Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - IVECO, MOBILVETTA Huari 1101

progerror - 2011-06-07, 08:36
Temat postu: IVECO, MOBILVETTA Huari 1101
Witam.

Ciekaw jestem Waszych opinii; a może ktoś widział lub chce zobaczyć a mieszka w pobliżu.

http://archi.inosak.org/db/item1633768158_1.html

Cooder - 2011-06-07, 09:18

Ładne auto, też mi wpadło w oko podczas niedawnych poszukiwań całorocznego kampera. Cena wygląda na atrakcyjną, ale... na zdjęciach auto stoi na włoskich blachach. Jeśli do ceny trzeba doliczyć akcyzę i VAT, to już robi się niefajnie. W ogłoszeniu nie widzę standardowej formuły w stylu "przygotowany do rejestracji" czy "opłacony"... :-/
progerror - 2011-06-07, 09:53

wykonałem telefon do sprzedawcy + opłaty (około 17tys)
czyli wartość 150tys

oczywiście do negocjacji itp

PS>szukam tak do kwoty 120tys moze macie cos podobnego na oku??? :bajer

Wieluniak_1 - 2011-06-07, 10:12

Mój znajomy z Wielunia ma do sprzedania Hymerka wypasionego i zadbanego. Mówił, że chce za niego ok. 150 tys.. Sprzedaje bo kupił kamper-autobus z USA chyba.
Jeśli chcesz to mogę załatwić telefon do niego.
Autko chyba całoroczne bo z tego co pamietam to na narty nim też śmigali.

Cooder - 2011-06-07, 10:38

progerror napisał/a:

PS>szukam tak do kwoty 120tys moze macie cos podobnego na oku??? :bajer

Napisz, jakie masz priorytety. Musi być całoroczny? Alkowa? Koła bliźniaki mogą być (ten włoski stoi na bliźniakach)? Ja szukałem alkowy, a kupiłem integrala 8-) Ale to bardziej dlatego, że alkowy jest po prostu znacznie więcej na naszym rynku.

progerror - 2011-06-07, 11:15

Tył - łóżko 2os , raczej alkowa, miło by było gdyby opcja na narty też była, KLIMATYZACJA

może precyzyjniej :
Chciałbym coś w miarę nowego 2006-2008 - uwagi na fakt iż mam zamiar go wypożyczać (kto wie może z czasem rozwinę temat gdy 'go' bardziej poznam)
Prowadzę małą firmę więc poszerzenie działalności na wynajem aut nie jest problemem, a więc byłaby to działalność poboczna.

zastanawiam się również nad leasingiem ale nie wiem co i jak

progerror - 2011-06-07, 11:39

może odezwą się osoby zajmujące się wynajmowaniem kamperków , chętnie podpytam u źródła
Cooder - 2011-06-07, 11:50

Pamiętaj, że opcja zimowa, to nie tylko wydajne ogrzewanie. To podwójna podłoga, odpowiednia izolacja ścian, podwójne szyby, rolety termiczne w oknach, no i bardzo istotne podgrzewanie zbiornika na wodę czystą i szarą. Takie auta zwykle więcej kosztują od "zwykłych" kamperów. Przy budżecie 120 tys. spełnienie wszystkich podanych przez Ciebie kryteriów przy wersji zimowej będzie trudne. Jeśli zależy Ci na opcji zimowej, to powinieneś dopuścić ewentualnie nieco starsze roczniki. Jeśli koniecznie musi być tak młody, to z wersją zimową będzie ciężko.

Klimatyzację jako kryterium niezbędne bym sobie odpuścił. To zawsze można dokupić i zamontować. Przestrzeni, rocznika, "zimowości" nie dokupisz ;-)

Gdybym nadal szukał czegoś dla siebie, to na pewno przyjrzałbym się temu (zimowy, z klimatyzacją, w Twoim budżecie):
http://otomoto.pl/mercede...2-T2364467.html

progerror - 2011-06-07, 12:52

Cooder napisał/a:
Przy budżecie 120 tys. spełnienie wszystkich podanych przez Ciebie kryteriów przy wersji zimowej będzie trudne.

... a więc możemy zrezygnować z wersji zimowej , opcja leasing'u podnosi wartość zakupu i daje możliwość zakupu dwóch kamperków

jakie kamperki najlepsze do wypożyczalni ??

progerror - 2011-06-07, 13:28

Wieluniak_1 napisał/a:
Mój znajomy z Wielunia ma do sprzedania Hymerka wypasionego i zadbanego. Mówił, że chce za niego ok. 150 tys.. Sprzedaje bo kupił kamper-autobus z USA chyba.
Jeśli chcesz to mogę załatwić telefon do niego.
Autko chyba całoroczne bo z tego co pamietam to na narty nim też śmigali.

Bardzo chętnie, również zdjęcia mile widziane.

fest2 - 2011-06-07, 17:43

Witam "progerror" w temacie PS>szukam tak do kwoty 120tys moze macie cos podobnego na oku??? może zainteresuje Cię
http://moto.allegro.pl/fi...1639012193.html Moja oferta - pozdrawiam

zibi - 2011-06-07, 20:35

progerror napisał/a:
Ciekaw jestem Waszych opinii

Buzia Iveco wygląda na 2002 a nie na 2006, ale laikiem jestem.... :spoko

kaimar - 2011-06-08, 06:24

Jeśli będę miał VIN tego kampera to mogę sprawdzić w systemie Mobilvetty datę produkcji i pierwszej rejestracji. Jako nowy ten kamper był bardzo drogi.
progerror - 2011-06-08, 15:50

co sądzicie o tym :

http://campery.otomoto.pl...e-T2209414.html