| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Do czego to
prezes1960 - 2011-11-29, 14:32 Temat postu: Do czego to Witam
Proszę o pomoc w rozpoznaniu tego elementu ,wiem że to jest część systemu rozprowadzania ciepłego powietrza .Interesuje mnie dokąd prowadzi ta mniejsza rura,całość jest zdemontowana z łazienki (była rozbita więc nie wiem jak to było zainstalowane),bo duża rura prowadziła do drugiego trójnika a z niego do wylotu w brodziku.Mała rura jest z otworami co jakieś 6-7 cm,natomiast zastanawia mnie jeszcze, po co był jeszcze jeden trójnik zaraz za tym kawałkiem grubszej rury, ten od wylotu brodzika?
kimtop - 2011-11-29, 14:43
U mnie taka podziurawiona rura biegnie wokół łóżka,a dokładnie pomiędzy ścianą a łóżkiem.
prezes1960 - 2011-11-29, 15:05
kimtop, witam i pytam ,czy może tak być że ta dziurawa rura była za toaletą i szła za szafkami kuchennymi, oczywiście w moim przypadku???
Witek zbooY - 2011-11-29, 15:21
dołóż to drugie zdjęcie bo zrobiły się dwa wątki
to może byc jakas forma rozprowadzania ciepła równomiernie na dłuższym odcinku ale coś pokombinowane...
ostatnio zauważyłem - przy -1 co prawda - ale wogóle nie ma sensu odpalać wiatraka do grzania na 1 noc, lepiej ostawic bez nawiewu albo tylko na tym najkrotszym odcinku...
co kto lubi
może być też tak, że część ciepła szła do ogrzania np zbiornika z wodą
zauważ, że te mniejsze otwory są w przeciwną stronę niż trójnik do brodzika więc pytanie co było za scianką łazienki
prezes1960 - 2011-11-29, 15:26
zbooY, za scianą łazienki jest "kuchnia"ta rura wypadła jak demontowałem tylną ścianę,reszty nie było!
Witek zbooY - 2011-11-29, 16:48
| prezes1960 napisał/a: | | zbooY, za scianą łazienki jest "kuchnia"ta rura wypadła jak demontowałem tylną ścianę,reszty nie było! | aaaa bo myślałem, że przyjechała z "nową" łazienką...
może juz ktoś w tym grzebał i to po prostu nie jest oryginał tylko doróbka ... zreszta tam jest jakiś zaworek i może był po prostu zakręcone i chwatit
klemens - 2011-11-29, 17:25
u mnie taka cienka rura idzie do zbiornika czystej wody
dominik - 2011-11-29, 17:44
jest to orginalnie przez fabrykę wykonana cienka rurka, jest ona spięta wraz z rurką wodnoą spięta trytkami by woda nie zamarzła w rurce wodnej, powinna jesze cała wiązka być przypięta do podłogi
prezes1960 - 2011-11-29, 19:01
dominik, dzięki już się domyślam jak to przebiegało ,nie wiem tylko jak daleko sięgała ta rurka i czym była zakończona ,jeśli była?.Jak biegła wzdłuż przewodów wodnych to chyba aż do zlewu?,to jakieś dobre 2-2.5 ma mnie został niecały metr .Czy taka rurę można kupić?
dominik - 2011-11-29, 19:28
u mnie idzie przez całą łazienkę aż do bojlera pod siedzeniem za ścianą łazienki, a peszel instalacyjny by nie pasował, tylko taki lepszy gatunkowo
prezes1960 - 2011-11-29, 20:07
dominik, jutro zadzwonię do trumy z zapytaniem
wagabunda - 2011-11-29, 21:07
U mnie taka rurka pięknie ogrzewa łóżeczo między stelażem a materacem.
Myślę ze jest stosowana tam gdzie potrzeba równomiernie rozprowadzić ciepłe powietrze
kimtop - 2011-11-29, 21:40
Na końcu jest ściśnięta.Chodzi o to, żeby ciepłe powietrze wydobywało się tymi nacięciami.
|
|