Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Stłuczka kamperem

mgg - 2011-05-24, 22:10
Temat postu: Stłuczka kamperem
Czy Ktoś przerabiał ten temat? Parę dni temu gostek zawracając zachaczył o moje auto. Skutek taki że mam połamany zderzak tylni i lekko obdarty bok zabudowy. Jak do tego odnoszą się firmy ubezpieczeniowe? Podejrzewam że lekko nie będzie. Facet ma ubezpieczenie w HDI. Pozdrawiam.
DI STEFANO - 2011-05-24, 22:28

Witam
Swego czasu doświadczyłem,podobnego zdarzenia.
Tak się składa,że z tą firmą.
Muszę przyznać,mocne cwaniaki.
Próbowano mnie wykołować,sprawa oparła się o naczelną dyrekcję HDI.
Nie dałem się i wypłacono mi ile się należało.
Na PW masz mój tel.odezwij się z rana wrzucę Ci prawne rady jak temat poprowadzić
żeby było OK.
Pozdrawiam
Stefan

DI STEFANO - 2011-05-24, 22:40

Możesz zadzwonić teraz
eMKa - 2011-05-24, 22:43

żadnych telefonów,@ ani listów. :evil: Pismo do siedziby HDI z potwierdzeniem odbioru (kopia) to ich mobilizuje.Czekałem 9 miesięcy, dopiero taka forma ich ruszyła :chytry
marius - 2011-05-26, 12:22

Na takich gnoi jest tylko jeden sposób. Niezależny rzeczoznawca, wezwanie do zapłaty i pozew do sądu. Żadnej korespondencji, bo jest to ich wypróbowana metoda "zmęczenia materiału". Im szybciej, tym lepiej, a czekanie przez 9 miesięcy na łaskawe załatwienie sprawy jest po prostu śmieszne.
ARCADARKA - 2011-05-26, 12:34

Oj nie miła sprawa ,, :shock: ,,,,,,mnie zahaczył swego czasu ,ale nie wiem kto bo odjechał :box :box ,pozbierałem plastik w torebkę i się męczyłem prawie tydzień przy sklejaniu :-/ a ,że jeszcze nie mam AC ,,,cały czas poszukuję rzeczoznawcy do mojego zabytku ,nie podpowiem jak to załatwiać :bigok :bigok :bigok
mgg - 2011-05-26, 22:43

Witam
Dzisiaj był rzeczoznawca. Ubaw po pachi :wyszczerzony: bo zanim się zameldował to obejrzał mojego dostawczaka też Ducato i stwierdził że nie widzi tam zadnych szkód. No to na okoliczność sprawy zaproponowałem Panu wycieczkę na zaplecze. Jak zobaczył :shock: to stwierdził "oj będzie grubo" :diabelski_usmiech :spoko

DI STEFANO - 2011-05-27, 07:28

Stało się tak jak Ci mówiłem Ci.
Odwiedził Cię"z górnej półki fachowiec".
Postępuj tak jak mówiłem i nie odpuszczaj ,sprawa będzie zrealizowana zgodnie z literą obowiązującego w tej materii prawa.
Gdyby był problem bez oporu dzwoń do mnie.
Pozdrawiam
Stefan

tadek - 2011-05-28, 09:39

Skontaktuj się z AUTOJUREM.
Podczas naszego powrotu z Litwy, juz w Polsce, jakaś niewiasta cofając na lewym pasie z użyciem pełnego buta, przemknęła tuż obok mnie i przytarła w Jarka kamperku, który stał za mną, cały bok. Wiem, że po pewnych perturbacjach uzyskał wszystko co zamierzał.
:spoko