| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - szukam kamperka
marcinnaprawski - 2011-05-30, 10:13 Temat postu: szukam kamperka od kilku lat nosze sie z tym pomysłem i w koncu zbliza sie termin realizacji;
porzucic wszystko i wyjechac na rok, 2 a moze 10 lat.....
od kilku lat wakacje i wszelkie wolne chwile spedzamy z dziewczyna na wyjazdach vw t3 przerobionym na campera (auto z 85r. wiec podstawy mechaniki-łacznie z wymianą silnika na parkingu A4 mam opanowane)
autko spoko ale na dłuzszy czas troche za małe 2osoby + duzy pies i kot
czego szukam auto w cenie +/- 20 000
najlepiej a'la blaszak - parkowanie-spanie na parkingu w kazdym miejscu i wieksza szansa na szczelnosc
fajnie zeby miał; ogrzewanie gaz, boiler gaz, łazienke zbilzony do całorocznego okna termiczne itp. platforma na motor mile widziana
solary tez były by ok
oczywiscie kuchnia, zbiorniki wody, lodówka itp.
skłaniam sie do merca kaczki ewent lt- choc tu spalanie jest wieksze
innych marek tez nie odrzucam choc boje sie awaryjnosci francuzów czy włochów
silnik tylko wolnossacy zadnej elektroniki nawet turbina niechetnie- ma byc minimum awaryjnosci
na tyle sie znam i orietuje w temacie ze wiem jak mało wiem
auto chce kupic nawet juto(wiecej czasu na testy i poznanie sie) ale moge tez poczekac
wyjazd planujemy wrzesien-a jak sie nie uda zdazyc to marzec przyszłego roku
pisze tu bo szanowne grono jest w temacie moze ktos cos słyszał (poza pełnym oszustów alledrogo)
ps napisałem o cenie 20tys. budzet mam o 10tys wiekszy i jakby auto było super ze wszystkimi wypisanymi bajerami to moze byc drozsze (10 tys to rezerwa na doposazenie i naprawy
jestem otwarty na rady , był juz podobny wątek wiem ale minął jakis czas moze kolega który chciał tak wyjechac cos napisze....
makdrajwer - 2011-05-30, 21:20
Nie wiem czemu się tak uprzedzać do allegro. Przecież z gazety , na giełdzie itp też możesz kupić chłam od cwaniaka. Ja kupiłem kilkanaście pojazdów z allegro i tyko raz trafiłem na debila. Ja znalazłem mojego na allegro i jestem zadowlony.
AGAiPIOTR - 2011-05-30, 22:24
może taki :
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10404
poprawiony link
papamila - 2011-05-30, 22:48
popraw link
marcinnaprawski - 2011-06-01, 06:49
fajne tylko mimo wszystko wolałbym cos z zewnątrz a'la blaszak i.. troche mniejsze...
allegro tez wertuje ale wiem ze sa tez inne zródła których nie znam lub nie mam dostepu
Skorpion - 2011-06-01, 06:57
sprawdz na www.mobile.de www.otomoto.pl
marcos40 - 2011-06-08, 01:14
Na przełomie sierpnia i września będę mógł Ci sprzedać mojego... Z żalem i Bóg wie jaką stratą. Ale rynek swoje a moje inwestycje swoje . W moim przypadku niestety już wiem, że camperek jest dla mnie za mały. To mój pierwszy camper i zacząłem tradycyjnie czyli od remontu. Co jakiś czas męczę kolegów z forum z prośbą o pomoc bo właśnie ten etap. Niestety maks 5 miejsc do spania to dla mnie zbyt mało, w tym roku (mam nadzieję że skończę na sierpień) jedziemy tak: na 6 rejestrowany + jeden obywatel przemycany, wersja tylko camping i na spanie namiot jako dodatek. Nie ma opcji, muszę kupić większy... Auto będzie myślę perfekt. Dotychczas zrobiłem już całą mechanikę. Są nowe wtryski, skrzynia biegów ( założona fabrycznie nowa) jest po 10.000 km (to jeszcze sprzedający mi Niemiec zainwestował, podobnie jak w opony - są ekstra), całe zawieszenie zrobione, hamulce tył nowe. Akumulator pokładowy nowy i oczywiście kompletny rozrząd, olej filtry.. No a teraz to mam gehennę ) - remont zabudowy. Gdzieś usłyszałem hasło " nie ma starych świetnych camperów - są tylko te po lub przed remontem" - niestety nabyłem ten przed... Ale jak się powiedziało A..., nie lubię dziadostwa . Podciekał spust spod umywalki Niemcowi, co olał zupełnie. Efekt - cała tylna ściana praktycznie, pociągnęła wodę. Wszystko będzie nowe... Do tego lewą stroną alkowy gdzieś przyhaczył co od razu przełożyło się na jej szczelność. Całą alkowę robię od nowa. Ponieważ całą zabudowę tyłu musiałem zdemontować (łazienka, kuchnia z lodówką) instalacja będzie na nowych elementach. Także część płyt meblowych w zabudowie. Itd., itd.... Pisania dużo i kiedyś wraz z dokumentacją zdjęciową w innym dziale się pojawi. Reasumując, mój camperek będzie spełniał wszystkie Twoje pragnienia poza jednym - to nie jest coś "a'la blaszak". To alkowa Dethleffs Globetrotter.
Dane; Rok produkcji 1987, 2.5 zwykły diesel, kabina będzie jednak cała zrobiona na model 1991-1994, wraz z lakierem i konserwacją - moja branża, więc kłopot mniejszy , długość 5600 mm, drzwi i kuchnia z tyłu, przebieg przed moim wyjazdem ~ 150.000. Według mojego śledztwa raczej prawdziwy. Auto jeździło prawdopodobnie w wypożyczalni od lipca 1987 do października 1988. Potem już w Fahrzeugbriefie tylko Niemiec, który sprzedał mi. Jego stan majątkowy i kwota zapłacona przeze mnie, nie pozwala mi podejrzewać Go o korektę licznika ), choć troszkę pretensji do niego mam, ale to już inna historia. Gdybyś więc chciał to pisz. Łączę się w bólu z wszystkimi remontującymi :D i pozdrawiam.
|
|