| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - poduszka pneumatyczna
CZARNY_ZR - 2011-09-16, 21:48 Temat postu: poduszka pneumatyczna Witam, czy ktoś miał podobny problem z poduszką? otóż przetarła mi się poduszka pneumatyczna i zastanawiam się czy można ją regenerować u wulkanizatora. Pytałem się jednego ale stwierdził ,że to się nie uda. Co na to fachowcy? Mowa o fiacie ducato rocznik 91.
zibikruk - 2011-09-16, 21:57
Poduszkami zajmuje się m.in. firma INTRAK.
Ich dane tutaj
Zadzwoń - poradzą. Ja mam zawieszenie od nich.
CZARNY_ZR - 2011-09-29, 21:17
Dziękuje za inforacje.
pwtwsw - 2013-09-25, 09:13
A propo poduszek. Na jakim ciśnieniu jeździcie. Ja mam 2 atmosfery. To mało czy dużo? A może OKI?
gino - 2013-09-25, 09:28
| pwtwsw napisał/a: | | Ja mam 2 atmosfery. To mało czy dużo? A może OKI? | czasem dużo czasem mało..a czasem oki...
to zależy od wagi kampera
dodawaj, spuszczaj..wyczujesz kiedy prowadzi się w Twoim odczuciu najlepiej
pwtwsw - 2013-09-25, 09:56
Ok. Dzięx
Komplecik - 2013-09-25, 15:24
jestem świeżo po zamontowaniu poduszek mam z kompresorkiem, stosuje różne ciśnienia w zależności od nawierzchni i ładunku w garażu, pompuje od 1,5 do 2,5 na autostradzie jak zapylałem to nawet pod 3atmosfery
pwtwsw - 2013-09-25, 15:35
| Komplecik napisał/a: | | jestem świeżo po zamontowaniu poduszek mam z kompresorkiem, stosuje różne ciśnienia w zależności od nawierzchni i ładunku w garażu, pompuje od 1,5 do 2,5 na autostradzie jak zapylałem to nawet pod 3atmosfery |
A jaki masz kompresorek. Ja nie mam zamontowanego. Jedynie pompka i heya
Komplecik - 2013-09-25, 19:14
Ja kompresorek kupiłem w zestawie, napewno chińczyk jest to jakiś, może być nie taki ostatni bo pompuje dobrze i jak na chinola jest ciężki(niby niemiecki tak mówili ale ja wiem swoje), przycisk do pompowania mam pod ręką więc podczas jazdy uzupełniam powietrze lub je upuszczam , fajne! bo jak wjeżdżam na kemping lub w cięższy teren pompuje ponad 4atmosfery podnoszę zadek na maxa i jadę nie bojąc się że pupcią coś podetrę na wybojach, a tak wogóle to bardzo jestem z tej pneumatyki zadowolony dwa sezony zabierałem się za montaż, tak mi się wydaje że w kamperkach jest to po lodówce i silniku 3cia najpotrzebniejsza rzecz w kamperku.
pwtwsw - 2013-09-26, 08:02
| Komplecik napisał/a: | Ja kompresorek kupiłem w zestawie, napewno chińczyk jest to jakiś, może być nie taki ostatni bo pompuje dobrze i jak na chinola jest ciężki(niby niemiecki tak mówili ale ja wiem swoje), przycisk do pompowania mam pod ręką więc podczas jazdy uzupełniam powietrze lub je upuszczam , fajne! bo jak wjeżdżam na kemping lub w cięższy teren pompuje ponad 4atmosfery podnoszę zadek na maxa i jadę nie bojąc się że pupcią coś podetrę na wybojach, a tak wogóle to bardzo jestem z tej pneumatyki zadowolony dwa sezony zabierałem się za montaż, tak mi się wydaje że w kamperkach jest to po lodówce i silniku 3cia najpotrzebniejsza rzecz w kamperku.
|
No to kupiony. Taki http://allegro.pl/358-kom...3514858022.html
Powiedz mi proszę gdzie i w jaki sposób go umiejscowiłeś żeby nie przeszkadzał. W jaki sposób spuszczasz powietrze w czasie jazdy?
darboch - 2013-09-26, 08:07
| Komplecik napisał/a: | | jestem świeżo po zamontowaniu poduszek mam z kompresorkiem, stosuje różne ciśnienia w zależności od nawierzchni i ładunku w garażu, pompuje od 1,5 do 2,5 na autostradzie jak zapylałem to nawet pod 3atmosfery |
masz z oddzielnym sterowaniem na prawa i lewą stronę ?
pwtwsw - 2013-09-26, 08:32
Nie. Jeden waż wspólny
darboch - 2013-09-26, 09:34
Ja mam z kompresorem i sterowanie prawa , lewa
tak to wygląda u mnie ---> http://www.camperteam.pl/...p=283521#283521
CORONAVIRUS - 2013-09-26, 10:32
widzę bardzo porządny zestaw założony w porządnej firmie
zaszalałeś troszkę
darboch - 2013-09-26, 10:37
Jak szaleć to na maksa ale nie żałuję ani 1 wydanej złotówki choć kilka ich było
Komplecik - 2013-09-26, 14:10
kompresorek jak będzie chodził to ok. może być, do spuszczania powietrza musisz dokupić zaworki(wętylki) i przełącznik do pompowania i będzie dobrze, na jednym obiegu nie będziesz miał tylko poziomowania ale to nie wada bo poduszki dają tylko możliwość lekkiego przechylania nie jest to takie niezbędne tym bardziej że masz już zamontowane jednoobwodowe zasilanie poduszek.
|
|