| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - LMC-wc
scuter0 - 2011-08-23, 12:23 Temat postu: LMC-wc Witam moze ktos z posiadaczy takiej zabudowy wie w ktorym miejscu znajduje sie czujnik poziomu fekali.Pisalem do producenta,ale nistety nie posiadaja juz dokumentacji aut z tych lat.Pozrawiam wszystkich
njoy - 2011-08-23, 14:32
Napisz dokładniej o co Ci chodzi - ja mam zabudowę z 94 roku więc powinno byc to samo. Czy masz na myśli zbiornik szarej wody (to mam przerobione gdyż naprawiałem ostatnio usterkę mojego energobloku - imho banalna sprawa do naprawy przez każdego umiącego lutować), czy dosłowinie kasetę kibelka i kibelek?
Pozdrawiam
Kamil
scuter0 - 2011-08-24, 08:46
CHodzi mi o kibelek-ja mam zbiornik na fekalia,chcialbym dowiedziec w ktorym miejscu znajduje sie ten czujnik.Na panelu mam czerwona diode ktora powinna sie zapalic jak zbiornik jest pelny-a tak niestety nie jest Pozdrawiam
njoy - 2011-08-24, 19:31
Z tego co się orientuję to mozliwe są dwa systemy - albo sonda wkręcana od góry w zbiornik, albo tak jak u mnie coś na zasadzie wkręconych w bok zbiornika pinów, które woda, lub inna zawartośc zwiera i powoduje przepływ prądu. Najbrościej wejdź pod auto i dokładnie obejrzyj zbiornik - muszą do niego iść kabelki. U mnie przyczyną braku wskazań na panelu były utlenione ścieżki na płytce energobloku - polutowałem i wszystko śmiga jak powinno. Jaki masz energoblok i panel?
Pozdrawiam
kaimar - 2011-08-24, 20:29
Chodzi o zbiornik zabudowany na stałe czy kasetę wyjmowaną do opróżnienia?
Bogusław i Ewa - 2011-08-25, 09:11
Chodzi o zbiornik stały
scuter0 - 2011-08-25, 09:20
Model Cramer BCC SA 3 V2
|
|