Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Zabudowa nowego ducato

blue60 - 2012-01-07, 09:05
Temat postu: Zabudowa nowego ducato
Po wielu przemyśleniach, zdecydowałem zabudować na kampera nową blaszankę ducato.
Wybór ten podyktowany jest min.tym, że będę ciągał również przyczepę z łodzią, czyli zestaw musi być mocny i zwarty.Podróżujemy w zasadzie tylko we dwie osoby, więc sam kamper nie musi być bardzo obszerny.
Czy ma ktoś doświadczenia z polskimi firmami w tym temacie.
Oglądałem oferty Camperii i Ebacamp.Może ktoś z Was korzystał z usług tych lub innych polskich firm zabudowujących?
Jakieś podpowiedzi lub sugestie bardzo mi są potrzebne, ponieważ kamperek ma być na wiele lat.

pumbadom - 2012-01-07, 21:42

Witam, Ebacamp jest lepsza niż camperia....
Tata - 2012-01-10, 20:59

pumbadom napisał/a:
Witam, Ebacamp jest lepsza niż camperia....

Ebacamp chyba lepiej się reklamuje a może i lepsze.

Może ktoś się wypowie kto ma zrobioną zabudowę u nich.

Dobrze by było mieć jakieś porównanie.

Lepsza tzn. lepsze wykonanie, krótszy termin realizacji, tańsza, itd :bigok :spoko

eMKa - 2012-01-10, 21:55

Tata napisał/a:

Zabudowę w moim samochodzie robiła firma Camperia.Głównym wykonawcą był p.Zembaty.Zanim przekazałem samochód do zabudowy, obejrzałem dziesiątki gotowców, przejechałem tysiące kilometrów. Przymierzałem się do kilkuletniego "blaszaka" i nie znalazłem.Większość miała wady których nie trawiłem, głównie meble, wykonane z bardzo kiepskich materiałów, nawet z płyt wiórowych.Jeżeli coś znalazłem to półka cenowa zbyt wysoka.
Podjąłem decyzje wykonania zabudowy w kraju.Wybór padł na firmę Camperia. Wszystko wykonywane było zgodnie z moimi sugestiami.Otwarty też byłem na uwagi ze strony p.Zembatego i tego nie żałuję.Nie mam żadnych negatywnych uwag do firmy, a wręcz przeciwnie, jestem zadowolony i nie żałuję swojej decyzji. Camperie użytkuję dwa sezony, przejechałem w tym czasie 27 750 km. Za dwa dni zaczynamy 3 sezon naszym "ms.eMKą" zlotem w Uniejowie, tam też jest okazja do obejrzenia w realu moje autko.Zainteresowanych zapraszam. :bigok

gino - 2012-01-10, 22:33

potwierdzam słowa Krzysia..
jego kamperek, ma bardzo ''przemyslaną'' i estetycznie wykonana zabudowę... :spoko

StasioiJola - 2012-01-10, 22:54

Tak -to jest jedna z zabudów która odpowaiadałaby moim oczekiwanion w zabudowach na blaszakach!! Bardzo solidne wykonanie i ergonomiczność wnętrza- odpowiednia !!! :bigok :bigok Odnośnie eksploatacji -reszte najlepiej wie Krzysio!!! :szeroki_usmiech :spoko :spoko
Tata - 2012-01-11, 15:07

eMKa napisał/a:
Tata napisał/a:

Zabudowę w moim samochodzie robiła firma Camperia.Głównym wykonawcą był p.Zembaty.Zanim przekazałem samochód do zabudowy, obejrzałem dziesiątki gotowców, przejechałem tysiące kilometrów. Przymierzałem się do kilkuletniego "blaszaka" i nie znalazłem.Większość miała wady których nie trawiłem, głównie meble, wykonane z bardzo kiepskich materiałów, nawet z płyt wiórowych.Jeżeli coś znalazłem to półka cenowa zbyt wysoka.
Podjąłem decyzje wykonania zabudowy w kraju.Wybór padł na firmę Camperia. Wszystko wykonywane było zgodnie z moimi sugestiami.Otwarty też byłem na uwagi ze strony p.Zembatego i tego nie żałuję.Nie mam żadnych negatywnych uwag do firmy, a wręcz przeciwnie, jestem zadowolony i nie żałuję swojej decyzji. Camperie użytkuję dwa sezony, przejechałem w tym czasie 27 750 km. Za dwa dni zaczynamy 3 sezon naszym "ms.eMKą" zlotem w Uniejowie, tam też jest okazja do obejrzenia w realu moje autko.Zainteresowanych zapraszam. :bigok

To fajnie opinie jednej firmy już mamy. Może jeszcze ktoś się wypowie o firmie
Ebacamp a także o innych reklamujących się w TV.
Kol. Krzysztof - Emka mieszkamy blisko siebie, póżniej (wiosną) zgłoszę się na
PW . :bigok :spoko

Ducaciak - 2012-01-11, 15:47

witam
w lipcu miałem kontakt z firmą :
http://www.neo-traveller.eu/

Klient zażyczył sobie w Leasingu Campera.
oferta była na zabudowe koszt około 80tys netto + koszt samochodu Ducato , Jumper, Boxer L4H4.

jak ktoś z Warszawy można do nich podjechać.

blue60 - 2012-01-13, 19:49

Kolego eMKa, na ile osób jest Twój kamper, czy mógłbyś wrzucić kilka fotek z wnętrza?

Pozdr

blue60 - 2012-01-13, 21:57

I jeszcze jedno pytanko formalne.
Czy po takiej zabudowie należy opłacić akcyzę, za samochód osobowy?
Pozdr

blue60 - 2012-01-20, 16:36

Widze, ze trzeba wybrać sie na targi do Poznania i obejrzeć wszystkie oferty.
rysiol - 2012-01-20, 17:57

Chyba najlepszy pomysł. Po prostu niewielu jest wśród nas posiadaczy blaszaków zabudowywanych przez firmy.
eMKa - 2012-01-20, 22:57

blue60 napisał/a:
Kolego eMKa, na ile osób jest Twój kamper, czy mógłbyś wrzucić kilka fotek z wnętrza?

Pozdr

4 osoby do jazdy, spania 3
foto
http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=7850