Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Niemcy - Wernigerode

Ela i Andrzej - 2011-07-24, 19:00
Temat postu: Wernigerode
Wernigerode

Jedno z bardziej sympatycznych miasteczek Gór Harcu
Królem Harcu jest góra Brocken (1142 m n.p.m.)

Miasteczko słynie z corocznych zlotów czarownic

Ela i Andrzej - 2011-07-24, 19:32

c.d.
Tadeusz - 2011-07-24, 19:35

Elu i Andrzeju, temat rzeczywiście "czarowny". :szeroki_usmiech

Wernigerode jest naprawdę pięknym miasteczkiem, jak zresztą cały Harz.
Byliśmy tam z Halszką bardzo, bardzo dawno. Objechaliśmy wówczas Enerdówek na motocyklu nocując w małym namiociku i do dziś mam wrażenie, że z tej perspektywy jakby więcej było widać.
Mamy same miłe wspomnienia z tej podróży mimo wielu przygód, niektórych dziwacznych a nawet groźnych.
Ale to opowieść na spotkanie przy ognisku i lampce wina.

Pozdrawiam Was serdecznie. :bukiet: :spoko

Endi - 2011-07-24, 20:48

Tadeusz napisał/a:
...mamy same miłe wspomnienia z tej podróży mimo wielu przygód, niektórych dziwacznych a nawet groźnych.
Ale to opowieść na spotkanie przy ognisku i lampce wina...

To się całkiem, ładnie zapowiada. :ok
Zenek / na fotce maj4 480.jpg / jak już kiedyś wspominałem to motocyklowy mistrz, który z powodzeniem uprawiał tę dyscyplinę. A Tobie Tadeusz jak pamiętam też szajba odbijała, kiedy jeżdziłeś na dwóch a może i jednym kole ? :diabelski_usmiech
Może spotkacie się w połowie drogi ? :) To chyba wypada a raczej na pewno - w Kołobrzegu :) . Chciałbym również posłuchać Waszych dramatycznych opowieści.
Ela i Andrzej napewno mi pomoże, ognisko rozpalę, rybkę usmażę a i winka utoczę – zapraszam. :spoko

Tadeusz - 2011-07-25, 13:36

Drogi Endi, jakże dawno Was nie widzieliśmy. Tęsknota zapewne przygna nas do Kołobrzegu, ale kiedy? Teraz nie możemy. Kamperek odstawiony, zamieszkaliśmy na dłużej w domu na wodzie.
Do jesieni będziemy na Mazurach, a potem?
Ale nic to - pamiętamy gdzie w tym pięknym mieście mieszkają dobrzy ludzie. Trafimy do nich na pewno. :roza:

:bukiet: :spoko

Ania i Mati - 2011-07-25, 20:26

Bardzo ładne miasteczko, pierwszy wypad camperem w góry. Do samego Wernigerode można jechać bez problemu starym camperem i bez mocy - prawie płasko.
Wyjazd z mojej strony był pod kątem rowerowym, rowery są mile widziane nigdzie nie widziałem zakazu wjazdu rowerem :szeroki_usmiech Trasy są bardzo zróżnicowane każdy znajdzie coś dla siebie a widoki nie do opisania.
Pierwsza noc na stellplatz przy stacji benzynowej Total zaraz przy wjeździe do miasta, beznadziejnie młodzież cała noc testowała kto ma głośniejsza tubę w aucie.
Cały dzień 5e nie ma prądu.

Druga Noc stellplatz wjazd 5e, stoimy ile dni chcemy, jest wc i prąd nawet kuwetę :lol: można opróżnić i dolać czystej wody.
Namiary z gogle earth -
51.50.20.89 N 10.46.54.10E
Am Katzenteich
38855 Wernigerode, Niemcy

Na górze Brocken (1125 m)

Najlepszy camper na całym parkingu :lol: