| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Myśleć o sprzedaży, jeszcze przed zakupem.
Socale - 2012-01-23, 13:36 Temat postu: Myśleć o sprzedaży, jeszcze przed zakupem. Witajcie.
Pomóżcie mi podjąć decyzję.
Zamierzam kupić pierwszego w życiu kampera, tak na próbę na jeden sezon.
Tak się teraz zastanawiam, czy kupić jakiegoś kolosa czy mniejszego, bo biorę pod uwagę rychłą odsprzedaż.
Który z nich byłby później łatwiej sprzedawalny, do 6m czy pow. 6m?
Jakie są bardziej poszukiwane?
Przy tym absolutnie nie bierzemy pod uwagę stanu i wyposażenia.
Kocham karawaning i deklaruję że moje zapytanie nie ma celu komercyjnego.
Banan - 2012-01-23, 14:25
Wiesz, podobno długość ma znaczenie drugorzędne, takie słyszałem teorie...
A tak na poważnie, to chyba coś w tym jest. Mogę powiedzieć, że jestem jeszcze świerzak, swojego kamperka kupiłem w zeszłym roku i jestem na bieżąco.
Dla mnie, czy on ma 5,5 czy 7 metrów jest i było bez znaczenia. Patrzyłem na wyposażenie i stan techniczny a żonka na wygląd
Miało być dla mnie i rodziny wygodnie podróżować i wygodnie wypoczywać.
Ale gdzie jest dwóch Polaków, tam mogą być trzy teorie
Moim zdaniem, jak masz kupić na jeden sezon, to szukaj raczej czegoś atrakcyjnego za "dobre" pieniądze, a nie bazuj na długości.
Ja jak miał bym kupować, to na 2-3 sezony minimum, bo na jeden, to się raczej nie opłaca.
darboch - 2012-01-23, 15:46
| WojtEwa napisał/a: | | Zamierzam kupić pierwszego w życiu kampera, tak na próbę na jeden sezon. |
to nie lepiej jednak wypożyczyć ?
Bim - 2012-01-23, 15:59
| darboch napisał/a: | | to nie lepiej jednak wypożyczyć ? |
Kolega kalkuluje zawsze taniej jest kupic i odsprzedać po wakacjach jak pożyczyć
Podszedł bym do tego w ten sposób nie brał pod uwagę co się sprzedaje lepiej bo gusta kupujących sa różne jak i wielkość załóg.
Pierwszy raz kupujący na ogół kieruje sie wyposażeniem stanem technicznym i ceną o wielkości nie myśliaż tak szczegółowo.
Kupuj tak jakbyś miał uzytkować lata
Socale - 2012-01-23, 16:23
P O M O G L I Ś C I E
Mam do wyboru 2 kampery i nie wiem na który się zdecydować, dlatego wspomagam się przed decyzją Waszymi opiniami.
Zamierzam więc pojechać obejrzeć (kupić) długiego-droższego, bo krótszego-tańszego już dokładnie oglądałem . Będę miał więc organoleptyczne porównanie.
Kwestia wypożyczenia odpada bo ja urlopuję cały miesiąc albo dłużej a poza urlopem co słoneczny weekend jestem gdzieś (sam nieraz nie wiem gdzie ale w dziczu)
Sami widzicie że wypożyczanie jest tu kolizyjne a ja bez sprzętu żyć nie mogę.
Jeśli jesteście życzliwi (w co nie wątpię) to życzcie mi jutro powodzenia a być może będę miał się czym pochwalić.
Bim - 2012-01-23, 17:35
| WojtEwa napisał/a: | | Jeśli jesteście życzliwi (w co nie wątpię) to życzcie mi jutro powodzenia a być może będę miał się czym pochwalić. |
No najlepiej żeby był jak najdłuższy wlazł w jak namniejszą dziurkę i żeby Ci starczyło na jeżdżenie
martini44 - 2012-01-23, 17:38
StasioiJola - 2012-01-23, 17:44
Też bym tak chciał!!!!!
maga - 2012-01-23, 18:02
| StasioiJola napisał/a: | Też bym tak chciał!!!!! |
Stasiu,ty o tym co Jacek czy o tym co WojtEwa
bo się coś pogubiłem
wbobowski - 2012-01-23, 18:10
| WojtEwa napisał/a: | | Jeśli jesteście życzliwi (w co nie wątpię) |
To co w nawiasie wyklucza to pierwsze "jeśli"... a tak naprawdę jesteśmy niespotykanie życzliwi
darboch - 2012-01-24, 11:49
| WojtEwa napisał/a: | | Zamierzam więc pojechać obejrzeć (kupić) długiego-droższego, bo krótszego-tańszego już dokładnie oglądałem . Będę miał więc organoleptyczne porównanie. |
to powodzenia i pochwal sie jak już będziesz miał kampera
Banan - 2012-01-24, 13:12
A ja jeszcze myślę, że jak szanowny kolega popróbuje miodku z naszego ula,
to po jednym sezonie nie odda swojego autka
|
|