Grecja - spontaniczna wyprawa szymka1967 do grecji
szymek1967 - 2011-12-18, 19:38 dobra q uciesze waszej i mojej wkrecam sie z pierwszą fotą ,niby nic ciekawego ale niech to bedzie początek
ps. pomysl wyjazdu byl pelnym spontanem , na zlocie beskidniakow zryty czereb jeden z gosci ktory odwiedzil grecyję pożnym latem stwierdzil ze trwa tam wieczna sjesta a mżonki o niby wojnie na ulicach aten nalezy miedzy bajki włożyc
qrde mysle sobie to ja ślęczę przy telewizorni dzien i w nocy nasluchując niusow ze swiata a tu sie okazuje ze mnie kit pociskają ino śwista jak to wojny nie ma pytam sie , a te czolgi,wozy opancerzone pod akropolem to co ,pies ? poczulem nagle ze trza to by zweryfikowac jakos i wyjasnic - stąd pomysl i natchnienie coby na te ateny wyruszyc czem predzej
w domu oswiadczylem ze mam powolanie dziennikarskie ,spakowalem kilka par gaci i skarpetek,wziąłem 3 karty debetowe i w drogie na bodboj grecyji sru....
(lepsze to niz sluchanie klamliwej telewizorni jakoby to koniec swiata sie zblizal)
wyruszylem wraz z doroslym juz synem 27go listopada po niedzielnej mszy sw. nie tworząc zadnych planow,konspektow etc. pelny loozik i spontan - niech prowadzi nas Duch św.
Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? - Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień.
— George Bernard Shaw
_________________szymek1967 - 2011-12-18, 20:30 a niech tam wkleję jescze jedną
belgrad mijamy dryftingiem,szkoda sredniej na zwiedzanie ,nie łon jest naszym celem OMEGA - 2011-12-18, 20:43 Pisz i wklejaj foty ----czekamy szymek1967 - 2011-12-18, 20:45 a na dobrą noc dodam :Bim - 2011-12-18, 20:45 Szymek co tak cedzisz te foty po jednej, naraz możesz wkleic 10 zdjątekOMEGA - 2011-12-18, 20:46 Pisz i wklejaj foty ----czekamy szymek1967 - 2011-12-18, 20:49
Bim napisał/a:
Szymek co tak cedzisz te foty po jednej, naraz możesz wkleic 10 zdjątek
\\
wale foty z GPRS-a i transmisja danych jest jak pensja kasjerki w makro
bluconnect ,ino nie jest on taki znowu blu
ps. jak podłączę kilka fotek na raz do rańca będziem w napięciu czekać
poza tym przyjemnosci trza dozować ,o !szymek1967 - 2011-12-18, 21:05 a to fota z granicy gdzie juz calkiem wyhamowalem Barbara i Zbigniew Muzyk - 2011-12-18, 21:35 dostales odemnie piwo,udalo mi sie postawic piwo prawidlowo,mozesz sprawdzic od kogo jeszcze.Daruje ci te przepychanki za Albanie.A piwo za to ze dzielnie sie bronilkes na forum,i troche zrobiles zamiesznia,no i ze trak szybko nauczyles sie tych zdjec,ale jestes o polowe mlodszy odemnie,za malo tych zdjec ppodjedz do tych monastyrow,pozdrawiam Barbara muzykszymek1967 - 2011-12-18, 21:40 uuuu....jest niezle salonikiszymek1967 - 2011-12-18, 21:56
Zbigniew Muzyk napisał/a:
dostales odemnie piwo,udalo mi sie postawic piwo prawidlowo,mozesz sprawdzic od kogo jeszcze.Daruje ci te przepychanki za Albanie.A piwo za to ze dzielnie sie bronilkes na forum,i troche zrobiles zamiesznia,no i ze trak szybko nauczyles sie tych zdjec,ale jestes o polowe mlodszy odemnie,za malo tych zdjec ppodjedz do tych monastyrow,pozdrawiam Barbara muzyk
Bog zaplac Basiu,
co do albanii to pewnikiem nim do niej dojde to zacznie mnie się ona podobaćszymek1967 - 2011-12-18, 22:42 a ten motyw z podróży to juz wyspa levkada gdzie wylądowalismy nocą ;
rano po przebudzeniu stwierdzilismy ze jest tu piknie i warto kilka minut w tym nieludzkim pospiechu by nie zgubic sredniej przelotowej zlapac kilka promykow słonca ,zwlaszcza gdy w telefonie żona biadoli że zimno,że mokro,że nic się nie chce w kraju
ps. dodam ze na te wyspe pedzilismy przez całą szerokośc grecyji raz po raz będąc hamowani przez często rozmieszczone bramki poborowe z napisem halt
wqrza mnie taki sposob pobierania opłat jakby nie mogli zrobic biletu i pobierac kasiore przy zjezdzie z autostrady ( jednak grecy to barany)
kilka setek kilosow a bramek mylion dwieście ,kuń by się uśmiał silny - 2011-12-18, 23:06 super tylko nie moge wytrzymac ze tak sie spieszysz . tyle frajdy jak bys lecial samolotem na miejsce szymek1967 - 2011-12-18, 23:32
gazownik napisał/a:
super tylko nie moge wytrzymac ze tak sie spieszysz . tyle frajdy jak bys lecial samolotem na miejsce
jak mam sie nie spieszyc jak telewizornia i reszta mediow trąbią wszem i wobec ze kuniec swiata majowie zapowiadają a tyla jest do zobaczenia
trza wiec gnac na łeb na szyja ,byle szybciej,byle dalej,byle wiecej...
ps. moja przeszanowna żonka tysz tak godo : po co ty tak gnasz ? silny - 2011-12-18, 23:53 dobrze mowi , jeszcze sciere na ciebie powinna sobie uszykowac szymek1967 - 2011-12-19, 09:05 plywac sie dalo szymek1967 - 2011-12-19, 09:20 jedziem dalej z fotami ,szymek1967 - 2011-12-19, 09:25 ta wiocha byla nawet sympatiko,taka cicha,ludziska wszyskie w polu,można by zostac dluzej ,no ale czas goni,w koncu średnia przelotowa spada i czas naSkorpion - 2011-12-19, 09:30 Szymek fajniasta relacja szymek1967 - 2011-12-19, 09:58 a tera pare ujęć z kolejnej sympaticznej wichury o dżwięcznej nazwie vassiliki, to taki nadmorski mały ,przeuroczy porcik gdzie nawet q naszemu zdziwieniu spotkalismy polską dzionche ,ktora niby tam interesa robila pani ta zrobila sakramencki wytrzeszcz gdy nas zobaczyla tu o tej porze roku ,malo jej patrzałki z orbit nie wyszły mielismy z synkiem niezłą polewkę z niej jak juz doszla do siebie grzecznie nam powiedziala dokąd należy jechać by przeżywać uniesienia pozdrawiamy panią z vassiliki szymek1967 - 2011-12-19, 10:20 jeszcze pare ujęc: to jest na ten przykład malenka kapliczka prawosławne ktorych tu od groma i ciut,ciut przy drodze , są naprawde fajoskie, wejdzie do nich max 2i pół osoby po postnym piątku Barbara i Zbigniew Muzyk - 2011-12-19, 12:17 my 3 noce bylismy w Nidri ponizej Kalligoni.Vasiliki tez 1 noc,czekam na Porto Katsiki,winno byc zaraz,bylismy ta 27-29 marzec 2011,przegonil nas wiatr,no i brak wody,spalismy sami,w dzien przyjezdzaly 3-5 samochodow zrobic zdjecia .Barbaraszymek1967 - 2011-12-19, 12:33 porto katsiki, najpiekniejsza plaża w europie (tak powiadają); szalona jazda w dół ciągnącymi sie w nieskonczonosc wąskimi ,krętymi serpentynami a następnie strome zejscie schodami niemal pionowo w dół
my z kolei bylismy na plażyczce całkowicie sami ,zero ludożery,nawet ptaki omijały to miejsce szerokim łukiem a tak tam piknie ,spojrzcie sami szymek1967 - 2011-12-19, 12:47 idżmy dalej tym tropem Komplecik - 2011-12-19, 13:12 noooooooooo dobra nawet fajnie, ale w średnią przelotową 140 i tak nie wierzę, jeczcze andiego123 udobruchaj noooooooooo, troche nie ładnie uwiesiłeś się jego opowiadania i jechałeś za ostro, a ty szymku w Meczugorie byłeś ,katolik jesteś a to zobowiązuje ,tak czy nie.
jak będziesz szię czół jak czasami ,na pewno tego nikt nie zrobi, nie nie nie no coś ty ,żę zdjęcia za ostre ,kadr za ładny,
ale PANI BASIA Ciebie chwali nie będzie żle . szymek1967 - 2011-12-19, 13:18
Komplecik napisał/a:
:-/ noooooooooo dobra nawet fajnie, ale w średnią przelotową 140 i tak nie wierzę, jeczcze andiego123 udobruchaj noooooooooo, troche nie ładnie uwiesiłeś się jego opowiadania i jechałeś za ostro, a ty szymku w Meczugorie byłeś ,katolik jesteś a to zobowiązuje ,tak czy nie.
jak będziesz szię czół jak czasami ,na pewno tego nikt nie zrobi, nie nie nie no coś ty ,żę zdjęcia za ostre ,kadr za ładny,
ale PANI BASIA Ciebie chwali nie będzie żle .
a za co niby ja mam go za przeproszeniem udobruchać,e ?
ps.jako katolik to mogiem rzec ze wybaczam ,że się nie obrażam itp...
a byłem nie tylko w meczugorje bo i w fatimie na ten przykład, w la salette czy w lourdes bylem tysz na pieszej pielgrzymce w częstochowie gdzie prędkość przelotowa była duuuuzzzzooooo niższa
and 123 dawaj bracie :za co mam ci pifffko postawic bom zapomniałKomplecik - 2011-12-19, 13:29 za to żę w anda123 opowiadaniu czarne wizje nad albanią roztaczałeś mogłeś to zrobić u siebie i troszkę delikatniej ,ale widze że ciężko będzie, a następna pielgrzymka do Częstochowy dopiero w sierpniu(a ty uważasz że ładnie zrobiłeś) aaaaachaszymek1967 - 2011-12-19, 13:46 ach to o tę nieszczęsną albanie chodzi,tu jest pies pogrzebany
oki.
juz wspominałem ze nim ze swą relacyją dojdę do albanii to pewnikiem będzie mnie się już ona podobać ,o !
ps. and123 jest oczarowany tym krajem -jego prawo , jedno co mogę mu obiecać to to że wypiję za zdrowie i pomyślny rozwoj albańców bo to miłe ludzie szymek1967 - 2011-12-19, 15:20 fotek c.d.
na 80 metrowym klifie wybudowali latarnie ,wyżej już się nie dało
w tym wlasnie miejscu safona rzuciła się w morze po nieszczęśliwej miłości do faona ,ino wianek się po niej ostał
ponoc antyczne greki zrzucali z tego klifu skazancow a kto przeżył tę podróz został uniewinniony ; ja na takie widowisko niestety nie trafiłem Barbara i Zbigniew Muzyk - 2011-12-19, 17:30 z przyjemnoscia ogladam,bo do samej latarni na przyladku nie dotarlismy,ja jestem z tych strachliwych,po zjezdzie do Porto Katsiki,balam sie ze bedzie jeszcze bardziej karkolomny zjazd.Ale bylismy na gorze nad plaza,szlismy krzkami prosto do dtacji przekaznikowej,potem asfaltem w dol.Ogladalam zdjecia z albani,naprawde moglo ci sie nie podobadc.Latem dzien dlugi i naprawde piekne krajobrazy,i spokojne turkusowe plaze,a bunkry mozna nawet polubic.Moj maz Zbyszek,chodzil i ogladal w srodku te wielkie bunkry,np.przy plazy Bunec przed Saranda,szkoda ze nie byles na plazy Ksamil za Saranda razem z Bimem spedzilismy tam 2 uricze dni ale w sierpniu.Szkoda ze odwiedzsz tylko te znane sanktuaria.Polecam na przyszlosc Carvaca dela Cruz w Murcji,Monserrat niedaleko Barcelony,Barbara Muzykszymek1967 - 2011-12-19, 19:06
z przyjemnoscia ogladam,bo do samej latarni na przyladku nie dotarlismy,ja jestem z tych strachliwych,po zjezdzie do Porto Katsiki,balam sie ze bedzie jeszcze bardziej karkolomny zjazd.Ale bylismy na gorze nad plaza,szlismy krzkami prosto do dtacji przekaznikowej,potem asfaltem w dol.Ogladalam zdjecia z albani,naprawde moglo ci sie nie podobadc.Latem dzien dlugi i naprawde piekne krajobrazy,i spokojne turkusowe plaze,a bunkry mozna nawet polubic.Moj maz Zbyszek,chodzil i ogladal w srodku te wielkie bunkry,np.przy plazy Bunec przed Saranda,szkoda ze nie byles na plazy Ksamil za Saranda razem z Bimem spedzilismy tam 2 uricze dni ale w sierpniu.Szkoda ze odwiedzsz tylko te znane sanktuaria.Polecam na przyszlosc Carvaca dela Cruz w Murcji,Monserrat niedaleko Barcelony,Barbara Muzyk
do latarni droga to prawdziwy rajd monte carlo,bez dobrych hamulcow i zimnej krwi ani rusz jednak warto,widoki bezcenne,klif ponad 80m robi pierunujące wrażenie,do tego ta związana z nim historia plus głęboko pracująca wyobrażnia
ps. odwiedzam nie tylko te znane(czyt. komercyjne) miejsca sw.
latem na ten przyklad bylem w niesamowitym opactwie saint michael we francji albo też u sw.teresy(doktor kosciola) z lisieux ,zas wiosną w trudnodostępnym garabandall w gorach hiszpanii gdzie nie ma ani jednego sklepu,ani baru ,nawet straganu z dewocjonaliami tam to dopiero jest uczta dla ducha ( polecam z całego serca)
byłbym zapomnial o la salette wysoko w gorach francuskich gdzie droge zamykają już na początku listopada erikson - 2011-12-20, 07:01 fajne miejsca,masz namiary GPS na te plażyczki?szymek1967 - 2011-12-20, 09:12
erikson napisał/a:
fajne miejsca,masz namiary GPS na te plażyczki?
namiary gps
qrcze, jechalem tam w przeswiadczeniu ze na cos dobrego i fajowego sie natknę ,w ogole nie mając bladego pojęcia co przede mną na te plazyczke i inne mile miejsca dotarlem wiedziony slepym trafem z mapą w ręku a nawigejszyn to mnie tam nawet nie działał,o !
w ogole to pomylilem wyspy-jechalem na zakyntos ,trafilem na lefkade-noc była panie,ciemna noc szymek1967 - 2011-12-20, 09:26 jadziem dalej z fotami bo nudno erikson - 2011-12-20, 09:30 chodzi mi czy przypadkiem zapisałeś namiary GPS gdzie byłeś (przypuszczam ze posiadasz gps).szymek1967 - 2011-12-20, 09:39
erikson napisał/a:
chodzi mi czy przypadkiem zapisałeś namiary GPS gdzie byłeś (przypuszczam ze posiadasz gps).
gps nie dzialal tam,pokazywal glowne drogi w grecji ale zeby wyspe to juz mu sie nie chcialo operowalem atlasem samochodowym i z tego co pamietam to byla to wyspa o nazwie lefkada z najpiekniejsza jej czescią -plażą porto katsiki (mozesz ją zobaczyć i poczytać o niej w goglach)
silny - 2011-12-20, 10:55 jak jedzie 2 facetow to se tak mozna bez planu , nawet super bo gdzie staniesz to zaloga zniesie ale tak 2+ 2 i do tego te drugie 2 maluskie to by mi sie dostalo bo zonka moglaby miec inne zdanie szymek1967 - 2011-12-20, 11:41 dobra ,zapodaje dalej foty
wszelkie komentarze są zbędne, nie prowadzilem dziennika pokładowego,jak coś se przypomnę - skomentuję
poza tym nie bedę was zanudzał eksponatami,od tego są encyklopedie ,o !szymek1967 - 2011-12-20, 12:05
gazownik napisał/a:
jak jedzie 2 facetow to se tak mozna bez planu , nawet super bo gdzie staniesz to zaloga zniesie ale tak 2+ 2 i do tego te drugie 2 maluskie to by mi sie dostalo bo zonka moglaby miec inne zdanie
no pewnie ze tak
gdy jadę z żonką nie ma wyścigow,nie ma spania po krzaczorach,nie ma ...itd,itd...
za to jest sielska,rodzinna atmosfera
ps. mam tu niezły "ubaw" gdy chodzi o żonkę ,proszę ino spojrzeć
darboch - 2011-12-20, 12:23 Kórt i Albin: Samica nosorożca szymek1967 - 2011-12-20, 14:06 gdzie to ja dalej pociskałem
aaaa...
nastąpiła nagła zmiana planow,po obaczeniu tak piknej wysepki jaką jest wlasnie lefkada odechciało nam sie zwiedzac kolejną - zakynthos,zwlaszcza ze pora roku zapowiadała sen zimowy żółwi ktory to chcielismy odwiedzić w rezerwacie ( co tam,żółwie żyją kilkaset lat więc bedzie jeszcze okazja je odwiedzic pod warunkiem że proroki odroczą kolejny raz datę konca swiata )
udalismy się więc do mitycznej olimpii by liznąć w końcu antycznej grecyji
ps. kilka fotosów z tej podróży proszę :szymek1967 - 2011-12-20, 14:16 pewnie widzieliscie wielu bogow w grecyji
ale ten to jest dopiero bog, bog prędkosci ,wiekszy i potężniejszy od samego zeusa szymek1967 - 2011-12-20, 15:29 c.d. ilimpii
w tym muzeum doznalismy upokorzenia po raz pierwszy,otoz mimo wyrażnego zakazu robienia fot postanowilem zlamac ten zakaz i strugnąć wariata że go nie zauważyłem
pierwsze ostrzeżenie bylo w miare grzeczne ale stanowcze ,przy drugim doszło do próby zabrania aparatu
ale się nie dałem , co to za maniery by jedynym w tym dniu turystom zabierać karte z aparatu?
napisalem po raz pierwszy gdyż póżniej w muzeum na akropolu dokładnie taka sama historia powtórzyła się normalnie no..:mrgreen:
manier to łone (te greki) nie majom ,o ! bronią tych swoich eksponatow jak unijnych dotacji martini44 - 2011-12-20, 15:45 Szymku fajna wyprawa, przygoda.... ale czy osiągnąłeś cel..... założony w dniu wyjazdu?? Splotłeś dłonie i w pokorze pochyliłeś twarz ??szymek1967 - 2011-12-20, 15:53
martini44 napisał/a:
Szymku fajna wyprawa, przygoda.... ale czy osiągnąłeś cel..... założony w dniu wyjazdu?? Splotłeś dłonie i w pokorze pochyliłeś twarz ??
przeca pisalem cel był jeden:
sprawdzic czy telewizornia pod szyldem tvn i spółka wciskając nam kit o rewolcie w atenach łże jak pies
reszta była spontaniczna
ps. natchnieniem było spotkanie beskidniakow " zryty czereb" gdzie gaworzylismy przy ognisku o refleksjach z podrózy (w tym do aten)martini44 - 2011-12-20, 16:01 więc puste słowa Twe dnia 27.11.2011 na moim PW zagościły ...... a tak bardzo Ci zaufałem, tak bardzo wierzyłem, tak bardzo się zawiodłem..... szymek1967 - 2011-12-20, 16:03
martini44 napisał/a:
więc puste słowa Twe dnia 27.11.2011 na moim PW zagościły ...... a tak bardzo Ci zaufałem, tak bardzo wierzyłem, tak bardzo się zawiodłem.....
ale ło co kaman ?
moglbys mnie oswiecic ? bedzie nam łatwiej martini44 - 2011-12-20, 16:12 masz na PW to co mi napisałeś ..... życze Ci szczęścia i Wesołych Swiąt.... już nic więcej niemam Ci do powiedzenia ....... szymek1967 - 2011-12-20, 16:20 matini wybacz ,zupelnie wylecialo mi z głowy ze to o ciebie chodzi
oczywiscie ze pamietalem,powiem wiecej: pamietam nadal i włączyłem małą agatkę do codziennej,rodzinnej modlitwy gleboko wierząc że wkrotce bedzie dobrze
pozdrawiam i cierpliwosci , szymek1967 - 2011-12-20, 22:58 i jadymy dali:
gdzies po drodze do aten szymek1967 - 2011-12-21, 08:58 i jeszcze jednosilny - 2011-12-21, 09:16 w tym muzeum to mam nadzieje ze miales na koszulce napisane "poland" i jakas zeby wiedzieli w jakim kraju jest taka kultura szymek1967 - 2011-12-21, 09:37
gazownik napisał/a:
w tym muzeum to mam nadzieje ze miales na koszulce napisane "poland" i jakas zeby wiedzieli w jakim kraju jest taka kultura
co mnie tam kultura -fotki trza miec coby potomnym pokazywać
ps. gdyby nie łone to zarzucilbys mnie tu manipulacje a tak prosze szymek1967 - 2011-12-21, 15:17 i c.d.szymek1967 - 2011-12-21, 15:52 ...szymek1967 - 2011-12-21, 16:31 Barbara i Zbigniew Muzyk - 2011-12-21, 19:35 Kogo interesuja turkusowe plaze na Levdadzie to wyspa ta lezy ponizej Prevezy,wjezdza sie na nia mostem.Mam GPS n a Nidri N38 42 52 41 E20 42 55 90,Vasiliki N 38 43 22 29 E20 41 24 75,potem po drodze Porto Katsyki,najbardziej znana plaza,jak napiszesz GPS cie doprowadzi,spalismy 2 dni nie wiem dlaczego nie ma zapisanych koordynatow.Latem jest tam sporo ludzi,ale parking duzy.Namiary mozna sprawdzic na relacji and123,Albania byl tam tez w marcu. Szymku teraz potrasie widac ze twoja trasa jest nieplanowana,jadac z Salonik trzebabylo do Aten,potem zat.Koryncka do Levkady i juz powrot Igumenista,Albania,Zazdroszcze ci ,tego fachmana od zdjec,ale ze twoj mlody nie umie?Barbara,ps,Pozdrawiam moja Halinke z ul.Powstancow W-wy 21 oczywiscie w Z.Gszymek1967 - 2011-12-21, 19:42
Kogo interesuja turkusowe plaze na Levdadzie to wyspa ta lezy ponizej Prevezy,wjezdza sie na nia mostem.Mam GPS n a Nidri N38 42 52 41 E20 42 55 90,Vasiliki N 38 43 22 29 E20 41 24 75,potem po drodze Porto Katsyki,najbardziej znana plaza,jak napiszesz GPS cie doprowadzi,spalismy 2 dni nie wiem dlaczego nie ma zapisanych koordynatow.Latem jest tam sporo ludzi,ale parking duzy.Namiary mozna sprawdzic na relacji and123,Albania byl tam tez w marcu. Szymku teraz potrasie widac ze twoja trasa jest nieplanowana,jadac z Salonik trzebabylo do Aten,potem zat.Koryncka do Levkady i juz powrot Igumenista,Albania,Zazdroszcze ci ,tego fachmana od zdjec,ale ze twoj mlody nie umie?Barbara,ps,Pozdrawiam moja Halinke z ul.Powstancow W-wy 21 oczywiscie w Z.G
hi,hi
ależ barbaro,planuje się budżet nie podróże
bylem w atenach cale 2 dni ,spoko,bylem takze na lefkadzie-zdjątka wkleilem z pieknej porto katsyki jak i z latarni morskiej,bylem takze w ingumenitsie skąd mialem zamiar plynąć promem do aten lecz go nie było wówczas jechalem na zakynthos ,tysz o tym pisalem przesledz fotki a zalapiesz gdzie mnie oczka niosly,fakt-faktem jechalem pelnym spontanem ,bez planowania i fajnie było ,tak po prostu lubię ,lubie byc zaskakiwany a nie oczekiwać na coś co wczesniej sobie ustalilem ( oczekiwac lubie na prezenta) MILUŚ - 2011-12-21, 20:26
szymek1967 napisał/a:
......planuje się budżet nie podróże
.......... jechalem pelnym spontanem ,bez planowania i fajnie było ,tak po prostu lubię ,lubie byc zaskakiwany a nie oczekiwać na coś co wczesniej sobie ustalilem .............
W takim kamperowaniu jest rzeczy sedno.............. szymek1967 - 2011-12-22, 09:24 a ja sobie wkleje dalsze fotosy,o !
z tego pireusu to se my pomknęli na akropola
ciekawą rzeczą jest fakt ze kotwiczylismy bezposrednio u jego stóp ,na parkingu luksusowej restauracji co znacznie ułatwiło nam pobyt w tymze miejscu
ps. w sezonie bylby to cud szymek1967 - 2011-12-22, 09:34 fajową mielismy temperature bo ok.20 st wiec ciepelko ale bez upałów
szwendając się po kamiennych ruinach akropolu zastanawialem sie jak to musi tu byc ciekawie w srodku lata ,tak kiedy przysmali ze 35-albo i 40 stopni szymek1967 - 2011-12-22, 13:41 chodzimy dalej po akropolu, ichnich bogow ni widu ni słychu a jak juz odnależlismy atenę to bez łba,o ! vincent - 2011-12-22, 15:47 Mega wyprawa prawdziwy męski spontan
Ja na taki wypad muszę zaczekać jeszcze z 15lat aż chłopaki mi podrosną
Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy.
vincent.szymek1967 - 2011-12-23, 10:32 szymek1967 - 2011-12-23, 11:08 a teraz cos o zamieszkach w atenach:
niedzielne przedpołudnie ,zaraz po wyjsciu z kościoła zauważyłem że przed ichnym parlamentem szykuje się jakaś zorganizowana akcyja
mysle sobie - mam ich w koncu,będzie dym ,jednak tvn nie kłamie,właśnie się szykują ino nie pasowały mnie stroje, jakieś takie zbyt galowe jak na wojnę , no ale może greki tak mają szymek1967 - 2011-12-23, 11:15 ruszyla armia zbawienia wyzwolic biednych grekow spod panowania niewdzięcznej unii ktora za wszelką cenę stara się zasypać ten kraj mlekiem i miodem płynący nic nie wartymi ojro szymek1967 - 2011-12-23, 13:34
wole akropola niż tę nieludzką wojnę na ulicach aten szymek1967 - 2011-12-24, 14:13 łostatnie spojrzenie na akropol i wio obadać co się ostało po najważniejszej bitwie, pierwszej wielkiej inwazji perskiej która miała miejsce w roku 490 p.n.e.
cel- wschodnia attyka i sławny maratonszymek1967 - 2011-12-27, 12:43 tym maratonem to bylismy z lekka rozczarowani, liczylismy ze cos procz kopca i postumentu glorii i chwały natrafimy na coś do obaczenia a tu wielka lypa
jakieś muzea z artefaktami znajdujące sie w pobliżu zamknieto na cztery spusty
ruszyliśmy więc dalej :
cel - kalambaka i jej niesamowite monastyry-meteory ( cuś piknego )
nie muszę ich opisywać gdyż każdy kto był w grecji widział ten cud i jedną z największych atrakcji grecji (kto nie widział niechaj żałuje )
ps. nam zatkao kakao szymek1967 - 2011-12-28, 10:40 z sześciu monastyrow zwiedzilismy cztery
jeden zamknieto z powodu awarii wyciągu ktorym mozna sie do niego dostać,drugi nieczynny w poniedziałki ( nie lubię poniedziałku )
ps. jednak te ktore byly dostepne wynagrodzily nam wszystko, to była prawdziwa uczta dla oczu i dla ducha szymek1967 - 2011-12-28, 12:16 po ilosci uwag widze ze zainteresowanie przełokrutne moją spontaniczną podróżą więc kroczę dalej szymek1967 - 2011-12-28, 12:33 szymek1967 - 2011-12-28, 15:56 a wkleje jeszcze kilka fotek z tych meteorow ,a co !
szymek1967 - 2011-12-28, 16:16 ale tam piknie co ?
pewnie już wszyscyście tam byli cwaniaczki
ps. ale nic wkleje jeszcze cosik by se przypomnieć WINNICZKI - 2011-12-28, 17:47
szymek1967 napisał/a:
pewnie już wszyscyście tam byli cwaniaczki
Pewnie ,że byliśmy,unia czekała tylko na Ciebie i teraz spokojnie może się rozpaść,i oczywiście podnieść ceny ropy do 10 zł/litr. Po co komu ropa jak wszystko mamy zwiedzone. MILUŚ - 2011-12-28, 18:33
WINNICZKI napisał/a:
.........Pewnie ,że byliśmy,unia czekała tylko na Ciebie i teraz spokojnie może się rozpaść,i oczywiście podnieść ceny ropy do 10 zł/litr. Po co komu ropa jak wszystko mamy zwiedzone.
szymek1967 - 2011-12-28, 19:40
MILUS napisał/a:
WINNICZKI napisał/a:
.........Pewnie ,że byliśmy,unia czekała tylko na Ciebie i teraz spokojnie może się rozpaść,i oczywiście podnieść ceny ropy do 10 zł/litr. Po co komu ropa jak wszystko mamy zwiedzone.
czylie ze co ? ze ja gasiłem światło,e ?
artanek - 2011-12-28, 21:31 Mam już troche lat na karku i nie jedna wojne na tym swiecie przeżyłem i kryzysów co nie miara.Był już taki kryzys ze ludzie forse mieli a paliwa nie bylo gdzie kupic W takim kryzysie zwiedzałem Polske i jakos ją objechałem tak jak i inni POLACY.Nie tak dawno mielismy kilku takich co kurki chciało zakręcic .Wiadomo jak szybko skonczyli a ropa płyneła dalej.Ja tam spokojnie już robie plan na następny rok aby zwiedzic pare krajówa że jestem na emeryturze to tym razem po podrużuje bez zawijania do portu macieżystego.Z robie sobie jedną większą i już odbije sobie na paliwie .Bo ciągłe wyjazdy kilka razy do kraju i znów wyjazd po prostu sie nie opłaca takim wolnym ptaszką jak ja,Na początek zwiedze sobie Albanie .Posiedze tam z miesiąc a puzniej pomysle gdzie dalej.Może troche po raz którys Grecje ale tylko dla odpoczynku bo tam juz prawie wszystko widziale,Nawet pieszo zwiedziłem szczyt góry Olimp bądz co bądz siedzibe Zeusa.Twoje fotki są fajne chodz naprawde wielu kamperowców jechało już tym szlakie,szymek1967 - 2011-12-28, 21:44 z pewnością tak,wielu juz jechało tym szlakiem jednak nigdy w grudniu,o !
ps. albania ,hmn...
polecam
artanek - 2011-12-28, 22:09
szymek1967 napisał/a:
z pewnością tak,wielu juz jechało tym szlakiem jednak nigdy w grudniu,o !
ps. albania ,hmn...
polecam
Byli i tacy co to robilli w grudniu.Dla nie których sezon trwa cały rok a napisze więcej własnie przez zime zwiedzają południe Europy aby zimy w kraju nie zaliczac.szymek1967 - 2011-12-29, 09:27 no tak , to świetny pomysl
ja juz zacząłem mysleć gdzie by tu jeszcze wyskoczyc i podgrzać dupkie
ps. może jakieś sugestie doswiadczonych kolegow,e ?szymek1967 - 2011-12-29, 11:42 no to ja dalej jadę
kierunek albania monte carlo
ps. na granicy miły albanski policjant odradzil nam nocleg po stronie albanskiej - jego sugestie potraktowalismy b.poważnie gdyż żal byloby wracać do doma pociągiem
ruszamy więc rano w deszczu i wystrachani co też podróż ta nam przyniesie szymek1967 - 2011-12-29, 13:14 nie jest żle ,jadymy dalej przez te albanije
ps. czas na stolice
ps2. kruca bomba ,chcialem wyslac kartki z tego piknego miejsca jednak nigdzie ich dostac nie szlo ,nawet poczta zrobiła wytrzeszcz gdym je zaządał Komplecik - 2011-12-29, 13:38 zmieniam: dawaj zdjęcia bo te widziałem u and123szymek1967 - 2011-12-30, 09:56 daję zdjęcia :Barbara i Zbigniew Muzyk - 2012-01-01, 00:17 No zdjecia z meteorow naprawde ladne,nasz glupi jas takich nie robi,ale nam nasze wystarczaja,Barbaraszymek1967 - 2014-10-24, 12:38 taka fajowa wyprawa była a jednak niedokonczona
było dalej monte negro i jeszcze kilka ciekawych miejsc
ech...
jak to mawiał klasyk o prawdziwych mężczyznach? artanek - 2014-10-24, 17:50
szymek1967 napisał/a:
taka fajowa wyprawa była a jednak niedokonczona
było dalej monte negro i jeszcze kilka ciekawych miejsc
ech...
jak to mawiał klasyk o prawdziwych mężczyznach?
Szymek pisze sie Montenegro -nie monte negro. Nazwa geograficzna . To w rewanżu z relacji z mojej relacjiw której zauważyłeś tylko bład ortograficzny .Od tego dnia z żadnej podróży już nigdy nie napisze na tym forum żadnej relacji z podróży Jak masz honor to zrób to samo . A było ich kilka i to z wielu miejc .Błędów popełniasz wiele-ortograficznych , stylistycznych ale dla mnie to małe piwo .Jednak jak krytykujesz i wymagasz od innychy to popatrz w lustro.To ja Szymek .Mnie wolno inni to analfabeci.Ale na pocieszenie dam ci fotki bez komentarza z podróży które chciałem opisac i zamieścic fotki a nigdy tego od twojego asurdalnego wpisu nie zrobiłem.To tylko pare fotek z nie wszystkich panstw i miejsć w których bylismy ale nigdy już relacji z nich nie będzie.szymek1967 - 2014-10-24, 20:33 trudno artanek,jakos bedę musial z tym zyc choc przyznam ze bedzie ciężko
ps.
trudno artanek,jakos bedę musial z tym zyc choc przyznam ze bedzie ciężko
ps.
fajniusiego masz pisiaka
Jako że jestem Katolik odpuszczam ci te przewinienie ale na drugi raż zważ że nie każdy jest geniuszem .Nawet SŁOWACKI,MICKEWICZ I WYSPIANSKI oraz wielu innych geniuszy piura popełniali błedy ortograficzne poprawiane puzniej przez wydawców.szymek1967 - 2014-10-24, 22:14 Bog
artanek napisał/a:
Jako że jestem Katolik odpuszczam ci te przewinienie ale na drugi raż zważ że nie każdy jest geniuszem .Nawet SŁOWACKI,MICKEWICZ I WYSPIANSKI oraz wielu innych geniuszy piura popełniali błedy ortograficzne poprawiane puzniej przez wydawców.
Bogu Chwała
ps. to odpusc jeszcze troche i pisz relacje Tadeusz - 2014-10-25, 11:29
artanek napisał/a:
Szymek pisze sie Montenegro -nie monte negro. Nazwa geograficzna . To w rewanżu z relacji z mojej relacjiw której zauważyłeś tylko bład ortograficzny .Od tego dnia z żadnej podróży już nigdy nie napisze na tym forum żadnej relacji z podróży Jak masz honor to zrób to samo . A było ich kilka i to z wielu miejc .Błędów popełniasz wiele-ortograficznych , stylistycznych ale dla mnie to małe piwo .Jednak jak krytykujesz i wymagasz od innychy to popatrz w lustro.To ja Szymek .Mnie wolno inni to analfabeci.Ale na pocieszenie dam ci fotki bez komentarza z podróży które chciałem opisac i zamieścic fotki a nigdy tego od twojego asurdalnego wpisu nie zrobiłem.To tylko pare fotek z nie wszystkich panstw i miejsć w których bylismy ale nigdy już relacji z nich nie będzie.
Artanku, czy z powodu zachowań szymka jest sens karać wszystkich Kolegów z forum?
Czekamy na Twoje relacje i prosimy o nie.
Szymka możesz ukarać inaczej. szymek1967 - 2014-10-25, 16:34 tadziu,
artanek napisał ze jako katolik i dobry człek przebacza mnie wszytkie przewinienia
i tego sie 3majmy
a ze karac społecznosc kamperowa za jednego wyrzutka jest rzeczą niedorzeczną i wielce niesprawiedliwą to inna sprawa
wierze głeboko iż nasz kolega wie to doskonale i juz wkrótce zamiesci na forum swoja relację z grzybobrania łechcąc nasze zmysły widokiem pieknych dzikich lasów i jeszcze piękniejszych brązowych kapeluszy Tadeusz - 2014-10-25, 17:09 artanek - 2014-10-25, 18:57
Tadeusz napisał/a:
artanek napisał/a:
Szymek pisze sie Montenegro -nie monte negro. Nazwa geograficzna . To w rewanżu z relacji z mojej relacjiw której zauważyłeś tylko bład ortograficzny .Od tego dnia z żadnej podróży już nigdy nie napisze na tym forum żadnej relacji z podróży Jak masz honor to zrób to samo . A było ich kilka i to z wielu miejc .Błędów popełniasz wiele-ortograficznych , stylistycznych ale dla mnie to małe piwo .Jednak jak krytykujesz i wymagasz od innychy to popatrz w lustro.To ja Szymek .Mnie wolno inni to analfabeci.Ale na pocieszenie dam ci fotki bez komentarza z podróży które chciałem opisac i zamieścic fotki a nigdy tego od twojego asurdalnego wpisu nie zrobiłem.To tylko pare fotek z nie wszystkich panstw i miejsć w których bylismy ale nigdy już relacji z nich nie będzie.
Artanku, czy z powodu zachowań szymka jest sens karać wszystkich Kolegów z forum?
Czekamy na Twoje relacje i prosimy o nie.
Szymka możesz ukarać inaczej.
Nigdy nie zmieniam zdania bo gdybym to zrobił stracił bym szacunek sam do siebie .Notatki z podrózy podarte i na smietniku .I tak niech zostanie .Nigdy nawet na mysl mi nie przyszło żeby kogoś karac bo w sumie ukarałem sam siebie .Jest jeszcze coś takiego że ma sie uczucie i zadaje pytanie - po co ,na co i po jakie licho kiedy zawsze znajdzie sie ktoś co po prostu zepsuje ci cała zabawe.szymek1967 - 2014-10-25, 19:29 nie bądz forumowym masochistą artanek
nie daj sie prosić
dawaj relacje z tegorocznego grzybobrania
wieść gminna niesie ze jestes liderem w te klocki
ps. szacunek rzecz nabyta -raz sie go traci drugim razem zyskuje ,
zwłaszcza do samego siebie,o !
martini44 - 2014-10-26, 17:26 szymku znam artanka i wiem że jak coś postanowi to idzie po trupach do celu.... artanek jest Twardym śląskim chopem i wątpie aby zmienił zdanie !!!!!!!!!!!szymek1967 - 2014-10-26, 18:20 e tam...
ja tez znam takich twardzieli którzy ostatecznie ulegli namowom i sugestiom przyjacioł
z pewnoscia gdy artanek bedzie miał ciekawa foto-relacje to umiesci ja na forum
a błędy coz...
nie popełnia ich ten kto nic nie robi,o !
ps. mnie forumowy brat nieustannie strofuje iz wale byki jak ta lala pisząc wszystko
z małej litery i co ? i wcale sie na niego nie obrazam a wrecz dziękuje ze z uwaga czyta moje posty
artanek wie ze publicznie go nie pietnowałem a tylko raz na priva posłałem przyjacielską uwagę
osobiscie czekam na relacje z grzybobrania kol. artanek szymek1967 - 2014-10-26, 18:22 e tam...
ja tez znam takich twardzieli którzy ostatecznie ulegli namowom i sugestiom przyjacioł
z pewnoscia gdy artanek bedzie miał ciekawa foto-relacje to umiesci ja na forum
a błędy coz...
nie popełnia ich ten kto nic nie robi,o !
ps. mnie forumowy brat nieustannie strofuje iz wale byki jak ta lala pisząc wszystko
z małej litery i co ? i wcale sie na niego nie obrazam a wrecz jestem mu wdzieczny ze z uwaga czyta moje posty
artanek wie ze publicznie go nie pietnowałem a tylko raz na priva posłałem przyjacielską uwagę
osobiscie czekam na relacje z grzybobrania kol. artanek martini44 - 2014-10-26, 18:40 oboje macie podobne charaktery ale podejscie do życia troszke inne (wydaje mi się że wynika to z charakteru wykonywanej pracy )..... jeśli chodzi o grzyby i podróże to Artanek naprawdę jest przodowym z mojego punktu widzenia ....Rawic - 2014-10-26, 21:34
szymek1967 napisał/a:
wcale sie na niego nie obrazam
szymek1967 napisał/a:
wcale sie na niego nie obrazam
Szymku, czy prawda wielokrotnie powtarzana staje się kłamstwem, bo kłamstwo wielokrotnie powtarzane staje się ponoć prawdą