Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Chorwacja - Którędy jechać? campingi dla dzieci! wspólny wyjazd :)

Filip - 2011-06-06, 21:37
Temat postu: Którędy jechać? campingi dla dzieci! wspólny wyjazd :)
Witam!
Planuje w połowie lipca wyjazd do Chorwacji. Pytanie do bardziej doświadczonych:
Którędy jechać do Chorwacji?
Ja jechałem pare lat temu przez Słowację, Węgry i Chorwację, ale widzę że część osób jeździ przez Czechy, Austrię i Słowenię. Wydaje mi się, że druga opcja jest trochę droższa ze względu na autostrady. Planuję jazdę w nocy bo mam 2 letnie dziecko i cały dzień raczej nie wytrzyma. Może ktoś analizował podobną sytuację i może doradzić.
i druga sprawa...
Jaki wybrać camping? Myślę raczej o Istrii lub Kvarner, żeby było jak najbliżej i w jedną noc można dojechać.
Bardzo proszę o pomoc. :roza:
A może...
ktoś ma też takiego malucha i wybiera się na dwa lub trzy tygodnie poleniuchować.
Amelia ma dwa lata my trochę więcej :wyszczerzony:
Pozdrawiam
Filip :spoko

Załoga G - 2011-06-06, 22:34

Ja jechałem przez dwa ostatnie lata przez czechy, austrie i słowenie
Od chałupek jedziesz praktycznie cały czas autostrada, tylko kawaleczek w austrii jedziesz zwykła ulicą ale za to przez bardzo malownicze winnice i miasteczka. Wieden od zeszłego roku ma obwodnice, jak wjedziesz to caly czas jedziesz jednym pasem kierujac sie na Graz. potem na Maribor i ja jechalem na Zagreb i potem na Split a Ty z Maribor na Lubijane. Troche kosztuje ten przejazd ale za to najszybsza droga i rowna (dziecko bedzie sobie spało).

Winietki można kupić w chałupkach ale trzeba w samym miasteczku troche zjechać z drogi, bo potem jak wjedziesz do czech to juz nie ma gdzie kupić a mieć musisz.

Filip - 2011-06-07, 21:19

dzięki za odpowiedź :kwiatki:
a co z tymi campingami?

fiba56 - 2011-06-07, 22:20

w twoim przypadku słowacja,węgry,chorwacja;na gps-sie drogi niepłate,dużo więcej zwiedzisz,kemping znajdziesz i nie zapomnij o idei camperingu;ruszając w trasę już jesteś na urlopie;w podobnym terminie ruszam z wnukiem na południe;może się zdzwonimy
martini44 - 2011-06-10, 21:00

może tu.... http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=15

ja jade za 2 tygodnie tez z 2 letnią córeczką druga 11 ...... z tym że My Słowacja, Węgry, Chorwacja.... planujemy postoje 1-2 dniowe Komarom i gdzies nad Ballatonem właśnie ze względu na malutką...... :spoko

Filip - 2011-06-10, 21:31

dzięki za odpowiedzi :roza:
raczej pojadę przez Czechy, Austrie i Słowenie. Myślę, że wyjadę z Krakowa wieczorem i cała noc w zupełności wystarczy żeby dojechać a dziewczyny będą w tym czasie spać
planuje wyjechać dopiero po 10 lipca wcześniej nie mam urlopu
myślę o campingu koło Ronvij, cały dzień nie da sie nad morzem leżeć a do miasta na spacer i po atrakcje zawsze można sie wybrać np.

http://pl.camping.info/ch...orton-biondi-87

cena nie najgorsza, opinie niezłe, może, może... :wyszczerzony:

pozdrawiam

martini44 - 2011-06-10, 21:37

Filip napisał/a:
Czechy, Austrie i Słowenie

co skłoniło Cię do tej trasy ??

martini44 - 2011-06-10, 21:38

a dobra już wiem..... pytanka nie było.... sorki :spoko
artanek - 2011-06-11, 09:20

martini44 napisał/a:
może tu.... http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=15

ja jade za 2 tygodnie tez z 2 letnią córeczką druga 11 ...... z tym że My Słowacja, Węgry, Chorwacja.... planujemy postoje 1-2 dniowe Komarom i gdzies nad Ballatonem właśnie ze względu na malutką...... :spoko
Martin - kiedy to będziesz dokładnie jechał na Chorwacje - Bo ja w Komarom będe 26 - go wieczorem .Jade tam 26 koło południa i spędze tam pare dni.
Endi - 2011-06-11, 10:02

Filip napisał/a:
a co z tymi campingami?

Zaton nie jest na Istrii ale dla dzieci, bardzo go plecam...

http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=45

martini44 - 2011-06-11, 11:07

artanek58, startujemy w nocy z 22/23 czerwca.... a kiedy dojedziemy do Komarom i ile tam bedziemy to niewiem, no bo w końcu nigdzie mi się nie spieszy więc może się zdarzyć że jakieś dobre winko wypijemy razem ...... jak coś to jestem pod telefonem i raczej na bierząco na forum.....
Jak długo jedzie sie do Komarom ?? autostradą ?? i obok niej ??

artanek - 2011-06-11, 12:19

Martini - ja jade zawsze swoją trasą bo jest najkrutsza i jechałem nią już więcej jak 50 razy .Kiedys już pisałem .
Cieszyn- Żilina ,Previdza, Vrable,Dvory nad Żitavou,Hurbanovo, KOMAROM
Ta trasa to 360 km Jest bardziej ciekawa i nie ma na niej zbyt dużego ruchu chodz wolniejsza Ostatnio wyjechałem o 13 tej i byłem na miejscu o 20 tej ale miałem dwie przerwy na kawe i na spacer z psami .No i nie musze kupowac winiet ale to mały szczegół .Po za tym na autobanie ruch jak diabli a jesli sie jedzie w tygodniu to makabra z tymi tirowcami .Zresztą jak kto woli My jezdzimy jak przepisy ruchu drogowego pokazują na znakach

martini44 - 2011-06-11, 18:34

artanek58, dziękuje Jureczku.....jak będę w Komarom to dam Ci znać.... a dla dzieci jest tam jakiś basenik ???
artanek - 2011-06-11, 19:02

martini44 napisał/a:
artanek58, dziękuje Jureczku.....jak będę w Komarom to dam Ci znać.... a dla dzieci jest tam jakiś basenik ???
Oczywiscie że jest i to nie jeden >Ja puzniej również zaglądne na pare dni nad Balaton .W tym roku po prostu odpoczywamy - nie bijemy kilometrów .Od wiosny przyszłego roku zaczynamy jezdzic już na poważnie znów w duże trasy takie po dwa lub trzy miesiące .
olcha20 - 2011-06-12, 19:36

martini44, Jak wrócisz z wyprawy, to zapraszam na jakiś sześciopak, żebyś opowiedział co i jak, plusy, minusy,.... może się przekonam i we wrześniu, czy końcem sierpnia jednak uderzę w tamte rejony.. :)
martini44 - 2011-06-12, 20:39

olcha20, szybciej się przekonasz jak przed wyjazdem bachniemy sześciopaka a po przyjeździe poprawimy :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Wieluniak_1 - 2011-06-13, 08:10

Ja od kilku lat jeżdżę na camping na wyspie KRK.Jest to pierwszy kamping na wyspie , nazywa sie PUSCA. Można się rozbić nad samiutkim morzem, nie ma tłumów ale i zbytnich wygód. Jest sklep, knajpka i baaardzo czyste toalety. Brzeg morza jest żwirowy. Ja jezdziłem z miomi chłopakami (jeden nawet roczek tam przedreptał), wstawiałem im taki pawilon ogrodowy do wody na brzegu (bo jest płyciutko, a pawilon osłaniał ich od słońca), brałem piwko a oni się w wodzie pluskali. Nie ma też fal bo linia brzegowa jest w zatoczce, co sprzyja zabawom dzieci .
Najmłodszy chodakiem cały kemping zwiedził. To jest kamping, na którym się wypoczywa.
Wg mojej opini kamping jest spoko.

olcha20 - 2011-06-13, 09:03

martini44, W weekend gdzieś jedziesz? Moja żonka akurat do pracy niestety musi iść, i w sumie może bym podjechał kampem na chwilę do Ciebie, coś tam porównać, pogadać, etc. albo pod wieczór w któryś dzień?

Mój stoi zaraz obok giełdy samochodowej, jak jedziesz na Sosnowiec, po lewej stronie pomiędzy koparkami, i autami do wożenia kruszyw :) Więc pewno niedaleko mamy...

P.s. Kiedyś Cię mijałem, na ul. Wielka Skotnica, jak leciałem osobówką :)

martini44 - 2011-06-13, 10:41

olcha20, w tygodniu to ciężko bo pracuje na 2 etaty od świtu do nocy, w weekend chcemy przygotowac kamperka do wyjazdu i prawdopodobnie bedziemy to robić na Rybaczówce albo Tuliszów na Przeczycach wszystko zależy od pogody......

a na Skotnicy to ja mieszkam :szeroki_usmiech

a tam przy koparkach masz jakąś wiatę ?? halę ?? bo szukam do wynajęcia pod mojego kamperka.....

olcha20 - 2011-06-13, 11:06

martini44 napisał/a:
to robić na Rybaczówce albo Tuliszów na Przeczycach wszystko zależy od pogody......

jak będzie ładnie, to też może skoczę z dzieciakami w te rejony.....

martini44 napisał/a:

a tam przy koparkach masz jakąś wiatę ?? halę ??

Niestety nie, stoi po prostu na placu, w firmie w której pracuje.

futro2606 - 2011-06-13, 16:57

Witam Filip my wyruszamy do Chorwacji 8 lipca pod wieczór ok 17 .Planujemy jak zawsze jechać przez Czechy(winieta 200 koron za tydzień)potem Austria (7,90 E) Ii na bodajże 226 km zjeżdżamy -jeszcze przed granicą Słoweni z autostrady(omijamy płatną Słoweńską-paranoja tydzień 15e za 10 km autostrady)i wyjeżdżamy na końcu autostrady Słoweńskiej miejscowość Ptuj.Potem to sprawa prosta ciągle płatna Chorwacka(nie opłaca się objeżdżać za dużo górek)Jak mogę Ci coś powiedzieć to nie pchaj się na północ tylko lepiej na południe(okolice Sibienika-poniżej)ceny o 1/3 niższe,woda cieplejsza,mniej rodaków a przede wszystkim lużniej.Fajny kamping jest i chyba prawdopodobnie w tym roku go znów zaliczymy jest w miejscowości Żaborić nazywa się Jasenova lub Jasenovo na samym końcu miasteczka (nowy super wypasiony do morza 20m plaża bez kamieni-sam żwirek i cena za zestaw ok 30e)Jeżeli masz tylko ochotę to dołączaj się do nas :spoko
jelonka - 2011-06-13, 19:21

jeśli chodzi o Rovinij (zarąbiste miejsce) to poszukaj (a może ktos był i wie) czy w Zelena Laguna jest kamping. Miejsce urocze ale byłam tam już dano temu na kwaterach. http://www.chorwacja.pl/zelena-laguna.xml
Wyjeżdżającym na Istrię polecam do zwiedzenia "Premantura-Kamenjak" park narodowy - kto tam zobaczy dzikie plaże na pewno pokocha Chorwację :)

futro- jak wjeżdzasz za Ptujem na końcu autostrady (rok i dwa lata temu tak jechaliśmy) czy na pewno jest ten 1 km aytostradyi w strone Chorwacji bezpłatny? dużo różnych wersji słyszałam i sama już zwątpiłam :)
na Krk-u plaże zarąbiste dla dzieciaczków :) -też polecam

my zbieramy się z Polski dopiero 13 sierpnia po południu więc .......... czekam na relacje!

futro2606 - 2011-06-14, 17:47

Witam od kilku lat tak jeżdżę i faktycznie ostatnie metry ok 200m jedziemy autostradą i nawet ostatnim razem zatrzymała nas policja za brak naklejki-pokazaliśmy że wjechaliśmy od strony Ptuj i puścili nas bez gadania :spoko także nie ma co się przejmować :haha:
jelonka - 2011-06-14, 22:41

no nas policja na tych 200m obserwowała przez lornetkę :D widzieli skąd wyjeżdżamy, nie zatrzymali nas :D
dzięki za potwierdzenie mojej teorii oszczędzania na słoweńskich drogach :bigok

IAAN - 2011-06-14, 23:40

[quote="jelonka"]jeśli chodzi o Rovinij (zarąbiste miejsce) to poszukaj (a może ktos był i wie) czy w Zelena Laguna jest kamping. Miejsce urocze ale byłam tam już dano temu na kwaterach.
jest kemping w zielena laguna byłem tam 2 lata temu mogę poleci ceny niestety nie pamiętam byliśmy w 7 osób kamper i namiot
kemping polecic mogę i jest basen ,plaża to kamienie

jelonka - 2011-06-15, 00:27

to fotka z plaży w Lagunie :) troszkę dalej od brzegu ciemny piach, kamienie i cień sosen...
Filip - 2011-06-17, 21:45

Dzieki za info:)
Futro2606 bardzo cenne informacje :roza: :bukiet:
może spotkamy się w trasie
jeszcze nie wiem kiedy ruszam jak będę miał plan to dam znać
na razie za dużo niewiadomych

pozdrawiam serdecznie
Filip :)

futro2606 - 2011-06-19, 10:30

Ok jesteśmy w kontakcie tel.kom. aktualny :spoko
janooo - 2011-06-20, 14:18

drodzy Koledzy
my z Rodzinką ruszamy 14 lipca do miejscowosci Orebic
to jest plan naszego przejazdu:

http://www.viamichelin.pl...evise=4.0683484|PLN&indemnite=&carbCost=5&autoConso=5.1&villeConso=4.5&routeConso=4.2

(po kliknieci na mapke mozna zobaczyc dokladniej)

wybralismy droge przez Bosnie poniewaz niegdy nie bylismy a Wasze opowiesci sa zachecajace
planujemy 1 lub 2 noce po drodze

jesli ktos ma ochote jechac z nami bedzie nam bardzo milo

bardzo prosze doswiadczonych Kolegow o wskazowki co do oplat. czy przez Slowacje i Wegry placi sie za korzystanie z dróg czy tylko za autostrady?

jesli macie jakies wskazówki bedziemy bardzo wdzieczni

artanek - 2011-06-20, 15:04

Na Słowacji i na Węgrzech płaci się tylko za autostrady.
janooo - 2011-06-21, 15:55

alez jestescie wylewni...

moze wszyscy juz w drodze?...

arek - 2011-06-21, 19:19

Przez Węgry można śmiało jechać drogą 86 dobrze znaną naszym kolegom,nie trzeba kupować winiety,wjeżdżając od strony Bratysławy opłata za węgierskie autostrady zaczyna się właśnie za zjazdem na ww 86-tkę
artanek - 2011-06-21, 19:28

janooo napisał/a:
alez jestescie wylewni...

moze wszyscy juz w drodze?...

Trudną sprawa ci jest doradzic jak jechac gdyz tak naprawde to nawet nie wiem skad wyruszasz ? Jest wiele tras przez Słowacje i Wegry i nawet nie sa złe .Tak że jak ktos chce jechac bez winiet to nie ma żadnego problemu.

martini44 - 2011-06-21, 20:18

artanek58, dzięki za dzisiejszy telefon..... zabiłeś mi klina i chyba Twoja wersja wygrała.... wiec bez opłat śmigam..... w drodze powrotnej zgodnie z umową :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
jelonka - 2011-06-21, 20:43

martini44, a kiedy i dokąd (mniej więcej) ?? my w połowie sierpnia około zadaru :)
martini44 - 2011-06-21, 20:57

jelonka, http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=9078

natomiast przystanki Komarom, Balaton, Plitvickie jak bedzie czas.... no i Rab....
powrót bez planów, moge wracac przez Węgry a to za sprawą pogadanki z Artankiem.... wczesniej chciałem jechać nazad przez Austie, Niemcy..... na plany powrotne mam jeszcze czas ......
Wyjeżdzam jutro jak żonka z roboty wróci.... :spoko

jelonka - 2011-06-21, 21:00

troszeczkę zazdroszczę :)

wielka buźka na drogę !! odpoczywajcie i jak gdzieś się do netu dorwiecie piszczie co gdzie i jak :wyszczerzony:

a jak już wszyscy wrócicie pojadę JA :diabelski_usmiech
:spoko :spoko :spoko :spoko

martini44 - 2011-06-21, 21:08

Dziękujemy bardzo.... jak znajdę czas to będzie relacja on-line....

jelonka napisał/a:
a jak już wszyscy wrócicie pojadę JA

a ja też nie powiedziałem ostatniego słowa :spoko :spoko

artanek - 2011-06-21, 21:51

martini44 napisał/a:
jelonka, http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=9078

natomiast przystanki Komarom, Balaton, Plitvickie jak bedzie czas.... no i Rab....
powrót bez planów, moge wracac przez Węgry a to za sprawą pogadanki z Artankiem.... wczesniej chciałem jechać nazad przez Austie, Niemcy..... na plany powrotne mam jeszcze czas ......
Wyjeżdzam jutro jak żonka z roboty wróci.... :spoko
W Komarom na recepcji jest komputer bezpłatny i o każdej godzinie możesz na niego siąśc i popstrykac na kneflach. Ja w Komarom będe w niedziele.
martini44 - 2011-06-21, 22:00

artanek58, a jest tam internet bezprzewodowy WiFi ?? bo córa bedzie miała laptopka z sobą....
artanek - 2011-06-21, 22:03

Nie wiembo ja zawsze korzystam z tego co stoji na recepcji ale pewnie jest.
artanek - 2011-06-21, 22:04

Jak lubisz zwiedzac fortece to w Komarom są dwie do zwiedzania - warto .
martini44 - 2011-06-21, 22:14

zwiedze zwiedze :ok :ok
martini44 - 2011-06-22, 20:38

no to My sie zbieramy i spadamy do Chorwacji..... Wszystkim życze Miłego klikania i szykowania swoich kamperków do wyjazdu ..... :spoko :spoko
Andrzej 73 - 2011-06-22, 21:08

My jechaliśmy przez Słowację i Węgry , opłaty 7E/tydzień i 1650Forint/cztery dni ,na Cro płatne autostrady , kampery zaliczają w drugiej kategorii cenowej , ale nie ma tragedii , spoko to nie Serbia. :ok

:spoko

Andrzej 73 - 2011-06-22, 21:10

artanek58 napisał/a:
Jak lubisz zwiedzac fortece to w Komarom są dwie do zwiedzania - warto .

Ja zwiedziłem dwie lodziarnie- zmarzlina (Słow.) Naprawdę mają tam dobre lody :bigok

vincent - 2011-06-22, 21:50

martini44 napisał/a:
no to My sie zbieramy i spadamy do Chorwacji..... Wszystkim życze Miłego klikania i szykowania swoich kamperków do wyjazdu ..... :spoko :spoko

martini44,
no to 3 mamy kciuki za udany wyjazd :ok , pozdrowienia dla całej drużyny :spoko

martini44 - 2011-06-23, 11:13

Pozdrawiam z Komarom... pierwszy postój.... upalnie, goraco jest super....
artanek - 2011-06-23, 11:19

martini44 napisał/a:
Pozdrawiam z Komarom... pierwszy postój.... upalnie, goraco jest super....
Jak ci sie tam podoba ? Ja zawitam już tam w niedziele
martini44 - 2011-06-23, 11:55

Cisza spokój dużo wody uprzejmych niemców mnóstwo slonca goraco nie tak drogo jednym zdaniem wspaniałe miejsce na wypoczynek, pije piwko a dzieci w basenie, aż sie boję jak będzie nad Balatonem. Sorki że tak chaotycznie ale pisze że smartfona....
martini44 - 2011-06-23, 11:58

artanek58, nie jedz przez bielsko bo rozkopane , przejazd zajął mi pol godziny
artanek - 2011-06-23, 12:19

Pojade przez Cieszyn - Triniec - Jabłunków - Cadca.Ja jade w niedziele tak że nie będzie takiego ruchu .Nad Balaton masz dwie drogi .Jedna to na Kisber- Zirc - veszprem albo na Kisber - Mór - Szekesfehervar - Varpalota .
artanek - 2011-06-23, 12:24

Veszprem jak będziesz miał czas warto zwiedzic .Jest tam zamek oraz fajna starówka no i dosć ładne ZOO.
pagand - 2011-06-23, 13:30

martini44... dzięki za newsa o Bielsku, bo ja miałem plan właśnie tamtędy jechać... w sobotę ruszam do Grecji... wybiorę Cieszyn tak jak artanek58...

Miłych wakacji i nie pij za dużo raki... :lol:

artanek - 2011-06-23, 16:11

pagand napisał/a:
martini44... dzięki za newsa o Bielsku, bo ja miałem plan właśnie tamtędy jechać... w sobotę ruszam do Grecji... wybiorę Cieszyn tak jak artanek58...

Miłych wakacji i nie pij za dużo raki... :lol:
Tylko w Cieszynie uważaj aby nie wjechac na autostrade.Zaraz za granicą jest stara droga na Jabłunkovo .Gdyż na autobanie trzeba winiety.Oczywiscie jak chcesz jechac na Ziline.
Andrzej 73 - 2011-06-24, 08:06

artanek58 napisał/a:
Tylko w Cieszynie uważaj aby nie wjechac na autostrade.Zaraz za granicą jest stara droga na Jabłunkovo .Gdyż na autobanie trzeba winiety.Oczywiscie jak chcesz jechac na Ziline.

Można przejechać przez Cieszyn miastem i ominąć ten kawałek Czeskiej autostrady.
:spoko

Ahmed - 2011-06-24, 13:50

martini44 napisał/a:
Cisza spokój dużo wody uprzejmych niemców mnóstwo slonca goraco nie tak drogo jednym zdaniem wspaniałe miejsce na wypoczynek, pije piwko a dzieci w basenie, aż sie boję jak będzie nad Balatonem. Sorki że tak chaotycznie ale pisze że smartfona....

Martini jeśli możesz , pisz jak najwięcej i jakieś fotki zapodaj

Bardzo mnie Komarom interesuje , jest szansa że wyjadę tam na tydzień :spoko

Ahmed - 2011-06-24, 13:54

Napisz mi jeszcze , jeśli możesz , czy 13 -latka nie będzie się tam nudziła , bo słyszałem , że na te gorące baseny dzieci nie maja wstępu :chytry
martini44 - 2011-06-24, 14:20

Moja 11 letnia córa jakoś sobie radzi z nudą.... faktem jest ze termale są dla dorosłych ale oprócz tego sa inne baseny o róznych temperaturach, sportowe i rekreacyjne w których napewno się wymoczy jak nigdy, wkoło troche knajpek i sklepiki z paściami, knajpki bez głosnej muzyki, ogolnie kemping Solaris jest super miejscem na wypoczynek, obok jest drugi kemping Termal ale niewiem dokładnie co tam jest, wiem tylko ze tak samo jak my korzystaja z tych samych basenów, przy wejsciu dostaniesz chipa na wejscia. Oczywiście w cenie kempingu masz wszystkie baseny za free a za doplata masaże, solarium itd itd....
W oddali słychać jeżdżące pociągi dziś dopiero 2 raz słyszałem, ogólnie cisza i spiew ptaków łacznie z "chuchaniem" sowy.....
Najważniesze ze jest bezpiecznie, kemping zamkniety ( dostaniesz klucz do furtki), przy basenach możesz wszystko zostawić i nikt nic Ci nie dmuchnie, sporo obsługi basenowej co chwile chodząca z próbkami i mierząca jakość wód....
Dostepny internet WiFi wieć lapka możesz zabrać ewentualnie w recepcji stoi komputer do korzystania.
Ważne aby mieć kabel euro czy jak to sie tam nazywa do podłaczenia do prądu, na każdą skrzynke jest dużo podłaczen ale tylko jedna przejściówka na zwykłą wtyczkę (myślę że w recepcji można pożyczyć).
Jeszcze nie znalazłem miejsca do zrzutu szarej wody, jest natomiast miejsce na chemiczne WC , pralnia, myjnia, dobre wyposażenie sanitarne choc nie nowoczesne ale moze byc. Po polsku sie nie dogadasz, preferuja niemiecki słabiej z angielskim niewiem dlaczego, może dlatego że jesteśmy jedynymi polakami a w koło sami niemcy i austriacy.
To co złe tutaj jest to to że Wszyscy sie na Ciebie patrzą, interesują, podchodzą gadają czujemy sie jak bysmy byli z kosmosu (może dlatego ze z Polski) mojej żonce to nie przeszkadza ale mnie wkurza...... Choć bardzo ciekwascy Ci ludzie to raczej bardzo mili...... zapewne jeszcze nie raz tu zawitam..... :spoko
Dziś mielismy jechać dalej ale jakoś te baseny i langosy Nas przytrzymały do jutra.....

artanek - 2011-06-24, 14:51

A mówiłem Martini że nie jest tam zle Za pare godzn i ja tam będe.Byłem na tych kąpieliskac wiele razy i już nie szukam innych bo te mam zawsze po drodze.Co do tych Austriaków (bo to nie Niemcy ) to są stali kienci którzy tam co roku stoją.Kiku z nich znam
po imieniu a i oni jak tam wracam z daleka mnie witaja .Nie są upierdliwi .Jezyk troche znam madziarski więc sie z nimi dogaduje .W koncu mieszkałem w Varpalocie 3/ roku i tam pracowałem .Jak przyjde to cie tam już na pewno nie będzie ale już umówłem sie z jedną osobą która tam przyjedzie z Lubelskiego Jak pojedzesz z powrotem to ja będe drugi raz w Komarom bo 10 - lipca jade do kraju z powrotem na odchodnym sie wykąpie.

artanek - 2011-06-24, 15:31

oskp napisał/a:
martini44 napisał/a:

Martini jeśli możesz , pisz jak najwięcej i jakieś fotki zapodaj

Bardzo mnie Komarom interesuje , jest szansa że wyjadę tam na tydzień :spoko

Martini da ale po przyjezdzie ! Na razie ja ci dam dla ochłody.

martini44 - 2011-06-24, 15:55

No dokładnie dam jak przyjazde nazad .... bo teraz nawet mi się nie chce po tych kapielach w 38 stopniach.....
Artanek zgodnie z umowa jak bede wracał z Cro to zsmsujemy sie i przyjedziemy ..... :spoko

artanek - 2011-06-24, 15:59

Martini - napisz w koncu jaka trasą jechałes ?Bo mnie to ciekawi !Przez Pevidze czy autobaną.
Na pocieszenie ci teraz napisze że własnie teraz zacząl sie mały huragan i deszcz na Swiętochłowicach

martini44 - 2011-06-24, 16:14

nie powiem bo mnie wstyd :oops: :oops: będziesz się ze mnie smiał..... powiem Ci tylko tyle że zachowałem sie jak koń z klapkami na oczach wyuczony jazdy w cyrkowym kole :oops: :oops:
martini44 - 2011-06-24, 16:22

artanek58 napisał/a:
Na pocieszenie ci teraz napisze że własnie teraz zacząl sie mały huragan i deszcz na Swiętochłowicach

ale mi Was żal :haha: :haha: :haha:

Ahmed - 2011-06-24, 16:37

Martini cytat :

ogolnie kemping Solaris jest super miejscem na wypoczynek, obok jest drugi kemping Termal

Podasz jakie ceny obowiązują , brałeś z sobą forinty czy euro ?

Artanek , te zdjęcia które zamieściłeś na poprzedniej stronie podpisane są chorwacja .

Czy to pomyłka ?

Ps. w Bielsku-B leje , wieje i zimno :zimno

Pozdrawiam :spoko

artanek - 2011-06-24, 16:40

martini44 napisał/a:
nie powiem bo mnie wstyd :oops: :oops: będziesz się ze mnie smiał..... powiem Ci tylko tyle że zachowałem sie jak koń z klapkami na oczach wyuczony jazdy w cyrkowym kole :oops: :oops:
Tos mi klina wbił ?Teraz dopiero będe główkował ? Ja jutro od rana sie będe pakował .Takie tam - televizory ,anteny i inne badziewia z PIWEM włacznie .Jak bys jechał nad Balaton to sprubuj w Almadi - autocamping niczego sobie obok masz plaże z wszystkim dla dzieci a i na autokampingu jest mały basen dla dzieci.Nazywa sie Jacht - klub.

GPS koordináták:
47°01' 235" északi szélesség és 18°00' 517" keleti hosszúság

artanek - 2011-06-24, 16:46

oskp napisał/a:
Martini cytat :

ogolnie kemping Solaris jest super miejscem na wypoczynek, obok jest drugi kemping Termal

Podasz jakie ceny obowiązują , brałeś z sobą forinty czy euro ?

Artanek , te zdjęcia które zamieściłeś na poprzedniej stronie podpisane są chorwacja .

Czy to pomyłka ?

Ps. w Bielsku-B leje , wieje i zimno :zimno

Pozdrawiam :spoko

To że pisze pod nimi Chorwacja to bład techniczny spowodowany tym że pochodzą z albumu który mam na kompie o tym tytule .Zdjęcia te robiłem w drodze do Chorwacji i dlatego tak pisze ale to naprawde Komarom.

martini44 - 2011-06-24, 17:01

Potwierdzam ze to Komarom.....
Jutro z rana jedziemy do Alsoors kemping Europa..... ale to blisko Balatonalmadi.....
a tak wogóle po co Ci to wszystko ?? telewizory anteny ..... przecież tu jest sporo tematów do ogarnięcia ...... ja nawet nie pomyślałem coby TV załączyć......

oskp, niewiem dokładnie jak to obliczają ale mnie skasowali 32€ za dobe za wszystko łacznie z basenami itd

artanek - 2011-06-24, 17:08

martini44 napisał/a:
Potwierdzam ze to Komarom.....
Jutro z rana jedziemy do Alsoors kemping Europa..... ale to blisko Balatonalmadi.....
a tak wogóle po co Ci to wszystko ?? telewizory anteny ..... przecież tu jest sporo tematów do ogarnięcia ...... ja nawet nie pomyślałem coby TV załączyć......

oskp, niewiem dokładnie jak to obliczają ale mnie skasowali 32€ za dobe za wszystko łacznie z basenami itd
W zeszłym roku płaciłem za dwie osoby dorosłe i dziecko oraz pies - oczywiscie prąd 27 euro .No ale w tym roku w Oravicach płaciłem za dwie godziny wejscia na basen 24 euro na jedną osobe normalnie 1 - dziecko i 2 bilety ulgowe dla emerytów. do tego musiałem dodac 22 euro za autocamping .Suma sumarów wyszło mi 46 euro i to w kwietniu po za sezonem .Na basen wchodziłem o 18 -tej bo wtedy była zniżka wieczorna.
Ahmed - 2011-06-24, 17:34

Artanek58
Próbuję się do Ciebie dodzwonić na numery podane tu i na k.pl bez skutku :-/

artanek - 2011-06-24, 17:58

oskp napisał/a:
Artanek58
Próbuję się do Ciebie dodzwonić na numery podane tu i na k.pl bez skutku :-/
Zadzwon 506737957
Ahmed - 2011-06-24, 20:32

Dziękuję za rozmowę , na razie wirtualne piwko , przy okazji stawiam :piwo:
Filip - 2011-06-24, 22:05

futro2606 napisał/a:
.Planujemy jak zawsze jechać przez Czechy(winieta 200 koron za tydzień)potem Austria (7,90 E) Ii na bodajże 226 km zjeżdżamy -jeszcze przed granicą Słoweni z autostrady(omijamy płatną Słoweńską-paranoja tydzień 15e za 10 km autostrady)i wyjeżdżamy na końcu autostrady Słoweńskiej miejscowość Ptuj.Potem to sprawa prosta ciągle płatna Chorwacka(nie opłaca się objeżdżać za dużo górek)

A może lepiej jechać przez całą Słowenie autostradą? Zapłacić, ale jechać do Trieste. Bliżej będę miał, bo jadę do Ronvij. Czy taniej wjechać do Chorwacji w okolicach Zagrzebia i jechać autostradami w Chorwacji?
Co wychodzi taniej?
Czy tańsze są campingi na południu Chorwacji czy Istria?

jelonka - 2011-06-24, 22:20

z tego co ja wiem kiedyś trochę tańsza była Istria..

Jednak w drodze w tamtym kierunku radziłabym ostrożność przy wybieraniu przejść granicznych. Klagenfurt baaaardzo malownicze przejście ale....... dojazd tam ...cóż dość trudny ;)

mam nadzieję, że nie będzie mi to poczytane za złe, jeśli zamieszczę link do innego forum, gdzie temat przejazdu do chorwacji jest baaaardzo szczegółowo opisany http://www.cro.pl/forum/v...t=17828&start=0
jesli to niedozwolone, proszę administrację o stosowną korektę ;)

artanek - 2011-06-24, 22:34

Filip napisał/a:
futro2606 napisał/a:
.Planujemy jak zawsze jechać przez Czechy(winieta 200 koron za tydzień)potem Austria (7,90 E) Ii na bodajże 226 km zjeżdżamy -jeszcze przed granicą Słoweni z autostrady(omijamy płatną Słoweńską-paranoja tydzień 15e za 10 km autostrady)i wyjeżdżamy na końcu autostrady Słoweńskiej miejscowość Ptuj.Potem to sprawa prosta ciągle płatna Chorwacka(nie opłaca się objeżdżać za dużo górek)

A może lepiej jechać przez całą Słowenie autostradą? Zapłacić, ale jechać do Trieste. Bliżej będę miał, bo jadę do Ronvij. Czy taniej wjechać do Chorwacji w okolicach Zagrzebia i jechać autostradami w Chorwacji?
Co wychodzi taniej?
Czy tańsze są campingi na południu Chorwacji czy Istria?
Istria według mnie wychodzi drożej .Jechałem kiedys autostradą do Triestu a puzniej na Rovinij A ostatnio jechałem z Podstojnej do Ptuj na winete .Wydaje mi sie że lepiej zapłacic za winiete w Słoweni bo wyjdzie taniej jak za kilometry na autobanie w Chorwacji .
Filip - 2011-06-24, 23:06

dzięki za odpowiedź
będę jechał w nocy i chce jak najszybciej i płynnie dojechać do celu i oczywiście bezpiecznie
myślę że nawet jeśli nie taniej, to na pewno płynniej będzie przez Słowenię. W nocy szukać zjazdów i jeździć bocznymi drogami to mi się nie uśmiecha.
z moich wyliczeń wynika że paliwo w Czechach jest droższe niż w Austrii!!!
Czy to możliwe?
Wziąłem pod uwagę średni kurs walut i ceny autostrad.Albo już taki ze mnie matematyk ;)

martini44 - 2011-06-25, 18:52

Witajcie i pozdrawiam z Alsoors nad Balatonem..... oczywiscie ciepło lecz troszke wieje.... :spoko
artanek - 2011-06-25, 18:59

Od jutra idzie ku lepszej pogodzie .W Poniedziałek ma już byc dobrze i coraz lepiej .Z kluczem ci załatwie .Powiedz ile tam cie kosztuje ta impreza na kamping europa
artanek - 2011-06-25, 19:03

Od jutra idzie ku lepszej pogodzie .W Poniedziałek ma już byc dobrze i coraz lepiej .Z kluczem ci załatwie .Powiedz ile tam cie kosztuje ta impreza na kamping europa Ja posiedze trzy dni w Komarom a puzniej rusze nad Balaton ale chyba na Almadi na Jacht kamping .Kilka razy tam byłem i już mnie tam znają .
artanek - 2011-06-25, 19:05

Ja sie już martwie jak sie zabiore .Dzisiaj sie zapakowałem i kamper wyglada jak czołg .Samych rowerów wisi na nim 4 sztuki obym je nie pogóbił?
martini44 - 2011-06-25, 19:33

w Europa płace 5800 forint za dobe, internet nietety platny dodatkowo.... ja chyba jutro na Croatie wywalam.... :spoko
artanek - 2011-06-25, 19:39

No to powodzenia napisz tylko kiedy dokładnie będziesz z powrotem na Madziarach ? Teraz podawali że idą upały od jutra nawet w Polsce .
martini44 - 2011-06-27, 17:49

W Madziarch prawdopodobnie w przyszły poniedzialek, narazie włócze sie po Croatii, w cieniu 32 stopnie ..... ale jest pieknie.... :spoko
janooo - 2011-06-28, 13:54
Temat postu: chyba jednak nie bardzo
artanek58 napisał/a:

http://www.aktywnelato.pl...je&id_newsa=124

no i co kto ma racje?

antwad - 2011-06-28, 15:06
Temat postu: Re: chyba jednak nie bardzo
janooo napisał/a:
artanek58 napisał/a:

http://www.aktywnelato.pl...je&id_newsa=124

no i co kto ma racje?

Jakaś dziwna ta mapa.
Bardziej bym jednak wierzył tej:
http://www.ndsas.sk/mapa-...h-usekov/10788s

olcha20 - 2011-06-28, 20:04

No i zgłupiałem... :?
artanek - 2011-06-29, 10:56

Siedze juz w Komarom od niedzieli .Upal nie mozliwy .Juz sie opalilem .Dzisiaj 30 stopni .Plywamy bardzo duzo .Zatrzymalismy sie na autokampingu Solaris. sPOTKALEM TUTAJ JEDNA ZALOGE Z Hrubieszowa - Donne i Mutka.Te klawiatury Madziarskie mnie doprowadzaja do pasji bo brakuje liter a i ustawienia liter sa inne .
Ahmed - 2011-07-02, 19:16

artanek58 napisał/a:
Siedze juz w Komarom od niedzieli .Upal nie mozliwy .Juz sie opalilem .Dzisiaj 30 stopni .

Jak tam w Komarom ? Bo się wybieram i przyczepę pakuję ....

W Polsce całe +12 i leje i wieje , trzeba stad wiać :zimno

artanek - 2011-07-03, 11:42

oskp napisał/a:
artanek58 napisał/a:
Siedze juz w Komarom od niedzieli .Upal nie mozliwy .Juz sie opalilem .Dzisiaj 30 stopni .

Jak tam w Komarom ? Bo się wybieram i przyczepę pakuję ....

W Polsce całe +12 i leje i wieje , trzeba stad wiać :zimno

W Komarom niestety troche pogoda sie schrzanila .Dzisiaj pochmurno -20 stopni ALE SA CIEPLE WODY TAK ZE NIE MA ZLE .

IAAN - 2011-07-08, 12:52

jest ktoś może teraz w chorwacji jaka pogoda ,planuję jechać w przyszły czwartek a pogoda u nas nie ciekawa
j

artanek - 2011-07-08, 15:58

Kto jedzie przez Wegry to tutaj upal .Dzisiaj w sloncu 44 stopnia w Komarom a w cieniu 33.. Ja jutro wracam w strone Polski spalony na murzyna .Po drodze zatrzymam sie na dwa dni w SLOWACKICH GORACH ABY SIE OCHLODZIC. Pozdrowienia dla wszystkich.
Ahmed - 2011-07-09, 11:34

Potwierdzam , pozdrawiam Sąsiada ... :)

I dziękuję za pomoc :spoko

martini44 - 2011-07-09, 12:29

oskp, nie mów że jesteś w Komarom ??? :chytry ja wczoraj wróciłem z ......
vincent - 2011-07-09, 16:22

martini44 napisał/a:

Witaj w kraju :spoko jak urlop, udany?? my ruszamy we wtorek :-P

Ahmed - 2011-07-09, 16:52

martini44 napisał/a:

Siedzimy sobie w Komarom z artanek58 i jest nam dobrze :mrgreen: :mrgreen: :spoko

martini44 - 2011-07-09, 16:54

udany udany.... mnóstwo miejsc odwiedzonych, dużo by o tym mówić..... tylko szkoda że urlopy takie krótkie.... :( :(
martini44 - 2011-07-09, 16:57

oskp, to pozdrawiam serdecznie... zjedz za mnie langosa bo w ostatnim dniu mi zabrakło po odstaniu w kolejce..... miłego wypoczynku pozdrów Wszystkich łacznie z Jumbo i jego kuzynem...... :spoko

Jechałeś wczoraj na 2 cepki ?? :?: :?:

Ahmed - 2011-07-09, 16:59

Tym dwojga draniom dam buzi osobiście :)
Ahmed - 2011-07-09, 17:01

Dzisiaj jechałem od 02,00 do 08,00 :spoko
artanek - 2011-07-09, 17:12

oskp napisał/a:
Tym dwojga draniom dam buzi osobiście :)
No no ,ja tutaj jestem i potwierdzam wszystko .Jade jutro do domu .Upal nieziemski .Tylko bir czlowieka utrzymuje na duchu .Wieczorem jest tutaj jakis festyn z fajerwerkami to pewnie cos sie jescze hlapnie .Na razie pozostaja baseny i ucieczki do cienia .Przesylam pozdrowienia dla wszystkich .Martin - bylo fajnie.
Ahmed - 2011-07-09, 17:15

Ale masakra jest , 37 teraz w cieniu a jest po 18,00
martini44 - 2011-07-09, 17:37

Jureczku a miałeś Klak zdobywać !! ale nie dziwię się .... ja już tęsknie za Komarom.... :spoko
Ahmed - 2011-07-09, 18:37

Akurat teraz się moczy ...... :bigok
martini44 - 2011-07-09, 19:07

a ja wcinam komaromskiego arbuza..... pychotka... a sporani już mi się skończyło bo żonka wypiła.... :gwm
artanek - 2011-07-10, 22:42

martini44 napisał/a:
Jureczku a miałeś Klak zdobywać !! ale nie dziwię się .... ja już tęsknie za Komarom.... :spoko
Ja już również w domu .Na Slowacji odwiedziłem tylko jeden zamek a na Klaku zjadłem w schronisku obiadek.Było super i trzeba patrzec powoli następnego wyjazdu.