Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

FIAT - Podszybie-Ducato

scuter0 - 2011-07-20, 20:49
Temat postu: Podszybie-Ducato
Witam-wczoraj wyciagnelem szybe z mojego kamperka bo z pod uszczelki zaczela wygladac rdza.Poszlo to w miare sprawnie balem sie zeby nie pekla ale wyszla elegancko.I tu niestety koncza sie dobre wiesci.Ogolnie masakra .Jedna wielka rdza.Przyczyna tego bylo to ze woda splywajaca z uszczelki nie splywala odplywami(byly drozne)tylko zbierala sie w innych miejscach.Tutaj zwracam sie do kolegow ktorzy to juz przerabiali jak TO ROZWIAZAC?.Dodam ze kumpel mi doradzil bym zrobil jak w maluchu byly tam dwa pionowe wglebienia .Tak zrobilem,jednak to nie wystarczy,wybralem sobie tez dobry czas na taka robote-pogoda swietna :gwm ,Zatem jestem otwarty na kazda sugestie.Pozdrawiam :spoko
Skorpion - 2011-07-20, 20:51

scuter0, A z sie prosi o zakup nowego podszybia :gwm :gwm
StasioiJola - 2011-07-20, 20:55

Nowy pas podszybia jest jeszcze dostępny w cenie około 85zł !!! :szeroki_usmiech :spoko Skorpionik dobrze radzi- jak szyba wyjęta- wstawic nowy pas podszybia , dobrze zabezpieczyć i spokój na pare lat!!! :spoko
martini44 - 2011-07-20, 21:02

dajcie jakies namiary gdzie można kupić takie rzeczy...... też sobie kupie "na zapas" bo pieniądze żadne !!!!!!!!!! :spoko
Pablobos - 2011-07-20, 22:48

Ja kupowalem do swojego w marcu w EDPOLU w Częstochowie mieli na miejscu maja tez filie w Myslowicach http://www.edpol.pl/
martini44 - 2011-07-21, 16:21

Skorpion, StasioiJola, dziękuje za namiary..... zamówiłem będę miał na jutro :spoko :spoko
Strzelam po piwku.... :diabelski_usmiech

scuter0 - 2011-07-21, 16:42

:spoko dzieki za info,niestety na razie musze to zlozyc tak jak jest,w sumie jest juz polatane tylko czekac na pogode aby pomalowac.Wyjazd na wakacje juz tuz tuz Pozdrawiam :pifko2