| 

| 

|  | Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam 
 |  |  zlot "U Hanysów" 23-25-09.2011r  - Informacje na temat zlotu "U Hanysów" -

Rockers - 2011-06-12, 12:47
 Temat postu: Informacje na temat zlotu "U Hanysów" -
 Zapraszamy na „Pierwszy Zlot u Hanysów”, który odbędzie się od 23 do 25 września 2011r.

Zlot odbędzie się w leśnym ośrodku „Rybaczówka” w Katowicach Giszowcu, są to piękne leśne tereny. W pobliżu stadnina koni, liczne trasy rowerowe,

Plan zlotu :

Piątek 23.09
 przyjazdy załóg.
 21.00 – główny punkt imprezy > zabawa przy muzyce ( karaoke ) śląski obiad , zimna płyta, kawa, piwo i napoje, herbata, ciasto śląskie, żur żeniaty.
 Zabawa do białego rana najpierw przy grajku, potem DJ. ( Dodatkowe zaopatrzenie własnych potrzeb tylko przy barze )

Sobota 24.09
 Liczne zabawy i imprezy integracyjne, konkursy dla dzieci i dorosłych
 Beczka piwa na leczenie kaca.
 Wieczorem zabawa przy DJ-u ( darmowe wejście , zaopatrzenie tylko przy barze )

Niedziela 25.09
 Smutne pożegnania i rozjechanie się do domów

Cena za imprezę 75zł/os, połowa płatna na konto do 20.08.2011r.
 Konto podaje na PW.
 W cenie :
 muzyka, obiad do wyboru, zimna płyta, kawa i herbata bez limitu, 1 piwo, 0,5l napoju , ciasto śląskie, żur.

Dodatkowo darmowo :
 Postój, prąd, WC, DJ w sobotę.

Zestawy obiadu do wyboru ( proszę określić zestaw przy zapisie )
 zest1 - golonko z kością, kapusta zasmażana
 zest2 - rolada śląska, kluski, modra kapusta lub zasmażana.

Na miejscu cały czas dostępne są napoje, piwo i dania z grilla i inne.
 Dojazd bezproblemowy głównymi drogami, niedaleko centrum Katowic, liczne sklepy w pobliżu.
 Mając kartę wędkarską, na miejscu jest staw Janina, gdzie można łowić rybki.

Koordynaty GPS
 N 50° 13’19,30˛
 E 19° 3’13,47˛

Prosimy o w miarę szybką decyzję i zapisy.
 Na placu zmieści się około 40 kamperów.
 Rockers - 2011-06-12, 12:49

zdjęcia cd.
 MILUŚ - 2011-06-12, 15:05

Będzie zlocik

1. MILUS + 1  / zestaw nr.2 /
 darboch - 2011-06-12, 15:40

Dzieciaki też 75zł?
 Rockers - 2011-06-12, 17:21

Jeżeli dzieci są duże i zjedzą całą porcje obiadową i będą się bawić tak jak inni do rana to cena nie może być inna niż ta jak powyżej, jeśli dzieci są małe to meni możemy dla nich dopasować i cenę również odpowiednio obniżyć.

Bardzo proszę zostawmy ten post na wszelkie sprawy organizacyjne. Pytania proszę zadawać pod tym adresem
 http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10371
 Rockers - 2011-07-18, 15:12

Ponieważ jest bardzo mały ruch w tym poście, postanowiłem bardziej zainteresować camperowiczów zlotem, zdradzając parę informacji więcej.

A mianowicie na sobotni dzień po imprezce planowane jest szkolenie przeprowadzone przez Automobilklub Mysłowicki, na temat postępowania na miejscu wypadku i udzielaniu pierwszej pomocy, a przede wszystkim co może przydać się mw każdej chwili każdemu, pokazy przeprowadzenia resuscytacji ( sztucznego oddychania ), połączone z konkursem dla dzieci. Oczywiście każdy będzie mógł spróbować swoich sił na profesjonalnym podłączonym pod komputer manekinie

Dodatkowo nasza Koleżank Caliope obiecała zabawę dla dzieci w postaci jazd na kucykach.

Ponieważ zlot jest na terenie byłej strzelnicy sportowej ( niewiele z niej pozostało ) postanowiłem zorganizować małe zawody strzeleckie: karabinek pneumatyczny, oraz łuk sportowy szkoleniowy Apacz.

Zapraszam do zapisów wszystkich chętnych
   Rockers - 2011-08-24, 13:37

Wszystkich amatorów sportów rowerowych prosimy o zabranie rowerów, po pierwsze wokół nas rozpościerać się będą piękne trasy rowerowe.

A po najważniejsze jak wasze chęci dopiszą a rowerów nie braknie zorganizowana zostanie wycieczka rowerowa po Giszowcu i Nikiszowcu  ( wspaniałej górniczej zabytkowej dzielnicy, która niejednokrotnie brała udział w filmach o Śląsku ), podążycie śladami Ewalda Gawlika jednego z najbardziej znanych giszowieckich malarzy.

Do zobaczonka z rowerami
   Rockers - 2011-09-11, 09:44

Właśnie skończyłem wycinanie nalepek pamiątkowych i prackuje nad tabliczkami które wskażą jak dojechać

Należy trafić na drogę 86 Częstochowa-Bielsko Biała
 Zlot będzie na mniej więcej 29 kilometrze więc można wg słupków obliczać odległość

W pobliżu postaram się rozmieścić tabliczki jakie i gdzie pokazuje mapka
   Rockers - 2011-09-11, 09:45

tabliczki będą wielkości A3 więc mam nadzieję że zauważycie
   Rockers - 2011-09-12, 21:28

Właśnie skończyłem robić tabliczki są wielkości A3 jak już pisałem wyżej (może ciut większe
  ) powinniście je zobaczyć , został mi tylko dylemat poszukiwania słupków do których je doczepie   
 |  |