| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - V Płocki Piknik Lotniczy - AIR SNAKE 18/19 czerwca 2011
Samen - 2011-06-10, 22:33 Temat postu: V Płocki Piknik Lotniczy - AIR SNAKE 18/19 czerwca 2011 Zaintersował mnie porogram tej imprezy szczególnie przelot Boeinga 767 100m na głowanmi widzówi i dlatego chyba nawet się wybiorę ale mam taki problem gdzie można byłoby stanąć na dwa dni tak żeby było można w miarę sprawnie dostać się na pokazy i spokojnie spędzić noce ?
http://www.lotniczyplock.pl
JaWa - 2011-06-11, 07:35
Możesz się zatrzymać w porcie jachtowym klubu 'Morka", tuż obok miejsca gdzie odbywają się pokazy. Więcej masz TUTAJ
Anika - 2011-06-11, 08:51
a ja też tam będę na nóżkach sobie dojdę z domku W zeszłym roku było świetnie, mam nadzieję że pogoda dopisze i nasi piloci znowu dadzą wspaniały popis swoich umiejętności .. a ja też sobie polatam
Samen - 2011-06-12, 20:23
| JaWa napisał/a: | | Możesz się zatrzymać w porcie jachtowym klubu 'Morka", tuż obok miejsca gdzie odbywają się pokazy. Więcej masz TUTAJ |
Dziękuje za namiary, aż byłem zaskoczony jak to jest blisko "areny" :D
matro - 2011-06-14, 07:34
Witam
Mam zaklepane chyba jedno z najlepszych miejsc w Płocku. Zarezerwowałem 3 miejsca postojowe tuż nad brzegiem Wisły na prywatnej parceli z dostępem do węzła sanitarnego
...niestety załogi się wykruszają, a mój campobus stoi na kanale po weekendowej wycieczce do Piecnika i nad Bytyń ...ale do rzeczy:)
...tu link do miejsca. http://tnij.org/l50k
...ceny nie znam ale pani przez telefon bardzo miła
Jak ktoś chętny to proszę się decydować się bardzo szybko, bo te info zamieszczam jeszcze na innych forach
tachowp - 2011-06-14, 08:32
Kolego sys ten Bytyń to jezioro koło Wałcza? byłem tam dwa lata temu jest fajna przystań klubu żeglarskiego , zaplecze sanitarne i gastronomiczne i wspaniali ludzie. Pozdrawiam !!
StasioiJola - 2011-06-14, 09:47
No faktycznie - miejsce wybrane bardzo dobrze - z wału przeciwpowodziowego bedzie bardzo dobrze widać pokazy lotnicze!!! Kiedyś na tym miejscu był port jachtowy i został zasypany!!!!
matro - 2011-06-14, 12:26
no to jak ktoś chętny, to podam hasełko na PW do tych 3 miejsc... Zastanówcie się , bo warto, sam bym pojechał ale jestem na warsztacie a że brykę mam nietypową stąd w tym tygodniu nie ma szans wyjechać (składak silnik 1.9TD, skrzynia 1.6 B itd.;)
...w razie czego jutro dzwonie i odmówię, tyle że z tego co widzę na facebook ktoś je szybko chapnie;)
tachowp te same, tylko teraz nikt nie pozwala się rozbić nad wodą, na szczęście blisko jest camping Philipsa , kamper wychodzi tam 37zł + prąd wg.wskazań licznika, czysto, plac zabaw ...tylko ta droga dojazdowa ostatnie 3-4km są jak nie z tej ziemi.
JaWa - 2011-06-15, 10:15
| sys napisał/a: | | Mam zaklepane chyba jedno z najlepszych miejsc w Płocku. |
Tylko dlaczego najlepsze, skoro pokazy odbywają się z drugiej strony Wisły ? W ubiegłym roku nie widziałem aby ktoś oglądał pokazy z drugiego brzegu
matro - 2011-06-15, 10:21
Zwolniłem miejsca. tel do właścicielki 500 108 228
... JaWa ... być może;)
StasioiJola - 2011-06-15, 11:26
Jacku - pewnikiem tak pilnie obserwowałeś pokazy, że nie widziałes drugiego brzegu!!! A i od strony Radziwia jest fajnie widać- tylko samoloty lataja tak jakoś wyżej!!!
PS Ta Wasza droga do Wrocławia to jakaś okrężna bardzo ! Zazdraszczam tych rybek jak nie wiem co!!!!!!!!
Samen - 2011-06-18, 17:09
Niestety podczas pikniku wydarzył się wypadek - samolot spadł do rzeki, miejmy nadzieję, że uratują życie pilota.
http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html
Dalsze pokazy odwołano.
gino - 2011-06-18, 17:13
cały piknik na zywo, przez caly dzien pokazywal polsat news..
wypadek, a obecnie akcje ratowania zycia...równiez.....
ale..b.zle to wygląda...
artanek - 2011-06-18, 17:42
Jak widac zła pasa polskich lotników trwa dalej .Cos często sie słyszy ostatnio o wypadkach lotniczych .Nie dawno spadły dwa samoloty c,chyba wczoraj lub przed wczoraj spadł szybowiec na działke .O tych wielkich katastrofach nie pisze bo każdy to wie.
Witold Cherubin - 2011-06-19, 13:05
| Samen napisał/a: | | Niestety podczas pikniku wydarzył się wypadek - samolot spadł do rzeki, miejmy nadzieję, że uratują życie pilota. |
Smutne to, ale nie udało się uratować Marka - wspaniałego człowieka, zakochanego w lataniu.
Był nie tylko pilotem sportowych, ale także wielkich samolotów na trasach transatlantyckich. Ponadto budował piękne modele latające o rozpiętości skrzydeł rzędu 1,5-2 metry.
Znałem Go osobiście jako żeglarza, bo oprócz latania uwielbiał żeglowanie po naszych pięknych Mazurach.
CZEŚĆ JEGO PAMIĘCI
tadek - 2011-06-22, 22:00
[i] wyrazy współczucia dla rodziny i przyjaciół. [i]
|
|