Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Gdzie moge kupic czesci do kampra marki Burstner?

banjo - 2012-01-27, 19:05
Temat postu: Gdzie moge kupic czesci do kampra marki Burstner?
Witam pytanie jak w temacie moglby mi ktos powiedziec gdzie moge kupic czesci do tej marki? praktycznie caly przod jest mi potrzebny a na internecie moge znalezc jedynie lampy do tylu i nic wiecej. Jakby ktos wiedzial cos na ten temat to prosze o szybka odpowiedz z gory dziekuje.
Pozdrawiam

gino - 2012-01-27, 19:10

witam z Warszawy :spoko
zbychu - 2012-01-27, 19:17

Witamy nowego forumowicza
prezes1960 - 2012-01-27, 19:27

banjo, witam kolegę posiadacza burstnera ,podaj dokładnie co potrzebujesz, a tak na przyszłość podaj rok produkcji.Cześci do burstnera są dość trudne do dostania a im starszy tym gorzej,niestety w Polsce chyba najgorzej jest właśnie z burstnerem

PS
Może jakieś fotki ,będzie łatwiej! :spoko ,myśle że pomożemy! :mrgreen:

donald - 2012-01-27, 19:30

banjo napisał/a:
Witam
:spoko :spoko również miło Cię witamy :spoko :spoko
papamila - 2012-01-27, 19:39

www.buerstner.pl
przygotuj sobie nr zabudowy (umieszczony w okolicy schodka wejściowego)

banjo - 2012-01-27, 20:03

rok produkcji 2011 buertner aviano I 684 integra. Najbardziej potrzebna bedzie cala kabina do przodu do integry wszystkie swiatla do przodu grill zderzak przedni lusterko lewe. Tylko wlasnie interesowalyby mnie jakies inne strony niz z oryginalnego serwisu np jakies uzywane w dobrym stanie bo jak sie pytalem w serwisie to mi to zrobie ale za ponad 12tys euro :P
a moglbym np kupic zamienniki z innych firm? moze ktos to robi w polsce?

gino - 2012-01-27, 20:07

banjo napisał/a:
za ponad 12tys euro :P

to musi byc delikatnie rozbity...
może lepiej ''kleić''

ten którego robiłem klientowi,w serwisie naprawe wycenili na 21tys eur częsci i 19,5 tys eur naprawę

i wcale nie było jakiejś tragedii
:spoko

banjo - 2012-01-27, 20:14

a co masz na mysli mowiac "kleic"?
WINNICZKI - 2012-01-27, 21:27

P :haha: ozbierać resztki z asfaltu i pospawać tworzywem. :spoko
ARCADARKA - 2012-01-27, 21:40

Oj tam ,nie warto :bigok :bigok :bigok
MAWI - 2012-01-28, 08:39

Witamy Cię tak miło ......jak ty nas.
papamila - 2012-01-28, 09:27

banjo napisał/a:
rok produkcji 2011 buertner aviano I 684 integra

nie kapuję
banjo napisał/a:
interesowalyby mnie jakies uzywane w dobrym stanie

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
auto kilkumiesięczne a używane to skąd by miały być?

wychodzi na to że kupiłeś trafionego,
Cytat:
w serwisie to mi to zrobie ale za ponad 12tys euro

chyba uwzględniłeś to w cenie zakupu

banjo - 2012-01-28, 10:26

papamila z czego sie smiejesz skoro Ty nawet nazwy modelu nie kapujesz...Nie nie zauwazylem przy zakupie ze nie ma calego przodu... skoro nie mozesz mi odpowiedziec na pytanie to jaki jest w ogole sens abys cokolwiek pisal? juz otrzymal odpowiedz na pytanie wiec mozna zamknac temat dziekuje dobranoc.
prezes1960 - 2012-01-28, 10:39

banjo, z tym moim "pomożemy"to mi się wyrwało ,ale to dla tego że nie podałeś roku produkcji na początek naszej rozmowy!.Rozumiem, że odwiedzasz nas żeby się czegoś dowiedzieć ale wpadasz na chwilę i oczekujesz cudu!.Przy tak nowym kamperze możesz częsci kupić tylko u dealera i nigdzie więcej!.No jest inna ewentualność ,możesz kupić drugi ,rozbity z tyłu i to nie jest żart,raczej innego wyjścia nie widzę.Niestety nie istnieją zamienniki tych części no może światła,ale reszta to już tylko oryginał.Oj będzie bolało! :spok
PS
Doczytałem że serwis zrobi naprawę za 12 tyś euro,ale może części nie będą tyle kosztować ,a robocizna całkiem tanio ,bo wystarczy podwinąć rękawy! :haha: :haha: :haha: .OJ,nawet ze światłami się pomyliłem! :oops: :haha:

banjo - 2012-01-28, 10:52

same czesci wyszly niecale 12 tys za naprawe sie biore sam. a jesli chodzi o czesci to wystarczy poszukac a nie mowic od razu ze u dealera tylko bo ja juz znalazlem :) Ja sie po prostu zapytalem o jedna rzecz a tu nagle ludzie zaczynaja sie smiac nie wiedziec z czego.. no ale coz skoro nawet ludziom ktorzy maja wlasne forum nie chce sie dokladnie poszukac po necie to jaka jest istota tego forum? zeby powtarzac wlasne bledy caly czas? nie chcialem nikogo urazac zadalem tylko pytanie oczekujac chociaz jakiegos nakierowania gdzie moglbym poszukac ale oczywiscie nasze spoleczenstwo woli sie wymadrzac nie majac pojecia o niektorych rzeczach cos w stylu "nie znam sie to sie wypowiem".
zibikruk - 2012-01-28, 11:43

Kolego banjo.
Na tym formum brak anonimów, w avatarach możesz zauważyć informacje o kolegach, którzy prezentują na formum swoje uwagi.
Jak wchodzisz do kogoś do domu, zwyczaj nakazuje powiedzieć dzień dobry i przedstawić się. Z Twojej wypowiedzi wynika, że nie jest to Twoje forum - być może stąd brak "braterskiego" podejścia do pomocy. To forum jest naprawdę otwarte dla wszystkich, a ludki pomagają sobie w bardzo różnych sytuacjach. Wystarczy na niego wejść a nie wpaść na chwilę.
Życzę owocnej naprawy kamperka. :spoko

papamila - 2012-01-28, 12:45

kolego banjo,
zadałeś pytanie, bardzo ogólne a pomimo tego zaraz posypały się podpowiedzi.

poproszono cię o podanie szczegółów aby udzielić bardziej precyzyjnej podpowiedzi
-okazalo się ze potrzebujesz części do prawie nowego auta
do nowych modeli a taki jest model aviano I 684 nie pasują cześci od starszych aut,
na domiar złego nie spotkałem się z zamiennikami.

banjo napisał/a:
papamila z czego sie smiejesz skoro Ty nawet nazwy modelu nie kapujesz....

nie śmieję się, a o kamperach wiem pewnie wiecej od ciebie.

Twoje pytanie, całe wejście na forum, i ostatnie wypowiedzi dobitnie świadczą
o niedobrym charakterze.

:bajer

MAWI - 2012-01-28, 14:15

Kolego banjo,na tym forum do którego wdepnąłeś obowiązują pewne zasady,zresztą jak w życiu.Należy wpierw poczytać o zasadach panujących.Tak jest w każdej społeczności.Ty wpadłeś ,pomijając to wszystko.Osoba pytające ,chcąca szczerej pomocy powinna ze swej strony zrobić wszystko ,dbając o szczegółu zadawać pytanie.Wypadałoby szczegółowo opisać potrzebne elementy w dobrym tonie byłoby zamieścić jakieś foto.Tak sie powinno zrobić .Wpadłeś nie wiadomo skąd(jest specjalny dział do tych celów) ,jeszcze wytykasz Papamili brak kompetencji.Kolego, od Papamili o kamperach to wielu w naszym pięknym kraju mogło by się wiele nauczyć.Ale ty tego nie wiesz .Ja Cię do niczego nie zmuszam tylko zwracam uwagę na te niuansy.Na tym forum jest naprawdę wielu ludków mających warsztaty zajmujące się naprawami kapów,mających ogrooomne doświadczenie w tej materii(nawet hurtownie części zamiennych ,ale trochę ,źle zacząłeś.Popraw się. Albo nie poprawiaj i (jak tam gdzieś napisałeś )dobranoc.
major_pna - 2012-01-28, 14:47

Witam. Chyba domyślam się jaki model Pan zakupił- był wystawiony na allegro. Przygotowywałem wycenę części potrzebnych do naprawy tego modelu- jeden z zainteresowanych kupujących mi to zlecił.
Proszę o kontakt - wyślę Panu wszystkie materiały (cennik wraz ze schematami).

Oceniając kampera tylko na podstawie zdjęć nie kupowałbym całej przedniej kabiny. Kabinę proponowałbym regenerować, natomiast zakupić tylko pas przedni (atrapę z kompletem lamp), zderzak przedni oraz szybę.

Nie istnieją części alternatywne/zamienniki. Na używane do tego rocznika również nie ma co liczyć. Niestety części do kamperów to ciężki i drogi temat ;)

Pozdrawiam

Szymon Majnusz
Transa-M