Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Gdańsk-Trójmiasto na rowerowy wekend 22-24 VII

wagabunda - 2011-07-13, 14:45
Temat postu: Gdańsk-Trójmiasto na rowerowy wekend 22-24 VII
Poszukuje bezpiecznego miejsca dla kamperka w zasiegu rowerowym do ciekawych miejsc w Trojmiescie ,ewentualnie wspólny wyjazd. :spoko
darol - 2011-07-13, 17:45

Gdańsk, parking strzeżony przy kościele św. Brygidy, ul. Katarzynki, 6zł/h lub 45/doba, można nocować. Uwaga przy wjeździe i wyjeździe - daszek z budki stróża jest wysunięty, można zahaczyć alkową.
Parkowałem tam 2 tyg. temu , chyba najbliżej do Starego Miasta :spoko

gino - 2011-07-13, 18:02

miejsce Darolka jest bardzo fajne...

ja polecam inne, tez fajne, w Sopocie praktycznie nad samym morzem , 50 m do plaży..
50m do ścieżki rowerowej

wszystko masz TUTAJ OPISANE

:spoko :spoko

papamila - 2011-07-14, 07:31

Witaj Janek,
wagabunda napisał/a:
Poszukuje bezpiecznego miejsca dla kamperka w zasiegu rowerowym do ciekawych miejsc w Trojmiescie

na jak długo i czy potrzebne media?
czy to ma być strzeżone?
Zobacz Gdynia ul. Bulwar nadmorski- jest tam fajny free parking (monitoring, internet)
wagabunda napisał/a:
wspólny wyjazd

Jesli tylko wrócą rowery z przeglądu to z miłą chęcią
tel masz w awatarze
P.S.
nie omieszkajcie nas odwiedzić po drodze :spoko

Roza - 2011-07-14, 08:12

w tym terminie będziemy jeszcze w drodze powrotnej z Grecji, więc nie dołączymy do rowerowego podboju Trójmiasta, a trochę nam tego brakuje ;)

na Twoim miejscu postawiłbym samochód na campingu w Sopocie (ul. Bitwy pod Płowcami), ewentualnie jest taki parking-camping w Gdańsku przy al. Zwycięstwa, po prawej stronie jadąc od Gdańska do Wrzeszcza. będzie taniej niż przy samym morzu, a sieć ścieżek rowerowych zaprowadzi Cię i na stare miasto, i nad morze, czy nawet do Sopot. z tego co widziałem, to nawet i do Gdyni łatwiej teraz na rowerze dojechać, chociaż ścieżka przez Orłowo-Redłowo prowadzi nadal wzdłuż drogi, dopiero planują ją puścić wzdłuż morza przez rezerwat Kępa Redłowska.

jeśli nie masz stresu zostawiać kampera w miejscach niestrzeżonych to jest duży parking w Brzeźnie na końcu ul. Hallera, ale tam monitoringu nie uświadczysz.
i radzę się na te darmowe miejsca wieczorem lub wcześnie rano ustawiać

wagabunda - 2011-07-14, 21:03

Bardzo mi miło ,podziekowac Kolegom za zainteresowanie nasza sprawa.

Wszystkie sugestie skrzętnie zanotowane i za tydzień atak rowerowy na Trójmiasto

miłych wakacji Janek :spoko :spoko

maga - 2011-07-15, 22:11

Może się spotkamy :bigok

będę się szwędał po Sopocie :kamp2 w ten sam weekend o którym wspomniał wagabunda.
Nie obiecuję (odbieramy rodziców z sanatorium),może dołączymy do karawany rowerowej :bajer

:zadzwon telefon w avatarze :zadzwon

maga - 2011-07-22, 09:22
Temat postu: Weekend w Trójmieście.
Kamperek uszykowany,rowery przypięte i w południe ruszamy.

Myślę,że w Trójmieście pogoda na rowerki chociaż będzie,bo u nas mokro :(

maga - 2011-07-25, 17:42

Pogoda dopisała nam na przejażdżki rowerowe,pojeździliśmy troszeczkę.
Na promenadzie sopockiej było bardzo tłoczno do takiego stopnia,że trzeba bardzo uważać na pędzące rowery,miejscami jest nawet niebezpiecznie.