie sa najlepiej dobrane ? Miejsce wyglada mimo tego na 1-2 noce ciekawie, ale wtedy 50 zl za naszego czworonoga to troche duzo :(
Prosze wlasciciela o zrozumienie tego jako pozytywnej krytyki.
Serdecznie pozdrawiam i zycze udanego sezonu :spoko

Dorota

MAZUREK - 2012-06-18, 11:41

Pytanie do właściciela: kto administruje najbliższym jeziorem i jaka jest cena 1 dniowego(lub dłuższego) zezwolenia na połów ryb
Skorpion - 2012-06-18, 16:27

Zareczam ,ze miejsca jest sporo to trzeba zobaczyc na wlasne oczy ile jest miejsca to tylko jedno zdjecie nie dajace calosciowego przegladu :spoko :spoko
darol - 2012-06-18, 19:19

No to rozwieję wątpliwości dotyczące małej ilości miejsca
Skorpion - 2012-06-18, 19:33

Arku stalem dokladnie w tym samym mejscu co i Wy cisza spokoj nawet odwiedzil nas polny szarak ciekawski nie wspone o "Bemolu",ktory gdy tylko wyczol zapach z grila zjawial sie jak spod ziemi. :spoko :spoko
Sisar - 2015-07-27, 22:22

czy ośrodek jeszcze działa?