Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Mapy, e-mapy, przewodniki foldery - Przewodnik po miejscach postojowych

TOMMAR - 2007-09-27, 08:55
Temat postu: Przewodnik po miejscach postojowych
mój wczorajszy zakup http://www.adac-verlag-gm...isbn=3899054024
Kupiłem po południu i do późnej nocy nie mogłęm sie oderwać. Omówione 2800 miejsc postojowych (zarówno płatnych jak i darmowych) w Nimczech, Danii, Francji, Włoszech, Węgrzech, Belgii, Holandii, Austrii i Szwajcarii. Pełne opisy, wyposażenie miejsc, opis okolicy.
Sczerze polecam

paf - 2007-09-27, 08:58

TOMMAR, a czy dla osób nie "szprechających" ten przewodnik ma jakąś wartość? czy jest to przedstawione w taki sposb że nie znając dokładnie języka łatwo da się znaleźć daną lokalizację na mapie i popatrzeć na ceny, wyposażenie (ikonki) itp
może daj jeden dwa skany poglądowe

TOMMAR - 2007-09-27, 09:04

jak najbardziej tak, jest to przedstawione w formie ikonek i piktogramów, sa dokłądne adresy wiec na miary na nawigacje też sa możliwe.
za chwile zrobie fotkę jednej strony i dołacze

eeik - 2007-09-27, 09:14

A gdzie zakupiłeś ???
OMEGA - 2007-09-27, 09:18

eeik napisał/a:
A gdzie zakupiłeś ???

Eeik , jak popatrzysz na miejsce zamieszkania to widać że za "miedzą "
to tak jak ty do Ostrawy a może jeszcze bliżej.

TOMMAR - 2007-09-27, 09:25

Obiecane fotki, nie mam niestety teraz dostepu do skanera, jesli nie bedą zadowalające, po południu zeskanuje w domu przetłumacze też znaczenie piktogramów
eeik - 2007-09-27, 09:27

No tak , myślałam, że może w Polsce .

Będę musiała tez nabyc takowy przewodnik :) ).

TOMMAR - 2007-09-27, 09:29

chyba bliżej niż do Ostrawy. Kupiłem w punkcie ADAC u nas w Goerlitz. mają jeszcze sporo innych wydawnictw dot karawaningu.
http://www.adac-verlag-gmbh.de/buecher/

paf - 2007-09-27, 09:32

TOMMAR, fotki OK - no to faktycznie fajna sprawa ;)
tatkog - 2007-09-27, 09:41

TOMMAR napisał/a:
u nas w Goerlitz
:chytry
TOMMAR - 2007-09-27, 09:44

tatkog, oj tak mi sie napisało:) ale fakt ze mam tuż tuż
tatkog - 2007-09-27, 09:46

Ale ze mn9e narodowiec wyszedł :haha: .
Marek - 2007-09-27, 11:16

Ja sprowadziłem ten przewodnik za zaliczeniem pocztowym z Firmy Bońkowscy. Mogę dodać ,że sie sprawdził korzystałem z 4 miejsc postojowych. Dla mnie brakuje koordynat dla GPS , ale myślę ,że to w nastepnych wydaniach.
TOMMAR - 2007-09-27, 11:51

ja trafiłem na niego na stronie ADAC, a że mieszkam na granicy, mogłem przjżeć go i kupić osobiście.
eler1 - 2007-09-27, 15:46

TOMMAR napisał/a:
Omówione 2800 miejsc postojowych (zarówno płatnych jak i darmowych) w Nimczech, Danii, Francji, Włoszech, Węgrzech, Belgii, Holandii, Austrii i Szwajcarii. Pełne opisy, wyposażenie miejsc, opis okolicy.
Szczerze polecam
mam coś podobnego i prawdę mówiąc leży tylko w kamperze i ani razu z niego nie skorzystałem forma poi do loli mi bardziej odpowiada jest znacznie szybsza.
ps.nie podróżuję do konkretnego celu więc mi się to nie przydaje :bajer

andreas p - 2008-08-30, 18:11
Temat postu: place noclegowe
Ten katalog jest BD ma adresy to wystarczy do nawigacji.Ja uzywam od 9 lat takich informatorow i sa naprawde bd.Zawsze spie tam gdzie taniej i pieski dozwolone.Pozdrawiam
Pawcio - 2008-11-11, 18:44

Na targach w Poznaniu udało nam się nabyć przewodnik po kempingach europy. Wyruszając w nieznane awarynie takowy warto posiadać :spoko .
wbobowski - 2008-11-12, 21:52

Mam taki sam. Układ jest trochę skomplikowany, ale da się korzystać.
KOCZORKA - 2008-11-13, 01:18

W firmie Elcamp kupiliśmy katalog z kempingami w Europie.
Polecam :bigok wyszukuje się wprost genialnie i opisy (piktogramy) bardzo czytelne.
Katalog w j. niemieckim (nie znam :-/ ) a wogóle to nie przeszkadza. :-D
Pozdrówka. :spoko :spoko

KOCZOR - 2008-11-13, 01:28

Ale ja znam :haha: :haha: :haha: (choć tylko ociupinkę) :haha: :haha: :haha:
KOCZORKA - 2008-11-13, 20:40

maluch napisał/a:
Z tyłu jest legenda po polsku .
:gwm

Ano jest. :wyszczerzony:
Maluch nie bij tak tą głową o mur. Moczyć nogę w gorących źródłach mały problem, ale główkę gorzej. :haha: :haha: :haha: :haha:
Pozdróweczka. Przepraszamy, ale musieliśmy wyjechać wcześniej (moje chłopisko jakieś takie chorowite. Chyba za mało wypił. :pifko2 :pifko2 ).
Było super. :bigok Dziękujemy. :bukiet: :bukiet: :bukiet:

BiG Team - 2008-11-13, 22:57

maluch napisał/a:
Z tyłu jest legenda po polsku .
:gwm

o Wandzie co nie chciala niemca :haha: :haha: :haha:

stefan - 2008-11-13, 23:04

Witam!
Cytat:
o Wandzie co nie chciala niemca
-to inna bajka byla.Wracajac jednak do tematu zapytam czy moze ktos ma "wrzucone" do GPS-a Stellplaetze?Jak wyglada sprawa z takimi miejscami w Hiszpani? :ok Pozdrawiam.Stefan.
medard - 2008-11-13, 23:22

no nie moge uwierzyc ile ja jestem do tylu :( ((
musze troszke sie sprzezyc zebym zaliczyl choc kilka kampingow :(

stefan - 2008-11-14, 00:46

Witam!
medard napisał/a:
musze troszke sie sprzezyc zebym zaliczyl choc kilka kampingow
-dla mnie to zadna atrakcja.Gdzies jednak wode itp. trzeba zmienic. :ok Pozdrawiam.Stefan.
KOCZORKA - 2008-11-14, 18:47

stefan napisał/a:
-dla mnie to zadna atrakcja.Gdzies jednak wode itp. trzeba zmienic. :ok Pozdrawiam.Stefan.

A co wolisz Stefan w domu siedzieć :?: Ja tam wolę na super kempingu. :szeroki_usmiech
Jeśli chodzi o wodę możesz ją zmieniać w wannie. :haha: :haha:
Wodę też wolę na kempingu bo mają kapitalne baseny. :bigok

martes - 2008-11-14, 19:01

Nadal będę polecał www.camperpark.pl jest tam dużo miejsc ... pewnie wymagają weryfikacji ale już są ... mam je wgrane na GPS i łatwo można używać
wbobowski - 2008-11-14, 19:08

martes napisał/a:
Nadal będę polecał www.camperpark.pl jest tam dużo miejsc ... pewnie wymagają weryfikacji ale już są ... mam je wgrane na GPS i łatwo można używać

Marcinku wszystkie masz wgrane? Jak to się robi, mam nadzieję, że nie każdy osobno.

KOCZORKA - 2008-11-14, 19:14

martes napisał/a:
Nadal będę polecał www.camperpark.pl jest tam dużo miejsc .

Martes masz rację, na Polskę super, a masz może na Europę. :gwm

Aulos - 2008-11-14, 19:19

Koczorki napisał/a:
Martes masz rację, na Polskę super, a masz może na Europę

Ale przecież na dole strony możesz wybrać kraj :roll:

martes - 2008-11-14, 19:27

Aulos tak jak piszesz ..... jest prawie cała europa :bigok
martes - 2008-11-14, 19:34

Włodziu Sas mi wgrał i mam :lol: On jest ekspert...
Pytania i wszelkie instrukcje i odpowiedzi udziela Sas ...

Tadeusz - 2008-11-14, 19:53

martes napisał/a:
. jest prawie cała europa

Owszem. Jest. Podróżując po Danii korzystaliśmy z banku www.camperpark.pl i sami zbieraliśmy dane aby dołożyć się do tego banku danych.
Mamy kilka fajnych miejsc w Danii i Niemczech. Niestety próby wpisania nie udały się.
Przekażę je w dobre ręce. :-D

martes - 2008-11-14, 20:32

Tadziańku..... pomożecie ? pomożemyyy... :mrgreen:
KOCZORKA - 2008-11-14, 21:13

Aulos napisał/a:
Ale przecież na dole strony możesz wybrać kraj :roll:

Aulos ja lubię :halo: :halo: :halo: chociaż nie koniecznie się na tym znam.

Rafał jak przeczytał mojego posta to :hihi: :hihi:

Pozdrówka chłopaki. :spoko :spoko :spoko

Romek - 2009-02-19, 17:05
Temat postu: Parkingi i miejsca postojowe tzw. stellplatze
Bardzo interesująca strona tutaj zawierająca koordynaty miejsc postojowych i parkingów na terenie całej Europy.
Opcja Download pozwala uzupełnić punktami POI nawigację np. TOM TOM i GARMIN
Przypadkowo zainstalowałem w Goole Earth miejsca parkingowe w Niemczech .

eler1 - 2009-02-19, 17:56

patrząc to nic innego jak CamperPark nawet na Polskich miejscach na początku jest CP - więc po co nam ta stronka jak mamy www.camperpark.pl

ps.cudze chwalimy a swojego nie znamy - bravo Sas i Martes :)

jacol - 2009-02-23, 17:01

eler1 napisał/a:
patrząc to nic innego jak CamperPark nawet na Polskich miejscach na początku jest CP - więc po co nam ta stronka jak mamy www.camperpark.pl

ps.cudze chwalimy a swojego nie znamy - bravo Sas i Martes :)

Próbuję otworzyć, ale program antywirusowy wykrywa za każdym razem wirusa :box

eler1 - 2009-02-23, 20:54

no jest jakiś wirus zaraz dzwonię do sasa :zastrzelic
sasquatch - 2009-02-24, 00:32

Romek napisał/a:
Bardzo interesująca strona tutaj zawierająca koordynaty miejsc postojowych i parkingów na terenie całej Europy.
Opcja Download pozwala uzupełnić punktami POI nawigację np. TOM TOM i GARMIN
Przypadkowo zainstalowałem w Goole Earth miejsca parkingowe w Niemczech .

A to jest dowód na to, że dane są ze strony www.camperpark.pl - miejsce martesa już nie istnieje w naszej bazie a tam istnieje. Martesa miejsce istniało tylko w camperparkach.

Swego czasu była dyskusja - czy ja mogę wykorzystać dane z internetu i jeśli jakaś firma się do mnie zgłosi to będę miał kłopoty. Czy to w drugą stronę też działa? Czy ONI z tej strony mogą mieć kłopoty z prawem? :shock:

A nad wirusem pracuję - nie jest to wirus tylko tak Avast go wykrywa. W Avascie znają sprawę i już być może istnieją nowe wersję bazy wirusów z poprawkami.

jacol - 2009-02-24, 10:21

sasquatch napisał/a:
A nad wirusem pracuję - nie jest to wirus tylko tak Avast go wykrywa. W Avascie znają sprawę i już być może istnieją nowe wersję bazy wirusów z poprawkami.

Dzięki Sas za szybką reakcję, rzeczywiście mam zainstalowanego Avasta, ale stronka
www.camperpark.pl teraz wogóle mi się nie otwiera :-/

eler1 - 2009-02-24, 10:51

jacol są prowadzone prace nad dokładnym sprawdzeniem i strona chwilowo zablokowana - taką informację mam od źródła :spoko
janusz - 2009-02-24, 14:12

sasquatch napisał/a:
ONI z tej strony mogą mieć kłopoty z prawem? :shock:

Myślę, że powinni zacząć się bać :haha: Żartuję, myślę jednak, że powinni zapytać. A przynajmniej zaproponować współpracę.

sasquatch - 2009-02-24, 17:08

Strona wyleczona. Wg mojej wiedzy. Jeśli jeszcze są jakieś zgłoszenia to proszę o info.

Przepraszamy za utrudnienia.

mafej - 2010-06-01, 13:53
Temat postu: camperpark.pl
Witam,
Niestety nadal nie można się dostać na stronkę camperpark.pl :( szkoda bo dla mnie to bardzo użyteczne źródło informacji...

marzena - 2010-06-01, 16:38

No wlasnie co z ta strona? Bez niej to jak bez tlenu. Mozna jakos ja uzdrowic?
MILUŚ - 2010-06-01, 20:41

A mnie się otwiera normalnie :chytry
:spoko

WODNIK - 2010-06-01, 21:16

Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!
Witryna www.camperpark.pl została zgłoszona jako witryna stanowiąca zagrożenie i została zablokowana zgodnie z ustawieniami bezpieczeństwa.
Tego rodzaju witryny mogą próbować instalować oprogramowanie wykradające poufne dane, używające komputera do pośredniczenia w atakach lub uszkadzające system.

Niektóre szkodliwe witryny celowo rozpowszechniają niebezpieczne oprogramowanie, ale większość z nich to witryny, na które nastąpiło włamanie.

A mnie się tak otwiera. :(

Camper Diem - 2010-06-01, 21:43

w Internet Explorer otwiera się bez tych komunikatów

ale się nie przejmuj, bo camperpark.pl i tak nie zawiera prawdziwych w pełni pożytecznych informacji

krynia i stan - 2010-06-01, 22:30

U mnie przez Google Chrome otwiera się najpierw z komunikatem ostrzegawczym o możliwym zainstalowaniu z niej złośliwego oprogramowania, a po zaakceptowaniu otwiera się strona camperpark.pl
WODNIK - 2010-06-01, 23:28

krynia i stan napisał/a:
U mnie przez Google Chrome otwiera się najpierw z komunikatem ostrzegawczym o możliwym zainstalowaniu z niej złośliwego oprogramowania, a po zaakceptowaniu otwiera się strona camperpark.pl

Czyli można zignorować ostrzeżenie ?

krynia i stan - 2010-06-02, 07:09

Można, tyle że zawsze jest ryzyko iż coś jest na rzeczy :diabelski_usmiech i lepiej wtedy mieć dobrze zabezpieczony komputer, ale jest to wykonalne :spoko
Camper Diem - 2010-06-02, 09:46

półtora roku temu podobny wirus zaatakował moją stronę (dostał się poprzez wadliwie działający home.pl, bo tam mam hosting, może camperpark też?)
administracja google działa powoli w tych sprawach, niemniej jednak w końcu zadziałała. myślę, że Sasquatchowi nie zależy na usunięciu witryny z czarnej listy google.

stronę sprawdzałem wieloma programami i żaden nie wykazał możliwości infekcji, tak więc chyba można wchodzić :ok

sasquatch - 2010-06-29, 09:30

Tak było. Już od pewnego czasu informacja ostrzegawcza jest zdjęta. Przepraszam wszystkich za kłopot.

affa: zapraszam do współpracy by informacje były prawdzie i aktualne :-) mnie jakoś przydały się te informacje i codziennie byłem w innym miejscu noclegowym przez 5 tygodni w Normandii i Bretanii. Wg mnie dla chcącego nie ma nic trudnego. Tylko, że ja, gdy chcę i potrzebuję, to szukam sposobów, a gdy komuś się nie chce to podaje powody w stylu: "ale się nie przejmuj, bo camperpark.pl i tak nie zawiera prawdziwych w pełni pożytecznych informacji" - zabolało mnie dlatego odpowiedziałem.

Pokaż jakies źródło "prawdziwych i w pełni pożytecznych informacji" - chętnie z niego skorzystam

Dziękuję wszystkim innym, którym strona pomoga w podróżach.

Sasquatch

sasquatch - 2010-07-01, 13:24

Dzieki Bogdanie - w przyszłym tygodniu wybieram się w okolice Bielsko-Białej. Jesteś na miejscu czy w trasie?
WODNIK - 2010-07-01, 13:48

sasquatch napisał/a:
Dzieki Bogdanie - w przyszłym tygodniu wybieram się w okolice Bielsko-Białej. Jesteś na miejscu czy w trasie?

O jakich okolicach piszesz i kiedy tam będziesz ?
Pozdrawiam :spoko :spoko