MariuszB - 2012-01-18, 23:07 Temat postu: T4 Drzymała edition :)Jest w Niemczech do sprzedania ciekawa T4 'ka. Przyznam szczerze, że pierwszy raz widziałem taki pomysł na "zabudowę" pod kątem kamperowania.
Pomyślałem, że z racji "ciekawostki przyrodniczej" zapodam zdjęcia na forum jako (może) pomysł do naśladowania?
Aha, znaczek TDI na przodzie mylący. W rzeczywistości auto ma pocziwego 60 KM wolnossaka Notker - 2012-01-18, 23:13 cool!cichy - 2012-01-19, 07:09 wątłe te nóżki od budki, ciekawe jak bardzo chwieją się podczas delikatnej bryzy hrys - 2012-01-19, 07:21 Nie ma mowy o lekkiej bryzie, jak opuścisz domek na ziemię wtedy pełny gwizdek.cirrustravel - 2012-01-19, 08:20 Ale chyba widzę zawiasy z przodu przy dachu i siłowniki na bokach, więc dach wygląda na dodatkowo podnoszony... Ciekawy patencik donald - 2012-01-19, 08:22 Patent super.... maszakow - 2012-01-19, 23:31 lool... Doka z dostawką jak firme nakladki na Pickupy ... fajna.Świstak - 2012-01-20, 08:07 Wiem że mnie zakraczecie, ale muszę to powiedzieć bo mnie skręci... To rozwiązanie jest wierną kopią rozwiązania stosowanego w armii od prawie 60 lat. Niemiecka wersja autobusu sztabowego była tak dobrze dopracowana, że dało się ją wykorzystywać w praktycznie każdych warunkach. Do tego często była na podwoziu Urala który był w stanie wjechać praktycznie wszędzie i w ciągu kilkunastu minut zapewnić salę bankietową w dowolnym miejscu wybranym przez dowództwo....
Na poniższym filmiku kilku krótkofalowców uskuteczniających swoje hobby na wyjazdach. ok. 6 minuty filmu cały proces pakowania budy... Tylko nie śmiejcie się z hełmów! BHP rzecz święta!!!
Obecnie rozwiązania kontenera ładowanego na auto skrzyniowe są najczęściej stosowanymi zabudowami w wojsku. Szczególnie w sprzęcie przeznaczonym do rzeczy niejawnych....arrtur - 2012-01-20, 08:29 U nasz w army sa tez niezle patenty na kamperowanie choc niezdejmowane - nazywa sie to sala pooperacyjna i ma ponad 32 m2 po rozlozeniu
zas co do kontenerka - ideologicznie to jest super patent jesli chodzi o uniwersalnosc uzytkowania pojazdu
may cudowne polacznie kampera z przyczepa i do tego na zsamochodzie uzytkowym
w wersji max moglo by to wygladac tak ze: i na zabodowe np z wywrotem i hdsem uzytkowanym codzienne (po zdejciu burt dla estetyki) stawiamy kontener z zabudowa mieszkalna, mamy kampera z jego zaletami ale... mozemy zdjac kontener i zostawic jak przyczepe jezdzac samochodem po okolicy i nie tracac miejsca na kempingu
tyle ze na busach hds sy sa zwykle niewielkiego udzwigu, ale da sie cos znalezc
myslelem o takim czyms na dzialke przy budowieŚwistak - 2012-01-20, 08:49 Dużo ciekawiej zamiast HDS wykorzystać zabudowę hakowca.
Kiedyś widziałem sprytne autko do 3,5t z taką zabudową. Na co dzień jest wywrotką, pomocą drogową, śmieciarką a nawet małą cysterną...... Pomysłów można mieć tysiąc. Niestety zabudowa ramy jest droga i wymaga badań UDT....
gino - 2012-01-20, 08:59 bardzo daleko idziecie
i z ....fantazją
podoba mi się tu MariuszB - 2012-01-20, 13:08
gino napisał/a:
bardzo daleko idziecie
i z ....fantazją
Tak, fantazja Was poniosła mocno
Mi patent z tej T4 bardzo się podoba. Na wakacje jest jak pojechać a w ciągu roku auto do pracy . Robimy drugą, mniejszą "skrzynkę" do wysokości dachu i mamy auto osobowo/ towarowe. Mówiąc krótko- uniwersalność w 100% aż do bólu YoYoYo - teraz spoko - 2012-01-20, 13:32 kamper to ... woda ...odpływy...prądy...i mase innych niezbędnych zamontowanych na stałe do auta...ustroistw
.maszakow - 2012-01-20, 22:35 YoYoYo, Kamper to przecież jeżdżąca skrzynka. To gdzie są zbiorniki czy akumulatory akurat nie jest ważne w tym przypadku. Nikt przecież nie powiedział że zbiorniki MUSZĄ być w podwoziu. przecież wszystko może być właśnie w zabudowie.
Wezmiesz kampera na lawetę przewieziesz zestawisz - masz dokładnie to samo
Cytat:
...kilku krótkofalowców...Tylko nie śmiejcie się z hełmów! BHP rzecz święta!!!
O taaaak... pole elektromagnetyczne jest groźne...
Świstaczku, witamy w naszych progach - czyżby Milka 2 na podwoziu VW ? oj chyba jeszcze nie wyprodukowali takowego pod Ciebie.Świstak - 2012-01-21, 10:43 Wygląda na to że i owszem, będzie na podwoziu VW, ale póki co nie będzie to Milka 2, lecz MiniMilka lub jak ją nazywa mój syn - ĆwierćMilka..... Szczegóły wkrótce... Może nawet za 24 godziny.....Świstak - 2012-01-21, 10:45
arrtur napisał/a:
U nasz w army sa tez niezle patenty na kamperowanie choc niezdejmowane - nazywa sie to sala pooperacyjna i ma ponad 32 m2 po rozlozeni
Miałem taki pojazd na stanie przez kilka lat. Nazywa się to AS-250 i nie tylko sale operacyjne się na tym robiło.....YoYoYo - teraz spoko - 2012-01-21, 10:59
maszakow napisał/a:
...
Wezmiesz kampera na lawetę przewieziesz zestawisz - masz dokładnie to samo...
Świstak - 2012-01-21, 12:30 Ten na zdjęciu jest na podwoziu 660 (sądząc po kole zapasowym).....arrtur - 2012-01-25, 13:56 ten zaladunek kontenera na hakowcu... :0
juz widze w ymynyny jak kolegow w srodku zamykam i pakuje kontenerek na auto dla rozruszania atmosfery
(aaha podobno nas ponosi )
to ostatnie baaardzo mi sie podoba, i majac takie cos nie popsul bym sobie na zawsze laki zbudowaniem domuSkorpion - 2012-01-25, 14:21 Arku tak to poczciwe 660 ,ale i takie same byly na podwoziu 244