Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - MAZURY - camping Kama - Ta³ty

Marcin T - 2011-07-30, 11:46
Temat postu: MAZURY - camping Kama - Ta³ty
Odwiedzili¶my ten camping w zesz³ym roku, ale nie s±dzê aby zmieni³o siê na gorsze. Raczej na lepsze bowiem w³a¶ciciel z wyj±tkow± dba³o¶ci± podchodzi do obiektu i turystów.
Pierwszy raz spotkali¶my siê z tak zadban± zieleni± na terenie campingu.
Camping podzielony jest na trzy czê¶ci: dwie mniejsze zlokalizowane nad samym jeziorem oraz jedn± du¿±, która znajduje siê z drugiej strony drogi.
Do Miko³ajek 4km, najbli¿szy sklep spo¿ywczy 100m.

Brama wjazdowa 53°50'38.54"N, 21°33'33.30"E

Recepcja i ma³a restauracja - bar. Posi³ki smaczne i w przystêpnych cenach. Taras z widokiem na jezioro.

Plac "manewrowy", parking i jak widaæ po lewej miejsce do zrzutu szarej wody oraz tankowania wody czystej.

To samo miejsce pokazane z drugiej strony

Budynek sanitariatów i wej¶cie na sektory. Wyj±tkowa dba³o¶æ o szczegó³y.

Zmywania naczyñ.

Kabiny prysznicowe. Nie spotka³em siê z brakiem ciep³ej wody.

Sanitariaty.

Droga prowadz±ca na sektory campingu. Do wynajêcia domek holenderski.

Utwardzona droga dojazdowa na sektory.

Jeden z sektorów

Zej¶cie do jeziora. Sektor bardzo fajny ale z uwagi na k±pi±cych siê, jest ciut g³o¶niej w ci±gu dnia.

Pomost do dyspozycji turystów.

Ma³a pla¿a.

Jest te¿ do¶æ sporych rozmiarów plac z wygospodarowanym miejscem na boisko.

Strona Internetowa campingu http://www.kama.mazury.pl/

Grzegorz565 - 2011-07-30, 19:47

:spoko Te¿ tam by³em,potwierdzam :spoko po drugiej stronie jeziora,na przeciwko Stare Sady te¿ jest bardzo ³adnie :spoko
MILU¦ - 2011-07-30, 21:17

A jak cenowo tam wygl±da ?

:spoko

Marcin T - 2011-07-31, 05:36

MILUS napisa³/a:
A jak cenowo tam wygl±da ?

:spoko

Cennik jest na stronie http://www.kama.mazury.pl...?p=cennik&lang=

MAWI - 2011-07-31, 09:49

Je¶li mazury to naprawdê polecam Wam kemping ZAMEK e Gi¿ycku.Tam na has³o "CAMPERTEEAM'za wszystko zap³acisz na dobê 25z³.Wiem to na pewno bo tam by³em,jest tam wszystko co zechcesz.Warto tam zajechaæ.W³a¶cicielem jest nasz kolega klubowy Karol.
Dziabong - 2011-07-31, 09:53

MAWI napisa³/a:
Je¶li mazury to naprawdê polecam Wam kemping ZAMEK e Gi¿ycku.Tam na has³o "CAMPERTEEAM'za wszystko zap³acisz na dobê 25z³.Wiem to na pewno bo tam by³em,jest tam wszystko co zechcesz.Warto tam zajechaæ.W³a¶cicielem jest nasz kolega klubowy Karol.

Cena to jedno, ale jak porównaæ poloneza z maluchem? Cena za Zamek odpowiada miejscu i jako¶ci - wiem bo by³em tu i tu.

martini44 - 2011-07-31, 10:02

Dziabong, Mi³o by³o widzieæ Was i Waszego kamperka w zesz³y piatek przed pó³noc± na zakopiance (okolice My¶lenic) :spoko :spoko
Dziabong - 2011-07-31, 21:38

¦migali¶my na skoki pierwsze bez Ma³ysza, a dziabong s³u¿y³ za tajn± bazê dla paparazzich, uda³o nam siê przebywaæ wsród wszystkich skoczków. Pozdrawiamy :spoko
Kuba L. - 2012-03-22, 11:19

Witajcie, potwierdzam info MarcinaT, kemping jest ok.

By³em tam ju¿ dwa razy, warunki sanitarne ok, wydzielone parcele z pr±dem, dostêpna jest woda z d³ugim wê¿em który siêga do ka¿dej parceli, na noc jest zamykana brama przez dozorce który ca³± noc pilnuje kempingu.

Za kampera, pr±d, 2osoby i dziecko p³acili¶my co¶ oko³o 76,00pln za dobê.

No i na kempingu w przewa¿aj±cej wiêkszo¶ci Niemcy i Holendrzy swoimi wypasionymi furami... :spoko

MAWI - 2012-03-22, 12:58

Dementuje informacje dotycz±c± ubieg³orocznych cen na kempingu Zamek w Gi¿ycku.Istotnie by³em tam w ubieg³ym roku z Markiem Sow± z jego bratem Wiesiem i z ¶.p.Mieczys³awem.Zap³ata by³a jak pisa³em.Ale podobno dosz³o do nieporozumienia miêdzy synem Karolem a jego rodzicami ,zarz±dzaj±cymi kempingiem i ceny dla wszystkich s± takie same ,czyli w/g cennika(nie wa¿ne czy camperteam czy nie).Podobno teraz tamte ni¿sze ceny s± tylko dla wiêkszych zorganizowanych grup. :spoko