| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - Maglownica-przekładnia kierownicza
okonek - 2011-10-17, 14:12 Temat postu: Maglownica-przekładnia kierownicza Witam..:)
Zregenerowałem maglownicę w fiacie ducato 1,9 TD bez wspomagania w firmie 'przekładnia.com" w Pabianicach na ul.Partyzackiej 57
Polecam ...wszystko przebiegło sprawnie i szybko.
Zakład posiada najazd dla samochodów cieżarowych tak ze odpada problem niskich wrót i kłopotów z podnoszeniem kamperów.
Cała regeneracja wraz z demontażem i montażem trwała 6 godzin.
Pozdrawiam..:)
Bim - 2011-10-17, 17:50
Ile taka przyjemność kosztowała?
lepciak - 2011-10-17, 18:21
okonek | Cytat: | | Cała regeneracja wraz z demontażem i montażem trwała 6 godzin. | A za ile?
MER-lin - 2011-10-17, 19:21
Też tam regenerowałem maglownicę, tyle że ze wspomaganiem. Koszt 450 zł. Maglownicę wysłałem kurierem i za dwa dni była z powrotem. Różnica w prowadzeniu kampera kolosalna.
okonek - 2011-10-18, 11:14
Regeneracja to koszt 450 pln + montaż i demontaż 200 PLN czyli łącznie 650 PLN
Przekładnia nie była w złym stanie....ale nic nie jest wieczne i 140 tys km zrobiło swoje odczuwało sie delikatny luz w połączeniu z stukami w zawieszeniu podczas powolnej jazdy po wybojach .
Po regeneracji układ kierowniczy usztywnił się ...i znikły irytujące stuki..:)
Bim - 2011-10-18, 18:14
| okonek napisał/a: | | Regeneracja to koszt 450 pln + montaż i demontaż 200 PLN czyli łącznie 650 PLN |
Dzięki cena rozsądna mam do regeneracji maglownicę skorzystam
okonek - 2011-10-19, 08:33
Zauważyłem że w okolicach Łodzi jest duże nagromadzenie zakładów regenerujacych układy kierownicze....jest tez sporo opini o ich skutecznosci na forach internetowych.
Ja zdecydowałem sie na opcje full czyli demontaż -regeneracja-montaż aby uniknąć nieporozumień w razie ewentualnych reklamacji.
Gwarancje otrzymałem pisemną na rok.
Podobno jest też zakład w Krakowie który ma bardzo dobrą opinie i wykonuje naprawy elementów teflonowych maglownic których regeneracji nie podejmuje sie nikt inny.
Ale dla mnie to ciut za daleko...więc nie znam dokładnych namiarów na te firmę.
Pozdrawiam
|
|