|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Rogowo 2011
ccsrally - 2011-06-28, 21:20 Temat postu: Rogowo 2011 witam
czy ktoś już był w tym roku w Rogowie na placu-lotnisku polecanym na forum?
byliśmy tam w tamtym roku przejazdem 2 dni i bardzo spodobało się nam i chcemy w tym roku powtórzyć. nie wiemy tylko czy coś się tam zmieniło?
Aulos - 2011-06-28, 23:13
Byłem tam przedwczoraj rowerem i nic się nie zmieniło. Biwakowało 6 kamperów z Polski i Niemiec.
ccsrally - 2011-06-29, 11:54
hej
super dzieki za wiadomość szykują się w tym roku znowu swietne wakacje. Aulos może sie spotkamy w sierpniu?
pozdrawiam
Andi466 - 2011-06-29, 20:43
Jutro sprawdzę czy jest dużo kamperów . Mój napewno tam będzie jak co roku .
Miejsce jest super
ccsrally - 2011-06-29, 21:44
hej
my dopiero wyjeżdżamy pod koniec lipca ale myślę ze kogos spotkamy:)
Student - 2011-06-29, 22:09
Moja ekipa na pewno się zamelduje na płycie....jak pogoda dopisze to sobota, niedziela obowiązkowo tak jak rok temu...
waldi - 2011-06-29, 23:30
Sory koledzy o jakim Rogowie piszecie mozecie cos blizej
Aulos - 2011-06-30, 00:23
Waldi, tutaj pisałem już o Rogowie. To dość popularne miejsce wśród kamperowców. Obawiam się, że w niedługim czasie ktoś je zagospodaruje komercyjnie, ale póki nie, można skorzystać.
TomekW - 2011-06-30, 00:35
Zaglądnąłem do Rogowa przelotem w zeszłym roku, żeby zobaczyć, co się zmieniło. Ostatni raz byłem tam prawie 20 lat temu z rodzicami, w wojskowym ośrodku. Wtedy jeszcze wjeżdżało się za przepustkami, poza tym przejeżdżał jeszcze PKS z Kołobrzegu do Mrzeżyna
Okolica zmieniła się bardzo, rozpoznałem tylko "bloki" w których mieszkaliśmy; dookoła jeden wielki plac budowy.
Aulos - 2011-06-30, 01:13
TomekW napisał/a: | dookoła jeden wielki plac budowy | To prawda - w tym roku Rogowo jest jeszcze bardziej rozkopane, budują drogę z chodnikami, ale parking przed Rogowem bez zmian, a w Dźwirzynie (także rozkopanym) funkcjonuje już nowy most.
TomekW - 2011-06-30, 08:34
Aulos napisał/a: | budują drogę z chodnikami |
Od Mrzeżyna? To by była dobra wiadomość, bo na tych betonowych płytach można zawieszenie zostawić
Andi466 - 2011-06-30, 20:36
Witam dziś zaprowadziłem swego kamperka do Rogowa.W Rogowie jest 6 kamperów
w tym dwa niemieckie ale moze się coś zmieniło bo ja zaraz wracałem skuterem do domu. Jak ktoś będzie jechał od strony Połczyna Zdroju proponuję jechać przez Swidwin do Kołobrzegu a następnie do Rogowa bo droga mniej uczęszczana a różnica przejazdu przez Białogard tylko 5 km Rogowo się zmieniło .Stare lotnisko przy wejściu na plażę zasypane zwałami piachu ale jest kawałek placu betonowego od strony Kołobrzegu na którym stoją kampery. Ja dziś Swoim kamperkiem silnik 1.6 benzyna ciągnełem przyczepę z motorem . Samochód spisywał się dobrze Jechałem prędkoscią około 80 km/h ciągnąc na haku 350 kg.
staszek - 2011-06-30, 21:39
Ja dzisiaj wróciłem z Rogowa,pogoda była piękna,woda jak na Bałtyk prawie ciepła.Na porkingu panuje atmosfera rodzinna,Niemcy na zmianę pilnują camperów,jest bezpiecznie.Jechałem bardzo dobrą i szybką trasą:Bielsko-Wrocław-Legnica-Zielona Gora-Gorzów-Szczecin-Płoty-Trzebiatów-Mrzeżyno-Rogowo.Pozdrawiam
Aulos - 2011-07-01, 23:18
TomekW napisał/a: | Od Mrzeżyna? To by była dobra wiadomość, bo na tych betonowych płytach można zawieszenie zostawić |
Tego nie wiem, bo ja dojechałem tylko do Rogowa od strony Kołobrzegu. A co do wybojów na płytach betonowych, to faktycznie po powrocie do domu (rowerem) ciężko mi było siadać
Aulos - 2011-07-04, 09:08
Aulos napisał/a: | Obawiam się, że w niedługim czasie ktoś je zagospodaruje komercyjnie, ale póki nie, można skorzystać. |
Niestety okazałem się prorokiem. Wczoraj byłem rowerkiem w Rogowie i oto , co zastałem
ccsrally - 2011-07-04, 10:05
o kurcze
ale czy coś proponuja za tą cene? jakiś toitoi?
rozumiem ze kamper 8 lub 18 bo do 3,5 tony?
Aulos - 2011-07-04, 11:06
ccsrally napisał/a: | o kurcze
ale czy coś proponuja za tą cene? jakiś toitoi? |
Właśnie to jest najgorsze, że cała inwestycja w plac postojowy to słupki, sznurek, stara przyczepa i nowiutki bardzo ładny cennik.
ccsrally napisał/a: | rozumiem ze kamper 8 lub 18 bo do 3,5 tony? |
Zdecydowanie 18 - kampery traktują zazwyczaj jak busy. Jeżeli ktoś obiera ten kierunek, to chyba lepiej wybrać parking przed Dźwirzynem (od strony Kołobrzegu) - także jest nad samym morzem, porządnie ogrodzony, przylegający do nowiutkiej ścieżki rowerowej do Kołobrzegu i Dźwirzyna, a cena dla osobówek i busów (czyli także dla kamperów) 10 zł.
ccsrally - 2011-07-04, 12:43
Aulos, a jak tam jest? masz moze jakies fotki? jakbys mógł jakis namiar dokladniejszy na ten parking dać to byłbym wdzieczny
pozdrawiam
Andi466 - 2011-07-04, 14:35
Dla kamperów stojących 10 dni 9zł za dobę i będzie dostarczał wodę tyle się dowiedziałem.
scuter0 - 2011-07-04, 18:13
Pytanie do Aulosa-byles moze w okolicach Podczele-Bagicz wiem ze tam na lotnisku tez mozna bylo stac(bylo to pare lat temu)-czy cos sie zmienilo?Pozdrawiam
gebi6 - 2011-07-04, 19:48
A jakby tak zapytac gościa na podstawie jakiego zezwolenia i od kogo prowadzi tą działalność?
Może okazałoby się ,że to jego tylko własna inicjatywa i to podpowiedziana przez nas samych?
Aulos - 2011-07-04, 20:16
ccsrally napisał/a: | Aulos, a jak tam jest? masz moze jakies fotki? jakbys mógł jakis namiar dokladniejszy na ten parking dać to byłbym wdzieczny
pozdrawiam |
Domyślam się, że pytasz o parking przed Dźwirzynem - nie ma tam żadnej infrastruktury, ale jest ogrodzony i w ciągu dnia ktoś pilnuje. W ubiegłych latach czasami widywałem tam kampery. Zdjęć nie mam, jeśli pogoda pozwoli na rowerowe przejażdżki, to jutro zrobię fotki. Dzisiaj jechałem z dzieciakami i dotarliśmy tylko do Grzybowa.
scuter0 napisał/a: | Pytanie do Aulosa-byles moze w okolicach Podczele-Bagicz wiem ze tam na lotnisku tez mozna bylo stac(bylo to pare lat temu)-czy cos sie zmienilo?Pozdrawiam |
Zmieniło się tyle, że na odcinku Kołobrzeg-Ustronie Morskie zbudowali nowiutką ścieżkę z wydzielonym pasem dla pieszych i dla rowerzystów. Przy ścieżce są wydzielone miejsca widokowe z ławeczkami do wypoczynku. Przy samym lotnisku, poza ścieżką nie zauważyłem istotnych zmian, ale nie natrafiłem nigdzie na "koczujące" kampery.
gebi6 napisał/a: | A jakby tak zapytac gościa na podstawie jakiego zezwolenia i od kogo prowadzi tą działalność? |
Do tej działalności chyba nie potrzeba żadnego specjalnego zezwolenia. Człowiek dzierżawi teren od gminy na dwa miesiące - zarabia on i gmina. Wszyscy są zadowoleni poza nami. Mnie osobiście nie dziwi fakt, że w takim miejscu ktoś zorganizował płatny plac postojowy dla kamperów. Punkt jest atrakcyjny - bezpośredni dostęp do morza i do jeziora, teren wybetonowany, miejsce ustronne i niezbyt ruchliwe. Oburza mnie tylko, że ani gmina ani "biznesmen" nie pofatygowali się, aby wyposażyć miejsce w minimum typu: woda, kanalizacja i sieć energetyczna, a cała inwestycja ogranicza się do nowiutkiej, wyraźnej i bardzo estetycznej tablicy z cennikiem. Takich "biznesów" jest nad morzem mnóstwo. Przed sezonem letnim miasto lub gmina ogłasza w prasie przetargi na dzierżawę placów pod parkingi w myśl zasady: "zero inwestycji, maksimum zysków"
scuter0 - 2011-07-04, 20:36
Chodzilo mi raczej o przeciwna strone przed Sianozetami.Bylo tam kiedys radzieckie lotnisko wojskowe,czesc posiada tera aeroklub,a reszta stala odlogiem powoli rozkradana.Przy lotnisku jest normalne osiedle.Bylem tam kiedys -przy morzu jest swietna miejscowka ale moze okazac sie ze jest tam jak w Rogowie
scuter0 - 2011-07-04, 20:42
cos sie zle wczytalem w twoja odpowiedz-aczkolwiek z drogi nie za bardzo tam nic widac trzeba wjechac za osiedle
Aulos - 2011-07-04, 21:25
scuter0 napisał/a: | aczkolwiek z drogi nie za bardzo tam nic widac trzeba wjechac za osiedle |
Ja nie pisałem o tym, co widać z drogi. Ścieżka rowerowa przebiega między pasem startowym lotniska a plażą. Jeśli byłeś tam kilka lat temu, to ścieżki nie widziałeś, bo powstała w tym roku.
krzysztofCz - 2011-07-05, 07:36
Na lotnisku w Bagiczu można stać, choć tereny teoretycznie są sprzedane, ale nic się tam nie robi. Jest jeszcze parking na końcu Ustronia Morskiego, nad samą plażą. Trzeba przejechać całe Ustronie, aż do mostu na rzeczce Czerwonej. Przed mostem jest zjazd w lewo na parking. Od tego roku o dziwo nie jest płatny, oczywiście bez żadnych wygód. Wyczaili go już również niemcy, lecz nasi również tam stają. Ja woduję tam swój ponton do wędkowania na morzu.
ccsrally - 2011-07-05, 08:24
Andi466, a te 9 złotych opłaty to sie tyczy Rogowa czy tego parkingu co proponujeAulos,
Andi466 - 2011-07-05, 10:18
9zł dziennie za pobyt 7 dni tyczy się Rogowa
ccsrally - 2011-07-05, 12:09
no jeśli dowiezie wodę i zabrałby ścieki to myślę że warto zapłacić te 9złotych.
Aulos - 2011-07-05, 12:24
krzysztofCz napisał/a: | Od tego roku o dziwo nie jest płatny, oczywiście bez żadnych wygód. |
To faktycznie dziwne - w ubiegłych latach był płatny. W zeszłym roku spotkaliśmy się tam z Pilocikami (przy okazji pozdrawiamy ). Zaletą tego parkingu jest możliwość zaparkowania w cieniu.
pilocik - 2011-07-05, 18:11
Miejsce godne polecenia,prawie na samej plaży.Pozdrawiamy Agnieszkę Krzysia i resztę " rozwojowej "rodzinki
Aulos - 2011-07-05, 21:32
pilocik napisał/a: | Pozdrawiamy Agnieszkę Krzysia i resztę " rozwojowej "rodzinki |
Dziękujemy - systematycznie i konsekwentnie się rozwijamy.
A propos dzikiego parkingu przy lotnisku w Podczelu-Bagiczu, dzisiaj pstryknąłem tam kilka fotek telefonem podczas przejażdżki rowerowej.
scuter0 - 2011-07-05, 22:08
Dzieki za sprawdzenie i fotki Pozdrawiam
ccsrally - 2011-07-06, 08:51
hej
a w którą strone jest morze na tych fotkach
scuter0 - 2011-07-06, 10:52
Lukaszu jak to w ktora tam gdzie sa chmury
Aulos - 2011-07-06, 22:24
ccsrally napisał/a: | a w którą strone jest morze na tych fotkach |
Na zdjęciu 0097 morze mam za plecami, na zdjęciu 0096 ukośnie po lewej stronie. Obydwa zdjęcia zrobione z nowej ścieżki rowerowej, telefonem, podczas jazdy na rowerze stąd drugorzędna jakość.
Aulos - 2011-07-06, 22:26
ccsrally napisał/a: | a w którą strone jest morze na tych fotkach |
Na zdjęciu 0097 morze mam za plecami, na zdjęciu 0096 ukośnie po lewej stronie. Obydwa zdjęcia zrobione z nowej ścieżki rowerowej, telefonem, podczas jazdy na rowerze stąd drugorzędna jakość.
Sorry za dubel, ale coś nie wchodziło
ccsrally - 2011-07-07, 08:09
hej
fotki super widać na nich bardzo dobrze.
Pawcio - 2011-07-07, 08:42
Chłopaki.. a czy to będzie szczyt bezczelności jak poproszę o koordynaty GPS?
Albo chociaż lokalizację na mapie google?
gino - 2011-07-07, 08:48
to pewnie tu
http://mapa.polskaniezwyk...t.aspx?id=13636
Aulos - 2011-07-07, 22:16
Pawcio napisał/a: | Albo chociaż lokalizację na mapie google? |
To chyba będzie to miejsce 54.196617,15.663929, ale - mówiąc szczerze - pojedynczym kamperem bałbym się trochę zostać tam na noc. Większą grupą to co innego. Miejsce trochę odludne, a latem nad morze zjeżdżają się różni "wczasowicze"
Andi466 - 2011-07-07, 22:52
W Rogowie na lotnisku miałem taką przygodę. Dziś przyjechałem po kamperka i o dziwo komuś był potrzebny mój kominek od wywietrznika z kuchni metalowy taka puszka zostawił na dachu plastykowy taki jak od ogrzewania. Poprostu się zamienił.
Tak że trzeba jednak uważać na swój sprzęt.
ccsrally - 2011-07-08, 08:33
hihi
dobrze Andi466, że choć się zamienił a nie zabrał i nic nie zostawił.Mógł choć piwko postawić
tolo61 - 2011-07-08, 15:30
Witam
Jedziemy na weekend do Mrzeżyna , stać prawdopodobnie będziemy w Porcie, lub po drugiej stronie ,na parkingu przy plaży ,jak będzie miejsce....
Może ktoś dołączy....
Jazowy - 2011-07-08, 19:13
Niestety parking jest platny i tylko dla sam. osobowych
Pawcio - 2011-07-08, 19:58
Aulos napisał/a: | To chyba będzie to miejsce 54.196617,15.663929 |
Uuuu.... fajoska stronka.
Andi466 - 2011-07-08, 20:17
Czy ktoś wie gdzie można kupić końsówkę wywietrznika nad kuchnią.
airgaston - 2011-07-08, 20:29
W Rogowie .
Aulos - 2011-07-08, 22:45
tolo61 napisał/a: | Witam
Jedziemy na weekend do Mrzeżyna , stać prawdopodobnie będziemy w Porcie, lub po drugiej stronie ,na parkingu przy plaży ,jak będzie miejsce....
Może ktoś dołączy....
|
Tak właśnie myślałem, że to Ciebie mijałem przed chwilą na moście w Dźwirzynie. Ale ja rowerem nie rzucam się w oczy.
Ktoś prosił o fotki parkingu między Grzybowem a Dźwirzynem - oto one
krzysztofCz - 2011-07-09, 07:25
Zainteresowanym podpowiem, że ten parking na fotkach jest przy plaży dla golasów
Aulos - 2011-07-09, 23:10
Eeee tam, tych golasów już tam dawno nie ma
Ale na temat tego parkingu jest artykuł w ostatniej "Gazecie Kołobrzeskiej" - ciekawostką jest fakt, że cena dla osobówek nadjeźdźających od strony Dźwirzyna wynosi 10 zł, a dla nadjeżdżających od strony Kołobrzegu 8 zł. Parkingowy nawet doradzał klientom, aby przejechali parking i zawrócili, aby zapłacić mniej.
Kraina absurdów
Endi - 2011-07-09, 23:54
krzysztofCz napisał/a: | ...ten parking na fotkach jest przy plaży dla golasów ... |
Aulos napisał/a: | ...tych golasów już tam dawno nie ma... |
Każdy z nich ma swoje zdanie ale , który Krzyś ma rację... najlepiej sprawdżcie sami
Ja też tam bywam i ...wiem
Skorpion - 2011-07-10, 11:43
W tamta strony w sobote wybiera sie moim kamperkiem syn z synowa i wnuczkiem
Student - 2011-07-11, 22:41
Właśnie wróciłem z Rogowa i generalnie jest tak jak pisali wczesniej koledzy.Osobiście odniosłem jedynie przygnębiajace wrazenie wizualne zwałów ziemi usypanej koło wjazdu który nie pasuje do tego miejsca i psuje jego charakterystyczny urok. Byłem tam 3 dni i mam pozytywne wrażenia mimo wprowadzenia opłat. Plusem jest to że nocami nie pojawiają się młodzieńcy palący gumę o 3 w nocy co zdarzało się rok wczesniej ...Widziałem kilka kamperków i z 2 przyczepki więc brać kamperowa nie opuściła tego miejsca po wprowadzeniu opłat....Niestety Mrzeżyno i Rogowo rozryte dokładnie bo szykują się do wylania asfaltu a droga z Trzebiatowa do Mrzeżyna usiana dziurami jak ser co dla mnie skończyło się zgubą kołpaka... Generalnie było OK więc jak pogoda dopiszę w piątek znowu tam dojadę z moimi dziewczynami...
ccsrally - 2011-07-12, 17:32
hej
a jak tam z tą obiecana wodą? dowożą czy dalej trzeba dowozić samemu?
pozdrawiam
Student - 2011-07-12, 19:26
Woda we własnym zakresie ale stoi tojka niestety płatna 2zł za strzał...
ccsrally - 2011-07-12, 22:10
mmm
to juz cos
zawsze można z kretem lub bańka szarej wody skoczyc za 2:)raz na 3-4 dni oplaca sie
hihi
Ahmed - 2011-07-13, 10:50
Po prostu tragedia
A tak blisko są bardzo fajne pola campingowe z pełnym zapleczem
ccsrally - 2011-07-13, 17:21
oskp, jeśli Cię stać płacić 70zł za pole namiotowe to możesz tam stać
ja byłem w tamtym roku w rogowie i spodobało mi się więc tam wracam w tym roku.
gebi6 - 2011-07-13, 17:26
Tez tak uważam ,że to jak kamperujemy to sprawa indywidualna kazdego z nas.
A tak gwoli sprawiedliwości to kolega oskp ,w innym watku bardzo długo porównywał ceny na termalach węgierskich,nie po to żeby zapłacic jak najwiecej ale właśnie najmniej.
Dlatego dziwi mnie ten brak zrozumienia dla innych .
Ahmed - 2011-07-13, 18:14
I płacę 10000 Ft za dzień , czyli około 150 PLN
Ale dziwię sie , bo znam dokładnie te okolice , bardzo blisko jest pole w Dzwirzynie , Biała Mewa " gdzie spędzałem wakacje 3 lata z rzędu po 3 tygodnie
Czy 35 PLN to dużo za dobę za pole campingowe z toaletami , ciepłą wodą , sklepikiem na terenie ?
Ale oczywiście , każdy spędza wakacje jak chce .................
ccsrally - 2011-07-13, 18:26
to samo mam w kamperku toaletę gorącą wodę prąd też jest bo są solary a sklepiki są w Rogowie Dzwirzynie i myślę że tańsze
Student - 2011-07-19, 08:54
Koledzy uwaga na drogę Trzebiatów-Mrzeżyno dziury takie że na kołpaku się u mnie nie skończyło bo dostało też łożysko i muszę je wymienić.A w Rogowie gmina doszła do wniosku że prywatny dzierżawca ma zapewnić wywóz śmieci z parkingu i zabrała stojący tam pojemnik co skutkuje usypaną górą reklamówek ze śmieciami i mnóstwo drobnicy latającej wszędzie po terenie parkingu...
andreas p - 2011-07-19, 09:33
Student napisał/a: | A w Rogowie gmina doszła do wniosku że prywatny dzierżawca ma zapewnić wywóz śmieci z parkingu i zabrała stojący tam pojemnik co skutkuje usypaną górą reklamówek ze śmieciami i mnóstwo drobnicy latającej wszędzie po terenie parkingu... |
Co teraz ??? Chyba szukac nowe miejsce do wypoczynku. Ale w tej gminie swintuchy, jak mozna tak zabrac pojemniki.
Dziabong - 2011-07-19, 10:13
andreas p napisał/a: | Student napisał/a: | A w Rogowie gmina doszła do wniosku że prywatny dzierżawca ma zapewnić wywóz śmieci z parkingu i zabrała stojący tam pojemnik co skutkuje usypaną górą reklamówek ze śmieciami i mnóstwo drobnicy latającej wszędzie po terenie parkingu... |
Co teraz ??? Chyba szukac nowe miejsce do wypoczynku. Ale w tej gminie swintuchy, jak mozna tak zabrac pojemniki.
|
Wszystko to tylko kasa. A fuj!
ccsrally - 2011-07-20, 11:47
widze że z tak fajnego miejsca zrobiła się kicha z powodu kasy. ale tak to bywa
tolo61 - 2011-07-20, 15:39
Witam
Byłem w Mrzeżynie .Jechałem od Kołobrzegu....
Było tam fajne miejsce przy porcie po drugiej stronie rzeki .
Jeszcze w zeszłym roku był parking bezpłatny .
Teraz niestety już w dzierżawie .
Nie było by z tym nic dziwnego, gdyby nie podejście zarządzających .
Nomen omen śpią w kamperku / na zdjęciu ten przy WC z prawej strony/.
Jeszcze w zeszłym roku byli normalnymi ludźmi .Normalnymi kamperowcami .
Dzisiaj jako pracownicy są bardzo nieprzyjemni i aroganccy .
Wjazd na parking kosztuje / jednorazowy max 8 godzin / 6zł .
Nie ma problemu ale nie wolno zostawać na noc ...oficjalnie .
Można się z nimi "dogadać za 10 zł " i już stoimy spokojnie do rana.
Rano skoro świt 6 zł do 14 później następne 6 zł i .....itd itp.
Kiedy wyszedłem rano na wycieczkę i wróciłem po 16 to była taka awantura / że nie uiściłem opłaty 6 zł a już jest 16 i gdzie ja byłem co ja robiłem itd mam być na miejscu i .........szlag mnie trafił a reszta towarzystwa która przyszła ze mną wprost oniemiała /że zdecydowałem się odjechać i spać w centrum miasta na parkingu .
Niestety dostałem tylko dwa potwierdzenia wpłaty / na 12 zł / , resztę myślę "MIŁE" małżeństwo zabrało do swojej kieszeni .
Usłyszałem jeszcze jak mi się nie podoba to mogę mieć problemy z oponami bo tu się przecinają / rozumiem że same /
Dodam tylko że camping przy rzece lub drugi w lesie to koszt ok 35 zł z prądem .
Wszędzie możemy spotkać się z chamstwem ,ale tutaj to osiągnęło moim zdaniem szczyt .
Nie ukrywam że poczyniłem pewne kroki do "znormalizowania " zachowania "opiekunów "
tego parkingu.
Tak że jak ktoś kiedyś był w tym miejscu to oświadczam ....Miejsce jest to ale realia INNE....
donald - 2011-07-20, 16:18
Ale masakra .... jednym słowem trzeba omijac szerokim łukiem to miejsce...
Aulos - 2011-07-20, 22:20
Polityka "dojenia złotej krowy" przynosi chyba pierwsze owoce. Przedwczoraj jechałem rowerkiem przez Rogowo i na naszym ulubionym parkingu stał tylko jeden kamper. Zwykle o tej porze roku było tam małe miasteczko kamperowe. Po drodze mijałem kamperki, a nawet przyczepki "przykucnięte" w innych dzikich miejscach.
Student - 2011-07-21, 09:56
tolo61 napisał/a: | Jeszcze w zeszłym roku był parking bezpłatny | Potwierdzam byłem tam w sierpniu i nie było opłat ....Ale przy takim podejściu do klienta kokosów tam nie zrobią....Wychodzi na to ze gmina Trzebiatów chce robić kasę wszędzie i za wszelką cenę i nie zależy jej na jakości i promocji w Polsce bo dla mnie osobiście zadowolony klient to najlepsza reklama i magnes dla innych turystów...
windsurfer - 2011-07-22, 11:38
dzień dobry, może ktoś ma doświadczenie z pływaniem na desce w tych okolicach. Czy na jeziorze w Rogowie też się pływa?
pozdr. MK
krzysztofCz - 2011-07-22, 11:53
Oczywiście. TUTAJ masz troche wiadomości o jeziorze
windsurfer - 2011-07-22, 12:19
Dzięki za szybka odpowiedź, interesuje mnie czy w miejscu postoju ( stare lotnisko - miejsce na postój kampera) jest dostęp - dojście do wody i jak daleko jest do morza . Zatoka jest strasznie zatłoczona a ja wolę miejsca spokojniejsze.
Pozdr mk
krzysztofCz - 2011-07-22, 12:23
Stoisz praktycznie nad jeziorem i przy plaży. Szerokość lądu między wodami to 150, może 200m.
krzysztofCz - 2011-07-22, 12:30
TUTAJ
Ten parking - lotnisko to ten biały pasek z dwoma zgrubieniami na końcach w prawo drogą od Rogowa na Dźwirzyno
windsurfer - 2011-07-22, 12:47
Wyglada ciekawie, pewnie się tam spotkamy .
Pzdr. Marek
TomekW - 2011-07-22, 14:33
krzysztofCz napisał/a: | ...troche wiadomości o jeziorze |
Zwróćcie uwagę na jego niemiecką nazwę : Kamper See
krzysztofCz - 2011-07-22, 15:22
Przecież oni nazywając jezioro wiedzieli, że wcześniej czy później, ale dojedziemy swoimi, kupionymi w większości od nich domkami/autkami
TomekW - 2011-07-22, 16:24
Kurczę, gdyby to było bliżej środka Polski, można byłoby urządzać klimatyczne zloty! :D
Endi - 2011-07-22, 16:46
tolo61 napisał/a: |
...jeszcze w zeszłym roku byli normalnymi ludźmi .Normalnymi kamperowcami .
Dzisiaj jako pracownicy są bardzo nieprzyjemni i aroganccy ... |
Tolo to nie kamperowcy tylko ...buraczane wieśniaki jakie.
A te swoją kupę to pewnie w nocy też do lasu, bo do TojToja przy którym stoją to nieee... opróżnianie kosztuje.
Przepraszam za nich i wstyd mi... bo to tak jakoś, no wiesz my kołobrzeżanie...
A trochę to sobie sam jesteś winien telefon masz i trzeba było...
U mnie pełny serwis i jeszcze dodatkowe "atrakcje"
A to wszystko, jak dla Ciebie ...gratis. I do morza nie daleko
I możesz mnie trzymać za słowo
riva - 2011-07-31, 16:05
Witam
W Rogowie bywałem od 4 lat kol. ccsrally zrobił fotke mojego Bedforda, pierwszy post. Byłem tam pod koniec czerwca tego roku, poza pracami drogowymi wszystko było po staremu. Syn stoi tam od wczoraj, plac ogrodzony taśmą wjazd otwarty jak dotąd nikt się nie pojawił po opłatę.
Co do samego Rogowa, wspaniałe miejsce, piekna plaża, cisza, spokuj, wspaniała atmosfera, dla wędkujacych Resko. Spacerkiem do Dźwirzyna plażą około 40 minut, w drugą stronę Mrzeżyno (troszeczkę dalej). Było to chyba ostatnie takie miejsce nad Bałtykiem, niestety "było".
Pozdrawiam
ccsrally - 2011-08-01, 12:06
hej
kojarzę was z tamtego roku stalismy obok was z tego co pamietam to sym chyba jezdzi ducato:)
riva - 2011-08-01, 15:44
Cześć
To był Peugeot, był nim zięć z córką. Dziś stoi tam syn Ducato (nowy nabytek), z tego co dziś mówił słoneczko świeci, pogoda jest OK, czego nie można powiedzieć o pogodzie na Śląsku . Dziś pojawił się gościu od parkingu zapłacili 9zł. za dobę. Jak zdrówko pozwoli w drugiej połowie sierpnia zagoszczę tam na jakiś tydzień.
Pozdrawiam
ccsrally - 2012-06-09, 10:51
Witam
odświeżam temat.
Czy był już ktoś w tym roku w Rogowie?Coś się pozmieniało czy dalej miejsce przyjazne kamperom?
pozdrawiam
Student - 2012-06-09, 12:00
Zerknij widać pozytywne zmiany. http://www.youtube.com/watch?v=gpVqcUKcmSM
krzysztofCz - 2012-06-09, 13:28
Byłem tam ze dwa dni temu. Tamten parking się zmienił. Są pasy zieleni oddzielające od drogi, a slip do jeziora przecina ścieżka rowerowa. Natomiast zauważyłem, że kampery ustawiają się na starej strzelnicy, jakieś 600m od mostu w Dźwirzynie w prawo. Na tym filmie widać takie piaski po prawej stronie, za znakiem zakazu wyprzedzania. Stały tam również niemieckie.
Student - 2012-06-09, 13:48
krzysztofCz napisał/a: | jakieś 600m od mostu w Dźwirzynie | Tak było już w zeszłym roku po wprowadzeniu opłat.
adamsb17 - 2012-07-22, 16:30
Witam!!!
Byłem w Rogowie w czerwcu i parking nie był jeszcze płatny.
Czy może ktoś wie jak jest w sezonie?
Czy jest płatny i ile kosztuje doba Auto+ przyczepka?
Student - 2012-07-30, 08:55
Witam.Dzisiaj w nocy wróciłem z Rogowa.Parking nie jest płatny było kilka kamperków w większości niemieckich. Niestety w porównaniu do czasów gdy droga była z płyt i stary most to ruch jest teraz maksymalny i tłum ludzi na plaży.... A parking na dużej płycie ledwo starcza...Oczywiście brak śmietników i nie ma tojki jak w zeszłym roku.Jak pogoda dopisze to zawitam tam jeszcze w tym roku.
ccsrally - 2012-08-14, 15:28
Witam
Pisze z kempingu Biala Mewa w Dzwirzynie jest net to musze skorzystac.
Wlasnie wrocilismy z Rogowa stalismy tam od piatku. Bylo kilka przyczep i srednio 7 8 kamperow zmieniajacych sie co kilka dni. Jak zgram fotki to dodam. Przepraszam za brak polskich znakow ale korzystam z laptopa zony.
miciurin - 2012-08-15, 00:14
Cytat: | Wlasnie wrocilismy z Rogowa stalismy tam od piatku |
A gdzie stałeś w Rogowie, na tym betonowym zjeździe przy drodze ?
miciurin - 2012-08-17, 22:57
Mam nadzieję, że w niedzielę dojadę do Rogowa na parking Autko już zapakowane i gotowe do wyjazdu,miałem jutro wyjeżdżać, a tu dzisiaj niestety babcia złamała sobie nogę :/ Oby szybko wracała do zdrowia. Do zobaczenia na miejscu
miciurin - 2012-08-19, 22:54
Jestem od dzisiaj na miejscu, po drodze chciałem zahaczyć o Rogowo ale niestety w niedzielę o 13 nie było gdzie palca wcisnąć. Siedzę więc na końcu Mrzeżyna na parkingu za mostem przy porcie. Tak jak było wcześniej opisywane z tym że koszt to 15 zł za całą dobę no i jest inny bardzo miły najemca. Ogólnie jestem zadowolony, może koło wtorku dotrę w końcu do Rogowa
miciurin - 2012-08-26, 22:21
Na jedną nockę zawitałem do Rogowa i było naprawdę miło
Ogólnie na parkingu było coś koło 7 kamperków również z Niemiec.
Noc spokojna bez incydentów, a do morza też blizko
darol - 2012-08-27, 19:24
Zdjęcie z wczoraj - już prawie pusto , czuć koniec wakacji
adamsb17 - 2014-07-12, 18:46
Witam Forumowiczów!!!
Czy ktoś był w tym roku na placu w Rogowie czy można tam nocować i jakie są opłaty w tym roku.
Pozdrawiam
Bronek - 2014-07-12, 22:14
jesli Co chodzi o ten parking za Dźwirzynem , gdzie przed wojną było miejsce wodowania hydroplanów. To gościu chciał 20 zł bez prądu. Ale nie bardzo wiedział ile chce . "Bo Panie to zależy na jak długo"
Szymek był tam dzisiaj , ale mu sie nie spodobało . nie wiem czy pytał.
adamsb17 - 2015-01-16, 18:18
No i koledzy to już chyba był ostatni rok kiedy mogliśmy korzystać z parkingu w Rogowie.
Zaczeły sie prace budowlane na pierwszym i trzecim placu od strony rogowa.
Na pierwszym wybudowali już jakieś domki, na drugim składują gruz a na trzecim już zdjęto płyty betonowe z placu.
No cóż wszystko co dobre szybko się kończy
Może znacie jakieś podobne spokojne miejsca w których można zatrzymać sie przyczepką lub kamperem???
MAWI - 2015-01-16, 19:36
Bronek napisał/a: | gdzie przed wojną było miejsce wodowania hydroplanów. |
Darek rozwiń to
Bronek - 2015-01-16, 19:44
Byla tam baza hydroplanów, ponoć testowano łodzie podwodne. Jezioro Resko to płyciutkie jeziorko powstałe przez zamknięcie mierzeją. Idealne do surfowania. Tenn parking właśnie był naprzeciw pochylni do wodowania samolotów. Wiekszość hangarów juz nieistnieje.
Potem baza Ruska w Rogowie. Ta droga długo była zmknieta. Tylko autobusy mogły za komuny jeździć.
Sprzedano za bezcen ziemię i koniec wolności.
Ps. Dodam, ze fama niesie, iż do lat 60-tych były tam Ruskie SS 20na nielegalu?
MAWI - 2015-01-16, 20:05
Zawsze wciągały mnie takie historie
Bronek - 2015-01-16, 20:13
http://odkrywca.pl/rogowo,55877.html
i takie tam cuda
Iwiele innych ciekawych
Kocurek - 2015-02-26, 20:30
Rogowo nadal pozostaje otwarte na Camperową brać.
Jadąc od dotychczasowych miejsc postojowych po lewej stronie w kierunku zachodnim zobaczycie dawny hangar Luftwaffe. Obecnie mieści się tam Fort Rogowo a w nim między innymi muzeum oręża i IIWŚ. Teren ogromny a administrująca nim Fundacja Fort Rogowo jest przyjaźnie nastawiona do naszej formy turystyki. Oprócz sierpnia kiedy jest tam festiwal można zajechać na teren fortu. Prezes FFR, Mirek chętnie przyjmie na swój teren podróżników. Sądzę że za darmo albo za pół darmo.
Czasami również tam bywam.
Do spotkania.
K.
|
|