|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Podwozia - technika i eksploatacja - Peugeot J5
grzesp - 2007-10-04, 15:20 Temat postu: Peugeot J5 Witam
jestem nowym milosnikiem spedzania wakacji w ten sposób jednak aby ta milosc ni ewygasla posze o porade.
Postanowilem wywiesc naszego J5 do rodziców aby spokojni eprzezimowal a tu problem
Odpalilem samochód wciskam sprzeglo a ni emoge wrzucic biegu
Jak silnik wylaczony biegi przerzucam bez problemu.
Wciskam sprzeglo i nic 0 reakcji biegi nie wchodza .
I co to moze byc?
Pozdrawiam
Wszystkich milosnikow samochodów "z lazienka w srodku "
Paweł P. - 2007-10-04, 15:54
Zabrakło Ci sprzęgła. Docisk albo gdzieś mechanicznie sie urwało.
papamila - 2007-10-04, 16:00
wiem, nadzieja matką głu......
ale może linka jest nadmiernie wyciagnieta- może jest jeszcze regulacja
DARO - 2007-10-04, 16:31 Temat postu: J5 Mam tak samo jak stoi ponad 2 tygodnie . Najlepsze lekarstwo często używać . Ale jeśli już to się stało , to wrzucić bieg na wyłączonym silniku i zakręcić parę razy rozrusznikiem , aż się odblokuje . Mnie się to przydarzyło kilkukrotnie i pomogło .
Życzę powodzenia. Napewno się uda. Trzeba do tego podejść bardzo chłodno i cierpliwie próbować . Ja również byłem wściekły jak trzeba było szybko wyjechać i się nie dało .
papamila - 2007-10-04, 20:55
znaczy co mu (kamperowi) dolega ?
ja wiem że kto smaruje ten jedzie ale...ups CBA czuwa :twisted:
janusz - 2007-10-04, 21:28
Prawdopodobnie jest niewielki przeciek z silnika albo skrzyni biegów i olej skleja tarczę z kołem zamachowym lub dociskiem.
Łub sam docisk się zacina
grzesp - 2007-10-31, 08:16
Dzieki wszystkim za rade zastosowalem najprostrze rozwiazanie czyli proba uruchomienia silnika na biegu
Po kolejnej probie zalapalo teraz spokojnie moze pojechac na zasluzone zimowanie po wakacyjnych zmaganiach z norweskimi wzniesieniami
pozdrawiam
Grzesiek
|
|