Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

PEUGEOT - Co to za wtyczka, nie podłączona, w komorze silnika.

Malefisto - 2011-12-12, 14:34
Temat postu: Co to za wtyczka, nie podłączona, w komorze silnika.
Jako że mam problem z ładowaniem z alternatora a raczej jego brakiem multimetr na chodzącym silniki wykazuje zupełny brak ładowania, zaglądnąłem pod maskę i zobaczyłem taka wtyczkę nie podłączoną, do czego jest ta wtyczka i czy ma coś wspólnego z ladowaniem?

njoy - 2011-12-12, 20:20

U mnie wisiała taka i też mi nie dawała spokoju. Wszystko się wyjaśniło przy wymianie linki prędkościomierza - okazało sie że ten kabel prowadził do czujnika na kole zamachowym - domyślam sie że to czujnik do obrotomierza. Notabenę chcąc go odkręcić pękła mi łapka mocujaca go więc pozbyłem się "intruza".
swierzak - 2011-12-21, 14:27
Temat postu: Re: Co to za wtyczka, nie podłączona, w komorze silnika.
mam tak samo jak ty , tego samego peugota a w nim . taka sama wtyczke jak ta ... nie podlaczona :)
Malefisto - 2011-12-21, 20:13

No to luzik, myślałem ze może ma coś wspólnego z ładowaniem bo nie mam wogole ładowania, ale jeżeli nie to muszę sprawdzić połączenia alternatora, jak nie pomoze to do elektryka.
KASART - 2012-04-02, 08:05

Ja mam taką sama, wisi i dynda, ale nie ruszam. :spoko
Tadeusz - 2012-04-02, 08:14

KASART napisał/a:
wisi i dynda, ale nie ruszam.

Jak coś wisi i dynda, to za żadne skarby nie ruszać!!! Nie warto. :szeroki_usmiech

szymonw44 - 2012-04-04, 22:42

u mnie tak samo wisi... a teraz wiem juz od czego :lol:
a z alternatorem tez miałem problem wysiadl przed samym wyjazdem poł miasta postawiem na nogi po 21 i znalazłem pasował od citroena (podobno to samo) ale cos tam trzeb przerobic nie pamietam co to był wtyczka czy mocowanie ale 2 lata juz sie sprawuje dobrze i koszt tego był smieszny ktos sie chyba zlitował i za 100 mi go puscił... nie oplaca sie naprawiac

gino - 2012-04-05, 05:04
Temat postu: Re: Co to za wtyczka, nie podłączona, w komorze silnika.
swierzak napisał/a:
mam tak samo jak ty , tego samego peugota a w nim . taka sama wtyczke jak ta ... nie podlaczona :)
lubisz Niemena ?
:) :)

woojtek - 2012-04-05, 05:47

Moze wtyczka od alarmu?? :spoko
Witek zbooY - 2012-04-05, 10:52

strzelam - od wiatraka chłodnicy?

fajny elektryk u ktorego kiedys naprawialem altka od vectry i polecany przez taksiarza który też najmłodszym niejeździł:
http://www.elektrostart.pl - Targowa

Donat - 2012-04-05, 18:39

Ta fajna wtyczka w kolorze brązowym jest od czujnika położenia wału korbowego w naszych autkach,. nie jest do niczego podłączona bo ona jest potrzebna tylko podczas ustawiania pompy wtryskowej ale bez niej również można się obejść jeśli Wam bardzo przeszkadza wystarczy odkręcić jedną śrubkę w obudowie skrzyni i można ten czujnik zdemontować bez straty dla samochodu :-)