Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Grecja - Grecja w sezonie 2012 - planujemy!!!

Kuba L. - 2012-01-03, 22:44
Temat postu: Grecja w sezonie 2012 - planujemy!!!
Witam w tym temacie wszystkich którzy wybieraja się w tym roku na wakacje do Grecji :bigok

Zachęcam do wspólnej dyskusji i planowania wyjazdów zarówno wspólnych jak i indywidualnych.

Mnie niestety nie udało się zrealizować planów w zeszłym roku ale jestem "bojowo" nastawiony na początek sezonu i wtym roku planuję wyjazd do Grecji w Maju - kiedy dokładnie? tego jeszcze nie ustaliłem, gdzie? na pewno chcę zachaczyć o półwysep Pelion, który zwiedziłem tylko częściowo i musze tam jeszcze wrócić... jako ciekawostkę napiszę, że z Pelion-u jest "rzut beretem" na Skiatos i Skopelos wodnym TAXI a tam kręcili film MAMMA MIA! - chyba więcej już nic nie musze dodawać... :bajer

Jary70 - 2012-01-04, 07:56

Pierwsza połowa lipca 16-18 dni: słodkie leniuchowanie ze spaniem na plażach pod gołym niebem, PLAN "jak najdziczej" 2-4 dni na kempingach- Chalkidiki, ze zwiedzania Saloniki, Stagira, jaskinia Petralona i co Nas zachwyci po drodze:spoko
artanek - 2012-01-04, 08:20

Ja od 14- tego będe kwietnia będe już w Albani na początku maja przekrocze granice z Grecją ale gdzie będe dokładnie to nie wiem .Moze sie tam gdzies spotkamy. Będe starał sie na bierząco zamieszczac o mojim położeniu wiadomosci na forum.Nie planuje żadnych dokładnych tras ani czasu. Jade po prostu według jednego planu przed siebie i decyzje gdzie pojade zapadac będą na pare godzin przed ruszeniem w dalszą trase.Czasu mam dosc więc nawet zegarka z sobą nie biore.
Witold Cherubin - 2012-01-07, 00:04

Przymierzam się do Grecji, ale proszę o radę doświadczonych, kiedy lepiej na wiosnę, czy jesienią. Ze względu na serducho i temperatury miesiące letnie odpadają.
Z góry dziękuję za rady doświadczonych w zwiedzaniu Grecji. :spoko

WINNICZKI - 2012-01-07, 00:47

Na wiosnę jest bardziej zielono i więcej widac przyrode,jesienia tylko nie póżniej niz do 15-go pażdziernika,owoce są tańsze,woda w morzu i jeziorach cieplejsza,ale smieci więcej, trawy spalone słońcem.Jesienią lepiej nie za późno bo wymarłe miasteczka turystyczne i pozamykane sklepy działają troche przygnębiająco. Termin w którym ja bym sie najchętniej wybrał od 7-go września do 7-go października :spoko
Tadeusz - 2012-01-07, 00:48

Witold Cherubin napisał/a:
kiedy lepiej na wiosnę, czy jesienią

Witku, sporo podróżowalismy z Halszką po Grecji, ale również i Włochy znam z róznych pór roku.
Za optymalną porę roku uważam jesień. Nawet w pażdzierniku i listopadzie wciąż jest w miarę ciepło, ale najważniejsze, że woda w morzu jeszcze po lecie nie wystygła.

Wiosną morze jest zimne, brrr! Jesteś przecież wodniakiem i nie wierzę, żeby do wody Ciebie nie ciągnęło. :wyszczerzony:

bogdan - 2012-01-07, 10:59

Termin wrześniowy najbardziej mi odpowiada , jeżeli była by możliwość dołączyć - chętnie się piszę.
Pozdrawiam Marysia i Bogdan :spoko

koko - 2012-01-07, 16:54

Bogdan ja planuje pozne lato i jesień Rumunia Bułgaria Turcja Grecja
bogdan - 2012-01-07, 18:20

Kondrat pasuj mi to bardzo.

Pozdrawim Marysia i Bogdan

Janne - 2012-01-10, 21:14
Temat postu: Re: Grecja w sezonie 2012 - planujemy!!!
Kuba L. napisał/a:
Witam w tym temacie wszystkich którzy wybieraja się w tym roku na wakacje do Grecji :bigok

Zachęcam do wspólnej dyskusji i planowania wyjazdów zarówno wspólnych jak i indywidualnych.

Mnie niestety nie udało się zrealizować planów w zeszłym roku ale jestem "bojowo" nastawiony na początek sezonu i wtym roku planuję wyjazd do Grecji w Maju - kiedy dokładnie? tego jeszcze nie ustaliłem, gdzie? na pewno chcę zachaczyć o półwysep Pelion, który zwiedziłem tylko częściowo i musze tam jeszcze wrócić... jako ciekawostkę napiszę, że z Pelion-u jest "rzut beretem" na Skiatos i Skopelos wodnym TAXI a tam kręcili film MAMMA MIA! - chyba więcej już nic nie musze dodawać... :bajer

My takze planujemy wyjazd do Grecji ... albo do Portugalii. Jeszcze nic nie zdecydowane, bo nasi przyjaciele z ktorymi ostatnio wspolnie (2 camperami) podrozowalismy zdecydowali sie zwiedzac Niemcy, a my jednak wolimy cieplejsze okolice.
3 lata temy objechalismy Peloponez. Byla to wspaniala wyprawa. nasz plan to wyjechac na 4 tygodnie najlepiej start pod koniec czerwca. Czy maj to ostateczna decyzja?
Wiesia i Janek

pagand - 2012-01-12, 19:16

Jeżeli nie pojedziemy do Chorwacji ze znajomymi, to ponownie ruszymy do Grecji. I tak jak w 2011 roku będziemy chcieli większość czasu spędzić na dziko. Z zeszłego roku zamieściliśmy relację (może mało widowiskową, ale mam nadzieję choć trochę praktyczną). jakby ktoś potrzebował jakiś informacji, to mimo, że doświadczonymi kamperowiczami nie jesteśmy, to chętnie podzielimy się zebranymi doświadczeniami z zeszłorocznego pobytu na Halkidiki.
Kuba L. - 2012-01-13, 12:14

Witaj JANNE, decyzje co do ostatecznego terminu wyjazdu podejmę pewnie na przełomie Kwietnia i Maja czyli przed samym wyjazdem... Zastanawiam się w tej chwili czy wyjazd "połączyć" z majówką czy wybrać początek Czerwca.
Janne - 2012-01-13, 18:44

Kuba L. napisał/a:
Witaj JANNE, decyzje co do ostatecznego terminu wyjazdu podejmę pewnie na przełomie Kwietnia i Maja czyli przed samym wyjazdem... Zastanawiam się w tej chwili czy wyjazd "połączyć" z majówką czy wybrać początek Czerwca.

Dziekuje Kuba za odpowiedz.
Dla nas dlugosc wyprawy (4 tygodnie) i termin wyjazdu sa ustalone; start- ostatni tydzien czerwca lub pierwszy lipca. Powod prosty- Wiesia musi byc spowrotem w pracy w sierpniu, a wrzesien to dla niej najintensywniejszy zawodowo okres. Ja moglbym wyjechac w dowolnym terminie, gdziekolwiek byle do ciepla.
Zatem poszukujemy chetnych do wspolnego wyjazdu w tym okresie.
Pozdrowienia.

WINNICZKI - 2012-01-13, 23:57

Ufff... to wam dogrzeje, najcieplejszy termin jaki można wybrać. :spoko
RODOS - 2012-01-14, 15:38
Temat postu: Grecja wrzesień/październik
Witamy z zimowej i wietrznej Gdyni.

W tym roku kolejny raz odwiedziliśmy Grecję we wrześniu/październiku. Przekonaliśmy się, że prawdziwe lato jakie lubimy kończy się 10/15 października. Zaczynają się opady, burze trwające czasem całą noc i silne sztormowe wiatry. W ubiegłym roku będąc na Peloponezie praktycznie od 16 października zrobiło się chłodno i deszczowo (opisaliśmy w relacji RODOS w Grecji …..)
W tym roku objeżdżając Chalkidiki (relacja wkrótce) pogoda radykalnie zmieniła się z dnia na dzień. Dziewiątego października opalamy się, kąpiemy temp 25 stopni. W nocy zerwał się silny sztormowy wiatr i ulewny deszcz, staliśmy na podeście skalnym, kołysało nami jak jachtem i rano oczom nie wierząc temperatura spadła do 11 stopni - szok. Pierwszy raz od miesiąca musieliśmy zmienić stroje kąpielowe na dresy i ciepłe kurtki p/deszczowe. Próbowaliśmy przeczekać pogodę przemieszczając się na inne miejsca, ale niestety pogoda się nie zmieniła ,deszcz, brak słońca temperatura max. 13 stopni. Oglądając prognozy pogody szczególnie te długoterminowe, po kilku dniach zrezygnowaliśmy z dalszych planów i skierowaliśmy się do domu. Pozdrawiamy.

Jary70 - 2012-01-14, 17:09

pagand napisał/a:
Jeżeli nie pojedziemy do Chorwacji ze znajomymi, to ponownie ruszymy do Grecji. I tak jak w 2011 roku będziemy chcieli większość czasu spędzić na dziko. Z zeszłego roku zamieściliśmy relację (może mało widowiskową, ale mam nadzieję choć trochę praktyczną). jakby ktoś potrzebował jakiś informacji, to mimo, że doświadczonymi kamperowiczami nie jesteśmy, to chętnie podzielimy się zebranymi doświadczeniami z zeszłorocznego pobytu na Halkidiki.

Pagand czytałem twoją relację i miała duży wpływ na moje tegoroczne plany będę się z tobą kontaktował na PW jak można :spoko Chalkidiki I połowa lipca :-P

pagand - 2012-01-15, 11:05

Chętnie odpowiem na każde pytanie...
pagand - 2012-01-15, 12:02

Ja przed wyjazdem przygotowałem sobie dane potencjalnych miejsc postojowych, ze zdjęciami z Google Earth i koordynatami. Na każde miejsce miałem 2 - 3 zdjęcia z coraz większym zbliżeniem, tak by nie przegapić zjazdu.

Jeżeli komuś mogłoby to pomóc to mam ten plik w swoich archiwach i mogę go udostępnić. Zastrzegam jednak, że nie wszystkie miejsca w rzeczywistości okazały się godnymi zjazdu, albo możliwymi do zjechania kamperem. Ale może będzie to przydatne.

Przykład takiego zdjęcia poniżej.

Janne - 2012-01-15, 19:12

WINNICZKI napisał/a:
Ufff... to wam dogrzeje, najcieplejszy termin jaki można wybrać. :spoko

WITAM
To wlasnie dlatego chcemy byc tam w cieple, czasem moze byc upalnie , ale to tylko OK. Trzeba sie dostosowac; zwiedzanie i aktywnosci przedpoludniem i wieczorami, a w srodku dnia siesta. Plusem jest wzglednie mala ilosc camperowcow z innych krajow Europy, zatem wiecej miejsc na campingach, nadal jeszcze jest zielono i kwieciscie, personel w restauracjach jeszcze mily, niezmeczony... same plusy.

Bylismy w tym samym okresie na Peloponezie, czasami bylo goraco. Kazdego dnia sloneczko, ani jednego dnia deszczowego czy pochmurnego.

Namawiamy wiec zainteresowanych grecka wyprawa na ten termin. :lol:
Wiesia i Janek

ekrecik83 - 2012-03-17, 22:48
Temat postu: GRECJA 2012 Sierpień-Wrzesień
Serdecznie witam "Brać Kamperową"!!!!!
Nasza załoga planuje wyjazd jw. w terminie:
27 sierpień z Warszawy a reszta spraw jak się ułoży,tz trasa postoje uzgodnione i wymuszone.Chcemy pojechać najkrótszą trasą i po drodze nie zwiedzać mijanych atrakcji.Chcemy maksymalnie wykorzystać czas na zwiedzanie i odpoczynek w Grecji , gdyż urlop mamy w nie całym wymiarze .
Jesteśmy chętni na dołączenie się do kolegów którzy w tym terminie też planują wyjazd lub umówieniu się w określonych miejscach na trasie.
Z doświadczenia wiem ,że jazda "karawany"/ kilku samochodów /jest męcząca ale w obcym terenie te " męczenie" w trasie można sobie wynagrodzić na postoju. A zatem proszę o kontakt zainteresowanych tym terminem i być może uda się tę" karawanę " zorganizować.Pozdrawiam Edward.
ps.inne propozycje mile widziane -wszystkie można przedyskutować.

Kuba L. - 2012-05-06, 21:36

Witajcie, po dłuższych namysłach ustaliłem datę wyjazdu w tym roku do Grecji na 7.06.2012r. Planuję wyjazd w Czwartek 7.06 z Piaseczna i bezpośredni przejazd do granicy Węgry/Serbia, nocleg jeszcze po stronie Węgierskiej (dystans około 850km). W Sobotę przejazd przez Serbię i Macedonię wjazd do Grecji i nocleg na kempingu w Methoni wg mnie jeden z pierwszych kempingów nad morzem po wjeździe do Grecji - złożyłem zapytanie o rezerwację na noc 8.06 na 9.06 przez stronę ACSI i czekam na odpowiedź... Mam zupełnie niezobowiązujące pytanie czy ktoś z szanownych kolegów może również wybiera się w tym czase w tamte rejony?
Camper Diem - 2012-05-06, 21:52

my do Grecji jedziemy wprost ze zlotu dąbrowskiego. kilka dni na Chalkidiki i później na Peloponez, ale ok. 12.07 chcielibyśmy zwiedzić Ateny...
jeżeli ktoś w tym czasie wybiera się do stolicy Grecji można się tam udać wspólnie- niektórzy sugerują zwiedzanie naprzemienne z pilnowaniem samochodów :spoko

Kuba L. - 2012-05-07, 10:44

affa jaką trasą tym razem udajecie się do Grecji?
Camper Diem - 2012-05-07, 11:46

jedziemy lądem. ze zlotu w Dąbrowie przez Słowację, która dla kamperów pow. 3.5 t jest chyba bezpłatna, Węgry (baseny w Kiskunmajsa), Serbię i Macedonię. na tym odcinku autostrady. potem jedziemy na Sithonię, do Meteorów, Delfy, Ateny i Peloponez ze wschodu na zachód. tutaj trochę nowych miejsc i trochę starych. powrót również lądem.
artanek - 2012-05-10, 19:06

No chłopaki a my już od 11 kwietnia zaliczamy Albanie i Grecje .Do domu wracamy gdzies koło 20-25 czerwca.Jak dotąd nie spotkalismy żadnego kampera z Polski tylko Niemców i Francuzów oraz Włochów.Konczymy zwiedzac Peloponez gdzies za trzy dni .Zaliczymy jeszcze Korynt i kierunek dDelfy i dalej na północny zachód .Ropa po 1,57-56 euro.Droga ale co zrobic a i tak już nie wiem od miesiąca jak stoji w kraju..
Camper Diem - 2012-05-10, 19:40

artanek napisał/a:
Ropa po 1,57-56 euro

Ty się ciesz, że do Włoch nie pojechałeś- paliwo 15% droższe :gwm

szymek1967 - 2012-05-10, 20:18

artanek dawaj relacyje z podrózy :!:

ps. ja to w zasadzie jestem na tym forumie wyłącznie dla ciebie i twojej podrózy po albanii :spoko czekam jak na zbawienie na wieści od was :)

artanek - 2012-05-10, 21:11

szymek1967 napisał/a:
artanek dawaj relacyje z podrózy :!:

ps. ja to w zasadzie jestem na tym forumie wyłącznie dla ciebie i twojej podrózy po albanii :spoko czekam jak na zbawienie na wieści od was :)
Przez miesiąc który mija jutro zaliczamy dopiero drugi autokamping .Pierwszy był w Albani taki mały rodzinny i dzisiaj drugi na terenie Grecji .Mamy mały dostęp do internetu i relacji jako tako nie da sie pisac .Dopiero po przyjezdzie zdamy relacje .Jedno jest pewne jak na razie wszystko gra i tylko na początku mielismu troche kłopoty ale udało sie jakos je usunąc,Ważne jest że stary kamperek sprawia sie bez zarzutu i Greckie góry to dla niego mały pikus.
kmachacz - 2012-05-10, 21:17

Czy wybiera się ktoś z Kolegów i Koleżanek do Grecji na początku lipca ?? My po okresie Chorwacji i Włoch powoli dochodzimy do wniosku, że ten kierunek mógłby być właściwym wyborem. Pozdrawiam
Roza - 2012-05-11, 05:44

kmachacz napisał/a:
Czy wybiera się ktoś z Kolegów i Koleżanek do Grecji na początku lipca ??

jak powyzej napisalismy- my jedziemy
tylko plan nieco zmieniony tzn bedziemy poznawac Chalkidiki i Meteory.

Kuba L. - 2012-05-11, 20:21

artanek możesz napisać mniej-więcej gdzie i wktórych tygodniach będziecie się przemieszczać po Grecji?
artanek - 2012-05-16, 21:50

Kuba L. napisał/a:
artanek możesz napisać mniej-więcej gdzie i wktórych tygodniach będziecie się przemieszczać po Grecji?
Jestem na Meteorach a przemieszczac się będziemy w strone Salonik i Chalkidiki
janooo - 2012-05-17, 19:19

my wybieramy sie miedzy 24.07 a 16.08
a to taka ciekawostka zdecydowanie na wyprawy "na dziko"
http://kwejk.pl/obrazek/1...,tam,autko.html - zapomnialem o linku :oops:

Andrzej 73 - 2012-05-17, 19:47

janooo napisał/a:
my wybieramy sie miedzy 24.07 a 16.08
a to taka ciekawostka zdecydowanie na wyprawy "na dziko"

A gdzie Młody będzie się bawić jak tylko na dziko. Pomyślcie o Julku jakiś plac zabaw ewentualnie trza zabrać piaskownice ze sobą. :-P

szymek1967 - 2012-05-18, 08:35

artanek,
jak wrażenia z cerkwii ?

pewno fantastyczne co ?
:spoko

artanek - 2012-05-18, 11:40

szymek1967 napisał/a:
artanek,
jak wrażenia z cerkwii ?

pewno fantastyczne co ?
:spoko
Jakie wrażenia ?Jak zwykle fantastyczne .Jestem już tutaj drugi raz .Ostatnio byłem w 2005 roku .Zwiedzałem juz te Klasztory w srodku oprucz dwóch ktore zalicze jutro .Mnie oprocz tych budowli podobają sie same skały i groty ktore sie w nich mieszcza.Pejzarze są fantastyczne chodzby z innej planety
Roza - 2012-05-18, 19:29

no i nasza pewnosc co do kraju, w ktorym spedzimy wakacje zostala zachwiana :(
http://biznes.interia.pl/...urystow,1798448

co myslicie- chetni na Grecje w tym roku? jedziecie mimo wszystko czy zmieniacie plany...?

Bim - 2012-05-18, 20:00

babaffa napisał/a:
co myslicie- chetni na Grecje w tym roku? jedziecie mimo wszystko czy zmieniacie plany...?

Myśle że to trochę przesadzona wizja bankructwa w planach mam Grecje ale dopiero we wrześniu

Ciekawi mnie opinia pierwszego analityka CT co on na to? :haha:

Kuba L. - 2012-05-18, 20:32

o kurcze ale nie za ciekawa wizja... nie bardzo wiem co o tym teraz myśleć, mam zaplanowany wyjazd 7.06...

babaffa a Wy myślicie nad ew. zmianą planów?

Roza - 2012-05-18, 20:40

Kuba L. napisał/a:
babaffa a Wy myślicie nad ew. zmianą planów?

tez nie wiemy co myslec...jesli te wizje mialyby szanse sie spelnic to wolalabym, zebysmy nie byli w tym czasie w Grecji....z drugiej strony jestesmy tak nastawieni...tak wytesknieni...dlatego pytam...

janusz - 2012-05-18, 21:22

A co za problem, wziąć gotówkę i jechać. Przecież Grecji nie zamkną i nie napiszą "nieczynne".
Komplecik - 2012-05-18, 21:58

janusz napisał/a:
Przecież Grecji nie zamkną

Tu wodzu ma raczej racje.

my też planujemy Grecje

artanek - 2012-05-19, 06:05

Ja tutaj jestem na miejscu i nawet spędziłem dwa dni w Atenach i nie widziałem jakiejs paniki przy bankomatach a wprost przeciwnie .Jak zawsze atenczycy siedzieli spokojnie w swojich kafejkach i spokojnie popijali kawe.W sklepach to samo - żaden nie kupuje na zapas ani benzyny ani jedzenia .Turystów jest sporo .Może cos wisi w powietrzu ale turystów to sie raczej nie tyczy.Dla mnie jedno jest ważne że bankomat mi kase wypłaca a stac godzinami przy nim nie stoje.Kto jedzie na Grecje i sie boji że nie wypłaci euro niech wypłaci euro na Słowacji i kase wezmie z sobą.Jak w najbliszych trzech tygodniach sie będzie cos działo to napisze na forum co i jak.
pp - 2012-05-19, 08:30

Myślę że wszyscy którzy przepowiadają bankructwo Grecji, w duchu proszą opatrzność aby tak się nie stało a UE zrobi bardzo dużo aby tego uniknąć! Konsekwencje bankructwa są nie do przewidzenia, tzn wiele zjawisk społecznych czy ekonomicznych które mogą wystąpić i dotknąć wiele krajów!

Być wtedy w Grecji może być ciekawie ale również może to być traumatyczne przeżycie. Paliwa zapewne znikną (przynajmniej na jakiś czas, ale jaki?) ze stacji paliw! Podobnie może być z wieloma artykułami w sklepach! Władzę może przejąć armia, albo co najmniej będzie bardzo obecna na ulicach, generalnie cały aparat państwa tedy siada, zamieszki i kto wie co jeszcze tam może się wydażyć!

kmachacz - 2012-05-20, 20:36

babaffa, dziękuję za odpowiedź. Nasze plany co do terminu uległy zmianie (względy zawodowe). Wyruszymu w końcu lipca lub na początku sierpnia. Z drugiej jednak strony informacje na temat możliwość bankructwa Grecji nie napawają optymizmem. Oczywiście raczej wielkiej rewolucji nie należy się spodziewać, ale nagłej destabilizacji społeczno-ekonomicznej i owszem. Przypomnijcie sobie końcówkę lat 80'. Zmiana cen, inflacja, kursy walutowe oficjalne i czarnorynkowe. To już było w Grecji !! Ja pamiętam :) . Z drugiej strony oczywiście należy liczyć się z faktem, że Grecja jest jednym z bardziej ulubionych destynacji Niemców, a to od tego kraju głównie zależy co się z Grecją stanie.
Kuba L. - 2012-05-20, 22:23

Ja akurat będę w Grecji kiedy 17.06 będą mieli wybory do parlamentu, dwa dni temu znowu im go rozwiązali...

Myslę, że Janusz ma rację, nie ma co panikować, część kasy pod pazuchę i zobaczymy co sie będzie działo, jak coś bedzie nie halo to odwrót i szybko do granicy...

szymek1967 - 2012-05-20, 22:55

janusz napisał/a:
A co za problem, wziąć gotówkę i jechać. Przecież Grecji nie zamkną i nie napiszą "nieczynne".

grecji to może nie,ale granice i owszem :-/

ps. przypomnij sobie grudzień '81 gdy zamiast teleranka ujrzałeś dystynkcje generalskie :-P

Jary70 - 2012-05-23, 21:21

Szymek a skąd Oni wezmą Takiego Generała :spoko
Ja osobiście obawiam się wysokiego bezrobocia 50% wsród młodzieży i żeby z tego nie zrobiła się Granda - czekam na relację i planów nie zmieniam.
PS
Kaskę i tak zabieram bo cosik ostatnio jak kartą czy z bankomatów wypłacam za granicą to po bandycku kasują mnie w banku :gwm

Kuba L. - 2012-05-25, 18:00

Dzisiaj kupiłem w biurze PZM TRAVEL winiety miesięczne na Słowację i e-matrycę na Węgry i zapłaciłem ponad 170pln... podobno u jednych i u drugich była podwyżka opłat ale to i tak strasznie drogo.
antwad - 2012-05-26, 19:20

30 dniowa winietka w Słowacji - 14 Eu czyli około 60 zł.
Miesięczna opłata na Węgry - 4 780 HUF czyli około 70 zł.

Czyli razem około 130 zł.
Kupujesz bez problemu na stacjach benzynowej płacąc np kartą.
A kupowanie w PZMot? Moim zdaniem bezensowna strata pieniędzy.

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2012-05-26, 21:10

A tak milo jedzie sie bez winetek,slowacja przez Roznawe,mozna zaliczyc lodowa jaskinie bo kolo niej sie jedzie,a Wegry wszystkie drogi maja dobre,mozna trafic na jarmark i kupic pyszna wedzona sloninke dla kierowcy.teraz jechalismy w maju.Barbara Muzyk
artanek - 2012-06-06, 18:46

Kuba L. napisał/a:
Dzisiaj kupiłem w biurze PZM TRAVEL winiety miesięczne na Słowację i e-matrycę na Węgry i zapłaciłem ponad 170pln... podobno u jednych i u drugich była podwyżka opłat ale to i tak strasznie drogo.
Winieta na Węgrzech kosztuje na dzien dzisiejszy 14 euro .Sprawdzałem dzisiaj jest ona 10 dniowa.
antwad - 2012-06-06, 20:43

artanek napisał/a:
Winieta na Węgrzech kosztuje na dzien dzisiejszy 14 euro .Sprawdzałem dzisiaj jest ona 10 dniowa.

To tak dla zmylenia przeciwnika tygodniowa winieta jest ważna przez 9 kolejnych dni kalendarzowych, czyli razem 10 dni :szeroki_usmiech
Ale z cenami to jest trochę nie tak:
Na stronie motorway.hu są ceny:

Kategoria opłat D1
1-dniowa -
tygodniowa 2.975 HUF*
miesięczna 4.780 HUF
roczna 42.980 HUF
*Cena tygodniowej e-winiety dla MOTOCYKLI wynosi 1470 HUF

Aktualny kurs HUF/EUR jest 1,000.00 HUF = 3.34731 EUR
czyli tygodniowa/10 dniowa winietka kosztuje 9,95 EUR

Za tydzień będę jechał do Belgradu, więc jestem cenami mocno zainteresowany :chytry

szymek1967 - 2012-06-10, 17:41

w grecji silne trzęsienie ziemi ,doszło aż do turcji egejskiej :shock:

http://wiadomosci.wp.pl/k...1e9b3&_ticrsn=5

WINNICZKI - 2012-06-11, 06:47

Tam sie tak często ziemia trzęsie jak w Polsce deszcz pada. :bigok