Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Chorwacja - Trogir - ciekawe tanie parkowanie i nocleg w centrum

Mikołaj - 2012-03-03, 12:43
Temat postu: Trogir - ciekawe tanie parkowanie i nocleg w centrum
Witam szanownych grupowiczów,

w zeszłym roku odwiedziliśmy Chorwację i Trogir (tranzytem)
jest tam oddalony od centrum bardzo drogi kemping (miejsca trzeba rezerwować wcześniej).

Nam się udało jednak znaleźć coś ciekawego blisko centrum i bardzo taniego (ok. 25 pln za noc),
mianiwicie przy ulicy Kralja Tomislava, na ostrym zakręcie, ma płatny parking miły Chorwat z pieskiem. Jest tam trawka i drzewka, infrastruktury brak, ale dla kamperków nie potrzebna. Autko pilnowane za dnia i nocą. Polecam :)

Pozdrawiam

Mikołaj

piotreksylwia - 2012-03-03, 13:33

Ta cena to za kamperka czy od osoby???
Mikołaj - 2012-03-03, 14:18

Cena za parkowanie i nocowanie od 18 do rana dnia nastepnego bylismy w 2 osoby ...

Pozdrawiam

Mikołaj

Endi - 2012-03-04, 07:22

Mikołaj napisał/a:
Nam się udało jednak znaleźć coś ciekawego blisko centrum ... przy ulicy Kralja Tomislava

Fajnie, że znalazłeś to miejsce Mikołaju ale podaj koordynaty GPS to nie będziemy musieli tej ulicy szkać :spoko

kimtop - 2012-03-04, 08:24

N 43st.30min.43"
E 16st.14min.52"

papamila - 2012-03-04, 08:41

Trogir, Kralja Tomislawa
o ile pamiętam to będzie gdzieś tu:
N 43*30'46,6' E 16*14'57,3"

Endi - 2012-03-04, 09:08

Dzięki chłopaki :bukiet: jak pojedziemy tam po raz trzeci, to wreszcie :roll: ...trafię :spoko
papamila - 2012-03-04, 09:13

Endi,
Trogir to naprawdę cukiereczek,
warto spędzić tam trochę czasu.

Endi - 2012-03-04, 09:33

papamila napisał/a:
warto spędzić tam trochę czasu

Tak Jareczku masz rację... ale

Endi napisał/a:
...jak pojedziemy tam po raz trzeci...

... jesteś jeszcze wczorajszy ?? :haha:

:bigok :bigok

Mikołaj - 2012-03-04, 10:58

Wg. google maps to będzie

43.51194,16.2476

papamila - 2012-03-04, 11:50

Endi napisał/a:
... jesteś jeszcze wczorajszy ??

tu masz rację, ..................pełną rację
Wszak Muszelka miała wczoraj ..... urodziny
uprzedzam pytanie: 18
:aniolek

Endi - 2012-03-04, 12:41

papamila napisał/a:
Wszak Muszelka miała wczoraj ..... urodziny

I wygląda na to, żeśmy o niej zapomnieli :oops: i uczynili to co na drugiej fotce ??? :lol:

...ALLLE TO NIEEEEEPRAWDA !!!

Haniu Ty nasza Muszelko jedyna, wybacz chwilową słabość... Ty wiesz , że ja Ciebie Żetem :kwiatki: :bukiet: :bukiet: :kwiatki: i to już od dawna. Niech każdy kolejny dzień życia będzie Twoją radością a ja ...Tonight - będę myślał o Tobie :oops: :roza: ...wiecznie. Tyle mi pozostało ? :? O jak cudownie by było, pojechać razem do pięknego Trogiru.

http://www.youtube.com/wa...ature=endscreen

Jarek Ty zazdrośniku jeden.
:bigok

papamila - 2012-03-04, 13:46

Co za życzenia?Dziekuje :oops: Tak,tak Trogir:morze,piasek,muszla-
a im starsza,tym bardziej tęskni za takim klimatem.
W Trogirze był nawet mój pierwszy raz :lol: .........................

Gin z lodem,
a potem była ................muszla :haha:
:bukiet:
pozdrawiam Hania

piotreksylwia - 2012-03-04, 17:09

Prosimy o więcej fotek tego peknego miejsca :ok
Może kiedyś te piękne ciepłe miejsce odwiedzimy :spoko
A może znacie jeszcze jakieś nie drogie miejsca noclegowe w tym pięknym kraju ??

joko - 2016-08-19, 08:11

Parking aktualny, a w sumie to chyba nawet dwa. Podjechaliśmy na podane namiary i jest tam na szczycie górki wybetonowany parking na kilku poziomowych tarasach, z widokiem na morze i na stocznię. Przyjechaliśmy około 15:00, parking był praktycznie pusty, ale po chwili podjechał jeszcze Włoch , który ustawił się obok , a potem grupa kilku kamperków z Hiszpanii.
Hiszpanie po burzliwej naradzie przenieśli się za płot na sąsiedni plac poniżej, pewnie było taniej.
Tamto miejsce nie ciekawe , taki kamienno-żwirowy plac z widokiem na drzewa i mur oporowy od parkingu , na którym staliśmy. Przypuszczam , że tańszy , ale nie sprawdzałem.
Na tym co stałem miało być 120 kun za nocleg, strzeżony 24h Przy wjeździe pobrałem kwitek ..... ale rano razem z włochem wyjechaliśmy przez otwarty szlaban , za free :-P
Przypuszczam, że gościowi z budki nie chciało się siedzieć w nocy z powodu dwóch kamperków i poszedł do domu, zostawiając nam otwarte szlabany.
Jak ktoś potrzebuje zwiedzić Trogir w podróży i nie chce szukać kampingu na nocleg to miejsce jest idealne. Do miasta blisko, cisza i spokój.
Polecam jednak przyjazd tak przed 18-tą , bo droga do parkingu jest wąska na odcinku 100-200m i kamperkiem ciężko się minąć z samochodami jadącymi z przeciwka, a pod wieczór ustawia się tam spory korek z turystami , którzy udają się na wieczorne spacery i kolację.
Rano przy wyjeździe puchy i głucha cisza.

Andrzej 73 - 2016-08-19, 08:42

Jaka była odległość z parkingu na którym staliście do centrum?
:spoko

joko - 2016-08-19, 22:12

Z parkingu na Ciovski Most jest 400m :spoko
Bigos - 2016-08-19, 22:29

W Trogirze jest lepsze miejsce do parkowania na dziko, czyli za darmo. Kto czyta relacje z wakacji znajdzie.
joko - 2016-08-20, 09:34

Ale nasze miejsce postoju też było za free ..... mimo tego że nie było na dzikusa :haha:
Johny_Walker - 2016-08-20, 10:44

W Chorwacji jest wiele miejsc darmowych. W tej chwili też na takim stoimy. :-)
Tylko raz byłem na kempingu. Dwa lata temu.

MAWI - 2016-08-20, 19:40

A my od tygodnia na wyspie Murter ,a od dziś przez Szybenik i już w Marinie :spoko :spoko :spoko
kimtop - 2016-08-21, 18:40

MAWI napisał/a:
od dziś przez Szybenik i już w Marinie

Pozdrówka :spoko
W 2001 stacjonowałem w Marinie 14 dni

MAWI - 2016-08-21, 19:07

kimtop napisał/a:
W 2001

Marek to piętnaście lat temu .A wy ciągle młodzi.

Rambler - 2016-10-14, 23:00

Byliśmy we wrześniu na tym betonowym parkingu. Sprawa wyglądała następująco:
przyjechaliśmy o 12 w południe, szlabany otwarte, automat biletowy nieczynny, w budce nikogo....

Poszliśmy więc pozwiedzać Trogir. Stare miasto w Szybeniku podkręciło nam apetyty na śródziemnomorskie klimaty i powiem szczerze, że byłem sporo zawiedziony po przejściu tych 10 ulic wszerz i wzdłuż 3 razy.

Po zapoznaniu się z architekturą i lokalnymi atrakcjami, zjedliśmy coś, posiedzieliśmy i wróciliśmy na parking około 18. Postanowiliśmy przenocować na tym parkingu i rano ruszyć dalej na południe.

Około 19 podjechał starym mercedesem MB100 jakiś lokalny wódz indian i powiedział że nie możemy się zatrzymać na nocleg i musimy się zwijać, najlepiej na dół, na parking do mariny za jedyne 200 kun. Nie było z kim dyskutować a że było już późno, przenieśliśmy się za płot. To smutne, zagracone pozostałościami jakiś morskich szpejów miejsce z widokiem na stocznię remontową. Mieszka tam samotny Chorwat ze zgrają małych piesków, można zatankować wodę, podłączyć sie do prądu za "jedyne" 100 kun, nie ma możliwości zrzutu ścieków.

Jednak nie polecam tego miejsca, ponieważ następnego dnia zatrzymaliśmy się 2km dalej w campingu Rozac i za 160 HRK i był pełny wypas z prysznicami, kibelkami i plażą żwirkową.

Tak więc parking można potraktować jako wyłącznie do zwiedzania, bez możliwości noclegu.