Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Chorwacja - polecacie może jakiś kamping w chorwacji

IAAN - 2011-06-04, 21:57
Temat postu: polecacie może jakiś kamping w chorwacji
przez ostatnie 2 godziny przeglądałem kampingi w chorwacji i stwierdziłem że w rejonie który mnie interesuje nie ma nic ciekawego
albo ja żle szukam albo faktycznie nie ma
czy znacie jakiś kamping w chorwacji nie dalej niż Split który moglibyście polecic warunek na kempingu ma byc basen

Załoga G - 2011-06-06, 22:41

http://www.suncamp.pl/pl/...-r173-cp105237/

ja tam nie bylem tylko w Biogradzie ale masz z basenem wpislaem w google kamping z basenem w chorwacji

TomekW - 2011-06-07, 00:07

http://www.campingrovinjv...s/Vestar_Rovinj
http://www.e-camping.net/pl/camping/8.html

Wypróbowany przez nas 4 sezony temu. Górna półka, ciężko się do czegoś przyczepić.

IAAN - 2011-06-07, 19:39

dziękuję za propozycje a może coś w rejonie zaznaczonym na mapie
chodzi mi oto że planuje plitwickie jęziora a z tamąd pchac się na istrię zpowrotem nie ma sensu lepiej podjechac w rejon zaznaczony na mapie szukam czegoś ciekawego w tym rejonie szukam i nie mogę nic trafic

zibi - 2011-06-07, 22:20

Może spróbuj napisać do : info@chorwacja.home.pl o bezpłatne broszury(7 dni i masz materiały) i potem wybierz co chcesz... :spoko
TomekW - 2011-06-07, 22:54

Takie moje spostrzeżenie: im dalej na południe Chorwacji, tym trudniej o kemping z basenem.
Przy okazji: polecam wizytę na forum cro.pl, to prawdziwa kopalnia wiedzy o tym kraju. Mam wrażenie,że jest nawet bardziej rozbudowane niż CT :haha:

JaWa - 2011-06-08, 09:31

Po co jechać do Chorwacji żeby korzystać z basenu ? :( Można w Polsce znaleźć kempingi z basenami.
ziomek - 2011-06-08, 10:11

Moze w tematyce camperowej mamy małe doświadczenie ale z przyczpą już trochę objeździliśmy
Jeżeli chodzi o CRO i baseny to faktycznie Istra jest na pierwszym miejscu
Kvarner nie posiada basenow
najbliższy camp z basenem to okolice Zadaru www.zaton.hr a potem www.solaris.hr
dalej na pd niestety brak basenow
Jezeli baseny to Włochy od Bibione do punta Sabioni
Jeżeli jakieś pytania to proszę

IAAN - 2011-06-08, 13:42

JaWa napisał/a:
Po co jechać do Chorwacji żeby korzystać z basenu ? :( Można w Polsce znaleźć kempingi z basenami.

niestety nie stac mnie na dwa tygodnie wakacji nad polskim morzem :mrgreen:

Camper Diem - 2011-06-08, 13:59

Irek napisał/a:

w takim razie po co do Chorwacji jedziesz, skoro tam jeszcze drożej?

artanek - 2011-06-08, 14:33

W zasadzie tak jest że autocampingi wyposarzone dodatkowo w baseny które im podnoszą standart nie nalężą do tanich .I taka jest prawda.Ja tam wnuki zabierałem na takie autocampingi gdzie są bezpieczne plaże a takich jest już sporo .Druga sprawa byłem już trzy razy kamperem w Chorwacji i nigdy nie planowałem z góry jakiegos autocampingu .Po prostu gdzie byłem to oglądałem sie za takim który mi odpowiadał i to po sprawdzeniu na miejscu swojimi oczami .Było tak że obracałem sie na pięcie i jechałem dalej bo ten mi nie odpowiadał.Zresztą ci co jadą z dziecmi a na dodatek z psem to wiedzą jak czasami trudno jest wybrac dobre miejsce aby odpowiadało na sto procent.Jak dotąd nigdy nie miałem jakis trudnosci z znalezieniem miejsca .Napisze więcej - miałem miejsca z których zawsze byłem zadowolony i z warunków i ceny.
IAAN - 2011-06-09, 22:18

affa napisał/a:
Irek napisał/a:

to była przenośnia
jesli miałbym wydac nawet mniej o połowe za 2 tygodnie nad polskim morzem to i tak nie pojadę :mrgreen:
4 przykłady podac mogę odrazu
-niepewnośc pogody
-cena europejska niski standart
-zimne morze ,brudna woda
-nuda przy braku pogody ,wysokie ceny na mieście

zibi - 2011-06-09, 22:24

Irek napisał/a:
o była przenośnia
jesli miałbym wydac nawet mniej o połowe za 2 tygodnie nad polskim morzem to i tak nie pojadę :mrgreen:
-niepewnośc pogody

Polska jest zbyt piękna by takie oświadczenia rzucać :spoko

IAAN - 2011-06-09, 22:52

zibi napisał/a:
Irek napisał/a:
o była przenośnia
-niepewnośc pogody

Polska jest zbyt piękna by takie oświadczenia rzucać :spoko

wiem o tym że Polska to piękny kraj ,nigdzie nie znajdziemy takich widoków jak w naszym kraju tylko my go zamało znamy zamiast jezdzic po swiecie ,warto by pojezdzic po kraju z tym się zgodzę na 100% ale raz do roku chciałbym wykompac się w ciepłym morzu ,pozostanie chyba Istria dalej nie będziemy szukac

Camper Diem - 2011-06-10, 11:30

Irek napisał/a:

-niepewnośc pogody

połowę argumentów można od ręki obalić, ale nie będę się z Tobą przekomarzał ;)

z pogodą u nas faktycznie bywa różnie i sezon jest krótki, ale znajdziesz w Chorwacji plaże z tak pięknym piaskiem jak u nas?
oczywiście można polubić kamienie i betonowe płyty (Jadran jest tego wart), ale nie wyobrażam sobie już roku bez plaży bałtyckiej i to nie o moją gdańską mi chodzi ;)
Irek napisał/a:

masz do tego święte prawo :spoko

olcha20 - 2011-06-10, 12:53

affa napisał/a:
Irek napisał/a:

Analizowałem to po 1000-kroć, rozmawiałem ze znajomymi co byli nie raz i zawsze mi wychodzi, że wakacje w Chorwacji wyjdą 3 razy drożej.... Czy ciepła woda tego warta.. trudno wyczuć... Fakt faktem pogoda u nas potrafi być czasem kapryśna, ale jeszcze nigdy nie miałem tak, żeby 70% spędzonego czasu nie było bardzo ładnie :)

Ale z jednym to się absolutnie nie zgodzę:

Irek napisał/a:
-nuda przy braku pogody

Tyle lat już jeżdzę nad Bałtyk, i zawsze psioczę, że za dużo czasu na tej plaży spędzamy, bo lista miejsc które chciałem odwiedzić....

A co do Chorwacji, Włoszech, czy Bułgarii

Od podróży, winietek, cen w Euro, ceny na kampingach (przynajmniej te z netu które polecacie to przerażają, bo jakby jechać w 4 osoby na 2 tyg, to w tej cenie praktycznie możn allinclusive w hotelu dostać w każdym z tych krajów.. a gdzie dopiero wyżywienie, lody, cola, za które też sobie liczą 3x więcej niż u nas.

Kiedyś tam pojadę, bo ciepłe morze kusi ale raczej nie kampem i nie z małymi dziećmi.. te kamieniste plaże.. kumpel bark miał siny 2 miechy.... :D

Przekonajcie mnie że jest inaczej (poważnie) .... bo naprawdę w tym roku chciałem jechać Czarnogóra / Chorwacja, ale po lekturze forum, konsultacjach z ludźmi co byli, zniechęciłem się poważnie.... ewentualnie we wrześniu jeszcze rozważam.

TomekW - 2011-06-10, 13:14

Irek napisał/a:
(...) wiem o tym że Polska to piękny kraj ,nigdzie nie znajdziemy takich widoków jak w naszym kraju tylko my go zamało znamy zamiast jezdzic po swiecie ,warto by pojezdzic po kraju z tym się zgodzę na 100% ale raz do roku chciałbym wykompac się w ciepłym morzu ,pozostanie chyba Istria dalej nie będziemy szukac

Zdradzę Ci małą rodzinną ciekawostkę. Po dwóch sezonach w Chorwacji pojechaliśmy nad nasze morze (chłopaki w wieku 8 i 10 lat; najmłodszego nie liczę, bo jego opinia jest na razie nieprzetłumaczalna :haha: ). Spodziewałem się lawiny krytyki, że syf, zimno, deszcz, nie ma za czym nurkować, itp, itd... Wiesz, co usłyszałem? "To jest najładniejsze morze, jakie widzieliśmy!" Szokujące, prawda? :wyszczerzony:

A wracając do Chorwacji: jeżeli szukasz basenu, to jedź na Istrię; jeżeli czystego ciepłego morza - Dalmacja (osobiście polecam Primosten - nad otwartym morzem, nie kanałem).

Witold Cherubin - 2011-06-10, 14:08

Załoga G napisał/a:
http://www.suncamp.pl/pl/pl/kempingi/chorwacja/zadar/kemping-zaton-holiday-resort/uc25-l11-n797-c16-r173-cp105237/

ja tam nie bylem tylko w Biogradzie ale masz z basenem wpislaem w google kamping z basenem w chorwacji

Natomiast w Biograd u moru jest duży ogólny basen, bardzo blisko kempingu, z którego można korzystać. :spoko

TomekW - 2011-06-10, 15:12

Witold Cherubin napisał/a:
Natomiast w Biograd u moru jest duży ogólny basen ...

... za to morze w Biogradzie nieciekawe. Wcale nie jest BIO. :wyszczerzony: Woda mętna, muliste dno.

Jak już jesteśmy przy Biogradzie, zahaczyłem tam o kemping Soline. Całe szczęście tylko dwa dni. Kemping z tych "wypasionych", drogi i zatłoczony. Z trudem znaleźliśmy miejsce, kilka parcel powyżej stanowiska do zrzutu szarej wody z kamperów. Następnego dnia, o 7 rano obudził nas "szambo-jet". Potem przyjechał drugi, trzeci, czwarty... i tak do 11! Obok nas po południu rozłożyli swoje obozowisko Holendrzy. Ustawili przyczepę, rozłożyli przedsionek, wypakowali klamoty, rozsypali na ziemi biały żwirek. Mieli co najmniej nieciekawe miny, kiedy uświadomiliśmy ich o "drobnym felerze" tego miejsca... :?

martini44 - 2011-06-10, 16:19

olcha20 napisał/a:
te kamieniste plaże.. kumpel bark miał siny 2 miechy

kumpel miał bark siny ale chyba po tym jak się ochlał rakiją i powalił się na chodnik (nie wierze w jego opowieści).... faktem że żwirkowe plaże przeważają ale piaszczyste są również i to bardzo ładne np na wyspie Rab miejscowość Lopar a kemping San Marino jest umiejscowiony prawie na plaży piaszczystej..... ja tam polecam ten region dla rodzin z dziećmi..... :spoko

http://www.google.pl/sear...iw=1280&bih=909

http://www.rab-camping.co...no/photogallery

http://pl.camping.info/ch...-san-marino-134

eler1 - 2011-06-10, 18:10

martini44 napisał/a:
olcha20 napisał/a:
te kamieniste plaże.. kumpel bark miał siny 2 miechy

kumpel miał bark siny ale chyba po tym jak się ochlał rakiją i powalił się na chodnik (nie wierze w jego opowieści).... faktem że żwirkowe plaże przeważają ale piaszczyste są również i to bardzo ładne np na wyspie Rab miejscowość Lopar a kemping San Marino jest umiejscowiony prawie na plaży piaszczystej..... ja tam polecam ten region dla rodzin z dziećmi..... :spoko

http://www.google.pl/sear...iw=1280&bih=909

http://www.rab-camping.co...no/photogallery

Byliśmy na RAB SAN MARIO w drugiej połowie września już chłodniej i luźno brak ludzi cena za kampera prąd 2 osoby dorosłe + 2 dzieci coś około 90zł
Tutaj kilka zdjęć naszych znajomych z SAN MARINO https://picasaweb.google.com/Judyta.Norbert/Cro2# dla dzieciaków super
A co do porównań Bałtyk , Adriatyk to Chorwacja kraj z europejskimi cenami, ale tak nie można podchodzić do sprawy :spoko
Dla mnie osobiście Chorwacja to takie duże mazury z górami :bigok

martini44 - 2011-06-10, 20:50

echhhh.... jak moja córa była w wieku przedszkolnym i wczesniej to tez jeździliśmy we wrześniu.... teraz niestety szkoła wymaga i musimy śmigac w sezonie....ale to nic, najważniejsze że za 2 tygodnie będę w San Marino pił karlowaćko i taplał się w adriatyku.... :spoko :spoko
eler1 - 2011-06-10, 21:04

martini44 napisał/a:
echhhh.... jak moja córa była w wieku przedszkolnym i wczesniej to tez jeździliśmy we wrześniu.... teraz niestety szkoła wymaga i musimy śmigac w
i nas to już dopadło :gwm
futro2606 - 2011-06-13, 17:17

Witam Irek mogę Ci z czystym sumieniem polecić 2 kampingi w Dalmacji:
1.Miejscowość Sparadici kemping widać z ulicy (w dole ciężki zjazd)przy samym morzu zrobione parcele cena zestaw ok 24e właściciel jeżdzi skuterkiem i pilnuje super sprawa pojechać kilkoma autami cisza spokuj piękne widoki
2.Żaborić na końcu miejscowości przed ostrym zakrętem w prawo nazywa się Jasenowa super warunki zewa łazienki +++cena ok 32e zestaw
Sam musisz wybrać :spoko

karol8382 - 2011-06-22, 10:14

W tym miejscy była nachalna reklama... :stop:
TomekW - 2011-06-22, 10:19

karol8382, zanim kolejny raz zaspamujesz, przeczytaj chociaż temat wątku. Czy Giżycko leży w Chorwacji? :gwm
waldi - 2011-06-22, 10:56

KAROL 8382 jestes bardzo nachalny mozesz na tym stracic :gwm
artanek - 2011-06-22, 12:52

Macie koledzy racje .Gdzie nie wejde to post -KAROL 8382 ! To już nudne !Na Caravaning.pl to samo .
artanek - 2011-06-22, 12:59

A ja polecam ale to już z tematem kamping na wyspie Cres i to juz na samym początku tej wyspy .Nazywa sie w Nazarene .Cisza spokój ,wszystko na miejscu i bez tłoku - ceny umiarkowane .Idealne miejsce dla zakochanych !Wiem wiem - powiedza co nie którzy sta-ry po 60 -siątce to głupstwa plecie !
Andrzej 73 - 2011-06-22, 20:55

Właśnie wróciliśmy z Cro i z czystym sumieniem polecam Solaris w Sibeniku.

Kemping z basenem cena za całą czteroosobową rodzinę (córka prawie dorosła) 36E/dzień

podaję linka

http://www.topcamping.hr/...mid=138&lang=en

Super kemping jest również w Biogradzie , ale niestety bez basenu.

:spoko

jelonka - 2011-06-23, 02:35

karol8382, na Mazurach płaciliśmy (w 2008 ) 56zł za 2os+dziecko+mała przyczepka+autko sanitariat średnie, notoryczny brak papieru i zimna woda wieczorem..........a w Chorwacji miesiąc później 10 Euro...........sanitariaty średnie ale papier i ciepła woda były :)
w tym roku mamy tam ustalone ok 18euro za w/w zestaw.
wszystko w cenie: plac 10metrów od morza, wc-ty, prysznic, woda, prąd i........... wino od gospodina.............figi, rozmaryn i liscie laurowe do bólu i piękna pogoda....

Naprawde nie musimy jeździc na Mazury aczkolwiek przepiękne są...no i te szanty............ech...........z drugiej strony niepewna pogoda, plagi komarów ;)

jest dużo za i przeciw :) na Mazury droga masakra, do Chorwacji dalej ale lepsza droga

wracając do tematu:
jadąc na CRO 27 euro płacimy za noc po drodze w plitvicach i takie sanitariaty są ;)

edit:
dopłata za prysznic 0,50Eur zdarzyła mi się az za prysznic we Włoszech ale tam Camping kosztował aż 4 euro za nasz zestaw (półwysep Gargano) :diabelski_usmiech
pozdrawiam :spoko :spoko

olcha20 - 2011-06-23, 09:53

jelonka napisał/a:
a w Chorwacji miesiąc później 10 Euro
jelonka napisał/a:
kosztował aż 4 euro za nasz zestaw

Kurde, zaraz się okaże że w Cro, czy ITY dopłacają do pobytu.... ;)

Studiuje temat, bo chyba jednak zmiana planów, i podążę śladem Martina, (czyli zamiast Bałtyki najpierw Węgry, ale potem raczej ITY, a w powrotnej drodze CRO na parę dni, chcę zobaczyć jak najwięcej aby sobie jakieś zdanie wyrobić na kolejne sezony)

I jakbym nie patrzył, to Lipiec Sierpień (Bo rozumiem, że nie porównujemy szczytu sezonu w PL z początkiem Listopada w ITY ;) ) to poniżej 50E za zestaw na kampingu w ITY, to trzeba się już ciut pogimnastykować... (3 osoby dorosłe, 2 dzieci +kamp) a poniżej 40E to już sporo trzeba się naszukać, ale czy będzie miejsce?

Pytanie do stałych bywalców w tych rejonach: Czy campingi są generalnie w tych samych cenach (tak jak setki campingów w necie) czy na miejscu są mniej prężnie zorganizowane? - Czy większość generalnie jest w necie?

Spędziłem jakieś 3 dni na http://www.eurocamps.net/...5e7c82c11bc078f i na http://pl.camping.info/kempingi i przejrzałem naprawdę wszystkie w rejonach które chciałbym odwiedzić....

olcha20 - 2011-06-23, 10:10

I planuje wrzucić na forum coś takiego, (efekt w sumie siedzenia na tych stronach wpisana mała część) może się komuś przyda, tylko jeszcze muszę obrobić, poprawić nazwy... dodać adres stronki, etc.

Acha - w zestawieniu dodawałem sobie tylko te tańsze, jak widziałem cenę na starcie 10E od osoby, + reszta.,. to odpuszczałem od razu....

jelonka - 2011-06-23, 12:09

olcha20,
łobuzie nie wyrywaj z kntekstu- pisałam 10 euro w 2008. teraz mamy 18 wynegocjowane :diabelski_usmiech .

Fakt- trza sie było naszukać i pozostać wiernym żeby tę cenę uzyskać ale... każdemu wolno ;)

a 4 euro pdałam raczej w kontekście akceptowalności dopłat za prysznic czy wucety ponieważ czasem słyszymy za wszystko płaciliśmy np 60zł ale prysznic na żetony alebo sikanie po 1,50zł :shock: :shock:

piotreksylwia - 2011-06-23, 13:34

Jelonka możesz podać dokładniejsze namiary na kempingi w Chorwacji i Włoszech o których piszesz:ok :ok
jelonka - 2011-06-23, 14:05

Okolice od Biogradu w dół : szukajcie małych kampingów w ogródkach przy morzu :wyszczerzony:
może nie ma na nich basenów, dyskotek, restauracji i elegancji-Francji ale jest cisza, spokój, mało ludzi i generalnie blisko morze. małe kampingi sa zdecydowanie tańsze Włochy - przeprawa promem z Chorwacji do Bari z Bari kierujcie się w górę do San Giovanni Rotondo . Odbijasz w prawo do Manfredonii i tam wzdłuż brzegu trzeba poszukać :) są to często takie dzikie puściueńkie campy totalnie bez wygód rajskie plaże ale...... w weekend z rana nalot tubylców zjeżdżających się całymi rodzinami (dla nas był to SZOK) niezła przygoda :spoko :spoko :spoko :spoko

Andrzej 73 - 2011-06-23, 14:50

jelonka napisał/a:
szukajcie małych kampingów w ogródkach przy morzu

Jak dla nas taki kemping odpada.

Po pierwsze ostry zjazd i do tego nierzadko kręty.
Po drugie bardzo mały plac , co stanowi w naszym przypadku duży problem zaparkować 7m kampera nie licząc bagażnika na rowery.
Po trzecie stan sanitariatów fatalny (przynajmniej tych które zwiedziliśmy).

piotreksylwia - 2011-06-23, 15:54

No nie zawsze :ok :ok
Byliśmy 2 lata temu w Tribanj na cempingu Panta Śibuijina niedaleko Paklenicy nie drogo bo niecałe 19 euro za trzy osoby i zjazd był ok,łazienki małe ale dość czyste jeden minus to daleko do miasteczka
Jelonka dzięki za odpowiedż :ok Pozdrawiam :spoko :spoko

jelonka - 2011-06-23, 21:43

Andrzej 73 napisał/a:
jelonka napisał/a:
szukajcie małych kampingów w ogródkach przy morzu

Jak dla nas taki kemping odpada.

Po pierwsze ostry zjazd i do tego nierzadko kręty.
Po drugie bardzo mały plac , co stanowi w naszym przypadku duży problem zaparkować 7m kampera nie licząc bagażnika na rowery.
Po trzecie stan sanitariatów fatalny (przynajmniej tych które zwiedziliśmy).

mówię za siebie :)
można znaleźć płaskie place
place małe- owszem -za to kameralne :)
dla naszej budki wystarczające (Fendt Saphir - był 410, jest 450 więc budka krótka) ale masz rację 8 m domku postawić... no i jak są sosny lub oliwki to pod drzewka nie wjedziesz..
sanitariaty - zależy co rozumiesz pod pojęciem fatalne: mogą być i troszkę poużywane byleby czyste były :)

a na marginesie - gdzieś tu na forum czytałam, że kampera kupuje się po to żeby z sanitariatów nie korzystać ;) :haha:

Andrzej 73 - 2011-06-24, 08:03

jelonka napisał/a:
a na marginesie - gdzieś tu na forum czytałam, że kampera kupuje się po to żeby z sanitariatów nie korzystać

Tego nie czytałem.

Z mojej strony mogę powiedzieć , że jeśli stacjonujemy na kempingu to zawsze korzystamy z sanitariatów , dlatego ważne dla naszej załogi , aby były one na przyzwoitym poziomie i oczywiście czyste.

:spoko

jelonka - 2011-06-24, 17:45

no o potrzeby podobne do naszych macie :)
:spoko :spoko :spoko
a tu , żeby nie było, że wyssałam z palca :)

http://www.camperteam.pl/...p=230691#230691
:spoko :spoko :spoko

Davson - 2011-07-04, 16:37

My właśnie przyjechaliśmy w piątek z Rovinj. kamping Porton Biondi, nie drogi http://www.portonbiondi.c...idcat=11&lang=1 Poza tym czyściutko a miasteczko urocze do którego macie 15 minut z buta. Polecam. :spoko
IAAN - 2011-07-16, 11:25

a my wyjechaliśmy w czwartek i 4 km od granicy w czechach auto się popsuło ,pękła dzwigienka zaworu dlaczego kto to wie częśc nie do kupienia w kłodzku z czech auto zostalo zwiezione do kłodzka
adac zadziałał moim zdaniem prawidłowo oczekiwanie na lawetę 3 godziny od 1 w nocy
ale brak możliwości naprawy na miejscu dzwigienka przywieziona z poznania
wróciliśmy do domu i teraz dylemat jechać spowrotem czy nie
auto było już u mechanika rozrząd ustawiony poprawnie luzy zaworów ustawiono na nowo
dlaczego pękła nie wiadomo

andreas p - 2011-07-16, 14:30

http://www.istracamping.c...Pineta_1913.itu

Ten kamping moge polecic, bylem mozna tam wypoczac, cena przystepna,mozliwosc zabrania pieska sa kopieliska extra dla pieskow,woda morze.lasek.

Pozdrawiam i polecam. :spoko

artanek - 2011-07-16, 18:36

Widzicie z tymi autokampingami to jest tak .Ktos pisze -"Jaki autokamping mi polecacie na Chorwacji " Przyznam sie że na to pytanie nie moge odpowiedziec chodz zaliczyłem ich 27 -siedem jak policzyłem .Były to rózne rejony, rózne ceny i standarty.Trzy razy byłem Kamperem na Chorwacji i przejechałem ją całą .Ostatnim razem to miałem dylemat gdzie jechac gdzie mnie nie było . To gdzie jechac to musi wiedziec ten co jedzie bo tylko on wie na co sie nastawia .Ma dzieci nastawa sie na nie .Ma psa jak ja to nastawia sie na psy.A to wszystko służy na to aby spędzic dobrze wczasy.Są tacy co sobie nie wyobrażają wypadów do puznych nocy i tanców . I tu tkwi przyczyna ze polecisz komus miejsce co podoba sie tobie a drugi powie ale chała.Ja osobiscie wole miejsca na uboczu. Wole sie zatrzymac na uboczu a zabawic sie po przejsciu paru kilometrów czy nawet metrów a w dzien i noc miec spokój .
Dorota i Robert - 2011-07-16, 22:47

Magistrala chorwacka pozwala na obejrzenie przejechanej miejscowosci np. pod wzgledem plazy czy dojazdu do wody. My szukalismy w ten sposob kampingow, gdzie nasz wtedy 4-letni syn moglby "plasko" wchodzic do wody. Wybieramy male autokampy bo to nam odpowiada, a zjezdzanie 6,6metrowym kamperem do miejscowosci nie uwazam za "wyczyn"- tam dziennie wjezdzaja ciezarowki dostawcze czy jeszcze wieksze smieciary. Mozna tez zostawic auto przy ulicy i isc "na nozkach" na rozpoznanie. Odwiedzilismy Kroatie wielokrotnie i oprocz Istrien znamy sie tam calkiem dobrze. Zawsze wstepujemy do Grebastica na autokamp Maestral, czesto do Slano na Camp Rogac i rowniez odwiedzamy i polecamy kamp Igor w Solino.

Pozdrawiam Dorota

Dorota i Robert - 2011-07-16, 22:50

teraz dylemat jechać spowrotem czy nie

Jak masz jeszcze urlop to JECHAC

IAAN - 2011-07-18, 13:49

nieda się coś
nie tak z silnikiem coś z rozrządem
tak wrócilem do kłodzka foto
przed wyjazdem wykupiłem adac plus przydało się po 3 godzinach oczekiwania przyjechała laweta i zawiozła nas do kłodzka myslałem że dzwigienka zaworu jest do kupienia od ręki jednak nie
u mnie w swarzędzu 1 dzień czekania i 30 zł ,w kłodzku nie do kupienia

IAAN - 2011-07-28, 09:15

po naprawie auta udaliśmy sie nad polskie morze
przynajmiej ono nie zawiodło tak jak pisałem wcześniej nie warto
ze względu na pogodę jej brak zimną wodę i ceny z kosmosu
tak wyglądało to 26 lipca zdjęcie
rozmawialiśmy z kolegą z przyczepą który doszedł do tego samego wniosku drogo i zimno