Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

FIAT - zbiornik paliwa ducat0 93r

jedrek49 - 2011-07-25, 13:52
Temat postu: zbiornik paliwa ducat0 93r
Witam
Mam dukato z 94 r marzec ,ale zabudowa dukata I i ma zbiornik paliwa 70 l
czy ktos probowal zalozyc wiekszy zbiornik lub drugi zbiornik ,gdzie kupic wiekszy zbiornik
pozdrawiam
jedrek49

lepciak - 2011-07-25, 20:50

Poszukaj na forum, temat był poruszany i to obszernie.
Lutek - 2011-07-26, 10:49

Witaj Jędrek. W miejsce tego 70L nie zalozysz większego ale w następnej przegrodzie pod podłogą śmiało możesz założyć dodatkowy zbiornik , ja taki mam ok 100L
jedrek49 - 2011-07-26, 16:11

Witam serdecznie Lepciak
dzieki za rade i kierunek dzialania
Ale jaki zbiornik kupic i jak go zainstalowac i polaczyc ze soba ,bardzo prosze podpowiedz i podziel sie ze mna
Duzy zbiornik przydalby mi sie jak bylem w tym roku w grecji ,moglbym tansze paliwo kupic w Bosni ,Albanii ,Macedoni i bylo by taniej
Pozdrawiam serdecznie
jedrek49

WINNICZKI - 2011-07-26, 23:04

Jak jest stalowy to popuść opaski i dmuchnij kompresorem zawsze można rozdmuchać o pare litrów :bigok :spoko
DarekK - 2011-07-27, 02:05

Można zamówić zbiornik na wymiar - jeśli interesuje spróbuję odczytać dane z mojego (zamawiałem w sklepie więc nie jestem pewny gdzie to robią a wstawiłem dwa ponad 100l każdy - tyle że nie do fiatka a do iveca). Przewody paliwowe są połączone z pompą przez elektrozawory, takie jak odcinają wypływ gazu w instalacjach gazowych. Przy pomocy przełącznika mogę wybrać z którego zbiornika ma iść zasilanie. Wadą jest jeden czujnik poziomu paliwa, ale orientacyjnie i tak wiemy po przejechanych kilometrach ile jeszcze zostało. Dla świętego spokoju proponuję nad wlewem jednego umieścić napis BIO nad drugim ON - bo dwóch zbiorników z takim samym paliwem bodajże nie można posiadać.
tosiek159 - 2011-09-08, 23:55
Temat postu: Zbiornik paliwa
Witam!
Mam kamperka na Ducato 2.5 tdi i też mnie interesuje jak zabudowałeś oba zbiorniki.
Moja Frankia 680 , ma podwójną podłogę ,za siedzeniem kierowcy jest dwuosobowe siedzisko przy stoliku a pod nim zbiornik z wodą 140 litrów , natomiast za siedzeniem
pasażera w szczelinie podwójnej podłogi jest 100-u litrowy zbiornik wody szarej.
Tak więc myślę że nie mam miejsca na dwa 100-u litrowe zbiorniki ale jeden chętnie bym zamontował , tym bardziej jeśli można go zamówić w oryginale w sklepie , zawsze co 100 litrów to nie 70l.
Pytanie:zamiana zbiornika jest to jakiś problem-myślę o miejscu w Ducato...
Tak przy okazji, jeśli nie masz klimy , ja ją założyłem wczoraj u nich w Borkach k. Radzynia Podlaskiego... , wejdź na stronę www.klimaborki.pl -zakładają
jako nieliczni w Polsce używane klimatyzacje ,niektóre części są nowe i dają gwarancję
a po roku na przegląd. Rano stawiasz się na umówiony termin-trwa to 10 godzin i tego samego dnia wieczorem wyjeżdżasz.
Pozdrawiam-Tosiek

2mirek - 2013-11-04, 22:03

No i sobie chłopaki popisali. :?

A szkoda bo temat ciekawy.l