Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kamperowanie - czy brac rowery do Grecji?

Roza - 2011-06-13, 05:20
Temat postu: czy brac rowery do Grecji?
pytanie jak w temacie, ale musze jeszcze dodac, ze dla nas wziecie rowerow wiaze sie z zabraniem rowniez przyczepy rowerowej dla mlodszej corki. Pytanie kieruje do tych, ktorzy byli w Grecji- szczegolnie chodzi mi o Peloponez- czy tam sa mozliwosci bezpiecznego poruszania sie rowerami?
kimtop - 2011-06-13, 07:22

babaffa napisał/a:
chodzi mi o Peloponez- czy tam sa mozliwosci bezpiecznego poruszania sie rowerami?

Nie.Drogi wąskie i bez poboczy.

Roza - 2011-06-13, 18:38

dzieki za odpowiedz kimtop!
Kuba L. - 2011-06-13, 19:26

nie ma sensu, same górki i dołki- skuter - to jest to co bym polecił zabrać do Grecji... (jeżeli ktoś ma taką możliwość)
wałęsa - 2011-06-13, 19:45

Odradzamy rowery chociażby ze względu na temperaturę. Skuter sprawdza się znakomicie.
Camper Diem - 2011-06-13, 22:31

żona już śpi, więc nie zapytam, ale myślę, że chodziło jej o ewentualne przemieszczanie się po mieście (chyba jakieś mamy na trasie), z plaży do miasteczka, itp. - nie o podróże rowerowe, bo na to nie będzie czasu :spoko
wałęsa - 2011-06-14, 07:56

Zależy gdzie będziecie się zatrzymywać. My stawaliśmy w miejscach odludnych i nie było raczej szans na dojazd rowerem do miasta. Chociaż niektórzy z naszej małej karawany mieli rowery to nie było nawet pomysłu żeby je zdjąć. Fakt, że był skuter i nim jeździliśmy po zaopatrzenie.
Kuba L. - 2011-06-14, 08:28

Miasteczka są na tyle małe i kolorowe, że warto sobie pochodzić na piechotkę najlepiej wieczorem kiedy zaczyna się "nocne życie", wszystkie stragany i knajpki są czynne, super oświetlone... :spoko
Roza - 2011-06-14, 11:34

Kuba L. napisał/a:
Miasteczka są na tyle małe i kolorowe, że warto sobie pochodzić na piechotkę najlepiej wieczorem kiedy zaczyna się "nocne życie", wszystkie stragany i knajpki są czynne, super oświetlone... :spoko

my bardzo duzo chodzimy i lubimy spacerowac, ale myslelismy o dojechaniu czasem 4-5 km np po chleb.
"Nocne zycie" odpada- mlodsza corka pada najpozniej o 21.