Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Pomoc koleżeńska - Podziękowanie za pomoc

BOGI - 2011-09-04, 12:17
Temat postu: Podziękowanie za pomoc
Wreszcie wróciłem z wakacji i tą drogą chcę podziękować za pomoc. Otóż rano stwierdzam, że jakoś jaśniej w łazience i co, widać niebo. Gdzieś przepadła nakrywka dachowa wentylacji w łazience. A sierpień był deszczowy. Co robić, jak zakryć dziurę ale najważniejsze nie pozwolić na zaciek w poszyciu. Stałem tak na parkingu w drodze do Mielna i kombinowałem, gdybym miał internet... I wymyśliłem - telefon do przyjaciela !!! Zadzwoniłem do właściciela bliźniaczego auta w Szczecinie, człowiek od razu zaczął akcję ratunkową. Zadzwonił do mnie za sekundę niezawodny papamobile, który skontaktował mnie z osobą, która w tych okolicach mieszka i może pomóc. Poinformował, że najbliższy punkt naprawczy jest po drodze na Koszalin w Mścicach. Już nie czułem się pozostawiony samemu sobie z kłopotem. Czy wiecie jak ważne jest takie wsparcie osób w biedzie. To jest właśnie chyba główna idea tego forum. W serwisie napraw przyczep w Mścicach nie pomogli mnie, gdyż nie wiem dlaczego mój grzybek ma średnicę 85 a nie jak typowy 110 mm. Ale wystarczył talerzyk plastikowy, trochę żyłki i tak mam do dzisiej, prowizorka działa. Uruchomiłem akcję zakupu grzybka oryginalnego i wymienię komplet. Nie chcę rozwiercać budy aby założyć ten o większej srednicy otworu wentylacyjneho, bo reszta ta co na dachu jest taka sama w obu wywietrzakach.
Zatem jeszcze raz dziękuję właścicielowi Joint E33 ze Szczecina, papamobile oraz mieszkańcowi okolic Koszalina, nie zapisałem numerów tetefonicznych. Ze swojej strony też zgłaszam oczywisty akces pomocy w rejonie mnie znajomym, czyli Warszawy. Jak tylko będę mógł pomóc, zrobię to zawsze i chętnie. Mój telefon 501-026-961. Pozdrawiam wszystkich, też tych którzy mnie w trasie mijając nie odmachiwali.

janusz - 2011-09-04, 13:51

BOGI, Jak już straciłeś tego grzybka to zastanów się może nad wymiana go na wersję z wiatraczkiem i solarem Np taki jak tutaj http://www.aura.szczecin....kat=82&podstr=0
Ja mam taki zamontowany i sprawdza się dobrze.