Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Wynajem kampera w Niemczech

sparkson - 2012-01-18, 19:54
Temat postu: Wynajem kampera w Niemczech
Witam, znajomy poprosił mnie abym zorientował się czy w Dreźnie, Hanowerze lub na wysokości Gorzowa Wlkp znajdują się jakieś godne polecenia wypożyczalnie kamperów. Zależy mu na niemieckich standardach ;) oraz na możliwości wypożyczenia kampera w A a oddania w B (chociaż to drugie nie jest konieczne).

Proszę o jakieś konkretniejsze namiary, najlepiej od osób które wypożyczały tam kampera i były zadowolone, ponieważ w sobotę jedzie on do Niemiec i chciałby przy okazji zahaczyć o wypożyczalnie i ew zarezerwować jakiś termin.

Przy okazji, czy znacie kogoś kto korzystał z serwisów:
http://www.blurent.com lub
http://motorhomerentalsalefinder.de

ARCADARKA - 2012-01-18, 19:56

Witaj :-P
proszę uświadom mnie :spoko .Niemieckie standardy :haha: :haha: :haha: ,resztę zrozumiałem :bigok :bigok :bigok

sparkson - 2012-01-18, 20:01

Coś tak czułem że pierwsza odpowiedź będzie własnie na ten temat :) w skrócie chodzi o to żeby po pierwsze zostawić w zastaw za kampera samochód, a nie gotówkę.

Po drugie chodzi właśnie o możliwość oddania kampera np w Hiszpanii i powrót samolotem.

Do tego pełne ubezpieczenie które na wypadek np. awarii pojazdu spowoduje podstawienie drugiego, a nie koniec wakacji itp itd...

ARCADARKA - 2012-01-18, 20:28

To nie są polskie standardy ,,,,,,,,,,wypożyczalnie giętkie dla klienta,ale na to nie pójdą
kto szuka nie błądzi
powodzenia przyjacielu :bigok :bigok :bigok :bigok

sparkson - 2012-01-18, 20:37

ARCADARKANie bardzo zrozumiałem Twój post :)

W każdym razie ponawiam pytania z pierwszego postu. ;)

koko - 2012-01-18, 20:41

Wypożyczyć w Niemczech a oddać w Hiszpani raczej niemożliwe zostawić samochód
zamiast kaucji też nie możliwe (może być kaucja z karty uruchamiana w razie potrzeby)ubezpieczenia jedakowe u nas jaki u nich ful opcja.
Darek standart Niemiecki to Concorde za1000eur na dobę już wiesz jaki jest

sparkson - 2012-01-18, 20:49

koko, Dzięki za jakieś konkrety.

Co do wypożyczenia w Niemczech a oddania w Hiszpanii to będąc na targach w Lipsku wypożyczalnie oferowały taką możliwość, niestety podczas przeprowadzki przepadły wszystkie broszury :/

A tak ogólnie jakie są godne polecenia wypożyczalnie w Niemczech, najlepiej w podanych przeze mnie miastach lub ich okolicach?

I czy warto korzystać z podanych serwisów?