Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

FIAT - Dukato 1,9 td 1993 silnik

r-krecik - 2011-06-20, 15:51
Temat postu: Dukato 1,9 td 1993 silnik
Czy któryś z kolegów ma może w swoim dukato, inny silnik niż 1,9td,2,5d,2,5tdCzy można zamontować silnik od peugeota1,9td ,kiedyś był na allegro dukato z silnikiem 1,9 tdi może ktoś ma taki model.Z góry dziękuję za podpowiedzi
MILUŚ - 2011-06-20, 17:11
Temat postu: Re: Dukato 1,9 td 1993 silnik
francuz napisał/a:
Czy któryś z kolegów ma może w swoim dukato, inny silnik niż 1,9td,2,5d,2,5tdCzy można zamontować silnik od peugeota1,9td ,kiedyś był na allegro dukato z silnikiem 1,9 tdi może ktoś ma taki model.Z góry dziękuję za podpowiedzi

Ja mam inny silnik ........... :ok mam 1,9 D

O ile wiem na forum CT był już ten temat poruszany i o ile wiem........... to sie nie da :gwm

Nie da się bez przeróbek ............ i to dużych .Przede wszystkim silnik Peugeota jest ustawiony ......odwrotnie . Czeka Cię zakup silnika razem ze skrzynią biegów , wymiana układu wydechowego i parę innych mniej przyjemnych przeróbek . Rozważ to :szeroki_usmiech

:spoko

r-krecik - 2011-06-20, 17:37

Dzięki za szybką reakcję,wiem też że był wałkowany ten temat ale przeglądając inne tematy doszedłem do wniosku że im dłużej się to wałkuje to w końcu się znajdzie jakiś sposób aby temu zaradzić.Może wiesz czym tak różni się skrzynia dukato i peugeot
eMKa - 2011-06-20, 21:08

francuz napisał/a:
Może wiesz czym tak różni się skrzynia dukato i peugeot

inne sprzęgło i mocowanie do silnika, dalej praktycznie to samo (przełożenia, wyjście na półosie)