|
Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
W³ochy - W³ochy, Dolomity i via ferraty
KrzysF - 2011-08-06, 12:26 Temat postu: W³ochy, Dolomity i via ferraty Witam,
wybieramy siê pojutrze na tydzieñ w Dolomity pospacerowaæ trochê po górach (via ferraty). Poszpera³em w archiwum ale niewiele siê dowiedzia³em, jedynie tego, ¿e rejon nieprzyjazny kamperom i ¿e kradn± . My jednak jeste¶my zdeterminowani bo kusz± nas ¿elazne percie.
Mam pytanie. Czy kto¶ z Was ma do¶wiadczenia kamperowe zwi±zane z turystyk± górsk± w tym rejonie, a w szczególno¶ci z chodzeniem po via ferratach?
Chodzi mi zarówno o sugestie miejsc noclegowych (mam listê stellplatz'ów ze strony wo-mo), jak i o przemy¶lenia dotycz±ce logistyki. Wiadomo, trzeba pod ferratê podjechaæ, przej¶æ j±, potem gdzie¶ nocowaæ, nastêpnego dnia zrobiæ nastêpn± ferratê, itd. A jak siê znudzi to gdzie¶ w przyjemnym miejscu odpocz±æ.
Wszelkie informacje i sugestie mile widziane.
A mo¿e kto¶ siê z nami wybierze?
Ze swej strony obiecujê relacjê po powrocie.
pp - 2011-08-06, 15:30
ja w dolomitach widzia³em zawsze du¿o camperów tak latem jak i zim±! Czêsto nocowa³y na parkingach przy kolejkach
Neno - 2011-08-08, 03:28
Co prawda auta osobowe ( i przed sezonem - g³ównie czerwiec, choæ w tym roku równie¿ maj ) ale zostawiali¶my bez totalnej opieki pod schroniskiem. Po powrocie po 4-5 dniach w³óczenia siê po ¿elaznych drogach wszystko by³o ok .
Je¶li by Ciê interesowa³ masyw Dolomiti di Sesto - daj znaæ, wyt³umaczê gdzie, co i jak
|
|