| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Nad Bobrem - moja pierwsza noc pod dachem nuggeta
pabloarmando - 2011-07-11, 15:27 Temat postu: Nad Bobrem - moja pierwsza noc pod dachem nuggeta Jako, że buso-kampera nabyłem parę miesięcy temu i poświęcałem czas na doprowadzanie go do używalności, nie miałem niestety czasu ani warunków do tego, by choć jedną noc przespać pod jego dachem. Ale ze względu na to, że po dniach walki pozostało do zrobienia już naprawdę niewiele, postanowiłem go wraz z rodzinka przetestować w prawdziwym boju, czyli przespać cała noc. Na miejsce tej popołudniowo-nocnej wyprawy wybrałem urocze dzikie miejsce w dolinie rzeki Bóbr. Przyjeżdżałem tam pod namioty 20 lat temu i wierzyłem, że niewiele się tam zmieniło. I tak też było. Miejsce to, oddalone jest od Zielonej Góry o około 40 km. Z drogi krajowej 32 należy zjechać w lokalną 287 a następnie w miejscowości Dychów (polecam obejrzeć piękny zbiornik i całą elektrownię wodną) 200 metrów za głównym skrzyżowaniem skręcić w lewo na Chromów. W Chromowie jedziemy do ostatniego budynku po lewej stronie drogi i tuz za nim skręcamy w polną, utwardzoną drogę. Po 300 metrach jesteśmy u celu. Miejsce jest zarówno ocienione jak i są przestrzenie w pełnym słońcu. Po wodę należy się wybrać do Chromowa. Ludzie są bardzo życzliwi. Bóbr płynie dość wolno, tworząc rozlewisko nad progiem, który częściowo został zerwany, rybki wesoło skaczą i jest ich ponoć sporo. Ja zaparkowałem 4 metry od wody, ale komarów było jak na lekarstwo. Polecam to miejsce do odpoczynku od cywilizacji, o której przypominać nam nocą będą tylko psy szczekające w oddali. Woda w Bobrze bardzo czysta i dość ciepła - zachęca do kąpieli. Na brzegach praktycznie żadnych śmieci.
Podaję współrzędne:
51.986215, 15.093284
+51° 59' 10.37", +15° 5' 35.82"
andreas p - 2011-07-13, 18:08
Ciesze sie ze wyszla Wam wspaniale wyprawa nad rzeke, no i oczywiscie pozytywnie wypadl test kamperka. Zycze Wam samych wspanialych wypraw.
Nocny Rajder - 2011-08-03, 07:13
podjadę sobie na to miejsce 14 będę przejeżdżał przez Dychów kierując się na Przewóz
Kotek - 2011-08-03, 14:38
Gratulujemy!!!
krzysioz - 2011-08-03, 16:03
Zapraszam do zwiedzenia gornego biegu tej samej rzeki:
http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=9525
|
|